Odkedy máme na Slovensku kapitalizmus...
...tak lepšie nebude už nikdy, to si zapamätajte. Za socializmu sa k sebe ľudia chovali normálne a neboli drogy medzi mládežou, z čoho vyplývali mnohé ďalšie problémy.
Mám 38, v bývalom režime som prežil presne dva roky, ale z rozprávania pamätníkov mi je jasné, že na súčasnom zriadení čo tu máme jednoducho niečo nie je v poriadku. Inak vedia niečo také uchopiť v Rakúsku, ale Slovensko? Posledný klinec do rakve a udalosti posledných pár rokov to len potvrdzujú.
Či by som chcel žiť v bývalom režime, keď ho tak chválim? Pravdepodobne nie. Nie je mi úplne najhoršie. Ale som frustrovaný z toho, ako sa k sebe ľudia správajú a čo už je dôležitejšie ako medziľudské vzťahy, že? Stačí sa pozrieť na spôsob komunikácie niektorých užívateliek tu na MK, nemusíme ani chodiť von. Mne osobne sa Slovensko sa hnusí, ak chcete počuť pravdu, pomaličky sa ale vyrovnávam s tým, že tu budem musieť stráviť zvyšok života.
Veľa ľudí na Slovensku zvykne hovoriť, že "doba je ťažká". Myslím, že v tejto jednej krátkej vete je povedané úplne všetko...
Z ineho sudka - Tokio (ak ludia zacinaju od seba - vychova, zvyky)
Čistota mesta nie je len výsledkom práce upratovačov, ale aj zodpovedného prístupu každého obyvateľa. Ľudia si nosia odpadky domov, ak nenájdu kôš. Hlučné telefonovanie v metre je považované za nevhodné. Táto kolektívna disciplína umožňuje mestu fungovať aj pri extrémnej hustote zaľudnenia.
Tokio patrí medzi najbezpečnejšie veľké mestá sveta s mimoriadne nízkou úrovňou kriminality. Index kriminality je jeden z najnižších globálne, čo je pozoruhodné pri takej koncentrácii ľudí. Deti chodia do školy samy, ženy sa necítia ohrozené ani v noci a ľudia bežne zabúdajú veci vo vlakoch s tým, že ich nájdu na tom istom mieste. Japonská polícia má vysokú dôveru občanov a zameriava sa na prevenciu a komunitnú prácu.
https://www.autotrendy.sk/2025/07/07/najludnate...
@foxinkofoxovy Za socializmu sa chovali ludia k sebe tak normalne, ze si si musel davat pozor na suseda, aby ta za kazdu sprostost nenatrel StB, lebo system
bol nastaveny tak, ze odmenoval udavacov. Za socializmu sa chovali ludia k sebe tak, ze si musel podplatit predavacku v konzume, aby si pred sviatkami dostal maso, alebo colnika, aby si si mohol priviezt platnu. Ludia sa k sebe spravali tak, ze ta v Devinskej na Dunaji strelil pohlavar bez varovania, a v pripade uspesneho uteku ti spolocensky zlikvidovali rodinu. Bud trollis, alebo si uplne naivny a sprosty.
@foxinkofoxovy Z tvojho príspevku som si prečítala akurát tak, že za socializmu neboli drogy a už som vedela, že ďalej ani čítať nepotrebujem. 🤦🏻♀️
@foxinkofoxovy Za socializmu sa chovali ludia k sebe tak normalne, ze si si musel davat pozor na suseda, aby ta za kazdu sprostost nenatrel StB, lebo system
bol nastaveny tak, ze odmenoval udavacov. Za socializmu sa chovali ludia k sebe tak, ze si musel podplatit predavacku v konzume, aby si pred sviatkami dostal maso, alebo colnika, aby si si mohol priviezt platnu. Ludia sa k sebe spravali tak, ze ta v Devinskej na Dunaji strelil pohlavar bez varovania, a v pripade uspesneho uteku ti spolocensky zlikvidovali rodinu. Bud trollis, alebo si uplne naivny a sprosty.
@zorienka28 velke zimomriavky mi behali po chrbte, ked som videla tu bielu "branu" s menami na Devine. A pamatnici mi vraveli, ze sa tam chodili hravat, bol tam niekde amfiteater. A potom plot, zakazana zona...
@zorienka28 velke zimomriavky mi behali po chrbte, ked som videla tu bielu "branu" s menami na Devine. A pamatnici mi vraveli, ze sa tam chodili hravat, bol tam niekde amfiteater. A potom plot, zakazana zona...
@eva8 No ved tento rezim vychvaluju len uplni hlupaci. Stastie ze uz nie je, a nech sa nikdy nevrati.
@eva8 No ved tento rezim vychvaluju len uplni hlupaci. Stastie ze uz nie je, a nech sa nikdy nevrati.
@zorienka28 snad sa nevrati
Take mile citanie 🙂
Zahraniční turisti radi počúvajú o socializme a 90. rokoch. Cudzinci podľa neho vnímajú Slovensko pozitívnejšie ako Slováci, považujú ho za bezpečnejšie a čistejšie.
https://www.postoj.sk/179165/slovensko-vnimaju-...

Kedysi som citala na MK o seriali Vypravej.
Pekne zhrnutie na Jednotke o cca 17h.Kto ma zaujem, moze si pozriet.
A mozte napisat, s cim suhlasite, s cim nie 🙂