icon

Migrácia v Nemecku a Taliansku

14. nov 2025

Ahojte. Žila som pár rokov v Nemecku, aj v Taliansku a strašne ma mrzí ako tieto krajiny dopadli a možno ešte len dopadnú skrz migráciu. Dá sa to podla vás zvrátiť? Tí ludia toho majú plné zuby, boja sa deti púšťať von :( myslíte že celkovo je to už s EU v ....? Dnes ma to tak prepadlo, pozerala som nejaké zahraničné videa, som aj v kontakte s pár ľuďmi žijúcimi v cudzine a je mi z toho úzko. Až tak sa do politiky nevyznám, len tak zbežne si niečo prečítam aby som bola v obraze, tak som si chcela prečítať vaše názory ako to vidíte, či máte obavy, alebo naopak ste s tým ok. Ďakujem

Strana
z7
wade
14. nov 2025

Zijem v DE, deti sa von vobec pustat nebojim. Chodia po pol milionovom meste uplne same na bajku, busom, peso. Maju dobru skolu, a dobrych lekarov. Strojcek na zuby im obom preplatila kompletne poistovna. A nepotrebuju nic pisat kriedou na chodnik. Su ine krajiny o ktore sa momentalne bojim uprimne.

autor
14. nov 2025
@wade

Zijem v DE, deti sa von vobec pustat nebojim. Chodia po pol milionovom meste uplne same na bajku, busom, peso. Maju dobru skolu, a dobrych lekarov. Strojcek na zuby im obom preplatila kompletne poistovna. A nepotrebuju nic pisat kriedou na chodnik. Su ine krajiny o ktore sa momentalne bojim uprimne.

Ďakujem. Ja presne toto chcem počuť, že to média len nafukujú a reálne to také zlé nie je. Ale počula som žiaľ aj iné názory. Potom je človek zbytočne zmätený keď nevie kde je pravda 😏 Naposledy som bola v lete v Mníchove a cítila som sa bezpečne ,ale taký Berlín je vraj o inom (neviem osobne som nebola). Tiež Paríž mám hrozné zážitky.

anonym_1f6b6c
14. nov 2025

stačí aby niekomu preplo a z bezpečného mesta je razom nebezpečné. kľudne aj BA

kiki68
14. nov 2025

To je dobra blbost, mala by sa zacat robit vacsia osveta,taketo videa mi opisuje svokra, posielaju to pribuzni, co su FPÖ dezole v Rakusku. Je to casto mimo misu.

a0
14. nov 2025
@anonym_autor

Ďakujem. Ja presne toto chcem počuť, že to média len nafukujú a reálne to také zlé nie je. Ale počula som žiaľ aj iné názory. Potom je človek zbytočne zmätený keď nevie kde je pravda 😏 Naposledy som bola v lete v Mníchove a cítila som sa bezpečne ,ale taký Berlín je vraj o inom (neviem osobne som nebola). Tiež Paríž mám hrozné zážitky.

@anonym_autor veľké mestá a metropoly nikdy neboli extra bezpečné. Je jedno, či sú tam nejakí migranti. V podstate aj ty migruješ štátmi, ohrozuješ iných? Asi nie, a tak je to aj s väčšinou tých ľudí. Pár dezolátov pokazí reputáciu všetkým.

petronelag
14. nov 2025

To nie je pár dezolátov, to povie skoro každý, že Rakúsko, Nemecko, Francúzsko už nie sú tak bezpečné ako pred migráciou.

anonym_28e968
14. nov 2025
@a0

@anonym_autor veľké mestá a metropoly nikdy neboli extra bezpečné. Je jedno, či sú tam nejakí migranti. V podstate aj ty migruješ štátmi, ohrozuješ iných? Asi nie, a tak je to aj s väčšinou tých ľudí. Pár dezolátov pokazí reputáciu všetkým.

@a0 Je rozdiel migrant a migrant. Europsky migrant v ramci Europy je uplne nieco ine ako Africky migrant v Europe. Ak ti nie je jasny rozdiel, kludne sa spytaj.

autor
14. nov 2025

Premenovali mi názov,neriešim len Nemecko a Taliansko 🤨 a neviem všimla som si,že väčšiniu Slováci žijúci v zahraničí hovoria pozitívnejšie ako domáci, ktorí sú znechutení a cítia sa pomaly ako keby boli oni tí cudzinci vo vlastnej krajine.Ja osobne mám rešpekt pred tým keď idem okolo Somálca a pod.
Vo Francúzku okradli v metre kamaráta a robili tam bordel,hrozné to bolo.V nákupných centrách sbs so samopalmi,cítila som sa tam celkovo hrozne.Ale chcem veľmi veriť tomu,že to tak bežne nie je a že to len média celé zveličujú

titiap
14. nov 2025

@anonym_autor len ty radsej ostan pekne na SK, s takouto mentalitou...

autor
14. nov 2025
@titiap

@anonym_autor len ty radsej ostan pekne na SK, s takouto mentalitou...

@titiap veď aj ostanem to sa neboj 😂 ale rada som cestovala a štve ma,že už to nenni ono.Rada by som napr.išla do Londýna na vianočné trhy,no mám obavy.Myslím,že nie som jediná a chcela som len vedieť ako to majú iní.

anonym_08293e
14. nov 2025

@anonym_autor migrácia je účelová a sú podporovaní EU

viestta
14. nov 2025
@anonym_autor

@titiap veď aj ostanem to sa neboj 😂 ale rada som cestovala a štve ma,že už to nenni ono.Rada by som napr.išla do Londýna na vianočné trhy,no mám obavy.Myslím,že nie som jediná a chcela som len vedieť ako to majú iní.

@anonym_autor v Nemecku zije uz tretia generacia Turkov, ktorych stari rodicia boli migranti. Mas pocit, ze migracia je zalezitost poslednych rokov? Ano, je ich viac, ale nie je to ziadna novinka ani v Nemcku ani v Francuzsku alebo Britanii, kde ziju uz generacie migrantov z ich byvalych kolonii. Uz za kralovnej Viktorie zacala prva vlna migracie z Indie

anonym_eaf03e
14. nov 2025

Neviem, prečo to niektoré zľahčujete. Vyzerá, že nie ste v obraze. Tie videa sú autentické. Čítajte komentáre domácich.

petronelag
14. nov 2025
@anonym_eaf03e

Neviem, prečo to niektoré zľahčujete. Vyzerá, že nie ste v obraze. Tie videa sú autentické. Čítajte komentáre domácich.

@anonym_eaf03e Ja som tiež videla také video, kde migranti predávali domácim drogy a neďaleko stáli policajti tej krajiny a nezakročili. A jedna známa, čo robila opatrovateľku v Nemecku povedala, že je to tam tak.

autor
14. nov 2025
@viestta

@anonym_autor v Nemecku zije uz tretia generacia Turkov, ktorych stari rodicia boli migranti. Mas pocit, ze migracia je zalezitost poslednych rokov? Ano, je ich viac, ale nie je to ziadna novinka ani v Nemcku ani v Francuzsku alebo Britanii, kde ziju uz generacie migrantov z ich byvalych kolonii. Uz za kralovnej Viktorie zacala prva vlna migracie z Indie

@viestta porovnávať migráciu za čias kráľovnej Viktórie čo bolo pred vyše 100 rokmi neviem noo 😀 áno sú to krajiny kde sú ľudia na migráciu zvyknutí, ale predtým boli prínosom ako lacná pracovná sila. Teraz to nevyzerá, že by sa išli pretrhnúť za prácou.Toľko útokov,napríklad nedávno v Británii 10 dobodaných ľudí vo vlaku.Proste mi to príde strašné a zdá sa mi toho veľa.Rada by som sa mýlila,a možno sa aj mýlim preto sa informujem,len neviem či práve koník je vhodný zdroj 😀

anonym_4e32a2
14. nov 2025

Sestra žije v Taliansku, ma 11 ročného syna a vobec sa nebojí. Žijú tam úplne v pohode a určite sa na Slovensko vrátiť nechce.

autor
14. nov 2025
@anonym_4e32a2

Sestra žije v Taliansku, ma 11 ročného syna a vobec sa nebojí. Žijú tam úplne v pohode a určite sa na Slovensko vrátiť nechce.

@anonym_4e32a2 No a toto napr.nechápem.Ja som žila dávnejšie v Miláne,ostala som s pár ľuďmi v kontakte dodnes a teda tí tak pozitívne nastavení nie sú. Možno domáci to vnímajú inak,alebo neviem 😀

a0
14. nov 2025
@anonym_28e968

@a0 Je rozdiel migrant a migrant. Europsky migrant v ramci Europy je uplne nieco ine ako Africky migrant v Europe. Ak ti nie je jasny rozdiel, kludne sa spytaj.

@anonym_28e968 podľa mňa záleží dôvod migrovania, samozrejme, že je to úplne iná mentalita ale nadávať na každého migranta je asi na úrovni vykrikovania, že všetci Ukrajinci sú hluční a neprispôsobiví…

anonym_5e3cf7
14. nov 2025

Aby Slovenka mala uzkostne stavy z nemeckej situacie 😂 nemate dost vlastnych starosti? Rozkradaju vam stat pod zadkom, ale bojme sa migracnej politiky Nemecka.

Zijem tu, je tu vela migrantov (vratane mna), citim sa tu bezpecne. 300krat bezpecnejsie ako na Slovensku. A to ani nehovorim o zivotnej urovni…

Uz druha diskusia, co registrujem, za poslednych par dni na tuto temu. Naaahodicka ze?

anonym_4e32a2
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_4e32a2 No a toto napr.nechápem.Ja som žila dávnejšie v Miláne,ostala som s pár ľuďmi v kontakte dodnes a teda tí tak pozitívne nastavení nie sú. Možno domáci to vnímajú inak,alebo neviem 😀

@anonym_autor ona býva 30 km od Milana 🙂, vydatá za Taliana a fakt v pohode. Jej syn má veľa spolužiakov z iných štátov a je to bez problémov.

autor
14. nov 2025
@anonym_5e3cf7

Aby Slovenka mala uzkostne stavy z nemeckej situacie 😂 nemate dost vlastnych starosti? Rozkradaju vam stat pod zadkom, ale bojme sa migracnej politiky Nemecka.

Zijem tu, je tu vela migrantov (vratane mna), citim sa tu bezpecne. 300krat bezpecnejsie ako na Slovensku. A to ani nehovorim o zivotnej urovni…

Uz druha diskusia, co registrujem, za poslednych par dni na tuto temu. Naaahodicka ze?

@anonym_5e3cf7 prečo náhodička? Normálna vec.Vela sa o tom teraz hovorí, keď človek sleduje jeden útok za druhým tak je normálne že sa o tom diskutuje. Zazrela som aj tú druhú diskusiu a určite pribudne aj tretia, štvrtá, piata..... Keď ťa to rozčuluje choď prispievať inde - jednoduché. Nehovorím,že mám zrovna úzkostné stavy,ale mrzí ma to a zaujíma.

V Nemecku 300krat bezpečnejšie ako na Slovensku?To je gól 😂 Teda ak si žila v osade tak chápem.

autor
14. nov 2025
@anonym_4e32a2

@anonym_autor ona býva 30 km od Milana 🙂, vydatá za Taliana a fakt v pohode. Jej syn má veľa spolužiakov z iných štátov a je to bez problémov.

@anonym_4e32a2 To je super 🙏 Taliansko je moja srdcovka,najlepších ľudí čo som spoznala tak práve tam.

anonym_1bc8e2
14. nov 2025
@wade

@wade a kde presne v Nemecku žiješ? Bola si už v emirate NRW, kde je tých moslimov fakt požehnané?

anonym_1bc8e2
14. nov 2025
@kiki68

To je dobra blbost, mala by sa zacat robit vacsia osveta,taketo videa mi opisuje svokra, posielaju to pribuzni, co su FPÖ dezole v Rakusku. Je to casto mimo misu.

@kiki68 a ako sa ti páči situácia v Viedni, kde je už väčšina prváčikov migrantov a miesto Rakusaci sú v menšine?

anonym_1bc8e2
14. nov 2025
@anonym_5e3cf7

@anonym_5e3cf7 Asi nežijes v Brennpunkt-e však? Za chvíľu bude celé Nemecko Brennpunkt.

tilly
14. nov 2025

Aj tu bude veselo, keď sem náš velkomozny privezie 150tis uzbekov. Už teraz to tu vyzerá hrozne. Bývam v kedysi lukratívnej štvrti, ale na okraji štvrti urobili z hotela ubytovňu. Ten bordel, čo tu je,tu nebol ani v divokých 90tkach...
A nie, necítim sa v bratislave bezpečne

anonym_1bc8e2
14. nov 2025
@anonym_4e32a2

@anonym_4e32a2 v Taliansku je fakt hrozna situácia. Na jednej strane je to tam komplet zamigrovane (hoci uznávam, že menej ako napr. vo Francúzsku) a na druhej mladí povodní Taliani nemajú žiadnu budúcnosť v Taliansku. Aj preto sú korporaty v Bratislave preplnené Taliani (hlavne od Neapola smerom na juh).

mircalla
14. nov 2025
@anonym_5e3cf7

@anonym_5e3cf7 Suhlasim...
@autor A zo situacie na Slovensku uzkostne stavy nemas? Ja by som mala skor depky zo Slovenska, ako z Nemecka ci Talianska, kde nezijes. Ci si spokojnucka s tym, kam tato krajina speje? Pride mi smiesne, ze ta trapia migranti v Nemecku ci Taliansku, kde pachnes maximalne obcas ako turista a nie problemy vo vlastnej krajine.

mircalla
14. nov 2025

Ale asi bude platit to z uvodneho prispevku, ze sa v politike nevyznas, ked sa pozastavujes nad tymto a nie nad totalnou apokalypsou u nas

autor
14. nov 2025
@mircalla

@anonym_5e3cf7 Suhlasim...
@autor A zo situacie na Slovensku uzkostne stavy nemas? Ja by som mala skor depky zo Slovenska, ako z Nemecka ci Talianska, kde nezijes. Ci si spokojnucka s tym, kam tato krajina speje? Pride mi smiesne, ze ta trapia migranti v Nemecku ci Taliansku, kde pachnes maximalne obcas ako turista a nie problemy vo vlastnej krajine.

@mircalla V podstate spokojnučká, dík za opýtanie. Mám dobrú prácu,kolegov,priatelov, som na blízku mojej rodine, krásnu prírodu,dieťa ktoré sa nebojím poslať von s kamarátmi a hlavne som doma 🙏 študovala som v zahraničí aj žila a ja som svoje šťastie našla tu,ale zároveň veľmi rada cestujem a mám známych v zahraničí v menovaných krajinách a je mi ich ľúto.A ty spokojnučká?

Strana
z7