icon

Koho budú voliť voliči bývalých vládnych strán?

29. jún 2023

Koho (asi) budú voliť voliči exvládnych strán, ktoré sa nejakým spôsobom zdiskreditovali? Zostanú naďalej verní týmto stranám, alebo sa presunú inam - kam? Napíše niekto z týchto voličov, ako sa rozhoduje/rozhodol?

elmivelmi
23. aug 2023

@rooskoliv len viem o tom ze oni to nwurobili dali si kamarata zbytocne na 2m do vilieb no aky to ma vyznam???

jana_eyre_2
23. aug 2023

@rooskoliv a nie je práve to, že dokážu vpohode priznať že niekto z ich radov je lepší líder a ten minulý nemá problém so zmenou pozitívne? Aj to mi príde sympaticke, že sa tam ľudia nedržia zubami nechtami nejakej pozície, ale dokážu si priznať že niekomu to môže ísť lepšie..

rooskoliv
23. aug 2023

@jana_eyre_2 Predpokladam, ze to hovoris o PS..... Ano, maju stabnu kulturu... Vidis to aj na pocte zien na kandidatke. Proste ak by to bola firma, urcite by som v nej radsej robil, ako v Smere, kde vladne despota. Nehovoriac o skutocnosti, ze medzi prvymi 10timi ludmi na kandidatke Smeru je kolko trestne stihanych, alebo prehrali sudne procesy a musia sa za svoje nepravdive vyroky ospravedlnit (ala Blaha)? 5? Hovori sa, ze ryba smrdi od hlavy. tu je jasne vidno, aku stabnu kulturu maju v Smere a to hovori aj o tom, aku kulturu budu mat v tejto republike

@elmivelmi toho kamarata myslis Odora? iba koli tomu, ze ho vymenovala prezidentka, ktora bola clenkou strany PS? Toho, co posobil na ministerstve financii za prvej Dzurindovej vlady a Prva Ficova vlada ho schvalila do Narodnej Banky Slovenska? podla toho musi byt s Ficom rovnaky kamarat, ako s Caputovou. Zaujimave, ako Fico obracia na nadava na cloveka, ktoreho jeho aparat schvalil na vysoku vykonnu poziciu v krajine. Pripomina mi to dalsich politikov, Matovica, Kollara a Hegera. Napriek tomu, ze vsetci traja boli vo vlade az do vymenovania uradnickej vlady, vsetci kricia.. to nie my, to oni

A vypocuj si nejaky rozhovor s Odorom. to nie je politik. pozri si jeho zivotopis. On sa nikomu nemusi zapacit, lebo nie je nikym zvoleny. Jemu ide vyslovene o cisla, statistiky a fakty a riesenia a nemusi v nikom vzbudzovat emocie, aby ho znovu zvolili. Az teraz sa ukazuje dovod prezidentkinej podmienky, ze to nemoze byt nikto, kto by kandidoval alebo podporoval politicku stranu. Lebi taki ludia nie su ovplyvneni politickym bojom. A my by sme mali pocuvat, co hovoria, lebo sa nas nesnazia opit rozkom a nic nam neslubuju. Nemaju na to ziadnu motivaciu, ani dovod. Su to proste hole fakty postavene na zaklade dat. normalne skoda, ze idu volby a clovek bez vyvolavania emocii nemoze riadit tento stat navzdy. Na zaklade dat. A je jasne, ze niektore strany maju k nemu blizsi program, ako ine

erikavesela
23. aug 2023

@rooskoliv budovat syart up-y, na kt.bohatne stefunko???

erikavesela
23. aug 2023

@rooskoliv takze nulova ekonomicka sloboda je pre teba to prave orechove...evidentne si ps este nezazil na vlastnej kozi....

nikajve
23. aug 2023

@rooskoliv zaujimava uvaha.Takze chces tvrdit,ze za vlady Smeru u nas nepribudli podnikatelia?Ze ich likvidovali?Kazdemu je nad slnko jasne,ze treba podporit malopodnikatelov,ktorych nam zlilvidovali a likviduju velke obchodne retazce.Dam vam radu,skuste sa ist zamestnat do hniezda PS a uvidite,co su v skutocnosti zac.A podme do prikladu,co noveho priniesol PS Vallo Bratislave?Okrem motylich luk,tulipanov?Pytam sa na projekty,ktore vymyslel on s jeho timom,nie ktore prevzal po predoslych primatoroch.Ani tu elektricku v Petrzalke nebol schopny dokoncit a nie,problem nie je nedostatok penazi,tych ma kopu,ale pre amaterizmus jeho pravnikov.Bez skutocnych odbornikov nie su schopni nic viest,pokial si ich nezaplatia cez dohody.Treba sa pozriet,ako sa mestam,kde vladnu progresivci zdvihli mzdove vydavky.Ak chcete volit PS, pripravte sa zvysovanie vsetkeho,co sa len da,tak,ako to robi PS v Bratislave a to je este minimum.Nechcem si predstavit,co sa stane,az by to tu mali vsetko ovladat.A este, pre PS neplati zakon a radi ho ohybaju,takze zabudnite,ze sa domozete svojich prav.A migranti,ze treba zamestnat,integrovat?Chodte sa pozriet,co sa deje vo Francuzsku a Nemecku.Preco neporiesia situaciu s Romami?Postaraju sa aj o nich?A LGBT?Mnoho ludi z tejto komunity sa nezucastnuju PRIDE,nevykrikuju na namestiach a nezneuzivaju vrazdu pri Teplarni,ktora nebola v skutocnosti pre orientaciu,ale pre ziarlivost.Strelec bol totiz gej a ziarlil.Takze ziadny teroristicky cin,ale vrazda.Cele sa to iba nafuklo.A co sa tyka LGBT komunity,masivne a agresivne nam ju tu tlaci PS,pricom kazdy clovek hovori,ze im taky clovek nevadi,pokial im nesiaha na jeho sukromie (deti)/prava.A vam nevadi,ze PS chce legalizovat vsetky drogy?Konzumentov predsa maju (Poliacik,Truban a mnoho dalsich).A co sexualne pomocky na skolach,suhlasite?Lebo to sa u Valla tiez nakupilo a samozrejme kopa prezervativov.A co PS potratova tabletka?Nebavime sa o tabletke,ktoru mozno uzit do 72 hodin,ta je dostupna aj teraz.Bavime sa o tabletke po tomto case.Je uz mnoho neplodnych parov a toto to len znasobi.A co sloboda slova.Viete,ze vas budu zatvarat,ak sa vyjadrite negativne na transgendera?Aj to chcu zaviest do zakona.Oni sa tvaria,ze pomahaju zranitelnym skupinam, tak sa pytam kto to je pre nich a z akych prostriedkov to bude a ano,garantujem,ze z vasich.Podla mna zavedu tzv. dan solidarnosti - budeme sa vsetci skladat na darmozracov,ale to ako ich citlivo vnimajuca volicka urcite akceptujete.Pre mna je PS nemecke gestapo likvidujuce vsetko,co ma iny nazor.Vy ani netusite,ako PS uz vsetko ovlada,zial.Takze nie,oni uz existuju dlho,uz davno tahaju za nitky,v komunale uz zlikvidovali a zdevastovali, co sa dalo.Tak,ako prezidentka likviduje vsetko,co ide proti nej,ved je PS.PS je strana zakernych,podlych,manipulativnych a nenazranych ludi baziacich po moci,zisku a likvidacii kohokolvek,kto sa im postavi na odpor.

nikajve
23. aug 2023

@rooskoliv ty asi zjavne nepoznas, kto je za vznikom PS - Stefunko, byvaly Smerak!Na Smere sa vsetci zviezli.A aby ste vedela,nie,PS nevymenili iba veducich, ale vyrazili a zlikvidovali 80% povodnych zamestnancov v komunale.Prajem vam,aby ste zazila to iste a aby vas vyrazili bez dovodu,ale v skutocnosti preto,lebo ste sa napr.zucastnila pochodu proti vakcinacii, mala ste na FB status,kt.sa nepacil vasim nadriadenym,nevyhodnotila ste veci tak,ako to chceli,nechceli ste ist proti zakonu,degradovali vas z miesta a urobili z vas ich sluzku.A za dalsie,PS sa tvaria,ze uzatvaraju vyhodne zmluvy a ze ukoncuju tie stare,lebo zly dodavatel.Ale to,ze ide o toho isteho,len premenovaneho vam uz nepovedia.Vallo likvidoval bilboardy,vraj pre vizualny smog.Ale lider PS Simecka,ktory vykuka z miliona bilboardov mu uz nevadi?Vodu kazu,vino piju.Zakladaju si kopu neziskoviek,aby mohli veselo rozhadzovat peniaze,to chcete?Je mi jasne,ze vy ste rozhodnuta,ale ak uz pisete +, piste aj minusy.O tom,ako sa v BA za cias PS safari s peniazmi si staci precitat zopar sprav kontrolora a obraz si urobite ihned.

nikajve
24. aug 2023

@rooskoliv a este jedna vec.Hovori ti nieco Boris Zalla?Dalsi byvaly Smerak! A vies,kto mu robil asistenta? SIMECKA. Opat dokaz,ze sa PS zviezol na Smerakovi. A kto organizoval ten prevrat po vrazde,o ktorej stale nevieme uplnu pravdu?PS maju roztahanu obrovsku pavucinu, ale to ty urcite vies a poznas,kedze si vedela vyvinit Hellebrandta.A co Jaurova (rod.Markusova) a jej podareny tatik?Geny sa nezapru.

erikavesela
24. aug 2023

@nikajve co urobil vallo?...pokreslil asfalt modrymi ciarami a zaviedol stratovu parkovaciu politiku😅😅😅...o com inkm akomo kontrole to je???

luuubik
24. aug 2023

KDH alebo SNS - všetko ostatné sú zlodeji (Smer), psychopati (Matovič a jeho s. r. o, pardon - strana), chorá sekta mimo reality (PS), morálna spodina (Kollár), ehm, radšej nie... (Republika) Z tých, čo majú sancu ešte zostávajú SAS a Hlas - v najhoršom prípade aj medzi týmito by som možno rozhodovala... a komu sa zdá, že aj tí, ktorých som nevyradila nie sú zďaleka ideálni a majú svoje maslo na hlave - áno majú. V tejto krajine však momentálne hrozí taký megapruser, že "menšie zlo" dostáva úplne iné rozmery... Katastrofa slabé slovo, kam sme to dopracovali.

elmivelmi
24. aug 2023

@rooskoliv Odora nie,mensie funkcie ale nebudem to tu pisat.

elmivelmi
24. aug 2023

@rooskoliv proste oni vymenia niekoho,kto viesol dobre mal zisk ale na 2m do volieb ho vymenia.Leno kamarat este nezarobil.Co ten novy aj za tie 2m dokaze urobit?nic len sa zorientuje .Taketo plytvanie financiami a to sa moze robit na roznych postoch.Ide o to ze oni hlasia zmenu ci novu buducnist ale robia to co vsetci,u mna uplne odpadli od chuti.A to som ich chcela volit uz nebudem.Dam hlas Dzurindovi i krs nrma sancu jehi strana bola aspon najschopnejsia.

elmivelmi
24. aug 2023

@luuubik sna au tiez zlodeji,to uz radaej kdh

gubka71
24. aug 2023

@erikavesela zial,ludia to nepochopia..
A nemam nic proti LGBTI komunite,ale je smutne,ze miesto prirodnych kras ukazujeme predstavitelom - hlavam inych statov Teplaren .
A ta akoze ucebnica sexualnej vychovy,je cisty horor,da sa kupit,ludia mozu sami vidiet,ze co v nej je .

gubka71
24. aug 2023

@nikajve vyborne napisane.Plne suhlasim.

elmivelmi
24. aug 2023

@gubka71 prosim ta kde sa da kupit ta ucebnica?

gubka71
24. aug 2023

@elmivelmi https://www.raabe.sk/vztahova-a-sexualna-vychova-2
Ale uz je vsade...martinus,preskoly.sk

17alexis
24. aug 2023

Ja budem voliť tých istých, čo som volila, nakoľko s ich prácou som max spokojná. Našťastie, všetci prešli do rovnakej strany, tak sa nemusím rozhodovať, ktorú podporím. Aj keď radšej by som bola, keby prešli k inej strane.

@walentina7 k tej Biharyovej odkiaľ vieš, že bola zdrogovaná? Robila si jej test alebo videla si výsledok? Lebo takto je to ohováranie, za ktoré si môžeš niesť následky aj takto online "anonymne".

hallka
24. aug 2023

neviem, koho vje vobec v tejto dobe vhodne volit. minule sme sa s manzelom tak o tom bavili a mozte ma tu ukamenovat, ale ako ja fakt neviem, co bude povedzme to mensie zlo

mateson
24. aug 2023

@rooskoliv 🙆

shellmass
24. aug 2023

@nikajve krajšie si to napísať nemohla👍

autor
24. aug 2023

Celkom chápem tých, ktorí si želajú, aby po voľbách pokračovala Ódorova vláda, ale nemalo by to význam. Nemá podporu v parlamente, zákony by im neprechádzali, bolo by to len naťahovanie času.

Nejako začiatkom mesiaca som na Dzurindovom fb čítala, že budeme sa diviť, koľko až hlasov Fico dostane... tiež si to myslím.

Som zvedavá, ktoré zo strán, ktoré oscilujú okolo 5 %, sa nakoniec do parlamentu dostanú. Pri štandardnej účasti 58 - 62 % je na prekonanie 5-percentnej hranice potrebných cca 145 tisíc hlasov, dosiahnuť ich pri dnešnej polarite názorov voličov nebude zrovna jednoduché.

Predpokladám, že kollárovci sa do parlamentu už nedostanú. Taktiež je otázne, či sa KDH po dvoch volebných obdobiach mimo parlamentu doň vráti, dosiaľ sa to po takej pauze žiadnej strane nepodarilo. Avšak pri komunálnych voľbách sa ukázalo, že v regiónoch majú celkom slušnú podporu, možno prekvapia.

SAS, SNS myslím, asi že bez problémov prah zvoliteľnosti dosiahnu a Oľano z členov exvlády bude mať asi najviac percent, bohužiaľ. Prelezú asi aj hegerovci, pre pravicovo orientovaných voličov to bude prijateľnejšia možnosť, než PS. Príliš neverím vyhláseniam, ktorými sa strany vymedzujú voči súperom a vylučujú možnosť koalície, po voľbách sa spoja s hocikým - hegerovci už minulý týždeň pripustili možnosť spoločnej koalície s Oľano (Letanovská v debate na TA3.)

elmivelmi
24. aug 2023

tak dajme sancu dzurindovi mozno zostavia lepsiu vladu,kebyze ma 5% mto by s nim siel?

erikavesela
24. aug 2023

@17alexis ake nasledky?....nik nezisti, kto tie riadky pisal...nebud naivna

erikavesela
24. aug 2023

@gubka71 a ta ucebnica sa bude preberat v skole?

mima1608
24. aug 2023

@autorka, ja mám taký blbý pocit, že nás po voľbách čaká patová situácia. PS kvôli registrovaným partnerstvám nebude vedieť zostaviť vládu, keďže ostatní sú proti tomu a Šimečka minule povedal, že z tejto požiadavky neustúpia. A Smer... No neviem. Možno Pelleho zlomia ak mu Fico nechá premiérsky post, ale či aj prípadne s SNS alebo KDH budú mať dosť kresiel... Moc tomu neverím.

marsmykkok
24. aug 2023

autorka Veľa ľudí bude voliť Smer kvôli tomu že nechcú PS a PS má vysoké preferencie a Smer je jediná istota, že nepôjde s nimi do vlády. Pele to nevylúčil a preto mu preferencie išli raketovo dole... A rovnako si myslím, že preferencie PS sú nafúknuté, dávam im maximálne 10 percent. Ono voľbou PS sa jej voliči pochvália, naopak voliči Fica, extrémistov sa odmietnú zúčastniť prieskumu alebo povedia, že nevedia koho budú voliť. Teda tie prieskumy sú mimo realitu.

17alexis
24. aug 2023

@erikavesela škoda, že si nepamätám nick, ale jedna sem musela dať verejné ospravedlnenie, že nazvala lekára šamanom v jednej diskusii. Nie som naivná, to skôr je naivný ten, kto si myslí, že na nete vystupuje anonymne. 🙂

autor
24. aug 2023

@mima1608 patová situácia po voľbách sa momentálne ukazuje ako najpravdepodobnejší scenár. Druhou najpravdepodobnejšou možnosťou je zostavenie vlády Smeru, Hlasu a SNS, s tichou podporou Republiky pri kľúčových hlasovaniach.

Na zostavenie vlády pri účasti okolo 60 % zvyčajne stačí spoločné získanie 42 %, ďalšie percentá sa proporcionálne pridelia od mimoparlamentných strán. Avšak Smer, Hlas a SNS majú momentálne o čosi menej. PS a pravicové strany okolo neho majú taktiež o dosť menej.

@marsmykkok - áno, Pellé vlani hodne stratil, keď lavíroval na dve strany, pričom nemalú časť jeho voličskej základne tvoria voliči, ktorí ho chceli voliť ako prijateľnejšiu variantu Smeru, PS pre nich nepripadá do úvahy (pokiaľ viem, aj pre väčšinu vedenia strany je PS neprijateľné.).

V poslednom mesiaci zmenil rétoriku (po policajnej afére), takmer jednoznačne sa začal prikláňať k Smeru a myslím, že viac už klesať nebude. Hlas má podobne ako KDH či SNS pomerne silnú podporu v regiónoch - aspoň tak to vyzeralo po komunálnych voľbách.

darkadm
Autor odpoveď zmazal