Pad dronu neďaleko Slovenska: Reakcie a bezpečnostné opatrenia
Kúsok od Slovenska dopadol šáhid. Ozbrojené sily SR pád dronu potvrdili, prezident zvolal okrúhly stôl
https://www.ta3.com/clanok/1042157/dron-dopadol...
Nemalo byt zvolane zasadanie bezpecnostnej rady nasim premierom? To preto, ze to nie su " gruzinske legie"?
@kofa77
Tak tu máš ,ty ignor.gebuľa:
"Vylúčiť sa v takýchto situáciách nedá takmer nič, kým nie je k dispozícii nezávislé vyšetrovanie priamo z miesta dopadu. Možnosť, že by išlo o zinscenovanú udalosť (tzv. operáciu pod falošnou vlajkou) alebo o zblúdenú vlastnú techniku, je v hybridnej vojne legitímna otázka.
Tu sú tri hlavné scenáre, ktoré prichádzajú do úvahy:
Ruský útok na infraštruktúru: Toto je oficiálna verzia. Rusko dlhodobo útočí na ukrajinskú energetickú sieť (trafostanice, rozvodne) dronmi Šáhid. To, že cieľ bol 10 km od hraníc NATO, môže byť súčasťou stratégie zastrašovania alebo jednoducho dôsledok polohy dôležitého uzla.
Ukrajinská protivzdušná obrana: Mohlo sa stať, že ukrajinská obrana dron zostrelila a ten dopadol mimo plánovaného cieľa, alebo mohlo ísť o zlyhanie samotnej ukrajinskej obrannej rakety (ako sa to stalo v Poľsku v roku 2022).
Provokácia: Teoreticky by mohlo ísť o snahu vtiahnuť NATO hlbšie do konfliktu vytvorením pocitu bezprostredného ohrozenia členského štátu.
Prečo je ťažké to rozlúsknuť?
Chýbajúce trosky: Trosky sú na ukrajinskom území. Slovenské orgány k nim nemajú prístup a musia sa spoliehať na informácie od ukrajinskej strany.
Radarové dáta: Naše radary vidia, odkiaľ objekt priletel a akú mal trajektóriu. Ak objekt priletel z vnútrozemia Ukrajiny (zo smeru ruských pozícií), nahráva to ruskej verzii. Ak by sa však zistilo, že vzlietol niekde blízko, bolo by to podozrivé. Tieto dáta sú však väčšinou v režime "utajené".
Zatiaľ teda zostávame pri tom, že vieme, ŽE niečo spadlo, ale KTO a PREČO to tam poslal, je momentálne postavené na dôvere (alebo nedôvere) k oficiálnym vyhláseniam"...
Stačí ti gebuľa?
@kofa77 dakujem ❤️
@anonym_16f959 preco to oslovenie "ignor gebuľa?" Trosku bez osobnych atokov, prosim
Dolezite je, ze nieco spadlo nedaleko nasich hranic a nas premier nezvolal bezpecnostnu radu. Ten uvod som citovala z linku, ktory som udala, aby sa vedelo, o com je oficialna rec.
Keby nebolo vojny, nebolo by dronu, ani tejto mnou otvorenej diskusie, vsak?
@kofa77
Ešte mi vysvetli,ty génius v sukni,z akého dôvodu by som mala byť blbá?
Za to,že ty zasieraš a troluješ MK kontroverznými polit.témami á la JoJ,Markíza a pod.?
Detto ako " prečo/ začo / načo volíte/ nevolíte Smer"....
Ak chceš vidieť nejakú blbú entitu,tak sa postav pred zrkadlo.
@anonym_16f959 zena a takto sa vyjadrujes? 👎 Ohanas sa tu mediami. Ja som dostala info priamo z miesta diania. Mam take "stastie", ze znami su nahodou v isty cas na istom mieste
@anonym_16f959 A na to si ako prisla, ze @kofa77 pise take temy? Ona v tejto teme ako som tak citala, len obhajila autorkin prispevok,ze nie je zbytocny. Nechapem, preco si sa do nej takto pustila🤷♀️ Si pozri na uplnom zaciatku. Predpokladam,ze tejto osobe si nechcela posielat taketo bezduche komenty, nedava to vobec zmysel. Zly den si mozes vybijat aj inde a nie na ludoch tu. Vybi si nervy na cloveku doma alebo v praci, kto ti ich sposobil. Kofa77 nenapisala nic zle, ked som si tak presla komenty v tejto teme.
@motylik2559 dakujem
Hlavne zachovajme paniku 🤦♀️ zas a znova len šíriť strach. To snáď je niekto za to platený modrým koníkom?
Hlavne zachovajme paniku 🤦♀️ zas a znova len šíriť strach. To snáď je niekto za to platený modrým koníkom?
@anonym_6513a3 najhoršie že aj ked to nahlasiš , lebo fakt niektoré ako toto je cez čiaru a rozhodne by som našla v pravidlach prečo to zmazat tak to tu ostane veget
To bol určite priateľský dron, pozdrav od nášho kamoša V.Z. To je v poriadku, to sa môže, lebo on je taký úžasný a hrdinský 💪
@kofa77
Tak tu máš ,ty ignor.gebuľa:
"Vylúčiť sa v takýchto situáciách nedá takmer nič, kým nie je k dispozícii nezávislé vyšetrovanie priamo z miesta dopadu. Možnosť, že by išlo o zinscenovanú udalosť (tzv. operáciu pod falošnou vlajkou) alebo o zblúdenú vlastnú techniku, je v hybridnej vojne legitímna otázka.
Tu sú tri hlavné scenáre, ktoré prichádzajú do úvahy:
Ruský útok na infraštruktúru: Toto je oficiálna verzia. Rusko dlhodobo útočí na ukrajinskú energetickú sieť (trafostanice, rozvodne) dronmi Šáhid. To, že cieľ bol 10 km od hraníc NATO, môže byť súčasťou stratégie zastrašovania alebo jednoducho dôsledok polohy dôležitého uzla.
Ukrajinská protivzdušná obrana: Mohlo sa stať, že ukrajinská obrana dron zostrelila a ten dopadol mimo plánovaného cieľa, alebo mohlo ísť o zlyhanie samotnej ukrajinskej obrannej rakety (ako sa to stalo v Poľsku v roku 2022).
Provokácia: Teoreticky by mohlo ísť o snahu vtiahnuť NATO hlbšie do konfliktu vytvorením pocitu bezprostredného ohrozenia členského štátu.
Prečo je ťažké to rozlúsknuť?
Chýbajúce trosky: Trosky sú na ukrajinskom území. Slovenské orgány k nim nemajú prístup a musia sa spoliehať na informácie od ukrajinskej strany.
Radarové dáta: Naše radary vidia, odkiaľ objekt priletel a akú mal trajektóriu. Ak objekt priletel z vnútrozemia Ukrajiny (zo smeru ruských pozícií), nahráva to ruskej verzii. Ak by sa však zistilo, že vzlietol niekde blízko, bolo by to podozrivé. Tieto dáta sú však väčšinou v režime "utajené".
Zatiaľ teda zostávame pri tom, že vieme, ŽE niečo spadlo, ale KTO a PREČO to tam poslal, je momentálne postavené na dôvere (alebo nedôvere) k oficiálnym vyhláseniam"...
Stačí ti gebuľa?
@anonym_16f959 povedal chatGPT?
Ukrajinci provokuju, kto este uveri hercovi
@eva8 hoax si z toho urobila TY osobne, urobila si z toho uplne niečo iné ako TO JE a máš tu jeden podrobne rozpisany prispevok ako to JE
alebo z komára robíš slona
ja nepíše že nič nepadlo ale ty tu rozduchavaš sloni tanec
@sara07 podrobne rozpisane bez zdroja, hlavne, ze v uvodzovkach 🙃
Ak by niekto mal snahu otvorit si link, ktory som pridala a vypocit si premiera, ziadny sloni tanec by sa nekonal. Ja som len vyjadrila rozhorcenie, ze premier to ma v pazi.
A teorie, ako to mohlo byt, mozem napisat aj ja
1. Rusi cielene mierili na ten uzol a podarilo sa im ho zasiahnut
2. Ukrajinska protivzdusna obrana nestastne odklonila rusky dron
3. Na uzol spadl ulomok nejakeho objektu, ktory bol zoztreleny vo vyske
4. Ukrajinci si urcite nebudu zamerne nicit "stredisko elektriny", ktore sluzi nielen obyvatelom, ale aj firmam.
Teda tak. Mam pisat, ako vojna na Ukrajine ovplyvnuje napr. Moldavsko? Naco? (Aj ked nasi prijali moldavsku prezidentku) Ale snad na absurdnosti, ze kvoli gruzinskym legiam sa okamzite zvolava bezpecnostna rada, ale pri moznosti zbludilych striel nie, sa pozastavit mozem. Ci nie? Som zvedava, ako bude vyrieseny prezidentov navrh.
Velmi zalezi od prvej reakcie - tam sa potom diskusia ubera.
@anonym_6513a3 strach? O.k. Ospravedlnujem sa, ked to tak posobilo.
Co sposobilo ten strach?
Nejako tichucko ostalo okolo toho. Čo to, čo to? 🤔
Ak by niekto mal snahu otvorit si link, ktory som pridala a vypocit si premiera, ziadny sloni tanec by sa nekonal. Ja som len vyjadrila rozhorcenie, ze premier to ma v pazi.
4. Ukrajinci si urcite nebudu zamerne nicit "stredisko elektriny", ktore sluzi nielen obyvatelom, ale aj firmam.
Teda tak. Mam pisat, ako vojna na Ukrajine ovplyvnuje napr. Moldavsko? Naco? (Aj ked nasi prijali moldavsku prezidentku) Ale snad na absurdnosti, ze kvoli gruzinskym legiam sa okamzite zvolava bezpecnostna rada, ale pri moznosti zbludilych striel nie, sa pozastavit mozem. Ci nie? Som zvedava, ako bude vyrieseny prezidentov navrh.
@eva8 no sú tí ukrajinci smoliari. Chudáci stále sa im nešťastne podarí trafiť nejaký iný štát. Paradoxne vždy niekoho, kto im tie drony financuje. Strašná smola.
Aj v bode 4. máš chybu. Určite si chcela napísať, že Ukrajinci urobia všetko pre to, aby zatiahli Európu do vojny a mobil ti to prepísal na tú naivnú znosku slov.
Nejako tichucko ostalo okolo toho. Čo to, čo to? 🤔
@anonym_f58d9b vsak neprebieha odvolavanie nasho premiera 😉
@eva8 no sú tí ukrajinci smoliari. Chudáci stále sa im nešťastne podarí trafiť nejaký iný štát. Paradoxne vždy niekoho, kto im tie drony financuje. Strašná smola.
Aj v bode 4. máš chybu. Určite si chcela napísať, že Ukrajinci urobia všetko pre to, aby zatiahli Európu do vojny a mobil ti to prepísal na tú naivnú znosku slov.
@anonym_f58d9b menila by si s Ukrajincami?
Nechcem rozduchavat strach. Ale Putin sa liskal Trumpovi, ze mu pomoze ukoncit vojnu s Iranom. Aky mily. Vysledok? Usa potom pomoze Rusku ukoncit vojnu s Ukrajinou. Podla Putina sa maju nezhody riesit diplomatickou cestou 👍 Fakt ide vynimocnym prikladom 🙃
A teraz k Ficovi (dnes navstivil Slovensko gruzinsky prezident). Fico bol zvyknuty v minulosti na stretnutia v Europe, kde si ho vazili, brali ho seberovne. Ale pri Trumpovi a Putinovi sa preratal. Citil sa dolezito, pritom oni ho seberovne nikdy nebrali. Fico nepatri medzi vyvolenych. Je pre nich len uzitocnou figurkou. Alebo len bezvyznamnou figurkou?
@eva8 no a prečo by potom sa mala zvolavat tá šaškarna ... či sa zobudili že na ukrajine lietaju drony
Nechcem rozduchavat strach. Ale Putin sa liskal Trumpovi, ze mu pomoze ukoncit vojnu s Iranom. Aky mily. Vysledok? Usa potom pomoze Rusku ukoncit vojnu s Ukrajinou. Podla Putina sa maju nezhody riesit diplomatickou cestou 👍 Fakt ide vynimocnym prikladom 🙃
A teraz k Ficovi (dnes navstivil Slovensko gruzinsky prezident). Fico bol zvyknuty v minulosti na stretnutia v Europe, kde si ho vazili, brali ho seberovne. Ale pri Trumpovi a Putinovi sa preratal. Citil sa dolezito, pritom oni ho seberovne nikdy nebrali. Fico nepatri medzi vyvolenych. Je pre nich len uzitocnou figurkou. Alebo len bezvyznamnou figurkou?
@eva8 no to asi tažko pretože
sa vie že rusko iranu poskytuje informacie, info zo satelitov,navadzanie dronov a podobne
teda ja neviem ale toto nepovažujem za pomoc skôr naopak
@eva8 no to asi tažko pretože
sa vie že rusko iranu poskytuje informacie, info zo satelitov,navadzanie dronov a podobne
teda ja neviem ale toto nepovažujem za pomoc skôr naopak
@sara07 https://www.stvr.sk/televizia/archiv/21274/5897...
Cca 21.20min
Doplnim - Iran poskytuje drony Rusku.
Cize Rusko je zradca v priamom prenose. Diplomatickou cestou riesi aj Ukrajinu 👍
A nasa vlada veri zradcom 🙂
@sara07 https://www.stvr.sk/televizia/archiv/21274/5897...
Cca 21.20min
Doplnim - Iran poskytuje drony Rusku.
Cize Rusko je zradca v priamom prenose. Diplomatickou cestou riesi aj Ukrajinu 👍
A nasa vlada veri zradcom 🙂
@eva8 stvr nepovažujem za dôveryhodny zdroj čo sa tam teraz deje + detto rozhlas
takže tento link si nebudem otvarat
ano iran poskytuje drony rusku
+ rusko poskytuje dáta aby iran mohol cielit svoje drony
@eva8 nevytrhavaj z kontextku
ja som napísala že stvr nepovažujem za dôveryhodny zdroj, jedna vec sa dá podat rozličnym spôsobom , vid ty si typicky priklad 😂
@sara07 nevytrhavam z kontextu, reagujem. Ja, ked odpovedam diskuterke, , tak si otvorim aj pre mna nedoveryhodny zdroj, ktory prida. Inak to nema zmysel.
Moj zaver: paniku a nevolu a zmätok si vytvorila ty a diskuterka, ktora miesto jednoduchej opravy - nebolo dokazane, ze to bol said, sa rozhodla ponizovat 🙂 Vsak necudo, ked mame takyto vzor nasej vlady.
My dve mame spolocne, ze nechceme sirit paniku, ani hoaxy. Preto pridavam linky, kde sa da vsetko docitat (aj odkial cerpaju info) A zvyknem rozoberat priamo slova a ciny politikov. V rozhovoroch na MK vychadzam z toho, co hovori diskutujuci.

https://www.facebook.com/sninaonline.sk/posts/t...