Komu je smutno z konsolidačného balíčka?
Komu ešte prišlo slabo
Z konsolidacneho balíčka 🙈
bohužiaľ nič nenarobíme, len gratulujem a nech si užijú tí, čo ich volili. Ale zázračne sú teraz ticho. Aj tu veľké ficovoličky zrazu, čušia vo veľkom ...
@anonym_fc5dbe Preto nesledovať, ignorovať, ovplyvniť teraz nevieš nič.
@gribka1 a potom tí co nesleduju ignoruju pridu k volbam a zakruzkuju fica- lebo dostali karafiat na MDZ, alebo skvarkovy pagac na predvolebnom mitingu- zabudnu( nesleduju, ignoruju) a uveria slubom a obvinovaniu- Odor, Matovic...
@gribka1 a potom tí co nesleduju ignoruju pridu k volbam a zakruzkuju fica- lebo dostali karafiat na MDZ, alebo skvarkovy pagac na predvolebnom mitingu- zabudnu( nesleduju, ignoruju) a uveria slubom a obvinovaniu- Odor, Matovic...
@zuzinka888 Kto napríklad? Nemyslíš mňa predpokladám. 😄
@tramtada31 a preco okrádajú štát? Lebo štát okráda ich. Drobný živnostník nema šancu ak chce aspon cosi zarobit musi klamať štát, lebo dane ho zničia. Fico vzdy okrádal drobných živnostníkov a podnikateľov a aky je výsledok? No mame tu len automobilový priemysel zo zahraničia, ktory ma sidlo v zahranici a tak vie lahsie okradat štát, teda väčšina firiem tu realne neplati skutočné dane. Fico zničil podnikateľské prostredie a odsúdil nas na poradne zaplatené prace.
@777januska777 to je velmi kratkozrake. Ak niekto nevie podnikat = nech to nerobi. Co je to drobny zivnostnik? ak fakturuje niekomu zavislu cinnost 200-400 eur mesacne = tak nech zrusi zivnost. Na co mu to je? Majstri su drobny zivnostnici? ti co si zoberu 300-400 eur len taky fukot za hocijaku drobnost? a vacsinou bez dokladu? realne nemam jedneho kto nema nad 100t trzby a k tomu kopu na cierno nerobi. Alebo ludia co si vymyslia, ze idu doma vypekat, alebo neviem co robit a predaju tri chleby za tyzden a dve torty? To nie je podnikanie.
AK niekto NEVIE podnikat, nech to nerobi. To ze su pociatocne naklady na start je normalne, nie je normalne, ze kazdy jeden si myslim, ze okamzite si musi kupit vsetko a najdrahsie a najnovsie, lebo biznis mu pojde urcite 20rokov a oplati sa... Dane a odvody maju platit vsetci rovnako a spravodlivo. Keby nebolo xy kategorii a skupiniek a vynimiek, o mnoho lepsie by sa podnikalo. Uz dost pomoc a ulava podla mna bolo ze prvy rok neplatili socialne poistenie.
Vynimky ktore sa zaviedli pocas ficovlad sposobili jedine = firmy sa rozdelili, zalozil si jeden clovek viac sro, aby neplatil vysoke dane, odvody da na par eur a koniec. Ludia vymyslaju, prepocitavaju. Nakoniec aj tak somru a nadavaju, lebo sa zaviedli spat licencie = ALE aj to je menej ako keby mali jednu firmu. RObim v obore dlhe roky, zazila som rovnu dan, zvladali to dobre tak kadernicky, nechtakry, ako aj vsetci majstri, aj obchodnici.. aj na zivnostiach. Dane zaplatili, odvody zaplatili. Teraz su vynimky = peniaze chybaju, ludia vymyslaju, miesto prace sa vela ludi na zivnostiach flaka, lebo im to vyhovuje.. mam par prikladov rozny fotografovia v mojoom okoli.. nafoti si raz za tyzden za par eur, ma zarobene, odvody mu nevyjdu, zvysok mesiaca si sportuje a hrajka sa. Vdaka nizkemu prijmu ani jeho ex vela penazi na deti neuvidi... :D tak tolko k zdieraniu a ako musia podvadzat. Nemusia, odjakzivat to NIEKTORI robia a budu to robit aj keby neviem co bolo. Aktualne = ti najstarsi klienti uz isli do dochodkov, hadam si uziju co si nasetrili, lebo oni si budu setrit a na ciganov platit nebudu :DDD jeden uz si brigadku hladal, lebo ze nevyzije.. ;)
proste treba pochopit, ze nie kazdy podnikat VIE a tym padom nie kazdy by to mal robit. Vela ludi by sa proste malo zamestnat (a tu u nas narazame na problem a to debilny zakonnik prace, a to ani este neratama, aki su ludia drahi). O tom, ze tie slavne srocky sposobuju problemy, lebo velmi radi ich zadlzuju podniaktelia a neplatia dodavatelom, nasledne sa predavaju tie firmy, peniaze su nevymozitelne = ani nehovorim. Proste tu je cely system zly, ludia to maju v hlavat tiez dost pomylene (alebo nie.. vsak, nekradnem, okradam vlastnu rodinu a samozrejme, podniaktel nikdy neochorie, nic sa mu nestane, a na dochodok si milion zarobi = cize platit nic nemusi)
bohužiaľ nič nenarobíme, len gratulujem a nech si užijú tí, čo ich volili. Ale zázračne sú teraz ticho. Aj tu veľké ficovoličky zrazu, čušia vo veľkom ...
@kalifka ti co ich volili, si toto mozno ani neuziju. Nepoznam podnikatela co volil smer :D ani hlas... (alebo by sa aspon priznal k tomu)
@kalifka ti co ich volili, si toto mozno ani neuziju. Nepoznam podnikatela co volil smer :D ani hlas... (alebo by sa aspon priznal k tomu)
@simca06022011 v mojom okolí ich veľa volili mladí, a teraz pizdujú... Aj pár podnikateľov a niektorí sú spokojní, lebo však Matovič, Odor...
@simca06022011 v mojom okolí ich veľa volili mladí, a teraz pizdujú... Aj pár podnikateľov a niektorí sú spokojní, lebo však Matovič, Odor...
@kalifka tak su to nevzdelani mantaci. POpravde sa ale necudujem, pretoze programom mne ako podnikatelovi, zamestnancovi, cloveku pracujucemu najviac vzdy vyhovovala sas... a treba pozriet ake mavaju preferencie (naozaj vela v mojom okoli podnikatelia, uctovnici, poradcovia atd volime prave ich) a su slabe. Na to kolko je tu firiem, podnikatleov = je to proste cim dalej tym horsie a to iba kovli hlupym konfliktom osobnym. A davkam a rozdavaniu... PS volit vela ludi nechce. A tym padom nemaju koho.
Mne inak najviac vadia vyhovorky"minula vlada", to vsetci pouzivaju stale a mne sa nozik otvara vo vrecku. A co ked minula vlada? teraz su tam oni, tak nech robia nieco rozumne a nie len sa vyhovaraju.
To ste tu fakt taki naivni, ze ani neviete, ze konsolidacny balicek este navrhol Odor? Ze to co robia tito by presne alebo takmer robila aj sucasna opozicia keby boli vo vlade? Cele zle tato vlada, ale aj ta predosla. Ale konsolidacia by bola tak ci tak. Aj keby tam sedel Simecka alebo hocikto iny.
@zuzinka888 Kto napríklad? Nemyslíš mňa predpokladám. 😄
@gribka1 nie, myslin tych ktori nesleduju, ignoruju a dokonca popieraju co sa deje( a vobec si nevsimli zdrazovanie,aroganciu,a papalasstvo a hlavne rozhadzovanie penazi ktore sme konsolidaciou odovzdali statu). Lebo celu tuto konsolidaciu zaplatia, pracujuci, zivnostnici a cela stredna vrstva,a oni nie. Keby si aspo tie platy zmrazili
To ste tu fakt taki naivni, ze ani neviete, ze konsolidacny balicek este navrhol Odor? Ze to co robia tito by presne alebo takmer robila aj sucasna opozicia keby boli vo vlade? Cele zle tato vlada, ale aj ta predosla. Ale konsolidacia by bola tak ci tak. Aj keby tam sedel Simecka alebo hocikto iny.
@anonym_316468 ale toto všetci dobre vieme, to tu nemusíš písať. Keby toľko Fico a jeho spolok nemiňali toľké roky, nerozdávali zbytočne príspevky, okreslali by si platy inde by sme boli.
A hocikto by bol na mieste Matoviča, by dopadol tak isto, lebo Fico odovzdal vládu takú akú odovzdal.
@gribka1 nie, myslin tych ktori nesleduju, ignoruju a dokonca popieraju co sa deje( a vobec si nevsimli zdrazovanie,aroganciu,a papalasstvo a hlavne rozhadzovanie penazi ktore sme konsolidaciou odovzdali statu). Lebo celu tuto konsolidaciu zaplatia, pracujuci, zivnostnici a cela stredna vrstva,a oni nie. Keby si aspo tie platy zmrazili
@zuzinka888 Ja si myslím, že tí práveže až veľmi sledujú, dennodenne svoje modly😂. Tí, čo nesledujú väčšinou idú podľa sympatii typu, on je pekný, sympatický. Takým by sa ešte dalo čo to vysvetliť.
@777januska777 to je velmi kratkozrake. Ak niekto nevie podnikat = nech to nerobi. Co je to drobny zivnostnik? ak fakturuje niekomu zavislu cinnost 200-400 eur mesacne = tak nech zrusi zivnost. Na co mu to je? Majstri su drobny zivnostnici? ti co si zoberu 300-400 eur len taky fukot za hocijaku drobnost? a vacsinou bez dokladu? realne nemam jedneho kto nema nad 100t trzby a k tomu kopu na cierno nerobi. Alebo ludia co si vymyslia, ze idu doma vypekat, alebo neviem co robit a predaju tri chleby za tyzden a dve torty? To nie je podnikanie.
AK niekto NEVIE podnikat, nech to nerobi. To ze su pociatocne naklady na start je normalne, nie je normalne, ze kazdy jeden si myslim, ze okamzite si musi kupit vsetko a najdrahsie a najnovsie, lebo biznis mu pojde urcite 20rokov a oplati sa... Dane a odvody maju platit vsetci rovnako a spravodlivo. Keby nebolo xy kategorii a skupiniek a vynimiek, o mnoho lepsie by sa podnikalo. Uz dost pomoc a ulava podla mna bolo ze prvy rok neplatili socialne poistenie.
Vynimky ktore sa zaviedli pocas ficovlad sposobili jedine = firmy sa rozdelili, zalozil si jeden clovek viac sro, aby neplatil vysoke dane, odvody da na par eur a koniec. Ludia vymyslaju, prepocitavaju. Nakoniec aj tak somru a nadavaju, lebo sa zaviedli spat licencie = ALE aj to je menej ako keby mali jednu firmu. RObim v obore dlhe roky, zazila som rovnu dan, zvladali to dobre tak kadernicky, nechtakry, ako aj vsetci majstri, aj obchodnici.. aj na zivnostiach. Dane zaplatili, odvody zaplatili. Teraz su vynimky = peniaze chybaju, ludia vymyslaju, miesto prace sa vela ludi na zivnostiach flaka, lebo im to vyhovuje.. mam par prikladov rozny fotografovia v mojoom okoli.. nafoti si raz za tyzden za par eur, ma zarobene, odvody mu nevyjdu, zvysok mesiaca si sportuje a hrajka sa. Vdaka nizkemu prijmu ani jeho ex vela penazi na deti neuvidi... :D tak tolko k zdieraniu a ako musia podvadzat. Nemusia, odjakzivat to NIEKTORI robia a budu to robit aj keby neviem co bolo. Aktualne = ti najstarsi klienti uz isli do dochodkov, hadam si uziju co si nasetrili, lebo oni si budu setrit a na ciganov platit nebudu :DDD jeden uz si brigadku hladal, lebo ze nevyzije.. ;)
proste treba pochopit, ze nie kazdy podnikat VIE a tym padom nie kazdy by to mal robit. Vela ludi by sa proste malo zamestnat (a tu u nas narazame na problem a to debilny zakonnik prace, a to ani este neratama, aki su ludia drahi). O tom, ze tie slavne srocky sposobuju problemy, lebo velmi radi ich zadlzuju podniaktelia a neplatia dodavatelom, nasledne sa predavaju tie firmy, peniaze su nevymozitelne = ani nehovorim. Proste tu je cely system zly, ludia to maju v hlavat tiez dost pomylene (alebo nie.. vsak, nekradnem, okradam vlastnu rodinu a samozrejme, podniaktel nikdy neochorie, nic sa mu nestane, a na dochodok si milion zarobi = cize platit nic nemusi)
@anonym_d4d477 mas to cele nejake pomylene. Akoze kto ma urcit sumu, pri ktorej sa "oplati" podnikat? Ty? Nebud smiesna preboha. Co je teba a kohokolvek do toho, kto kolko zarobi. Ak niekomu staci 500 ecok mesacne, tak mu mozes zavidiet akurat to, ze mu to staci a vyzije z toho. to je presne to iste, ako ked by si povedala, ze za minimalku sa neoplati pracovat. no evidentne je tu hromada ludi, ktori za minimalku pracuju...
Tvoje zmyslanie je presne take iste, ako zmyslanie nasich vladnucich - vacsina zakonov, ktore sa tu tvoria vychadzaju presne z toho, ze vzdy sa mysli v prvom rade na ojebavacov. Je to tak preto, lebo ludia vacsinou vychadzaju vzdy zo svojej reality a nasi vladnuci su proste vacsinou prave ti ojebavaci, ktori cely zivot vedeli, ako vytlct zo systemu co najviac. A teraz sa dostali ku korytu, najprv ho vyzrali a teraz vymysleli, ako ho naplnit a zacali, ako inak, vymyslanim zakonov, ktore cielia presne na ojebavacov. To, ze hodili do jedneho vreca matky na MD, ktore si privyrabaju drobnym podnikanim, dochodcov, ktori si privyrabaju k biednym dochodkom, ludom, ktorych hlavna napln zivota nie je zhrnat prachy, ale maju ine priority a snazia sa len nebyt na obtiaz, vyrobit par eur a svoju energiu venovat rodine (napriklad viacdetne rodiny, kde sa casto matka "obetuje", ostava doma, ma drobny privyrobok, ale vacsinu energie venuje rodine, alebo osoby starajuce sa o rodicov, ktore nemaju cas ani budovat karieru v zamestnani, ani rozsirovat podnikanie..) Takyto ludia si to zliznu spolu s tymi ojebavacmi. Pretoze nasi vladnuci toto nevidia, lebo to nie je ich realita. Je to totalna facka velkej casti drobnych zivnostnikov, je to legalizovana kradez, kedze ten odvod sa nerata nikam, ani do odpracovanych rokov, ani nikam..
sociálne odvody vyššie o 20 %, takže ja k 1.1 ruším živnosť, a budem zarábať už len na seba, takisto moj švagor, brat a otec, proste končíme, 800 eur mesacne platím zdravotné a sociálne odvody, od januára ani hovno nedám tejto zasratej bande
@anonym_72d811 800e je vela? Zamestnanec si myslis plati menej?
sociálne odvody vyššie o 20 %, takže ja k 1.1 ruším živnosť, a budem zarábať už len na seba, takisto moj švagor, brat a otec, proste končíme, 800 eur mesacne platím zdravotné a sociálne odvody, od januára ani hovno nedám tejto zasratej bande
@anonym_72d811 schvalne som otvorila vyplatnu pasku: hrubu mzdu mam 1703, v cistom 1266, cena prace 2364. Myslis ze my zamestnanci platime malo? My si to nevieme vyrobit nacierno a fuskami ako szco, ani si dat do nakladov.
@anonym_72d811 schvalne som otvorila vyplatnu pasku: hrubu mzdu mam 1703, v cistom 1266, cena prace 2364. Myslis ze my zamestnanci platime malo? My si to nevieme vyrobit nacierno a fuskami ako szco, ani si dat do nakladov.
@anonym_d23800 Pozor, nám by sa nemalo páčiť to zderstvo, polovica ide štátu, toto si zaslúži kritiku. Ale, prídeš do práce, dostaneš ju, nezháňaš ju, končí smena a dovidenia. Si PN? Zaplatia ti, dovolenka? Zaplatia ti. Kdežto živnostník to má komplikovanejšie. Nebudem rozpisovať. Nie je ani im čo závidieť.
@anonym_d23800 kde tvrdím že zamestnanci platia malo? Takte keď platím 800 mam byt spokojná? Lebo nie som sama čo toko platí? Mám teda držať hubu a suchat nohami? Fakt ti toto stačí? Že keď ja platím veľa tak plat ak ty? Je to podľa teba ok?
@anonym_72d811 800e je vela? Zamestnanec si myslis plati menej?
@natalka13 takze je to ok áno? 800 je ok pre teba áno? Vies že ja ako szčo nemám dovolenku? Že aj keď hivno zarobím v mesiaci aj tak toľko musím zaplatiť? Že pn a podporu v nez. mam v porovnaní s tebou úplne smiešnu? Fakt vm toto stačí?
@anonym_d23800 nie kazdy szco robi na cierno, to treba povedat.. a ti su tu zdierani. Ale na to nepomozu dane, odvody.. na to pomozu riadne KONTROLY. A to nemame v tomto state. A tie kontorly by na kazdeho boli dobre, uplne kazdeho jedneho, ci podniaktela, ci konatela, ci zamestnanca, ale aj politika. Proste zistit ci zivotny styl/majetok zodpoveda prijmom tej osoby. A hned by sa vedelo, kto si ulieva do vacku... kazdy z nas pozna xy takychto "podnikavcov" :D
@anonym_90fadb ale ona ma pravdu, tie peniaze, co nam nebudu na materskej/rodicovskej prispievat do piliera, nam budu chybat, je rozdiel, ked sa ti tam bude zhodnocovat 5000eur namiesto 8000eur za ten cas...
@reela stat ti platí matersku + rodičovskú, co si 3 roky doma. A opakujem ti znova, ké to iba TVOJA VOLBA. Nie je to povinnost. Co ti ma ešte platit? Ja nechápem, čo stále chcete, vy matky.
@natalka13 takze je to ok áno? 800 je ok pre teba áno? Vies že ja ako szčo nemám dovolenku? Že aj keď hivno zarobím v mesiaci aj tak toľko musím zaplatiť? Že pn a podporu v nez. mam v porovnaní s tebou úplne smiešnu? Fakt vm toto stačí?
@anonym_72d811 ja netvrdim ze vyska je ok, stale menej ako zamestnanec.
@anonym_72d811 ked platis 800eur tak asi nezarabas par eur, tak nerozumiem co sa stazujes tolko. Platili sme uz aj najvyssie odovdy a to boli tisice eur a nepovedala osm ani n, pretoze na to proste zarobime. Ak taky prijem ma niekto iny v state, tiez tolko odvodov zaplati a dovolenka s tym nic nema... ako szco si vies spravit dovolenku kedy len chces, len si proste posunies pracu, urobis viac/menej, alebo zaplatis pomoc, tak sa netvar, ze nie... nie je to malo, iste aj menej by sme mohli platit = ale rata sa to v prvom rade z prijmu. ked je vas tolko zivnostnikov, co idete robit na cierno, alebov obec, tak si spravte spolocnu sro a mate pokoj :DDD trzby rozdelite.
@anonym_72d811 ja netvrdim ze vyska je ok, stale menej ako zamestnanec.
@natalka13 netrep hlúposti prosím ťa. Ty máš mzdu každý mesiac. Ja aj keď nezarobim , musím tých 800 stále odviesť. Po novom mi to vychádza na niečo okolo 1000. Takže aj keď mesiac nebudem mať zákazky tak aj tak musím zaplatiť tu tisícku. Chápeme sa? Toto je mimochodom dôvod prečo ma toľko SZCO exekúcie.
@anonym_72d811 ked platis 800eur tak asi nezarabas par eur, tak nerozumiem co sa stazujes tolko. Platili sme uz aj najvyssie odovdy a to boli tisice eur a nepovedala osm ani n, pretoze na to proste zarobime. Ak taky prijem ma niekto iny v state, tiez tolko odvodov zaplati a dovolenka s tym nic nema... ako szco si vies spravit dovolenku kedy len chces, len si proste posunies pracu, urobis viac/menej, alebo zaplatis pomoc, tak sa netvar, ze nie... nie je to malo, iste aj menej by sme mohli platit = ale rata sa to v prvom rade z prijmu. ked je vas tolko zivnostnikov, co idete robit na cierno, alebov obec, tak si spravte spolocnu sro a mate pokoj :DDD trzby rozdelite.
@simca06022011 vidím že vies kkt o fungovaní szco, podobne ako túto kllegynka
@simca06022011
@anonym_d4d477 áno, samozrejme, najlepšie bude keď všetci SZČO zrušia živnosti a prihlásia sa na upsvar. To našej ekonomike presne pomôže 🙏. A ak si myslíš, že doteraz bolo čiernoty medzi SZČO veľa, tak teraz bude ešte viac. 👌
@simca06022011 vidím že sa rozumieš , dovolenku si spravím kedy chcem, ale nemám ju platenú ako zamestnanec. Na pn sa spýtaj živnostníkov koľko dostávajú
To že len smutno má byť človeku? Veď to je jedna viebaná banda!!Ale zabudli zahrnúť do konsolidácie DPH a jej vracanie!!! Na tom sa odrbáva najviac.Ja sa vážne čudujem že ešte niesme v uliciach a riešime veci cez fóra.Na zdravotnú prispievať ešte viac ako doteraz? Za návštevu zubára za jeden zub 300€?!Za objednanie a vyšetrenie 50€?! Kde si myslí Fico že žijeme?! V Nemecku? Máme takú ekonomiku? Čo by mali aspon ubrať sú ceny potravín! A to bez debaty.Keď už chcú ryžovať na inom,nech si kúpime aspon to žrádlo keď už iné nie.! Vytočila som sa do maxima ospravedlnujem sa za výlev 😒
@natalka13 netrep hlúposti prosím ťa. Ty máš mzdu každý mesiac. Ja aj keď nezarobim , musím tých 800 stále odviesť. Po novom mi to vychádza na niečo okolo 1000. Takže aj keď mesiac nebudem mať zákazky tak aj tak musím zaplatiť tu tisícku. Chápeme sa? Toto je mimochodom dôvod prečo ma toľko SZCO exekúcie.
@sulejmanka ja zamestnavam momentalne 15 ludi, fakt si myslis, ze je to jednoduche mat vyplatu kazdy mesiac? A odvody tiez musia odist, ci mame alebo nemame zakazky.
@simca06022011 vidím že sa rozumieš , dovolenku si spravím kedy chcem, ale nemám ju platenú ako zamestnanec. Na pn sa spýtaj živnostníkov koľko dostávajú
@anonym_72d811 ja sa vyznam, ty zavidis kraviny... dovolenka ti chyba platena? tak si nadrobis a budes ju mat uhradenu, nemusis sa nikomu prosit, terminy dohadovat... Alebo sa zamestnaj a dovolenkuj.
@sulejmanka ja zamestnavam momentalne 15 ludi, fakt si myslis, ze je to jednoduche mat vyplatu kazdy mesiac? A odvody tiez musia odist, ci mame alebo nemame zakazky.
@natalka13 Objavila si teplú vodu práve.

@anonym_bc3aff vieš co, mala by si ísť do politiky, keď si taka mudra a vieš všetko najlepšie.
A ty sama si napísala - Druhý pilier je dávka.
Tak potom nepis hluposti.
A v krajinách, kde je materska pol roka, maximálne rok, tie matky potom štátu nepomáhajú? Prosím ťa aspoň tu nepis hluposti. To, ze ostávaš doma je výlučne tvoja voľba.
@anonym_90fadb ale ona ma pravdu, tie peniaze, co nam nebudu na materskej/rodicovskej prispievat do piliera, nam budu chybat, je rozdiel, ked sa ti tam bude zhodnocovat 5000eur namiesto 8000eur za ten cas...