icon

Ministerstvo školstva - zmeny zákonov

alenamihal
2. júl 2025

To im uz fakt chrabe tym neschopakom v tej vlade???Kratit financovanie neštatnych skol a ohrozuju tak existenciu skol a skolskych zariadeni pre viac ako 150 000 deti ...a to bez odbornej diskusie a bez analyzy dopadov brrrrrr....sukromne a cirkevne skoly pridu o cast financii ..stat zoberie 20% normativu napriek tomu,ze dane platime rovnako ..a vela toho este okolo toho brrrrr...no mna fakt drbne z nich...

zuzkaa1991
2. júl 2025

@alenamihal to.je drucker ;) do*ebal postu do*ebe aj školstvo ako nastupil.som to povedala a postupne sa to plni všetko riesia od stola nie podla.reality aj u nas chcu zrusit jednu špeciálnu školu co do beznej ZŠ deti nezoberu kedze nato nemaju personal ani kapacitu a v danej skole.krasne napreduju deti tento rok zabrala.peticia rodicov buduci rok otazny

kulumulu123
2. júl 2025
@zuzkaa1991

@alenamihal to.je drucker ;) do*ebal postu do*ebe aj školstvo ako nastupil.som to povedala a postupne sa to plni všetko riesia od stola nie podla.reality aj u nas chcu zrusit jednu špeciálnu školu co do beznej ZŠ deti nezoberu kedze nato nemaju personal ani kapacitu a v danej skole.krasne napreduju deti tento rok zabrala.peticia rodicov buduci rok otazny

@zuzkaa1991 a kam chcú akože tie deti dat????

januska12323
2. júl 2025

Prosím ťa, oni len idú šetriť nejaké deti ich nezaujímajú.

zuzkaa1991
2. júl 2025
@kulumulu123

@kulumulu123 odpoveď nedostali mamicky 😇
Inkluzivne vzdelávanie podla papierov ale zs ako som spominala a riesila.aj riaditelkou zs nemaju kapacitu personal asistentov...teraz maju vela.ziakov ktori by mali mat asistentkov a tam kde ideme teraz do 1r. Maji jednu ci dve asistentky na celu skolu...a len v jednej v triede je polka deti co by trebalo sa zvlášť venovať...moja dcéra ma len nks takze ostatné veci zvlada v pohode takze kde do zs ale ine deti boli na tom horsie aj adhd nks atd a tie deti nezvládnu zs obyčajnú a to nam dali oznam koncom marca ze.mame hľadať zs 🤣🤣a na začiatku aprila.su zapisy do zs takze.asi take chovanie potom.mali.stretnutie ale odpovede nedokazali dat ani nahradne...takze.este nechali buduci rok.otvorenu skolu špeciálnu a ze sa uvidí...ale ako my rodicia sme boli velmi spokojni dokonca o.tej skole.ani vela.rodicov.nevie....
Deti su max.10.v triede.maju učiteľku asistentku potom.si ich berie špeciálny pedagóg na prácu aj psychologicka....dcera sa velmi zlepšila aj po citovej stranke

kofa77
2. júl 2025

ano, uz sme to v skupine orozoberali vcera.
a najvaciu gol je, ze sam minister ma deti v jednej z tych drahsich sukromnych skol v BA.. kde je vysoko individialny pristup, vyucba na vyssej urovni, mensi pocet ziakov v triede.. vsetky tie dovody, preco zufali rodicia beru deti z verejnych skol, ktore si caso aj vydychnu, najma ak sa "zbavia" deti so specialnymi potrebami, na ktore na verejnych serie bily tesak..
tak pre tie mensie sukromne skoly to bude dost likvidacne
ale ved co, naco rodicom vyber, mars do skoly hned za rohom, nespekulovat. a my panstvo, svoje deti dame do skol, kde je skolne 1000 eur mesacne, nam je to fuk...

no snad sa zobudia aj taki rodicia, ktori doteraz spali sladkym spankom nevedomosti toho, co stvara tato vlada.
mozno ked im vstupi do iyvh komfortnej zony, tak zacnu sa zaujimat aj o ine veci

sara07
2. júl 2025
@kulumulu123

@kulumulu123 predpokladaju že bud ich rodič bude vozit a čakat celé doobedie v aute alebo to vzda a bude doma vzdelavat
ušetria nie .. nech si tamto tajomnikov škrtaju a oslavy rozličné ale nie špec školy ktorych je aj tak žalostne malo ,nehovoriac o uplnej absencii nks škôl

kofa77
2. júl 2025

ja len aby nezrusili aj domace vzdelavanie...
8 rocne gymnazia to uz tiez maju na kahanku.

kofa77
2. júl 2025

a tie argumenty o tom, ako su sukromne elitarske, ako maju len nadane deti, ako nadane deti potrebuju sa socialne obohacova vo verejnych skolach, ako nadani maju tahat uroven beznych skol...

sara07
2. júl 2025
@januska12323

Prosím ťa, oni len idú šetriť nejaké deti ich nezaujímajú.

@januska12323 presne , im su totálne ukradnute deti , maximalne vedia vrieskat a zaujimat sa do 12 tyždna , potom ich totálne nezaujimaju
čo urobili pre deti ,,,nič .........čo urobili pre rodiny nič , teda pardom pobrali danovy bonus, chystaju sa na adresnejšie rodinne pridavky , pobrat čo sa dá ... vlaky podla mna tiež pride na rad... rodič je vdačna dojna krava lebo plati a má to fakt stažené sa odstahovat do iného štátu ... lebo starši rodičia lebo kamarati atd a už sa to nabaluje
vedia že si do nás môžu kopat a dojit podla uvaženia , pekne to pomaličky aplikuju aby toho nebolo vela naraz

sara07
2. júl 2025
@kofa77

ja len aby nezrusili aj domace vzdelavanie...
8 rocne gymnazia to uz tiez maju na kahanku.

@kofa77 to podla mna nezrušia lebo im to vyhovuje že nemusia za integraciu platit školam navyše, takto doma pekne sa vzdelavaju , neotravuju v školach , asistentov netreba
teda dufam že nie su až tak skutočne blbí a toto nechaju , pretože ekonomicky je to vyhodne pre štát ...

kofa77
2. júl 2025
@sara07

@kofa77 to podla mna nezrušia lebo im to vyhovuje že nemusia za integraciu platit školam navyše, takto doma pekne sa vzdelavaju , neotravuju v školach , asistentov netreba
teda dufam že nie su až tak skutočne blbí a toto nechaju , pretože ekonomicky je to vyhodne pre štát ...

@sara07 mas pravdu, z toho financneho hladiska je to pre stat vyhodne
len aby nevytiahli argument o tom, ako je domace vzdelavanie semeniskom protistatneho odboja😀

sara07
2. júl 2025
@kofa77

@sara07 mas pravdu, z toho financneho hladiska je to pre stat vyhodne
len aby nevytiahli argument o tom, ako je domace vzdelavanie semeniskom protistatneho odboja😀

@kofa77 tak hadám nie su ešte aj tak šlahnutí preboha,

rejka7
2. júl 2025
@zuzkaa1991

@zuzkaa1991 myslíš Barcu, nks triedy?

eva8
3. júl 2025

Chcu zrovnopravnit moznost studia, t.j. aby aj deti zo socialne slabsich skupin mali rovnaku moznost vzdelania. Ale tymto sposobom prave zabrania studium mnohym studentom na sukromnych skolach, pretoze sa zvysi skolne. A napr. viacere cirkevne alebo sukromne skoly su bilingvalne, alebo poskytuju iny nadstandard vzdelania. Kazda skola ma povinnost zabezpecit vzdelanie na istej urovni, potom sa skoly lisia tym, co poskytuju.
Chcu zlikvidovat gymnazia, nepotrebujeme tolko gymnazistov...

annm81
3. júl 2025

Školstvo pre túto vládu nikdy nebude žiadnou prioritou - vzdelaný človek totiž málokedy volí Smer. A súčasne beží konsolidácia, lebo z niečoho tie doživotné renty platiť treba...

Ja sa snažím vždy vo všetkom nájsť niečo dobré. Môj pozitívny pohľad je taký, že čím viac takýchto krokov a čím skôr nás dostanú na úplne dno, tým menej trápenia pred tým, ako začneme všetko budovať odznova. A tiež tým vyššia šanca, že sa nezopakuje smerácke zmŕtvychvstanie po vražde Kuciaka.