icon

Nemikov manifest

14. aug 2025

Budú chvíle, keď sa boj bude zdať nemožný. To už viem. Sám, neistý, zakrpatený v porovnaní s veľkosťou nepriateľa.

Pamätajte si , Sloboda je čistá myšlienka. Prichádza spontánne a bez pokynov. Náhodné akty povstania sa neustále vyskytujú v celej galaxii. Existujú celé armády, prápory, ktoré netušia, že sa už k tejto veci pridali.

Pamätajte , že hranice povstania sú všade. A aj ten najmenší akt povstania posúva naše línie vpred.

A pamätajte si toto: imperiálna potreba kontroly je taká zúfalá, pretože je taká neprirodzená. Tyrania si vyžaduje neustále úsilie. Láme sa, presakuje. Autorita je krehká. Útlak je maskou strachu.

Pamätajte si to. A vedzte, že príde deň, keď všetky tieto šarvátky a bitky, tieto momenty vzdoru zaplavia brehy autority Impéria a potom ich bude o jednu priveľa. Jedna jediná vec prelomí obliehanie.

ivka225
14. aug 2025

A ako dlho nechávaš namočený cícer do polievky?

anonym_50ad86
14. aug 2025

@anonym_autor nepočul som to náhodou v seriáli Andor?

autor
14. aug 2025
@anonym_50ad86

@anonym_autor nepočul som to náhodou v seriáli Andor?

@anonym_50ad86 ano, práve som to dopozerala a je to take aktuálne k dnešnej dobe. Už dlho som unavená z našej politickej situácie, ale tento manifest mi dodal trosku nádeje v to, že sa to môže zmeniť.