icon

Koalícia plánuje rušenie šiestich sviatkov

8. sep 2025

zacinam sa bat

...Koalícia ide do finále! Rokovania o konsolidácii: Hovorí sa o rušení až ŠIESTICH sviatkov aj úradov....

doriiis
8. sep 2025

A my čo pracujeme aj v sobotu aj v sviatok ( ak nám vyjde zmena) tak sa nemáme nad čím ani rozculovat

ivana11155
8. sep 2025

@anonym_autor ten novy vladny special v kozi za 33mil. treba z cohosi zaplatit

mimaapeto
8. sep 2025

tiež som sa pohoršovala na zrušení sviatkov... a dostalo ma keď známa ktorá pracuje v obchode na mňa vybehla nech zrušia všetky sviatky aspoň nebudú mať tie predsviatočné návaly v obchode... takže obchodníci to kvitujú.... čo sa týka úradov napríklad na našom OÚ si neviem predstaviť kde chcú škrtať.. už teraz je nás málo a zastupovanie je náročné keď jedna robí svoje a popri tom zatupuje ďalšie dve... a zase ak niekoho prepustia tak tú jej robotu bude robí človek ktorý už má svoju agendu + pridajú mu robotu po vyhodenom človeku ale za rovnakú plácu ako dostával... nie je to na úradoch také ružové z vnútorného pohľadu... kancelárske veci si kupujem+ požiadavku na výmenu okna mám už druhý rok ... takže ďalšia zima bude s oknom priklincovaným k rámu... my sme tí najnižší úradníci s nízkymi platmi.. ja by som začala od vrchu kde tie platy sú vysoké a tam sa nič nerobí a berú sa iné platy ako tu dole na úradoch...

anonym_c71949
8. sep 2025
@anonym_22da90

@anonym_c71949 jaj... A tu minimálnu mzdu platia oni zo štátneho? Neplatí ju náhodou zamestnávateľ/podnikateľ? A tým že sa zvýši minimálna mzda, tak sa logicky zvýšia odvody 🤔

@anonym_22da90 Neplatia, len sa zníži príjem štátneho rozpočtu a zvýšia výdavky.
Keď začnú zamestnávatelia prepúšťať, podnikatelia ukončia podnikanie, lebo je to pre nich nezvládnuteľné

bosorkabb
8. sep 2025

To že budú rušiť štátne sviatky sa vedelo. Tak veľa ich zase nebude lebo cirkevné nemôžu bez súhlasu Vatikánu ( vatikánska zmluva).
Úrady rušiť treba lebo máme veľké množstvo úradníkov. To hovoria analytici aj Ódor.
Ja sa skôr obávam vecí ktoré ešte nevieme a zistíme až zajtra. Príjemné to nebude.

januska12323
8. sep 2025

Ako prvé mali zrušiť asistentov poslancov, nestačí im jeden? Ďalej zrušiť poslancom odmeny a znížiť plat ak ignorujú zasadanie výborov, na ktorých majú sedieť. Ďalej rôzne diéty a hneď máme tisíce ušetrené.

anonym_730170
8. sep 2025
@anonym_c71949

@anonym_22da90 Neplatia, len sa zníži príjem štátneho rozpočtu a zvýšia výdavky.
Keď začnú zamestnávatelia prepúšťať, podnikatelia ukončia podnikanie, lebo je to pre nich nezvládnuteľné

@anonym_c71949 ja ukoncujem podnikanie k 31.12. po 9 rokoch. Je mi to nesmierne ľúto, no už tento rok je otrasný a biznis ide dole vodou. Všetky poplatky a odvody sa nám zvyšujú, no tržby klesajú,ľudia už neminaju ako míňali.... jednoducho nemajú z čoho. A nie som jediná, čo končí, poznám viac ľudí,čo to nedávajú

ivana11155
8. sep 2025
@mimaapeto

tiež som sa pohoršovala na zrušení sviatkov... a dostalo ma keď známa ktorá pracuje v obchode na mňa vybehla nech zrušia všetky sviatky aspoň nebudú mať tie predsviatočné návaly v obchode... takže obchodníci to kvitujú.... čo sa týka úradov napríklad na našom OÚ si neviem predstaviť kde chcú škrtať.. už teraz je nás málo a zastupovanie je náročné keď jedna robí svoje a popri tom zatupuje ďalšie dve... a zase ak niekoho prepustia tak tú jej robotu bude robí človek ktorý už má svoju agendu + pridajú mu robotu po vyhodenom človeku ale za rovnakú plácu ako dostával... nie je to na úradoch také ružové z vnútorného pohľadu... kancelárske veci si kupujem+ požiadavku na výmenu okna mám už druhý rok ... takže ďalšia zima bude s oknom priklincovaným k rámu... my sme tí najnižší úradníci s nízkymi platmi.. ja by som začala od vrchu kde tie platy sú vysoké a tam sa nič nerobí a berú sa iné platy ako tu dole na úradoch...

@mimaapeto no neviem, u nas na OU som isla nieco vybavit, uradne hodiny, sedim a cakam, moje cislo uz davno svietilo, kancelaria zamknuta, tu babu co to mala nastarosti boli vytiahnut z inej kancelarie a dosla s kavovou salkou...ani mu ani bu, ze by sa aspon ospravedlnila, ze tam nebola ani nepracovala. Asi nie kazdy na tych uradoch ma az tak vela roboty....

anonym_c71949
8. sep 2025
@anonym_730170

@anonym_c71949 ja ukoncujem podnikanie k 31.12. po 9 rokoch. Je mi to nesmierne ľúto, no už tento rok je otrasný a biznis ide dole vodou. Všetky poplatky a odvody sa nám zvyšujú, no tržby klesajú,ľudia už neminaju ako míňali.... jednoducho nemajú z čoho. A nie som jediná, čo končí, poznám viac ľudí,čo to nedávajú

@anonym_730170 Presne o tom hovorím, začalo to už koncom minulého roka. Teraz bude pokračovanie. Tiež poznám veľa živnostníkov, ktorí už teraz plánujú končiť k 31.12.

anonym_91f139
8. sep 2025
@anonym_730170

@anonym_730170 bohužiaľ mali podnikatelia pôjdu podľa mňa rad radom ku dnu. Deje sa to už dlhšie než len tento rok. Je to zopár rokov. Už to nedávajú ani tí stabilnejší. Ochvilu sa všetko pomaly presunie pod obrovské korporátne firmy a pod svetových velikánov. Dnes si všetko kúpiš v Tescu, pepcu, kiku od látok cez dekorácie, oblečenie, veci pre zvieratá, potreby do domácnosti, čistiace prostriedky, veci do auta za ceny ktorým žiadny malý podnikateľ na Slovensku nemá šancu konkurovať. A ľudia si to pôjdu kúpiť tam kde je to lacnejšie aj keď možno nie až tak kvalitné lebo proste nemajú z čoho a snažia sa ušetriť.

danica2711
8. sep 2025
@hopatko

Ale sak nam pomozu s cenou energii za pol miliardy. S tymi energiami, ktore mame lacne vdaka Rusku! Preto sa nemozeme odstrihnut od ruskeho plynu a ropy! Len ich treba zadotovat pre 90% domacnosti za 500 milionov a tankujeme najdrahsie v regione..logika gde?

@hopatko logika nikde. Len splnený príkaz cára Vladimira

anonym_730170
8. sep 2025
@anonym_91f139

@anonym_730170 bohužiaľ mali podnikatelia pôjdu podľa mňa rad radom ku dnu. Deje sa to už dlhšie než len tento rok. Je to zopár rokov. Už to nedávajú ani tí stabilnejší. Ochvilu sa všetko pomaly presunie pod obrovské korporátne firmy a pod svetových velikánov. Dnes si všetko kúpiš v Tescu, pepcu, kiku od látok cez dekorácie, oblečenie, veci pre zvieratá, potreby do domácnosti, čistiace prostriedky, veci do auta za ceny ktorým žiadny malý podnikateľ na Slovensku nemá šancu konkurovať. A ľudia si to pôjdu kúpiť tam kde je to lacnejšie aj keď možno nie až tak kvalitné lebo proste nemajú z čoho a snažia sa ušetriť.

@anonym_91f139 aj v tomto čo si napísala, je veľká pravda 👍, no ja som si za 9 rokov vytvorila dobrú klientelu,ľudia ma poznajú a chodili pravidelne,no už aj ti stali chodia o veľa menej a nakupujú menej. A teraz sa ľudia naozaj prvé pýtajú,"koľko to stojí"? Je to tak, podnikanie pôjde úplne dole vodou, a kde sa všetci zamestname,tak to netuším. Je to celé zle 👎👎👎👎

anonym_91f139
8. sep 2025
@anonym_730170

@anonym_91f139 aj v tomto čo si napísala, je veľká pravda 👍, no ja som si za 9 rokov vytvorila dobrú klientelu,ľudia ma poznajú a chodili pravidelne,no už aj ti stali chodia o veľa menej a nakupujú menej. A teraz sa ľudia naozaj prvé pýtajú,"koľko to stojí"? Je to tak, podnikanie pôjde úplne dole vodou, a kde sa všetci zamestname,tak to netuším. Je to celé zle 👎👎👎👎

@anonym_730170 no áno je to katastrofa. Však to badám aj na sebe aj v okolí že prvé čo si človek pozrie je cena a až potom všetko ostatné. Mne hovorila aj kamarátka čo pracuje v potravinách ako manager že je menší odbyt na tie kvalitné potraviny

senta_sofia
8. sep 2025

@anonym_autor urady uz potichucky redukuju, problem je ten, ze ustredia a ministerstva si redukovat nechcu. Ale cim viac zrusia ludi na okresoch a krajoch, tym horsia bude dostupnost a pani hore urcite agendu beznych zamestnancov robit nebudu. Takze vzdy si to nakoniec rozmyslia. A rovnako neverim, ze otvoria Vatikansku zmluvu a zrusia nejake cirkevne sviatky. Statnych uz vela neostalo.

autor
8. sep 2025
@anonym_484249

@anonym_autor tak sa odsťahuj do Rakúska, keď sa ti nechce makať.

@anonym_484249 pani mudra, dakujem za radu cenim si to.

martinka13
8. sep 2025

Čo si slovač zvolila, to má. Teraz budú žrať plody svojho rozhodnutia...

autor
8. sep 2025
@anonym_730170

@anonym_730170 uz teraz hovoria o tom ze aj obchody maju ''zevraj'' mensie trzby

autor
8. sep 2025
@anonym_91f139

@anonym_91f139 maly podnikatelia uz davno nemaju moc sancu prezit

mimaapeto
8. sep 2025
@ivana11155

@mimaapeto no neviem, u nas na OU som isla nieco vybavit, uradne hodiny, sedim a cakam, moje cislo uz davno svietilo, kancelaria zamknuta, tu babu co to mala nastarosti boli vytiahnut z inej kancelarie a dosla s kavovou salkou...ani mu ani bu, ze by sa aspon ospravedlnila, ze tam nebola ani nepracovala. Asi nie kazdy na tych uradoch ma az tak vela roboty....

@ivana11155 máme vyvolávací systém.. neviem ako Ti mohlo svietiť číslo a nikto nebol v kancelárií keď tie čísla vyvoláva konkrétny pracovník... napr ja keď idem na WC a niekto si vezme poradové číslo nie je možné aby ho niekto vyvolal keď ja nie som za PC... zvláštne... a za tie kávičky 🙂 máme jeden kávovar na 3 poschodia takže keď si aj odbehneme prejdeme celý úrad s ňou v ruke a hneď viem že to zase budú reči všade ako kávičkujeme 😉

anonym_484249
8. sep 2025
@weleda123

@anonym_484249 a toto je čo za logiku? Keď všetci odídeme preč, tak kto tu bude tvoriť hodnoty a prispievať do štátnej kasy?

@weleda123 ja tu ostanem, budem ich platiť aj za teba, nemáš za čo. 😘

anonym_484249
8. sep 2025

@martinka13 presne tak, nech žije Fico ❤️

ivana11155
8. sep 2025
@martinka13

Čo si slovač zvolila, to má. Teraz budú žrať plody svojho rozhodnutia...

@martinka13 uz zeru😍. V kancelarii sedi so mnou ficovolicka a uz nadava, ze ake je vsetko drahe a ze by mali setrit na sebe.

anonym_96b2c8
8. sep 2025
@ivana11155

@martinka13 uz zeru😍. V kancelarii sedi so mnou ficovolicka a uz nadava, ze ake je vsetko drahe a ze by mali setrit na sebe.

@ivana11155 bingooo

ivana11155
8. sep 2025
@mimaapeto

@ivana11155 máme vyvolávací systém.. neviem ako Ti mohlo svietiť číslo a nikto nebol v kancelárií keď tie čísla vyvoláva konkrétny pracovník... napr ja keď idem na WC a niekto si vezme poradové číslo nie je možné aby ho niekto vyvolal keď ja nie som za PC... zvláštne... a za tie kávičky 🙂 máme jeden kávovar na 3 poschodia takže keď si aj odbehneme prejdeme celý úrad s ňou v ruke a hneď viem že to zase budú reči všade ako kávičkujeme 😉

@mimaapeto bola to matrika, u nas tam robia aj overene kopie dokumentov.

anonym_484249
8. sep 2025
@ivana11155

@ivana11155 to je veľmi zlá ficovolička.. to ešte nevie, že Odor chcel jednotnú daň na všetko pre všetky typy príjmov 😍 zlatý Fico 🙏🏻

anonym_484249
8. sep 2025
@ivana11155

@ivana11155 ja si budem hrdo voliť Fica aj ďalšie voľby, tak ako aj tieto 😛 sťažujú sa len takí, čo nie sú moc v živote šikovní 😝

hopatko
8. sep 2025
@anonym_484249

@ivana11155 ja si budem hrdo voliť Fica aj ďalšie voľby, tak ako aj tieto 😛 sťažujú sa len takí, čo nie sú moc v živote šikovní 😝

@anonym_484249 hrdo, sikovne a anonymne. Gratulujem. My nesikovni sa teda budeme nadalej stazovat na tuto mafiansku nekompetentnu prorusku zberbu.

ndrag
8. sep 2025
@anonym_484249

@anonym_484249 ja mam tak rada vase kongitivne defekty ❤

mondolina
8. sep 2025
@anonym_484249

@anonym_484249
zabudla si dodať, že sa sťažujú tí čo nevedia tak šikovne kradnúť 💋

anonym_484249
8. sep 2025
@hopatko

@anonym_484249 hrdo, sikovne a anonymne. Gratulujem. My nesikovni sa teda budeme nadalej stazovat na tuto mafiansku nekompetentnu prorusku zberbu.

@hopatko presne tak, nič iné vám nešikovným neostáva, nie darmo sa hovorí, šikovným patrí svet ❤️