icon

Koho voliť?

16. máj 2023

Neviem sa rozhodnúť koho voliť. Rada si vypočujem vaše názory, pre a proti volebných strán. Ďakujem

liljana
17. máj 2023

@evamarek77 https://blog.sme.sk/jankaciganikova/politika/po...
tu mas kauzy smeru za 7 miliard, nech to nemusis pracne zbierat po jednom
Mimochodom, Borisko uz davno kope za Smer, tak aby si si nestrelila malu domov.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
liljana
17. máj 2023

@evamarek77 to je mozne, ale iba zozbierala kauzy a za kauzami su linky na sme.sk, kde sa o tej kauze pise. Takze si ich nevycucala z prsta.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
liljana
17. máj 2023

@evamarek77 na rozdiel od niektorych ludi necitam noviny podla majitela, ale podla obsahu. Ak sa zmeni majitel a obsah novin je mimo, prestavam citat. Nikto si nedovoli dlhodobo dotovat stratove noviny, ktore informuju klamlivo. To je prilis drahy spas, ak to platis zo svojho a nie zo statneho. Priklad: Meciarova Republika, ktora zanikla hned spolu s tym, ako dotycny opustil politiku.

viestta
17. máj 2023

@evamarek77 je to blod Sme. Vies o tom, ze tam blogoval aj sudruzenko Fico? Ked si das robotu, tak ho tak aj najdes. Za obsah blogov redakcia a uz vobec nie majitel nezodpovedaju, zodpoveda za nich iba a len autor, akurat je tam urcity "motalny kodex" prispievatelov a niektore prispevky, ktore by prekracovali zakon mozu byt redakciou odstranene.

mima1608
17. máj 2023

@viestta a kde som ja písala o Smere a zdravotníctve? Ja som nikdy nepovedala, že Smer nakradol a že za ich vlády bolo na SK všetko s kostolným poriadkom. Práve naopak. Téma, ktorú som rozoberala sa týkala niečoho úplne iného. A súhlasím s vyjadrením, že v prípade napríklad zdravotníctva nesie Smer a RF zodpovednosť za to, ako mizerne to vyzerá.

viestta
17. máj 2023

@mima1608 ale vsak to nebolo proti tebe ale ako doplnenie toho co pises

mima1608
17. máj 2023

@viestta chápem. Len niektorí mi tu už vkladali slová do úst predtým a robili zo mňa Ficoovcu tak som mala potrebu sa dovyjadriť k tomu, čo si napísala ☺️

viestta
17. máj 2023

@mima1608 v takychto debatach sa to stava

peendyi
17. máj 2023

zeny, co clovek - to nazor, kazdy nech si zvazi a rozhodne sa volit koho chce...myslim ze je vela ludi, ktorí fandili matovicovej vlade a su sklamani...ja sa radim medzi nich, volila som Matovica - preco? ..pretoze som verila, ze po tolkych rokoch vladnutia SMERU a rozkradania sa Slovensko zacne uberat spravnym smerom..Myslim si, ze spravne pomenuval proti comu treba bojovat a mal vo vela veciach pravdu, ale bohuzial jeho narcisticka povaha a to ze vlastne ego povysil nad vsetko ostatne ho potopili, on vedel byt -ako som niekde citala dobry snajper, ale nevedel byt vodca...Sulika radsej spominat nebudem.. znama, ktora zije v zahranici dlhe roky ,povodom Slovenka povedala, u nich idu do politiky ludia, co uz su dost bohaty a idu nieco dokazat...tu idu do politiky hlavne zbohatnut...asi to my Slovaci mame zakodovane v DNA, cest vynimkam.Napriek tomu si o tejto vlade myslim, ze za takych podmienok - v akom obdobi vladli, dokazali aj uzitocne veci. A ak tu niekto spominal p.Remisovu, tak myslim ze ona mala s manzelom dobre plateny post v Bruseli a vratili sa na Slovensko, takze asi kvoli peniazom to nebolo...na rozdiel od inych kvazi - politiciek na politickom poli - ona ma kvalitne vzdelanie a urcite kultiovovane vystupovanie...,takze viem koho uz volit nebudem a to je vacsina stran, co tu teraz figuruju, a som si ista, ze nas caka poriadne spinava politicka kampan...ale dufam ze vyberieme konecne spravne...😉

vroni
17. máj 2023

@peendyi, vidíš, mňa osobnostne najviac sklamala práve Remisova (aj keď som ju nevolila), dúfala som, ze práve ona by mohla byt tym distingvovanym a slušným politikom. No, veru nič také neukazala. Vzdelaná je, aj keď "len" v umeleckom odbore a evidentne ma aj talent na jazyky (taka Ciganikova je podobne vzdelana, ale distigvovana nie je ani náhodou). Škoda, ze sa nerozvinula v politickú osobnosť.

panelacikova
18. máj 2023

@peendyi ja ti rozumiem, poznám veľa ľudí podobných, ako si ty. dúfali, sklamali sa. ja som ho nevolila už len z princípu. šašo šašom ostane. a tak sa aj ukázal...
@vroni no a tá sa tiež vyfarbila. obyčajná krava s prepáčením.

vroni
18. máj 2023

@panelacikova, áno, aj tak sa to dá povedať 🤣🤣🤣

oliva276
18. máj 2023

Či sa nám to páči, alebo nie, na Slovensku nie je taký záujem/dopyt po pravicových či liberálnych stranách, ako by si niektorí politici, aj ich voliči želali, a zrejme sa to ukáže i vo voľbách. (Podľa Mesežnikova je slovenský volič prevažne ľavicový, nanajvýš s miernym príklonom k stredu.) Časť ľudí radšej voliť nepôjde, než by to mali hodiť pravici.

Ak teda nejaký dopyt jestvuje, je po "echt " ľavicových stranách (Smer za takúto stranu nepokladám, avšak pre mnohých ľudí je to východisko z núdze) .myslím, že tu absentujú politici typu Palmeho, či Schrodera, ktorí by vyvažovali politické spektrum.

annm81
18. máj 2023

@vroni Milióny pre firmu, ktorá bola založená za účelom tejto malej rozkrádačky, sídlila v rodinnom dome v nejakej dedinke a nikdy dovtedy podobný biznis nerobila. Nové vedenie hmotných rezerv od zmluvy odstúpilo, ale ešte sa sporilo o nejakú nie malú zálohu (5 mil.?), ktorú firma odmietla vrátiť aj napriek tomu, že žiadne rúška nedodala. Ale voliči Smeru ďalej žijú vo svojej absurdnej, ničím nepodloženej predstave, že Smer by pandémiu zvládol lepšie ako Matovičova vláda. Síce by si odpustili tie trápnosti na sociálnych sieťach a všelikde inde, zato finančne by to bola nepredstaviteľná rozkrádačka.

karolinakr
18. máj 2023

Inak byt politikom je velmi naročne, nech spraviš čokolvek, milion ludi ta bude nenavidiet, kritizovat, zhadzovat, politicki superi zosmiešnovat, nikdy sa nikomu nezavdačiš, i ked povieš pravdu, niekto sa ti bude smrtou vyhražať..dalej musiš byt bez svedomia robit si ksefty za miliony, ked vieš, že babka dôchodkyňa nema čo do ust pri tejto drahote, a byt velky sebec...ludia si ta zaškatulkuju kvôli jednej veci a môžeš spravit 1000 dobrych veci, vzdy budeš len fašista, rusofil, dezolat..proste blazninec..Ja si myslim, že slovenskemu voličovi sa neda zavdačit a čo ja považujem za spravne, dalšiemu milionu vadí...ludia nevedia, čo chcu ...niekto tu velebil Dzurindu - za jeho vlady som len počuvala ako si mame opasky utahovat so Schmögnerovou, to hovoril 10 rokov a potom priamo v praxi ukazal, ako si on uťahuje kupili notebooky za milion do Uradu vlády a obnovovali si priestori za neviem koĺko milionov, zvyšili o 1000 platy a takyto farizej mi každy rok s plačom do televizie hovoril, že buduci rok sa mam uskromniť..do tvare by som mu napĺula hoci pre niekoho bol svätý muž...

vroni
18. máj 2023

@annm81, áno, to som mala na mysli.

annm81
18. máj 2023

@karolinakr Dzurinda s Miklošom boli to najlepšie, čo nás v našich vládach postretlo. Ak sa vrátia, budem ich voliť. Veď sa pozri na čísla. Vďaka nim sme sa dostali do EÚ a NATO, zahraniční Slováci s radosťou vraveli, odkiaľ pochádzajú, začali sme dobiehať západ - životnou úrovňou sme sa dopracovali na 70 percent priemeru EÚ. Nikdy v histórii nemalo Slovensko tam vysokú životnú úroveň. Kde sme boli na konci Ficových vlád? A vieš koľko si ten Dzurinda nakradol? Býva vedľa Počiatka, Kaliňáka, či ako Paška? Býva v bratislavskom paneláku! Mikloša sa tiež občas dá stretnúť v Bratislave, ešte pred pandémiou jazdil na bežnom 10 ročnom aute.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
mima1608
18. máj 2023

@evamarek77 ľudia majú veľmi krátku pamäť. Ešte aj keď rozpredali majetok SR, tak to urobili dosť na h*vno - napríklad na predaji SPP prerobili podľa Miklošových slov 7.7 miliardy, lebo kurz. Babráci prvého stupňa. A to ešte nehovoríme o ostatných kauzách (a že ich tiež nemajú málo).

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
mima1608
18. máj 2023

@evamarek77 neuveriteľné ako Dzurinda nemá v sebe kúska hanby. Politická múmia, nech je rád, že nesedí niekde v Leopoldove a nech čuší v tom svojom paneláku (inak panelák nie je žiadna vizitka toho, že nenakradol. Môj muž robil pre jedného z najbohatších ľudí v Rakúsku a keď ho človek videl a nevedel o koho sa jedná, tak si myslel, že to je totálny bezdomovec. Jazdil na starom rozpadnutom aute, býval v prenajatom dome a peňazí mal toľko, že bežne z vačku vytiahol 5000 v hotovosti).
KDH som aj zvažovala voliť, ale uvidím ako sa postavia k Hegerovi a s kým budú a nebudú ochotní ísť do vlády. OLANO, Demokrati a PS sú pre mňa úplné no go.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
erikavesela
18. máj 2023

@evamarek77 kazda z tychto tvojich viet je jedna do neba bijuca hlupost...ked niekto okradol dochodcov, tak to bol fico

karolinakr
18. máj 2023

@evamarek77 😂 švajčiarske dôchodky..

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
belllinka
18. máj 2023

@mima1608
@evamarek77 A pamatate si Ficove bilboardy z roku 2010 o 13-tych dochodkoch? 🙂

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
oliva276
18. máj 2023

Myslím, že Dzurindove vlády má obyvateľstvo ešte v pomerne čerstvej pamäti - a preto jeho momentálne preferencie oscilujú pod jedným percentom. Je dosť možné, že vstúpi k Hegerovi - avšak Demokratom toto spojenie skôr uškodí, než pomôže, averzia voči Mikimu je pomerne veľká.

Kauzy typu tunel branisko, zlaté sitká, vláčiky, gorila, Devín banka, podplácanie novinárov, Palacka, kupovanie nezávislých poslancov po odchode KDH (pretože v parlamente mala jeho vláda len 78 poslancov) jeho vláde v r. 2006 podlomilo nohy ä fFco ho prevalcoval,( dostal 29 %). A trebárs jeho verný vládny súputník - Ruskova strana ANO dostala taký elegantný výkop (1,42 %), aký dosiaľ žiadna vládna strana nemala.

Iste, malá časť obyvateľstva na Dzurindu kvôli ekonomike spomína v dobrom, ale väčšinové obyvateľstvo určite nie.