icon

Kedy sa zmení situácia s dávkami v štáte?

11. dec 2025

v tomto state sa maju davkari. kedy sa to zmeni.

Strana
z2
autor
11. dec 2025
@zuzanita1609

@anonym_autor napíš ministrovi,tu poriešiš asi tak .... nič 😉

@zuzanita1609 pisala som ked som zhanala hospic na urady a ziadna normalna odpoved kazdy si len prehadzuje horuci zemiak

amdornik
11. dec 2025
@anonym_autor

@amdornik ak niekto ma plny ID a plne pracuje, je otazne preco pobera plny ID

@anonym_autor neviem, koľko % je plný. jeden z tých ľudí má tuším 60%, ale mal vysoké odvody roky predtým, druhý človek nemal ani poriadne odrobené, ale dalo sa vtedy odrbať štát akýmisi odvodmi "naraz", tak to tak urobil a potom požiadal o ID. ten má 80% a momentálne dosť slušnú sumu.
no a áno, súhlasím. kto je na 100% schopný pracovať, mal by mať ID pozastavený. a nech sa páči, keď sa zdravotný stav zhorší a daný človek ostane bez práce alebo na čiastočnom úväzku, ID sa v primeranej miere pustí. podľa mňa to nemôže byť tak komplikované v dnešnej premodernizovanej dobe nastaviť.

amdornik
11. dec 2025

@anonym_autor inak s tými prechlastanými hlavami máš tiež pravdu. ďalší prípad z môjho rodného mesta. ženská roky nerobí, poberá ID. raz či dvakrát bola na protialkoholickom liečení, chlastá stále, hoci menej. lieky, čo dostáva na hlavu, tie vyhadzuje (vybrať ich musí z lekárne, lebo poisťovňa). no a pije ďalej. za ID. ja nenachádzam slov... akože takému, čo bol na liečení protialkoholickom, by som nedala ani cent. a bolo by mi fuk, že či a ako trpí a či je schopný pracovať. vážne by sme sa mali zamyslieť nad debilitou z alkoholu alebo niekoho, kto vznikol v inceste, pretože len podporujeme týmito dávkami tieto skupiny ľudí. v istej miere teda určite.

anonym_60c9ad
11. dec 2025
@anonym_autor

@zuzanita1609 pisala som ked som zhanala hospic na urady a ziadna normalna odpoved kazdy si len prehadzuje horuci zemiak

@anonym_autor asi nemá také vážne problémy, keď odmieta operáciu.Ak by bol operovaný ma body navyše.

anonym_60c9ad
11. dec 2025
@anonym_autor

ma cez 30 rokov odrobene !!! ziadne ID z mladosti sme neziadali tento stAT JE TOTALNE NA HLAVU a co je nahorsie aj kvoli chorobe sme sa nestihli odvolat, na SP, da sa to riesit cez sud alebo sa to neoplati?

@anonym_autor a za ďalšie ako ste nemohli stihnúť napísať odvolanie?

autor
11. dec 2025
@anonym_60c9ad

@anonym_autor a za ďalšie ako ste nemohli stihnúť napísať odvolanie?

@anonym_60c9ad resili sme ine veci vtedy a nevedeli sme ze mame len 30 dni

Strana
z2