Opatrenia proti krádežiam v obchodoch
Ake mile, vlada odporuca opatrenia proti zvyseniu kradezi v obchodoch:
Zvysit pocet SBS-karov, oznacovat tovar cipmi, zvysit pozornost
Akoze, po novele TZ sa pocet kradezi nezvysoval, ci?
A zivnostnici a podnikatelia okrem dotyku konsolidacie ma zabezpecir viac zamestnancon, ktori budu davat pozor na tovar? Vydavky na cipy a pod.
U nas na Slovensku sa najdu vzdy genialne riesenia. Vsak selsky rozum nesklame
Je oznacovat tovar cipmi 🤣🤣 to zlodejov vobec neodradza, oni maju svoje sposoby ako ich dat dole 🤣🤦♀️
ano, v tescu malom-zrazu 3 sbs kari a veselo sa medzi sebou bavia, rozpravaju si pribehy ako v zs, otoceni chrbtom ku zakaznikom, maju v pazi...
skutocne ucinne..
ano, v tescu malom-zrazu 3 sbs kari a veselo sa medzi sebou bavia, rozpravaju si pribehy ako v zs, otoceni chrbtom ku zakaznikom, maju v pazi...
skutocne ucinne..
@luxus10 záchyty z toho dňa asi už majú, tak len oddychujú , čo že budu navyše robiť 😀😀
Toto je asi tak genialne, ako ked ti minister financii dava recept na dzem a keksy, ako usetrit domacu kasu pri jeho zvysovani odvodov.
Je oznacovat tovar cipmi 🤣🤣 to zlodejov vobec neodradza, oni maju svoje sposoby ako ich dat dole 🤣🤦♀️
@klarissa25 cip na rozok 🙄
Ojoj,veď by SBSky neprežili .keby sa krádeže nezvyšovali 😀😀
Vstup do obchodu na občiansky preukaz.
Keď si kradol už sa do obchodu nedostaneš.
Tak ako je úverový register by bol register zlodejov, obchody by si automaticky overovali zákazníkov pri vstupe voči tejto databáze.
To je take absurdne. Ale vlastne vlada potvrdila, co doteraz statocne zatlkala. Viac kradezi. A bude ich este viac kvoli nutnosti zvysovaniu cien
ani v basach uz niet miesta...
nuž, známa pracuje v jednom obchode s handrami - je asi v kazdom meste uz, mali inventuru a manco niekolko tisic...Takze ano, čipy aj na takychto lacnejsich handrach budu ok
inak ved "čipy" su už asi taka norma ..
Ono si asi lidle zratali skodu pri namatkovej inventure a povedali si, ze ukradnuty tovar stoji menej, ako sbskar, no minule niekto odmontival tie vrchnaky z alkoholu a nechal na palete, stali nad tym traja a nechapali, niekto vyniesol 3 flase, ktovie, ci ich dohladavali na kamerach... ❓
Len aby sa zase nevrátilo rabovanie v obchodoch,ako pred rokmi na východe. Ceny idú hore,trestná sadzba dole, vymožiteľnosť práva nulová a potom chci normálne žiť.
Vonku sa zotmie a človek sa boji ísť po určitých uliciach,či mestských častiach.
Takú vládu sme tu naozaj dlho nemali.
Par vlastnych pribehov:
Boli sme v sportovom obchode, dcera si skusala taku bundu. Vo vrecku nasla za hrst tych pipakov. Odniesol som ich predavacke, som si myslel, ze to tam nejako zabudli. Mi vysvetlila, ze to je z ukradnuteho tovaru. Tie pipaky boli na tych drotoch, takze nejake klieste a tak. Len sa bola pozriet v com to bolo, ze skusia.pozriet na kamerach.
A vtip z potravin. Kupili sme sunku, krajanu. Predavac zabalil a zo spodu bola pipacia nalepka. Na krajanej sunke.
Hadajte kto to zaplati ...
Tak ale vsetko to su klamstva stvavej opozicie a liberalov. Oni si spravili analyzu a kriminalita klesa.
Najhorsie je, ze niekedy sa stavalo, ze som zaplatila malicky nakup starenke, ked pocitala mince v rukach. Teraz si to nebudem moct dovolit.
A kradeze budu.
Analytik v yel. novinach hovoril celkovo, ze klesne kupysvhopnost obyvatelstva, potom sa znizi vyroba a nastane kolaps, inflacia.
A pocula som predavacky, ze boli bezmocne pri kradeziach. Neviem, ako je to teraz po roku. Kto vyrovnavaanko? Poskladaju sa na to predavaci? Ak v pokladni podla blockov chybalo, tak ano. Ale bez blockov? Kradeze?
Vstup do obchodu na občiansky preukaz.
Keď si kradol už sa do obchodu nedostaneš.
Tak ako je úverový register by bol register zlodejov, obchody by si automaticky overovali zákazníkov pri vstupe voči tejto databáze.
@maranco to by prinieslo potrebu dalsich zamestnancov, vybavovanie, zdrzovanie zakaznikov, spomalenie prevadzky. A nerealizovatelne
Vyssi pocet kradezi nastartovala novela TZ, zvysenie cien, znizenie zivotnej urovne obyvatelstva, kupyschopnosti.
Za socializmu sa "skomunizovali" veci z podnikov, vsak vsetko je spolocny majetok (papalasi kradli vo velkom, korupcia kvitla), v sucasnosti sa okradaju obyvatelia (vymyslene tendre) a niektori obyvatelia kradnu v obchodoch. Ci uz z nutnosti, alebo z inych dovodov.
A lahsie sklznut na zle chodnicky, ako sa z nich dostat
@maranco to by prinieslo potrebu dalsich zamestnancov, vybavovanie, zdrzovanie zakaznikov, spomalenie prevadzky. A nerealizovatelne
Vyssi pocet kradezi nastartovala novela TZ, zvysenie cien, znizenie zivotnej urovne obyvatelstva, kupyschopnosti.
Za socializmu sa "skomunizovali" veci z podnikov, vsak vsetko je spolocny majetok (papalasi kradli vo velkom, korupcia kvitla), v sucasnosti sa okradaju obyvatelia (vymyslene tendre) a niektori obyvatelia kradnu v obchodoch. Ci uz z nutnosti, alebo z inych dovodov.
A lahsie sklznut na zle chodnicky, ako sa z nich dostat
@aalt aj dnes keď som bol v potravinách, tak predavačka spustila krik a hnala von zlodeja, že bol drzí rovno pri nej medzi regálmi kradol
@eva8 technicky sa to dá vyriešiť jednoducho nejaký snímač pri vstupe kde priložíš OP a pustí ťa ďalej, ale právne to zatiaľ nie je možné, nemôžeš si viesť a zdieľať databázu zlodejov ani ich "diskriminovať" že ich nepustíš do predajne, práva zlodeja sú viac chránené ako práva okradnutého
@eva8 Tak toto je skutocne neuveritelne. Nie to ze stupli priestupky kradezi hlavne v chud oblastiach sk a na vychodode sk po zavedeni restorativnej justicie. Po znizovani ziv urovne sa to dalo cakat. Pretoze to,co predtym bol krinnalny cin,je teraz pristupkom a naviac viac lus di je na hranici chudoby . Ale to je neuveritelne, ze sk nie je pripravena na taketo zvadanie zmeny zamerania jusiticie . Azrejme to ani nebolo vplane pripravit pred zmenou zakonov. To je to zle na tom vsetkom.Vies, väzna trba ja zivit, co musia danovi poplatnici.
Mna by inak zaujimalo, o kolko vzrasli tie kradeze ako take/bez ohladu na znenu z prcinu na priestupok/ oproti minulosti a kde sa najviiac tie kradeze prejavuju. Cize v akych krajoch a okresocha u akej vzorky populacie.
V de tiez mame podobne zameranie justicie.Anielen na ek. tr ciny. Ale aj na nasilne. Co je horsie. A kradeze su vo velkom v niektorych obllastiach . Cize v horsich stvrtiach ,getach. Po Voku 2015 po velkom prileve migrantov to vzrastalo aj v lepsich oblastiach.Tu po pachateloch patrali aj helikopterami,prtoze pozivalina krdeze aj utoky nozmi. Asma som bola svedokom v jednjom butique,ako s nozom v ruke kradol podbny migrant peniaze z kasy a kreditnu kartu .
Ale ako sa migranti stiahli do horsich stvrti,tak v tych lepsich sa to upokojilo a vtych drahych obcdoch/potravinach/ kradeze nezaznamenavaju .Ale v ych velkych mohomilionovych mestach a getach je ich dost.
Takze kazdy majitel si vie spocitat, kdeten obchod ma otvorit a ake bude mat naklaldy na straty v ramci kradzezi.
Ale aby na masle ci sunke bol pipaci kod, to som este teda nepocula.Ajeto az neuveritellne.Ale drahsi alkohol ci ine drahsie veci su tiez pod sklom v obchoodch
Nuz na sk je oblubena vzdy lavicova vlada. Tak tu je vysledok ich vladnuti.
V de to site,ked socani a patri k nim aj vladnutie Merkel a progresivni zeleni zacali spolu v minulosit vladnut, tak sa aj situacia s kradezami zhorsila.
@eva8 Tak toto je skutocne neuveritelne. Nie to ze stupli priestupky kradezi hlavne v chud oblastiach sk a na vychodode sk po zavedeni restorativnej justicie. Po znizovani ziv urovne sa to dalo cakat. Pretoze to,co predtym bol krinnalny cin,je teraz pristupkom a naviac viac lus di je na hranici chudoby . Ale to je neuveritelne, ze sk nie je pripravena na taketo zvadanie zmeny zamerania jusiticie . Azrejme to ani nebolo vplane pripravit pred zmenou zakonov. To je to zle na tom vsetkom.Vies, väzna trba ja zivit, co musia danovi poplatnici.
Mna by inak zaujimalo, o kolko vzrasli tie kradeze ako take/bez ohladu na znenu z prcinu na priestupok/ oproti minulosti a kde sa najviiac tie kradeze prejavuju. Cize v akych krajoch a okresocha u akej vzorky populacie.
V de tiez mame podobne zameranie justicie.Anielen na ek. tr ciny. Ale aj na nasilne. Co je horsie. A kradeze su vo velkom v niektorych obllastiach . Cize v horsich stvrtiach ,getach. Po Voku 2015 po velkom prileve migrantov to vzrastalo aj v lepsich oblastiach.Tu po pachateloch patrali aj helikopterami,prtoze pozivalina krdeze aj utoky nozmi. Asma som bola svedokom v jednjom butique,ako s nozom v ruke kradol podbny migrant peniaze z kasy a kreditnu kartu .
Ale ako sa migranti stiahli do horsich stvrti,tak v tych lepsich sa to upokojilo a vtych drahych obcdoch/potravinach/ kradeze nezaznamenavaju .Ale v ych velkych mohomilionovych mestach a getach je ich dost.
Takze kazdy majitel si vie spocitat, kdeten obchod ma otvorit a ake bude mat naklaldy na straty v ramci kradzezi.
Ale aby na masle ci sunke bol pipaci kod, to som este teda nepocula.Ajeto az neuveritellne.Ale drahsi alkohol ci ine drahsie veci su tiez pod sklom v obchoodch
Nuz na sk je oblubena vzdy lavicova vlada. Tak tu je vysledok ich vladnuti.
V de to site,ked socani a patri k nim aj vladnutie Merkel a progresivni zeleni zacali spolu v minulosit vladnut, tak sa aj situacia s kradezami zhorsila.
@f333 nemam cely clanok, ale o zvyseni sa hovori aj tu:
Susko spolu s ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas) na tlačovej konferencii „Kradnúť sa neoplatí“ uznali, že rastie počet drobných krádeží. Naďalej však trvajú na tom, že za to nemôže reforma Trestného zákona, ktorá vstúpila do platnosti v polovici marca 2024.
https://dennikn.sk/4844156/sutaj-estok-a-susko-...
https://youtube.com/live/A1Rh32DjFk4?si=MVu7RSH...
Susko spolu s ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas) - tlačova konferencia „Kradnúť sa neoplat
za tento môže jedine vypustenie opakovanej krádeže z TZ.
https://youtube.com/live/A1Rh32DjFk4?si=MVu7RSH...
Susko spolu s ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas) - tlačova konferencia „Kradnúť sa neoplat
@eva8 dakujem za tie linky. Takze som si pozrela. A na zaklade mojich odbornych skusenosti sa stotoznujem s tym,co bolo uvadzane na tlacovke aj pol. przidentokou aj tymi odbornikmi z radov obchodneho zdruzenia.
A aj akonormalne zmyslajuci jednnec biem,ze je to tak. Male percento zanedbatelne moze byt zmenou ou zakona. Ale zatial nie su relevantne statistiky za ten rok, co je zakon v posobnosti. Takze ak budu relevantne statisiky,tak mozeme porovnavat
Ale to co dalej uviedli /cize zla hos.situacia.kriza v Europe pocas covidu aj po nom /vojna na Ukrajine a nasledna kriza energiticka,aj kvoli sankciam, vysoka inflacia , rozhojdakane financie za covidu /niezeby predtym boli na sk setriili vlady/ prispeli k väcsej miere kradezi. A nehovoriac o nasili . To s azacalo na sk,ked brutalne ludom obmedzili ich zakladne prava.A nieco moze naznavovat aj to, ze vpl<yvom movych prac.prilezitosti na uzemie sk prslo vela cudzinov pracovat. A to aj z krajin, ktore riesia veci nasilim.
Ked si pozrieme vsetky tie chudobne staty,mentalitu tych ich obyvastelov,.tak vidime,aka velka kriminalita tam je.
A ako bolo vidiet a pocut,tak presne to som ja napisala, co minister z sk uviedol o de ,co sa tyka kriminality.
Mna by zaujimali ti pachatelia priestupkov, co sa presuvaju po celom sk a pachaju tie kradeze .Z akeho soc. spol. prostredia su.
.AJ v de prave je vela cecidivistov, ktori dostavaju len podmienky a maju za sebou niekolko tr.cinov ci pirestupkov a pachaju dalsie. Pretoze hoci de ma vybudovany system pre restorativnu jusitciu, tak prave s takymito pachatelmi a im vnej nedari.. Preotze mohokrat su prehliadane a malo prisne /casto aj zeamerne/ kvoli pol.korektnosti/ posudzovane priestupky voci povinnostiam po odsudeni ci prejednani priestupku
A na sk ani nezacali s tymito pripravami na zmenu tej legislativy.Cize ide tu o tom prevychovat sa iich nemoze ani darit. Ani pokurtami,anepojd eto ani tymi pov. pracami
Ani vde s ato nedari u pod.pachatelov.
Takze z celkom odbornej pravnej veci sa na sk stal polticky objekt pol.boja omoc.
O tomto to cele je. .Pretoze aak si vtom videu pocuvala pozorne,tak si mozes vsimnut, ze co odbornici o veci hovria.Nie poltici.
Mna zaujimaju pravne fakty ,cisla a statistiky. A tie naznacuju to,co som na zaciatku pisala.Ze nie novela prioritne,ale ine faktory ovlyvnili narast tych pristupkov. A ja to,ze bola chyba/ci umyslena ci nie / ze politika prevladla nad odbornostou .
@eva8 dakujem za tie linky. Takze som si pozrela. A na zaklade mojich odbornych skusenosti sa stotoznujem s tym,co bolo uvadzane na tlacovke aj pol. przidentokou aj tymi odbornikmi z radov obchodneho zdruzenia.
A aj akonormalne zmyslajuci jednnec biem,ze je to tak. Male percento zanedbatelne moze byt zmenou ou zakona. Ale zatial nie su relevantne statistiky za ten rok, co je zakon v posobnosti. Takze ak budu relevantne statisiky,tak mozeme porovnavat
Ale to co dalej uviedli /cize zla hos.situacia.kriza v Europe pocas covidu aj po nom /vojna na Ukrajine a nasledna kriza energiticka,aj kvoli sankciam, vysoka inflacia , rozhojdakane financie za covidu /niezeby predtym boli na sk setriili vlady/ prispeli k väcsej miere kradezi. A nehovoriac o nasili . To s azacalo na sk,ked brutalne ludom obmedzili ich zakladne prava.A nieco moze naznavovat aj to, ze vpl<yvom movych prac.prilezitosti na uzemie sk prslo vela cudzinov pracovat. A to aj z krajin, ktore riesia veci nasilim.
Ked si pozrieme vsetky tie chudobne staty,mentalitu tych ich obyvastelov,.tak vidime,aka velka kriminalita tam je.
A ako bolo vidiet a pocut,tak presne to som ja napisala, co minister z sk uviedol o de ,co sa tyka kriminality.
Mna by zaujimali ti pachatelia priestupkov, co sa presuvaju po celom sk a pachaju tie kradeze .Z akeho soc. spol. prostredia su.
.AJ v de prave je vela cecidivistov, ktori dostavaju len podmienky a maju za sebou niekolko tr.cinov ci pirestupkov a pachaju dalsie. Pretoze hoci de ma vybudovany system pre restorativnu jusitciu, tak prave s takymito pachatelmi a im vnej nedari.. Preotze mohokrat su prehliadane a malo prisne /casto aj zeamerne/ kvoli pol.korektnosti/ posudzovane priestupky voci povinnostiam po odsudeni ci prejednani priestupku
A na sk ani nezacali s tymito pripravami na zmenu tej legislativy.Cize ide tu o tom prevychovat sa iich nemoze ani darit. Ani pokurtami,anepojd eto ani tymi pov. pracami
Ani vde s ato nedari u pod.pachatelov.
Takze z celkom odbornej pravnej veci sa na sk stal polticky objekt pol.boja omoc.
O tomto to cele je. .Pretoze aak si vtom videu pocuvala pozorne,tak si mozes vsimnut, ze co odbornici o veci hovria.Nie poltici.
Mna zaujimaju pravne fakty ,cisla a statistiky. A tie naznacuju to,co som na zaciatku pisala.Ze nie novela prioritne,ale ine faktory ovlyvnili narast tych pristupkov. A ja to,ze bola chyba/ci umyslena ci nie / ze politika prevladla nad odbornostou .
@f333 odborne ti policajt povie, že nemá možnosti čo s tým urobiť, maximálne priestupok a pokuta a pokutu nezaplatí
@f333 odborne ti policajt povie, že nemá možnosti čo s tým urobiť, maximálne priestupok a pokuta a pokutu nezaplatí
@anonym_1a4501 vela zalezi napchatelovi. CI je schopny prevychvy Preto by mna zaujimalo,z akeho etnika, z akej sc.skupiny su ti pachatelia
A z relneho zivta prvneho viem,ze tie obchdy maju odpisvanie ,co s satyka malych kradezi. Ale ina vecje, ak uz id ekadnut s nejakou zbrnou.To uz je lupez. ASto jeuz ter.cinm. nezalezi na hodnote ,ktoru cchce odcudzit. Ano, unemajetnych nemozno vymahat prvne nic,ka ziju so soc.davok.Ale ani jedneho recidivistu este odnatie slobdy neprevychvalo tiez. Za malu hodnotu kradze nebol vysoky trest odnatia slobdy a casto bol pachatel odsuderny na podneecny trst odnatia slobdy. A skodu nedokazal zaplatit. Mnohokrat boli poskodeni odkazani na obcianskoprvne koanie o vymahanie skod.y A nehovoriac o tom,ze naklady na odsudeneho platili danovi poplatnici
Takze tieto tresty a ponatia § su ako dve strany jednej mince.
Dnes som videla v Tescu čipy na kremoch a paletových vodách, ktoré stáli 15-20 €.
Dávnejšie som videl čipy aj na masle neviem asi to bolo v Lidli

ja by som povedala, ze geniTalne riesenia