Logiku to nepostráda
Prosim o nezmenenie nazvu diskusie. Dakujem.
Nas premier nam dava za priklad Cinu, Uzbekistan, Vietnam... Poukazuje na ich nerozdrobenost, jednotne a suvisle vedenie statu, ktore prosperuje ekonomike, plneniu cielov a teda vyssej zivotnej urovni
Preto odmieta "malicke strany" na Slovensku, podnecuje ich spajanie do vacsich stran.
Na druhej strane, odmieta jednotu EU, presadzuje suverenitu Slovenska. Teda, podla jeho zmyslania, oslabuje jej silu vo svete, spolocnu viziu, v konecnom dosledku prosperitu Europy, kontinuitu v plneni cielov, ktoru podla jeho slov jednota prinasa.
Co z toho vsetkeho ne/vyplyva?
"V jednote je sila"
"!" alebo "?" na konci predchadzajucej vety? ;)
Nechcem rozprudit burlivu diskusiu s "invektivami", ani zneprijemnit letne dni. Skor pouvazovat. Svoju teoriu mam, len som zvedava, ako to vidite vy
vyplýva z toho, že robí tak aby to vyhovovalo jemu, čiže keď mu vyhovuje jednota tak propaguje jednotu. Keď mu vyhovuje, aby bola moc rozdrobená tak propaguje to. ja v tom vidím čisto sebecké uvažovanie, proste ten človek myslí len a len na seba.
@eva8 netráp sa nad tým, keby fico na Facebooku napísal status, že od zajtra ideme ťažiť na Slnku oheň, aby sme mali kúrenie zadarmo, tak do hodiny tam má od jeho dementných trollov 15000 páčikov a u nich logiku nehľadaj. Čo povie fico je sväté, aj keď každý vie, že je to jasná hovadina.
Náš premiér si vyberá jednotu ako nástroj... nie ako princíp....keď mu vyhovuje, velebí ju (Čína, Vietnam). Keď mu prekáža, relativizuje ju (EU)....a to nie je filozofia, ale oportunizmus. Tvári sa, že jednota je liek, ale zabúda dodať, že záleží, okolo čoho sa zjednocujeme.... totiž totalitná jednota nie je sila, ale len ticho pod diktátom. Jeho logika...malé strany = zle, lebo rozdrobenosť. Slovensko ako malá krajina mimo jednotnej EU = super, lebo suverenita?....Tak buď je sila v jednote, alebo v samostatnosti. Nemôžeme oboje, keď si to navzájom odporuje. Takže V jednote je sila...Otáznik alebo výkričník?...to závisí od toho, aké hodnoty tú jednotu držia pokope. Ak je to rešpekt, demokracia a spolupráca – výkričník....ak je to strach, propaganda a mocenská koncentrácia – veľký otáznik....politici ako on často milujú jednotu, ale len tú, ktorú oni ovládajú. Ostatné napr. EU, ktorú neriadia, im už zrazu smrdia útlakom zvonku...Fico nie je konzistentný, len používa slovo jednota ako páčidlo...raz na dvere, inokedy na lebky
Jeho volici ani nevedia ako sa v tych krajinach zije beznym ludom. By im stacil tyzden.
Ano je to oportunista https://dennikn.sk/344942/fico-strasi-getami-in...
a tento článok by mu teraz celá opozícia mala otrieskavať o jeho strelenú hlavu donekonečna, lebo on tu nás má všetkých fakt asi za debilov.
@eva8 Fico mal dlhé roky moc budovať tento štát, istú dobu dokonca s ústavnou väčšinou! A dokázal jedine tak kradnúť. Keď mu za tieto jeho odkazy na autokraciu jeho voliči nadšene tľapkajú, mám čoraz intenzívnejší pocit, že Slovensko si plne zaslúži skončiť ako Bielorusko, lebo na demokraciu ešte nedozrelo... ani len na demokraciu, kdeže je od toho nejaké európanstvo...
Tak na Slovensku by asi chcela kazda dedina svoju stranu a jej horny koniec sa nevie dohodnut s dolnym!.Ked v obrovskom USA volia dve strany a nikto nekrici,ze je to nedemokraticke,skor sa priklanam k nazoru,ze strana ,ktora ide do volieb ma mat aspon 1/5 Slovakov za sebou.Vtedy by musala trochu dodrzat,co naslubovala.
Zijem v Anglicku a tu su tusim teraz 4 strany,s ktorymi sa pocita,ale dlho boli iba dve a fungovalo to akotak. Takze ja som za to,aby sme si vzali priklad zo zapadu.
Tak na Slovensku by asi chcela kazda dedina svoju stranu a jej horny koniec sa nevie dohodnut s dolnym!.Ked v obrovskom USA volia dve strany a nikto nekrici,ze je to nedemokraticke,skor sa priklanam k nazoru,ze strana ,ktora ide do volieb ma mat aspon 1/5 Slovakov za sebou.Vtedy by musala trochu dodrzat,co naslubovala.
Zijem v Anglicku a tu su tusim teraz 4 strany,s ktorymi sa pocita,ale dlho boli iba dve a fungovalo to akotak. Takze ja som za to,aby sme si vzali priklad zo zapadu.
@baldinka lenze ono ten vysledok, dve tri strany je dosledok demokratickeho vyvoja, ktory prebiehal desatrocia, mozno aj storocia. My sme este pred 1948 tiez mali par stran, po komunistickom puci ostali komunisti a myslim, ze este zo dve tri strany, ktore sice boli ale akoby neboli. Po revolucii sa zacali formovat rozne strany, dostiepoval sa od povodnych rozne frakcie. Vsak z KSS sa odstiepila SDL, potom si vytvoril Fico trucstranu Smer, od nej sa odstiepil hlas. Tak to bolo z roznymi dalsimi stranami, okrem toho vznikali kadejake zabavne, Strana priatelov piva napriklad. Casom sa dopracujeme k tomu, ze tu bude par "majoritnych" stran, ktore budu hrat o parlamentne kresla, ale na to treba aby sme mali demokraciu. Teraz sudruh vykrikuje, ze chce vladu jednej strany. Samozrejme tej svojej. A kedze preferencie nema prave najlepsie, tak bude tlacit do zmeny Ustavy aby si tu vladu zabezpecil. Potlacit moznu opoziciu nejak musi. Politicky na to nema, to vie aj sam, tak to bude riesit mocou, ktoru aktualne ma. Dalsia moznost je ze bude kupovat hlasy. A ako sa vravi, za peniaze kupis vsetko. Dolezita je len suma, ktoru vies ponuknut a suma, za ktoru sa oplati predat.
@baldinka V UK sa pozornosť najviac sústreďuje na dve strany, ale je ich niekoľko ďalších väčších a STOVKY menších. Do najdôležitejších volieb do Dolnej snemovne ich kandiduje niekoľko desiatok.
No... ja to chápem tak a aj tomu verím, lebo aj obyčajnú firmu keď si vezmeš = čím menej hasteriacich sa majiteľov, jasnejšie vízia = tým lepšie pre firmu. Čiže v podstate je pravda ze keby sme nemali 100 strán menej by sme míňali peňazí a keby bolo pár väčších strán ľahšie by sa (mozno) vládlo.. ale je to.proste v rozpočet s demokraciou. Na druhej strane áno podľa mňa by si nemal.kazdy bez schopnosti zohnať peniaze a hlavne = vzdelaných odborníkov zakladať strany.
EÚ je za mňa iná vec... eu nie je štát. A bola zriadená s iným cieľom ako ovládať krajiny a rozhodovať o všetkom. Nerobiť všetko.ako chcú je iná vec ako "ísť proti a nesúhlasiť a nepodporvat"... je úplne jasné že menšie "zoskupenia" aj ľahšie identifikujú problémy, nastavia ciele...
U nás, ako som sa bohužiaľ v realite presvedčila je neskutočná korupcia, dosadeni ľudia všade, ktorí majú ďaleko od odborníkov... tým.padom žiadne smerovanie cieľ ani nie je jasné 😂 jedine napratat si vacky
Aby toho nebolo malo:
Slovensku by veľmi svedčala neutralita, vyhlásil Robert Fico po návšteve ministerstva hospodárstva. „Bohužiaľ, toto rozhodnutie nie je v mojich rukách,“ dodal.
„Nesvedčala by Slovensku neutralita v tomto bláznivom období? Staviam túto otázku veľmi oficiálne, veľmi jasne,“ povedal. „Do čoho nás to všetci ťahajú? O akej vojne to hovoríte?“ pýtal sa. „Kto chce s kým, preboha, bojovať? Ja stále neviem.“
https://www.postoj.sk/177254/dnes-treba-vediet

Ze Fico je... (a teraz mi napadaju len nepublikovatelne terminy, ktore by ho vystihli)