Nový zákon o rýchlosti na chodníku pobúril cyklistov
Som nahnevana. Chodila som do prace autom. Urobili tam platene parkovanie. OK, hovorim si, ze urobim nieco pre svoje zdravie a budem chodit na bicykli. A urobili tento debilny zakon! 🤦♀️ To fakt mam ist cez mesto po ceste, kde su nonstop zapchy a auta sa mi ani nemaju kam vyhnut? Ved ma zramuje prvy autobus. 🙁 konkretne Racianska, Bajkalska. A s deckami si to uz vobec neviem predstavit.
@anonym_autor zbytocne sa rozculujes.
Zijeme v state, kde nie su takmer ziadne cyklochodniky, a chodniky pre chodcov su castokrat v katastrofalnom stave. Darmo budeme jeden na druheho nadavat.
Mozno jedneho dna tu bude vsetko v poriadku 😂 kazdy bude mat svoj cyklo/chodnik, a na nom.nebude nikto.z.druheho brehu, co tam nema co robit.
Aole kdeze, aj keby to tak bolo, vzdy sa najdu vynimky.
Nuz, spytaj sa mojej susedy, co ma vdaka kolobezkarovi 3 sroby v nohe. A urcite nie je jedina co na nich doplatila. A ani vsetci cyklisti ne su svati. Moja mama mala problemy s klbmi a castokrat, ked sme iba precchadzali kratky usek po chodniku. Isli sme vedla seba, lebo sa ma drzala, cyklista zazvonil a kedze sme neuskocili ako lasice tak zvonil a zvonil a este ked prechadzal okolo mal blbe reci o nechapavych babach. Mala som chut mu jednu prisit.
Co sa do mna navazate? Je to chodnik oznceny znackou bicykla aj chodca, cize pre oboch! Vy jazdite s detmi tiez po ceste pomedzi auta?
@anonym_333739 V com by mi pomohol “cyklistak” na uzkej ceste?
@anonym_autor S dieťaťom môžem za určitých podmienok jazdiť na chodníku aj ja:
@anonym_c27b41 ale po novom nebude môcť jazdiť ani dieťa do 10 rokov na chodniku.. AI nie je zrovna expert na naše zákony, takže neodporúčam ho používať na overovanie informácií
@anonym_131f65 a uvedomujes si, ze ti dieta moze zramovat nejaky podobne zmyslajuci cyklomagor na chodniku co tiez radsej zaplati pokutu? Potom by si neviem co hovorila…
@anonym_c297f7 nemam negatívnu skusenost na chodníku s cyklistami ale s kolobežkarmi
a na cestách s vodičmi
Nehovoriac na dedinách ked sa využíva bajk aj starí ľudia nakúpiť si, niesu,, vždy,, také bezpečné cesty a preto idu po chodníku keďže nieje cyklotrasa
To je také, každý ma inú skúsenosť a názor
Mne sa to osobne nepáči lebo všetci si myslia ,ze vsade je cyklotrasa a radšej nech mi dieťa ide po chodníku ako po ceste ,mne za to tie pokuty stoja
A keď už na ,,ceste,,ked je nehoda s cyklo aka je pravdepodobnosť úmrtia alebo rozsah zraneni pre vinu nezodpovedneho vodiča ako nehoda na chodníku pre nezodpovedneho bajkera
@anonym_c297f7 nemam negatívnu skusenost na chodníku s cyklistami ale s kolobežkarmi
a na cestách s vodičmi
Nehovoriac na dedinách ked sa využíva bajk aj starí ľudia nakúpiť si, niesu,, vždy,, také bezpečné cesty a preto idu po chodníku keďže nieje cyklotrasa
To je také, každý ma inú skúsenosť a názor
Mne sa to osobne nepáči lebo všetci si myslia ,ze vsade je cyklotrasa a radšej nech mi dieťa ide po chodníku ako po ceste ,mne za to tie pokuty stoja
@anonym_131f65 raz ked nejake pravidla su, treba ich dodrziavat a nie sa svojvolne rozhodovat ze mne sa to nepaci tak si urobim po svojom…presne kvoli takymto bezohladnym ludom sme tam kde sme. Nie si tu sama to si uvedom. Mna ako chodca nezaujima ako je bezpecna alebo nebezpecna cesta pre cyklistu, mna zaujima ako je bezpecny chodnik pre mna ako chodca a tam cyklista nema co robit. Podla tvojej “logiky” by si aj hocijaky vodic mohol povedat ved cesta je nebezpecna, je tam prilis vela aut, idem po chodniku, za tu pokutu mi to stoji. Hlupost? Ano, ale podstata rovnaka ako tvoje zdovodnenie…
@anonym_131f65 raz ked nejake pravidla su, treba ich dodrziavat a nie sa svojvolne rozhodovat ze mne sa to nepaci tak si urobim po svojom…presne kvoli takymto bezohladnym ludom sme tam kde sme. Nie si tu sama to si uvedom. Mna ako chodca nezaujima ako je bezpecna alebo nebezpecna cesta pre cyklistu, mna zaujima ako je bezpecny chodnik pre mna ako chodca a tam cyklista nema co robit. Podla tvojej “logiky” by si aj hocijaky vodic mohol povedat ved cesta je nebezpecna, je tam prilis vela aut, idem po chodniku, za tu pokutu mi to stoji. Hlupost? Ano, ale podstata rovnaka ako tvoje zdovodnenie…
@anonym_c297f7 veľa krát sa stane ze aj auto ide na chodník lebo vezie babku niekoho chorého a nenadavam mu ze si robí co chce pokial nikoho neohrozuje
@anonym_c297f7 veľa krát sa stane ze aj auto ide na chodník lebo vezie babku niekoho chorého a nenadavam mu ze si robí co chce pokial nikoho neohrozuje
@anonym_131f65 a to ze ľudia nemajú rozum aby neohrozovali vseobecne a ničím, to je iná vec
Ale ked nikto nikomu nič nerobí ja nadávať nebudem
@anonym_autor priklanam sa k nazoru, ze za to mozu agroantni kolobezkari. Sama som videla zrazku na aut.zastavke cestujuceho vystupujuceho z busu a kolobezkara. Vyzeralo to strasne.
Pri vychadzani z vchodu o par sekund skor pre kazdeho clena a je z nas banda invalidov, ak by sme to prezili. Vratane deti. Bez kuska hanby a empatie.
@anonym_c27b41 ale po novom nebude môcť jazdiť ani dieťa do 10 rokov na chodniku.. AI nie je zrovna expert na naše zákony, takže neodporúčam ho používať na overovanie informácií
@13uzivatelka11 Ak mám správne info,tak bude môcť jazdiť,len jeho rýchlosť bude obmedzená na 6km/h
@13uzivatelka11 Ak mám správne info,tak bude môcť jazdiť,len jeho rýchlosť bude obmedzená na 6km/h
@anonym_c27b41 Co však v praxi bude znamenať, že rodič bude sprevadzat len maličké dieťa.Dieta do 10 rokov má určite väčšiu rýchlosť pri bicyklovaní, než akú dovoľuje nový zákon V prípade kolobezkara by mohli jazdiť zase len malé deti,tie väčšie su podstatne rýchlejšie .Bude to ešte zaujímavé.
@anonym_autor môžme sa za to poďakovať všetkým kolobežkarom! Cyklisti boli vždy, ale nebolo ich toľko koľko je teraz kolobezkarov a nechodili ako blázni.
Nechápem prečo skratka nezakazali kolobežky, a podobne tie jednokolesove somariny..
Napriek všetkému som rada ze s tým niečo urobili, nie raz mi kolobežkar skoro zrazil dieťa.
@simona20201309 u nás je teda ďaleko viac cyklistov na chodníku, ako kolobežkárov. A chodia ako blázni, stredom chodníka. Ďalšou kapitolou sú deti na bicykloch a matky ťukajúce do mobilu. Na sídlisku máme mamičku, čo dá deťom bicykle a ťuká do mobilu. Keď jej dieťa zrazilo od zadu moje na zem prvý krat, povedala som OK, stane sa. Ale keď sa to o pár minút opät zopakovalo, tak už som spravila riadny cirkus aj s deckom, aj s matkou čumiacou do mobilu a to decko sa mi ešte smialo do tváre.
Celé je to o tom aby sa mohli vyberať pokuty. V meste typu Bratislava by som bicykel ani nepotreboval lebo je tam dobrá MHD ktorou sa dostanem všade. Problém sú tie bežné 15 tisícové mestá kde MHD nechodí často a všade. Tam je bicykel nutnosťou ak vás nebaví chodiť pešo. To štve aj mňa lebo aj ja som z takého mesta a je kopa ulíc kde cesta nemá ani krajnice t.j. cyklista zavadzia autám v pruhu, a v tej hustej mestskej premávke ho nevedia ani obísť lebo vkuse ide niečo oproti, a tak kolóna áut ide 15km/h rýchlosťou za cyklistom. Toto je načo dobré? Tak logicky ideme po chodníkoch a presne ako hovoríte chodci pindajú, hromžia, posielajú nás na cestu. A samozrejme mestskí policajti sa nevedia dočkať aby mohli vyberať pokuty. Na dedinách chodí každý na bicykli, kade tade, krížom krážom, a toleruje sa to, aj napriek zákonom. Na dedine je to normálne už roky. Problémom sú práve tie 15 tisicove mestá.

Co sa do mna navazate? Je to chodnik oznceny znackou bicykla aj chodca, cize pre oboch! Vy jazdite s detmi tiez po ceste pomedzi auta?
@anonym_333739 V com by mi pomohol “cyklistak” na uzkej ceste?
@anonym_autor nenavážam sa, slušne som ti napísala, chodím po chodníku pešo, auto alebo MHD.