icon

Nemecká politická scéna: Vzrastajúci ľavicový extrémizmus Antifa

f333
5. júl 2026

Vcera a dnes mala zjazd najvacsia politicka strana v Nemecku., pravicova AFD. A vzhladom na rastuci lavicovy extremizmus lavicoveho zoskupenia Antifa, musela byt masivne chranena pred ich utokmi. Policajti pritvrdili, ,kedze poznaju praktiky tohoto hnutia a jeho privrzencov.Takato masivna ochrana nebola robena ani pri navsteve americkeho prezidenta. Kolony policajnych aut sprevadzali ucastnikov az namiesto urcenia robili velke bezpecnostne opatrenia na ochranu politikov z AFD.
Pridavam video z tejto akcie.
Odporucam pozriet .
https://x.com/Martin_Sichert/status/20732464875...

Strana
z7
anonym_1e9e66
5. júl 2026

@f333 afd? To myslíš tých náckov a.k.a. pravicových radikálov? No tak to som prekvapená, že ľavicoví radikáli ich nevítali s ružami a chlebom so soľou... 🙄

anonym_37a3dc
5. júl 2026

koho toto zaujíma?

pr85
5. júl 2026
@anonym_37a3dc

koho toto zaujíma?

@anonym_37a3dc Keď si na to klikla, asi tá to zaujíma.

kkovacovak
5. júl 2026

@f333 a otázka? To je očakávaný vývoj v nemecku

lucyliu
5. júl 2026

najvacsia nemecka strana je CDU, nie? ked vezmem Bundestag.

anonym_2dde30
6. júl 2026

@f333 a ty patris k privrzencom ktorej strany? Lebo tvoje extremne nazory tykajuce sa migrantov, stale sa prezentujes povysenecky ako vrchol spolocenskeho rebricka a vsetko okolo teba je plebs atd...
O com chces vlastne diskutovat?

anonym_6c0f44
6. júl 2026
@pr85

@anonym_37a3dc Keď si na to klikla, asi tá to zaujíma.

@pr85 prečo máš na profile (syn) a (dievča) to nie je tvoja dcéra či?

pr85
6. júl 2026
@anonym_6c0f44

@pr85 prečo máš na profile (syn) a (dievča) to nie je tvoja dcéra či?

@anonym_6c0f44 Je to moja dcéra. OK. Idem si to opraviť. Vďaka za upozornenie.

f333
autor
6. júl 2026
@anonym_1e9e66

@f333 afd? To myslíš tých náckov a.k.a. pravicových radikálov? No tak to som prekvapená, že ľavicoví radikáli ich nevítali s ružami a chlebom so soľou... 🙄

@anonym_1e9e66 Nie ,to myslim pravicovu konzervativo-libereanu stranu Afd, ktora je teraz najsilnejsou stranou v de ,vo federalnej urovni ma skoro 30%a celkom a v septembri budu volby do spolkovych krajin,kde prinajmensom vjednej bude vladnut sama.taku uz ma silu ..ze preferencie ma 42 %.
ja neviem,kde ty beries odvahu pisart ze nejaka strana,ktorej v de dalo tolko percent obyvatelov hlasy a jemomentalne najsilnejsou strnou a opozicnou aj fo frd.parlamente De su nejakii nackovia. To pisu liberalne media a poltici akoPS a tak ludia ako ti su nimi ovlpylivneni?
Nemcko ma velky problem s lavicovym extremizmom a oto je dokaz ich agresivity. Ta Antiffa je v de oznacovana ako lavica extremisticka organizacia aj policiou a v USA je zakazana ako extremisticka. je to medzinar.lavicove etremisticke hnutie,ktorer obi v e aj v inych krjinach podla vzoru tych liberalnych lavicovo progrosivnych sil nasilie.len nedavno sposbili vypadok le. energie v Berline.
nemal /nemala/ by si citat naozaj tie liberalne media. pretoze si uplne vedla z medz.politiky.

f333
autor
6. júl 2026
@lucyliu

najvacsia nemecka strana je CDU, nie? ked vezmem Bundestag.

@lucyliu Najväcsia opozicna strana v bundestagu a podla preferencii terazuplne dlhodobo najviascsia v celom De.nemci si zelaju rpvicove vladnutie AFD. Ma teraz skoro 30% CDU len 22.Astale klesa. Prtoze jej poltika je namierena proti narodne .
Takze dalsie volby urcite vyhra a v septembri vyhra aj volby so spol.,krjain a prinajmensom v jednej bude vadnut uplne sama. Uz teraz ma vyse 42 %. Uz teraz sa trasu s CDU aj socanmi pre jej silou.

f333
autor
6. júl 2026
@kkovacovak

@f333 a otázka? To je očakávaný vývoj v nemecku

@kkovacovak Aka otazka? Samozrejme,ze je to prdepokladany vyvoj v de, ze su Nemci nespokojni so systemovymi stranami a zelaju si pravicove vladnutie.
ja som poukazala na skutocnost, ze v de je problemom extremizmus lavicoveho spektra a neoliberlizmus. jJ taky nasilny,ze treba chrait poslancov parlamentu a pol.stanu aj beznych ludi /ako napr. ten utok na infrastukturu v Berline pre tym nasilim.
Ale liberlane media na sk aj v de /uz teraz vmensej miere,pretoze vytriezveli ,ked vidia,kto bud evuducnosti v de vladnut/ to nechu vidiet a o tom informovat. Ale ludia sa uz oklamat nedaju,Ani predstiernou pravicovostou CDU a kancelara Merzza. Od CDU uz zacinaju odchadzat politici.Len nedavno dalsi presiel k AFD.

lucyliu
6. júl 2026
@f333

@lucyliu Najväcsia opozicna strana v bundestagu a podla preferencii terazuplne dlhodobo najviascsia v celom De.nemci si zelaju rpvicove vladnutie AFD. Ma teraz skoro 30% CDU len 22.Astale klesa. Prtoze jej poltika je namierena proti narodne .
Takze dalsie volby urcite vyhra a v septembri vyhra aj volby so spol.,krjain a prinajmensom v jednej bude vadnut uplne sama. Uz teraz ma vyse 42 %. Uz teraz sa trasu s CDU aj socanmi pre jej silou.

@f333 sorry, ked sa tebe nechce citat po sebe svoje prispevky a opravit v nich chyby, aby boli citatelne, nemienim sa citanim ani ja zatazovat🌻
ale je to dobry bizar, ked migrantka adoruje afd.

f333
autor
6. júl 2026
@lucyliu

@f333 sorry, ked sa tebe nechce citat po sebe svoje prispevky a opravit v nich chyby, aby boli citatelne, nemienim sa citanim ani ja zatazovat🌻
ale je to dobry bizar, ked migrantka adoruje afd.

@lucyliu Ak sa ti nechce citat moje prispevky ,tak ma svojimi neobtazuj.Je zname,ze kazdy nic,ktory nema uz protiargumenty, tak to nahradza utokom ci skrytou agresivitou. Presne tvoj styl.

f333
autor
6. júl 2026

A rada By som upozornila pisatelov v teme na to,ze sa maju drzat temy, neutocit na inych debatujucich ,aj ked im dosli argumety. Ak nezvadaju debatu,tak sa jej nemusia ucastnit a svojou agresivitou obtazovat inych pisatelov . . Dakujem za porozumenie.

anonym_996982
6. júl 2026

No čo jeden lepší ,,výkvet" ako druhý 😂 či zprava, či zľava

eva8
6. júl 2026

Ta ochrana vysla z iniciativy statu, alebo bola vyziadana, alebo aj zaplatena ucastnikmi zjazdu?

eva8
6. júl 2026

Ziadny extremizmus nie je ok. Prevrat v Nemecku chystal aj Henrich XIii z pravicoveho "risskeho zdruzenia". S monarchiou kometizovala aj Afd, ale vie, ze to nie je mozne.

kkovacovak
6. júl 2026
@f333

@kkovacovak Aka otazka? Samozrejme,ze je to prdepokladany vyvoj v de, ze su Nemci nespokojni so systemovymi stranami a zelaju si pravicove vladnutie.
ja som poukazala na skutocnost, ze v de je problemom extremizmus lavicoveho spektra a neoliberlizmus. jJ taky nasilny,ze treba chrait poslancov parlamentu a pol.stanu aj beznych ludi /ako napr. ten utok na infrastukturu v Berline pre tym nasilim.
Ale liberlane media na sk aj v de /uz teraz vmensej miere,pretoze vytriezveli ,ked vidia,kto bud evuducnosti v de vladnut/ to nechu vidiet a o tom informovat. Ale ludia sa uz oklamat nedaju,Ani predstiernou pravicovostou CDU a kancelara Merzza. Od CDU uz zacinaju odchadzat politici.Len nedavno dalsi presiel k AFD.

@f333 a čo my s tým. Princíp fóra je taký že sa položí nejaká otázka, podnet atď. A ľudia sa vyjadrujú. Čo týmto akože chcete povedať? V nemecku narastá extrémizmus, dlhodobo a každý vie prečo. Aká je podstata tohoto výlevu?

f333
autor
6. júl 2026
@kkovacovak

@f333 a čo my s tým. Princíp fóra je taký že sa položí nejaká otázka, podnet atď. A ľudia sa vyjadrujú. Čo týmto akože chcete povedať? V nemecku narastá extrémizmus, dlhodobo a každý vie prečo. Aká je podstata tohoto výlevu?

@kkovacovak ty asi nevies citat s porozumenim. Toto je forum pol.spektra,kde sa debatuje o politike. tak som naniesla politicku temu o politike v de a lavicovom extemizme . Ak to nechapes, je mi to luto,.ale je to tvoj prblem nepochopenia toho fora.
Takze ak mas nieco konkretne k teme povedat, napis. Podebatujeme aj nie, tak zbytocne potom nezahcuj temu prispevkom mimo temy. ja chcem,aby sa na temu,ktoru som zalozila debatovalo konsruktivne a ak veci. Preto som aj poziadla ucastnikov debaty o konstuktivnu debatu .
Takze prosim debazuj k teme, tak debatuj. Ak ta nezaujma, tak nereaguj.

kkovacovak
6. júl 2026
@f333

@kkovacovak ty asi nevies citat s porozumenim. Toto je forum pol.spektra,kde sa debatuje o politike. tak som naniesla politicku temu o politike v de a lavicovom extemizme . Ak to nechapes, je mi to luto,.ale je to tvoj prblem nepochopenia toho fora.
Takze ak mas nieco konkretne k teme povedat, napis. Podebatujeme aj nie, tak zbytocne potom nezahcuj temu prispevkom mimo temy. ja chcem,aby sa na temu,ktoru som zalozila debatovalo konsruktivne a ak veci. Preto som aj poziadla ucastnikov debaty o konstuktivnu debatu .
Takze prosim debazuj k teme, tak debatuj. Ak ta nezaujma, tak nereaguj.

@f333 vy ste tu napísali do fóra čisto informáciu že extrémisti mali zraz v de 😄 a? Teraz ja založím tému "dnes prší" 😄 naša odpoveď je: áno mali zraz, áno extrémisti sa rozvíjajú. Čo chcete akože počuť? Alebo o čo vám ide? Nebudem je modré, tráva je zelená, extrémisti sú v de, voda je mokrá...

bosorkabb
6. júl 2026

Mňa skôr prekvapuje ( aj keď som to očakávala) % ktoré sa im priznávajú, od 25% vyššie. Čo znamená že patria medzi najsilnejšie politické strany v Nemecku.
Dalo sa to očakávať. A že proti nim protestujú je tiež nie veľmi prekvapivá vec.
Uvidíme ako dopadnú voľby.

lucyliu
6. júl 2026
@f333

@lucyliu Ak sa ti nechce citat moje prispevky ,tak ma svojimi neobtazuj.Je zname,ze kazdy nic,ktory nema uz protiargumenty, tak to nahradza utokom ci skrytou agresivitou. Presne tvoj styl.

@f333 dakujem, hned sa to da citat, aspon teda ten prispevok pre mna. Ake protiargumenty mi mali dojst? Opravila som ta, ze to nie je najvacsia strana v DE a ty si sa opravila, ze najvacsia opozicna, takze si si chybu uznala🙂 takze v pohode za mna. Z Nemecka sme sa vratili uz pred 8 rokmi, dovolila by som si nesuhlasit aj s inymi tvojimi vyjadreniami, ale tak to su subjektivne zalezitosti, zalezi v akych kruhoch sa kazda pohybujeme/pohybovali sme sa.

f333
autor
6. júl 2026
@eva8

Ziadny extremizmus nie je ok. Prevrat v Nemecku chystal aj Henrich XIii z pravicoveho "risskeho zdruzenia". S monarchiou kometizovala aj Afd, ale vie, ze to nie je mozne.

@eva8 o akom prevrate pises ? Nastastie ta lavicova extrmisticka organizacia nemoze urobit nasilny prevraz v NSR. Preto aj MV a policia boli v takom nasadenie ochranovat demokraticky zvolenych predstavitlov demokratickej strany ai ch clenov pred tym nasilim lavicovych exemistov.Ano, suhasim , taky extemizmus a kazdy je treba odsudit.
Vlada aaj policia bola dost vylakana,ked Antifa clenovia zautocili aj na infrastuckturu krajiny a odtavil na neiekolko dni od energii niekolkomilionove hlavne mesto aj ine mesta,ci utocia ine na infrstukturu. Vad ato oznacila za statny terorizmus. Utoociaaj na predtavitelov inych stran a robia nasilie na uliciach.
Antifa je v USA ako teroristicka oganizacia zakazana. V de sa takto do Erfurtu zisli aj zo zahranicia jej peislusnici na autobusoch. Ale AFd v sucinnosti s policiou im prkazili utoky , tak zeAFD spvadzali a uzatvorili vsetky cesty tak,aby nikto ych demonstantov nemohol, atakovat ucastnikov. Policia pototom mala co ale robit na uici s tym nasilim tych demonstantov. Utocili aj na nu .Ale poradisila si. Mala mnoho takkov z vodou pripavnych striakat ich. Policia naozaj bola pripravena,treba ju pochvalit.

f333
autor
6. júl 2026
@lucyliu

@f333 dakujem, hned sa to da citat, aspon teda ten prispevok pre mna. Ake protiargumenty mi mali dojst? Opravila som ta, ze to nie je najvacsia strana v DE a ty si sa opravila, ze najvacsia opozicna, takze si si chybu uznala🙂 takze v pohode za mna. Z Nemecka sme sa vratili uz pred 8 rokmi, dovolila by som si nesuhlasit aj s inymi tvojimi vyjadreniami, ale tak to su subjektivne zalezitosti, zalezi v akych kruhoch sa kazda pohybujeme/pohybovali sme sa.

@lucyliu Znovu ta upozornujem, aby si pisala len k teme. Tie omacky mimo si nechaj pre prrivatnu debatu. nemam zaujem o podobnu debatu.
@lucyliu ( rokov mimo de/neviem,kolko si tam zila a ci si vobec mohla avolit/ ze dlhy ca nato,aby si vedla posudit pomery tam teraz.Velmi sa zmenili k horsiemu vinou globalistickej politiky systemovych stran. Nemusis suhasit s mojimi postojmi, to je v poriadku. ja som vyrovnany clovek ,takze akceptujem iny nazor.
Ale mna by zaujimal tvoj nazor na nasilie lavicovych extremistov. acilo by sa ti,kak by napriklad ty si bola na demo svojej strany a zautocili by na teba privrzenci inej strany nasilim? Alebo ta odstavili od energie ,pretoze ju poskodili? Pre vyznavanie idelogie,ktora veci riesi nasilim?

anonym_2dde30
6. júl 2026

@lucyliu a preco ste odisli? Nelutujete?

eva8
6. júl 2026
@f333

@eva8 o akom prevrate pises ? Nastastie ta lavicova extrmisticka organizacia nemoze urobit nasilny prevraz v NSR. Preto aj MV a policia boli v takom nasadenie ochranovat demokraticky zvolenych predstavitlov demokratickej strany ai ch clenov pred tym nasilim lavicovych exemistov.Ano, suhasim , taky extemizmus a kazdy je treba odsudit.
Vlada aaj policia bola dost vylakana,ked Antifa clenovia zautocili aj na infrastuckturu krajiny a odtavil na neiekolko dni od energii niekolkomilionove hlavne mesto aj ine mesta,ci utocia ine na infrstukturu. Vad ato oznacila za statny terorizmus. Utoociaaj na predtavitelov inych stran a robia nasilie na uliciach.
Antifa je v USA ako teroristicka oganizacia zakazana. V de sa takto do Erfurtu zisli aj zo zahranicia jej peislusnici na autobusoch. Ale AFd v sucinnosti s policiou im prkazili utoky , tak zeAFD spvadzali a uzatvorili vsetky cesty tak,aby nikto ych demonstantov nemohol, atakovat ucastnikov. Policia pototom mala co ale robit na uici s tym nasilim tych demonstantov. Utocili aj na nu .Ale poradisila si. Mala mnoho takkov z vodou pripavnych striakat ich. Policia naozaj bola pripravena,treba ju pochvalit.

@f333 pouzila vodne dela?
Vyziadali ste si zvysenu ochranu? Aj ste si priplatili vlastnu?

K prevratu prekopirujem. Ak sa dobre pamatam, bolo to rozoberane aj v politickej skupinke

Skupina, ktorá je súčasťou hnutia Reichsbürger alebo Ríšski občania, ktoré odmieta legitimitu nemeckého štátu po odstúpení cisára Viliama II. v roku 1918, plánovala dosadiť Heinricha za novú hlavu štátu, uviedli úrady.
https://www.nbcnews.com/news/world/prince-heinr...
Je potomkom dynastie, ktorá kedysi vládla malému regiónu v stredonemeckom Durínsku.
Čítajte viac: https://www.sme.sk/svet/c/nemecko-heinrich-tero...
Reuss má kontroverzné názory dlhodobo. Už pred troma rokmi na konferencii v Zürichu prednášal na tému „prečo sa elita s modrou krvou stala sluhami“, kde opisoval ideálny obraz monarchie Nemecka po prvej svetovej vojne.
https://www.aktuality.sk/clanok/vulAw0g/krajna-...

Pogugli, aj v Bratislave vraj boli stretnutia, bolo to dost zaujimave "halo" - prevrat, nastolenie rise - Heinrich XIII. Reuss, vraj mu pomahala aj vtedajsia poslankyna za AFD (distancuje sa od toho) Birgit Malsack-Winkemann. Pravdepodobne stale prebieha sudny spor
Tu je wiki 😉
https://sk.wikipedia.org/wiki/Plán_štátneho_pre...
To bola afera v Nemecku - uvaha o monarchii.
A guglim dalej:
Birgit Malsack-Winkemannová
https://en.wikipedia.org/wiki/Birgit_Malsack-Wi...
Buduci vladca:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Heinrich_XIII._Reuss

f333
autor
6. júl 2026
@kkovacovak

@f333 vy ste tu napísali do fóra čisto informáciu že extrémisti mali zraz v de 😄 a? Teraz ja založím tému "dnes prší" 😄 naša odpoveď je: áno mali zraz, áno extrémisti sa rozvíjajú. Čo chcete akože počuť? Alebo o čo vám ide? Nebudem je modré, tráva je zelená, extrémisti sú v de, voda je mokrá...

@kkovacovak nepomylila si si ty temu? OOna o nie je o poskytovani pomoci ci pri dezorrientacii . Presne takto posobi tvoj prispevok. Dezorientovane,mimo temy.

f333
autor
6. júl 2026
@eva8

@f333 pouzila vodne dela?
Vyziadali ste si zvysenu ochranu? Aj ste si priplatili vlastnu?

K prevratu prekopirujem. Ak sa dobre pamatam, bolo to rozoberane aj v politickej skupinke

Skupina, ktorá je súčasťou hnutia Reichsbürger alebo Ríšski občania, ktoré odmieta legitimitu nemeckého štátu po odstúpení cisára Viliama II. v roku 1918, plánovala dosadiť Heinricha za novú hlavu štátu, uviedli úrady.
https://www.nbcnews.com/news/world/prince-heinr...
Je potomkom dynastie, ktorá kedysi vládla malému regiónu v stredonemeckom Durínsku.
Čítajte viac: https://www.sme.sk/svet/c/nemecko-heinrich-tero...
Reuss má kontroverzné názory dlhodobo. Už pred troma rokmi na konferencii v Zürichu prednášal na tému „prečo sa elita s modrou krvou stala sluhami“, kde opisoval ideálny obraz monarchie Nemecka po prvej svetovej vojne.
https://www.aktuality.sk/clanok/vulAw0g/krajna-...

Pogugli, aj v Bratislave vraj boli stretnutia, bolo to dost zaujimave "halo" - prevrat, nastolenie rise - Heinrich XIII. Reuss, vraj mu pomahala aj vtedajsia poslankyna za AFD (distancuje sa od toho) Birgit Malsack-Winkemann. Pravdepodobne stale prebieha sudny spor
Tu je wiki 😉
https://sk.wikipedia.org/wiki/Plán_štátneho_pre...
To bola afera v Nemecku - uvaha o monarchii.
A guglim dalej:
Birgit Malsack-Winkemannová
https://en.wikipedia.org/wiki/Birgit_Malsack-Wi...
Buduci vladca:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Heinrich_XIII._Reuss

@eva8 Eva nemusilki,tak ich spacifikovalipolcajti,ze ani nepipli. Vidla si tomonozstvo tankov apol.aut. a bariery vsade? dokonc an parkovsku kontolovali aj podvozky, ci im tamnedlai bombu. Akonahrnicnom priechde.,Samozrjme,ze AFd ma vastnu ochranu. PrisefkeAf d stal stale ochankach.ma aj sttom prdelenu ochanu.verjneho cinitel.aAle politicki AFd su poslancami parlamentu, strana je v parlamente a tak podla zakona trba ,aby policia ochanovala zivoty a zdravie ucastikov politickej strany pred nasilim
Pocula si co urobil lavicovy extremizmsu , ,ked sposobil pred par mesiacmi black out v Berine , ,ked nemali vodu ani elektrinu. . A potom nieolko raz znovu na roznych miestach. Takze to uz politici oznacili za statny terorizmus. takze teaz sa boja,aby nedoslo k atentatu na vyznamnych politikov AFd. Pokus boli, Asefka AFd aj ini mali statu ochranu .

lucyliu
6. júl 2026
@anonym_2dde30

@lucyliu a preco ste odisli? Nelutujete?

@anonym_2dde30 kvoli synovi, ma dysfaziu, to je specificky naruseny vyvin reci a dvojjazycne prostredie ho velmi brzdilo, takze sme bud mali prejst na 100% nemcinu aj doma alebo sa vratit na SK. co sa tyka lutosti, no to je tazke povedat, boli sme tam vyse 10 rokov, jasne spomienkovy optimizmus + aktualna situacia na SK ma pripravuje o zdravie🙄, tak casto lutujeme a v podstate uz zase si hovorime, ze ak dalsie volby sa SK nespamata, tak dvihneme kotvy. na druhej strane, jemu to neskutocne pomohlo, za prvy rok spravil neskutocny progres a to je hlavne😊

eva8
6. júl 2026
@f333

@eva8 Eva nemusilki,tak ich spacifikovalipolcajti,ze ani nepipli. Vidla si tomonozstvo tankov apol.aut. a bariery vsade? dokonc an parkovsku kontolovali aj podvozky, ci im tamnedlai bombu. Akonahrnicnom priechde.,Samozrjme,ze AFd ma vastnu ochranu. PrisefkeAf d stal stale ochankach.ma aj sttom prdelenu ochanu.verjneho cinitel.aAle politicki AFd su poslancami parlamentu, strana je v parlamente a tak podla zakona trba ,aby policia ochanovala zivoty a zdravie ucastikov politickej strany pred nasilim
Pocula si co urobil lavicovy extremizmsu , ,ked sposobil pred par mesiacmi black out v Berine , ,ked nemali vodu ani elektrinu. . A potom nieolko raz znovu na roznych miestach. Takze to uz politici oznacili za statny terorizmus. takze teaz sa boja,aby nedoslo k atentatu na vyznamnych politikov AFd. Pokus boli, Asefka AFd aj ini mali statu ochranu .

@f333 a nasli nejaku bombu?
Nie, nepocula, nesledovala som.
Aj o Antife sme rozpravali v politickej skupinke. Ziadny extremizmus nie je dobry

Strana
z7