icon

Koho voliť?

16. máj 2023

Neviem sa rozhodnúť koho voliť. Rada si vypočujem vaše názory, pre a proti volebných strán. Ďakujem

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
bejbypd
19. máj 2023

@evamarek77 no chvalabohu ,že pán Fico je jeden slušný človek, čo nikdy nesiril nenávisť, to mi odľahlo ..

bejbypd
19. máj 2023

A to som ho ani neurazila ,to som urazila naozaj slušných ľudí

krajinka
19. máj 2023

@annm81 mas moj obdiv, vzdy si rada precitam tvoje prispevky...ale tu sa namahas zbytocne, s Ficovym elektoratom to ani nehne

annm81
19. máj 2023

@mima1608 Odignorovala? A ktoréže? Tie pred 10 stranami o údajnom pláne zvyšovania daní? To boli jediné fakty, čo som od nej dostala, a boli to ťažko nepochopené fakty. Ak niekomu, kto sa zmôže na tak "vecné" argumenty, povieš že komunikuje ako malé dieťa je urážka vychádzajúca z jeho schopnosti argumentovať a nie je nijako vulgárna ani extra neslušná - prosto urážka založená na niečom relevantnom a po tom, ako som jej tu postla x čísel.

@oliva276 Ako som povedala vyššie, faktov dostala celé priehrštie. Len keď sa zastavíme pri poslednej téme, keď vyhlásila, že predsa všetci vieme, prečo to nie je hodné chválenia (trápne sa vyhla uvedeniu faktov detinskou vetou "veď všetci vieme). Pekne som ju poprosila u uvedenie konkrétneho dôvodu a podala jej zopár čísel,
Zmohla sa tak akurát na "Igor, si to ty"? Nemala by som to považovať za rovnakú urážku, akou som jej oplatila? Snáď aj áno, že? Ak sa niekto drží vecnej diskusie, rada v nej pokračujem. Ak sa niekto ani po niekoľkých pokusoch nedokáže od osobných útokov nikam posunúť, dokážem mu osobný útok opätovať zabalený do peknej dôstojnej formy a ďalej sa k nemu nevyjadrujem, keďže diskusia nemá zmysel.

bejbypd
19. máj 2023

@annm81 a tomuto hovorím šach-mat 😀

annm81
19. máj 2023

@mateson Aj ty by si sa tak uplatnila? Smelo sa prihlás, že to excelentne zvládneš, keď je to teda taká bežná prácička, čo dá ľavou zadnou každý tretí. Mimochodm, dôvod prečo si ho vybrali, bol ten, že Ukrajina bola v navlas podobnej situácii ako my za Mečiarizmu (smiešne, ako povýšenecky sa na ich situáciu pozerajú voliči Smeru/bývali voliči HZDS, lebo vdaka ním sme boli hanba Európy a vďaka ním sa tam zasa približujeme). Ukrajina prechádzala úplne rovnakou transformáciou na trhovú ekonomiku, trpela rovnakými problémami následkom komunizmu a mali rovnaké ťažkosti s korupciou ako sme mali celkom nedávno my, ktorí sme boli označení za čiernu dieru Európy. Keďže to Slovensko vďaka Miklošovi zvládlo tak, že nás davalii iným za vzor, je celkom pochopiteľné, prečo si ho vybrali.

mateson
19. máj 2023

@annm81 mali ťažkosti s korupciou😄

annm81
19. máj 2023

Baby ďakujem vám. A najmä- držme si palce nech to všetko dobre dopadne! Mám v pláne na 100% prísť voliť zo zahraničia a síce ešte neviem presne koho, ale nakoniec to bude dôkladne premyslené rozhodnutie.

@bejbypd
@matabb73
@0silvia0
@krajinka

bejbypd
19. máj 2023

Zase raz na padne argumenty odpoved absolutne neadekvatna...

bejbypd
19. máj 2023

@annm81 napodobne ja osobne este naozaj neviem koho ,ale premyslim si to dokladne aj nastudujem . Viem ,ale koho urcite nie. A kam siahaju moje hodnoty

annm81
19. máj 2023

@mateson Nerozumiem, čo tým chceš povedať. Mali taképroblémy? Mali. Mali sme ich úplne totožné ešte v dobe, ktorú si mnohí pamätáme? Dramaticky sa to zlepšilo za vlád SDKU? Zmenilo. Dokázal nám Smer, že pod jeho vedením sa tam zasa vrátime? Dokázal. Čo teda konkrétne nesedí?

bejbypd
19. máj 2023

Inak ked sme pritom ,moj otec ma raz vyhodil z navstevy lebo som povedala,ze Lubosko Blaha je dusevny mrzak ..odvtedy sa o politike nebavime. Az minule mi povedal ,ze vzdy volil Meciara a Fica a spol ..ale ,ze tuto politiku nenavisti uz by nikdy nevolil.som hrda na mojho dochodcu

liljana
19. máj 2023

@evamarek77 "Pravica zacina urazat ..."
Blaha publikuje na ruskych serveroch, na fb ho uz za klamstva zakazali. Fico (ved je byvaly komunista) ide Orbanovou cestou, ze kaslat na agresiu voci Ukrajine a Rusko je "dobre". Nemam chut sa stat najzapadnejsou ruskou koloniou po tom, ako Fico vyhra a vydedencom EU. Aj ked je to mozno iba Ficova finta na proruskych dezolatov, lebo historicky Rusko vzdy zmykalo svoje satelity a nie naopak. A Fico potrebuje dalej dojit eurofondy, pozemkovu platobnu agenturu a EU ako Orban, aby ho jeho oligarchovia dalej podporovali. Ale aj Orbanovi to raz v EU zatrhnu, ked ho uz budu mat plne zuby.

cubo2
19. máj 2023

@annm81 ja chcem tiez ocenit tvoje prispevky, ale jednu vec si musis uvedomit - presvedcenych nepresvedcis faktami a grafmi, hocijako jasne z nich svieti, kto ma pravdu.

Totizto, ak niekto zije v tom, ze Fico je fasa a Dzurinda s Miklosom su synovia diabla, tak ked im zacnes prekladat fakticky graf, ktory hovori presny opak - ze za Dzurindu nam zacala zivotna uroven preukazatelne stupat a za Fica stagnovat a klesat, tak tymto ludom to robi mentalne vyslovene zle - lebo im to naburava ich existujuce videnie sveta, ktoremu doteraz verili a povazuju ho sa spravne, za realitu. Je to ako vrazanie klinu do ozubenych koliesok, narusujes a obracias ich videnie sveta a to je neprijemne a sposobuje uzkost, lebo by nad tym museli porozmyslat, ako to teda vlastne naozaj je a to sa im nechce. Chcu byt vo svojom svete, kde im vsetko zapada. (citaj vsetci (politici, doktori, eu, nato, amerika, liberali, lgbti) im chcu len ublizovat..)

V skratke, je urcite dobre prispievat a oponovat, ale nespadni do toho presviedcat zjavne presvedcenych..

chillibubble
19. máj 2023

@liljana presne tak, fico klame svojich volicov este aj v nazoroch na eu, nato, ameriku(vid dokazy z minulych rokov. jadro eu, navsteva obamu, co rozprava pred velvyslancami atd.). dobre mu je tam kde sme a po volbach pochybujem ze by robil nejake kroky na odchod. len si spravil vsade hanbu a ak by vyhral, tak sa ako cely stat zapiseme do povedomia asi ako madarsko... hanba na 100 honov. on sa tam len potrebuje dostat aby nesiel do vazenia. to je cele o co mu ide.

chillibubble
19. máj 2023

@cubo2 ja si nemyslim ze im to nieco narusa. oni tomu proste neverie. oni nad tym vobec neuvazuju, lebo to je zmanipulovane, vymyslene, prekrutene. je "vtipne" ako ti, co su ficom a fasistami klamani veria, ze im naopak klamu a manipuluju nimi vsetci ostatni...

liljana
19. máj 2023

@chillibubble Mne staci, ako siril klamstva o ockovani, o ruskej agresii, ako "vie" uz vopred a pripravuje si variantu v pripade neuspechu, ze volby skoncia podvodom, ako rozostvava klamstvami dav na uliciach do nenavisti. To rozostvavanie a nenavist medzi ludmi nemusi skoncit dobre. Ja cakam od politikov, ze pravica vedie stat k prosperite pravou cestou a lavica tvou svojou. Ale nie klamstva, sirenie hoaxov a rozostvavanie ludi medzi sebou kvoli vyhre za kazdu cenu vo volbach.

chillibubble
19. máj 2023

@liljana presne tak. preto mne v zasade nevadi ani pelle. ano, vzisiel zo smeru, ano asi pokradol aj on. volit ho nebudem. ale jemu verim ze mu ide o stat. ficovi ide len o seba sameho, aby neskoncil v base. aby nezacali vypovedat dalsi. a mozno sa mylim v pellem, ale aspon nerozostvava spolocnost v takej miere ako fico. a aj navonok statu posobi seriozne...

vroni
19. máj 2023

@annm81, no nerozumieš. Pravica je zla, lebo nevládla absolútne bezchybne. Fico je skvelý, lebo ešte nestihol rozkradnut úplne v všetko.
Inak, co sa Dzurindu a ak Mikloša týka - napriek tomu, ze nemám pochybnosti o ich odbornosti a uznávam ich prínos v politike, nevolila by som ich práve preto, ze pri Radicovej nadradili vlastne ego prospechu krajiny a radšej pripustili návrat Fica a pád vlastnej vlády ako svoj osobnostný. Proste nechali "cloumat zlost svym majestatem" spôsobom, ktorý je pre mňa no go.

annm81
19. máj 2023

@cubo2 Ja viem, že väčšinu z nich nepresvedčim a dôvodom je mechanizmus kognitívnej disonancie. Preto aj keby Smer zostavil vládu a a o päť rokov by mali citeľne nižšiu kúpnu silu, budú presvedčení, že správne volili Smer. Preto aj keď z Ukrajiny príde milión dôkazov od nezávislých autorít, vždy budú tvrdiť, že je to všetko výmysel zaplatený Sorosom. Aj keď žiadne masové vymieranie po očkovaní neprišlo do pol roka, ako tvrdili, ani do roka, ani do dvoch, nikdy neuznajú, že sme na vakcíny hromadne neumierali. Ale aj keď ich nepresvedčíme, nedovoľme im širiť dezinformácie.

liljana
19. máj 2023

@chillibubble Pelemu neverim. podla mna je to finta dohodnuta s Ficom, ako sa dostat k volicom, ktorym vadi Fico a jeho policajno-prokuratorsko-sudna mafia. Tak akoze im podhodime "polepseneho" Peleho. A po volbach bud z nich zrazu kamarati. Kvoli koristi (peniazom) sa vedia aj (zdanlivo) poruvane hyeny tolerovat.

annm81
19. máj 2023

@vroni Radičovej je strašná škoda. Mohla reprezentovať to morálne v SDKU a v pozadí stáť Mikloš s odbornosťou a Dzurinda so svojimi kontaktmi a reputáciu v zahraničí. Inak myslím ale, že za toto je najmä zodpovedný Dzurinda, nie Mikloš. A súčasne platí, že Mikloš jasne a dlhodobo odmieta návrat do politiky inak, ako konzultačnou činnosťou. Ja som ich po Gorile tiež prestala voliť, ale keď vidím, ako to môže skončiť, som schopná voliť Dzurindu (a to som liberál a ateista, teda opak Dzurindu), ak by bolo reálne, že sa dostanú do parlamentu. Jeho najlepšia schopnosť totiž bola vždy nájsť odborníkov a riadiť sa nimi.

liljana
19. máj 2023

Fico sa potrebuje co najskor dostat do vlady, lebo sa boji, ze jeho zavreti vysetrovani ludia v base inak zacnu o nom "spievat", ked zistia, ze ich odtial nedostane. Ale na Slovensku s Zilinkom a jeho 363 je to, ako ked si Meciar udelil samoamnestie.

chillibubble
19. máj 2023

@liljana no uvidime, ale podla mna pelle proste v buducej vlade bude. ci klesne na dno a spoji sa so smerom a nas*** si do pusy s tym, co tvrdi o ficovi teraz. a spravi si hanbu pred eu aj svetom, ze s nim pojde. alebo pojde s ps a dalsimi, uvidime. ale aj bez fica a aj bez plleho podla mna nebude mozna nova vlada. bud tam bude pelle s ficom, alebo pelle sam si myslim...

liljana
19. máj 2023

Mozno o par rokov zistime, ze Zilinka zazracne zbohatol predajom odpustkov (363-jok) politikom. Zacina to tu byt balkansky stat a to mozno krivdime Balkanu.

annm81
19. máj 2023

@chillibubble Pelle je rovnaký populista a korupčník ako Fico, ale zjavne toho nespáchal toľko, aby sa musel každý deň triasť strachom (asi len nemal také príležitosti ako predseda strany). Zato Fico sa od strachu totálne pomiatol a stal sa z neho predseda extrémistickej strany. Ak by som si mala vybrať medzi Smerom na čele vlády a Hlasom v koalícii so systémovými stranami, voľba je úplne jednoznačná.

chillibubble
19. máj 2023

@liljana alebo budeme mat v base dvoch najvyssich prokuratorov. nejaka zahranicna navsteva sa pytala jednej novinarky, ze teda ako je to s korupciou. a ona ze, mame tu specialnu prokuraturu, ktora ma vysetrovat korupciu. a jej najvyssi sef sedi vo vazeni za korupciu...

vroni
19. máj 2023

@annm81, no, nakoľko Radicovu poznám osobne a privátne, tak viem, ze obaja boli veľmi.... ehm... príjemní (k nej). Vtedy ma to veľmi nepríjemne prekvapilo, aki uboziaci dokážu byť takí inteligentní a úspešní muži... Iste, keby bol na výber len Fico alebo Dzurinda, tak neváham a vyberám si Dzurindu. Ale ja som striktny (nie radikálny 😉) praviciar a liberál, skôr by som (s odporom, lebo som presvedčený ateista) volila KDH než PS

annm81
19. máj 2023

@vroni Pre mňa sú PS zaujímaví dvomi otázkami, ktoré iné strany príliš neriešia- ekológia, lebo je to najväčší dlhodobý problém akému čelíme a väčšia integrácia EÚ, lebo dúfam, že sa o pár desaťročí dožijem Spojených štátov Európskych. Nepáči sa mi radikálny progresivizmus ako v USA, ale myslím si, že tam PS nepatrí a programom je to bežná európska liberálna strana - samozrejme, ako každý, aj ona potrebuje opozíciu, aby sa neutrhla z reťaze.