Pokrytecký novodobý feminizmus: práva len pre niektoré ženy?
všímam si casto v tychto diskusiách diskutujúcich, ktori si velakrat velmi protirecia a ani si to neuvedomujú, ale svojimi verejnými vyjadreniami, si dobre podkopavaju nohy. Napríklad tu diskutujú velmi casto volicky PS, ktori maju v programe aj temu feminizmu. Ale potom tieto iste diskutujuce, tu idu hodnotiť a zhadzovať zeny, ktore da rozhodli byt ženou v domacnosti, nechcú ist študovať vysokú školu, nemaju pracovne ambície. Tie iste osoby, ktore ,,bojujú" za prava žien, dehonestuju tie, ktore sa starajú doma o deti. Cize bojujú len za prava tych žien, ktore su v ich očiach tie prave zeny. Cize tie, co su vo vedúcich pozíciach, maju titul, vzdelanie. Nie je to podla vas pokrytecke? A tieto ine metre casto vidim aj v inych oblastiach. Len tato je teraz taka dost populárna
@anonym_autor stacilo si pozriet napriklad diskusiu Livia pavlikova a 10 feministov... smutne aj pozerat, ako ludia ani len nevedia, k comu sa hlasia...
@anonym_d59268 presne, akurat som to dnes počúvala a zistila som, ze vlastne toto sa deje kazdy den aj tu na MK :D
@anonym_autor Len dnes je doba iná ako kedysi kedy ženy síce boli doma, ale mali aj 5 detí a viac, starali sa o hospodárstvo a hlavne manželstvá sa nerozvádzali. Dnes sa rozvedie polovica manželstiev, tak nech si sedia doma na riti s dvomi deťmi, ale potom ak sa rozvedú nech nevyplakávajú že nemajú bývanie, prácu, peniaze a nepýtajú nič od štátu ani ľudí.
A bolo to niekedy inak? Ludia nechapu to, co robi niekto uplne inak, ako to robia oni sami... .dnesna ekonomika pracujuce zeny potrebuje, zit s 1 platu je bohuzial uz takmer nerealizovatelne, cest vynimkam na top poziciach... Feminizmus casto prestreluje, moct vsetko neznamena musiet vsetko a ostat doma, venovat sa detom a rodine by malo byt chapane ako spravna volba bez kritiky. A napriek tomu ja sama ako pisem vyssie mam nazor dost vyhraneny - moj uhol pohladu pracujucej matky piatich deti - mne to logicky nevychadza ako dobre riesenie z hladiska financneho zabezpecenia rodiny, dochodku, stability, rovnovahy, vlastnej sebarealizacie...ta zavislost na muzovi je mne privelke riziko, ze co ak, co ked... ale nejdem do toho nikomu kecat, co to robi inak, pomyslim si svoje a idem dalej..
Tuná prispievajú nielen voličky PS, ale aj dve súčasné poslankyne PS.
@anonym_d59268 presne, akurat som to dnes počúvala a zistila som, ze vlastne toto sa deje kazdy den aj tu na MK :D
@anonym_autor ta skupina diskutujucich nevedela ani len povedat, kto je zena... hlasia sa k PS prudu a netusia ani len co maju za program... smutne... mne principialne nevadi ak niekto preferuje PS, pokial aspon tusi, co je v ich programe... tito smieskovia sa hlasia k feminizmu a nevedia ani len co to je... diskusia 1 voci 10 dopadla totalne v prospech Livie... a to sa v jednej teme s nou isto nezhodujem.... ale bohuzial ich faktami zotrela ako male deti
@anonym_autor Len dnes je doba iná ako kedysi kedy ženy síce boli doma, ale mali aj 5 detí a viac, starali sa o hospodárstvo a hlavne manželstvá sa nerozvádzali. Dnes sa rozvedie polovica manželstiev, tak nech si sedia doma na riti s dvomi deťmi, ale potom ak sa rozvedú nech nevyplakávajú že nemajú bývanie, prácu, peniaze a nepýtajú nič od štátu ani ľudí.
@marsmykkok ja hovorím o pokrytectve, nie o inej dobe :D zas ideme odbacat od temy tak, aby sa to hodilo?:D
Z hľadiska princípu rovnosti by sa za konzistentný postoj považovalo rešpektovať ženy, ktoré chcú kariéru, aj ženy, ktoré sa rozhodnú byť doma s deťmi aj ženy, ktoré kombinujú oboje
Ak sa jedna z týchto možností zosmiešňuje alebo zhadzuje, tak to ide proti myšlienke skutočnej rovnosti voľby;)
@anonym_autor ta skupina diskutujucich nevedela ani len povedat, kto je zena... hlasia sa k PS prudu a netusia ani len co maju za program... smutne... mne principialne nevadi ak niekto preferuje PS, pokial aspon tusi, co je v ich programe... tito smieskovia sa hlasia k feminizmu a nevedia ani len co to je... diskusia 1 voci 10 dopadla totalne v prospech Livie... a to sa v jednej teme s nou isto nezhodujem.... ale bohuzial ich faktami zotrela ako male deti
@anonym_d59268 ja tiez napríklad suhlasim s názormi rôznych politických skupin, dokonca aj s PS. A vela veci mi zas prekáža na inej politickej strane. Mne len pride vtipne, ako sa tu ludia búchajú do hrude a kričia, ze len tato volba je správna, pritom pri inej diskusii idu prori programu ich strany :D
daj rovno link na tému kde bol tento problém čo uvádzaš, lebo ja si nespomínam žiadnu také tému.
nech je to niečo konkr, nie len tak všeobecne.
Som prilis dlho mimo Slovenska poznat program nejakej politickej strany, ale nikto, nikto na tejto planete nesuhlasi na 1000% s programom nejakej politickej strany.... vzdy su tam kompromisne, suhlasne a relativne kontroverzne temy, ale clovek sa prikloni k tej, kde ma najviac suhlasnych veci odhaknutych, alebo tie pre neho najdolezitejsie. Ist volit tak, ze viem, ze ta strana splna vsetko, co MNE vyhovuje od hora az dole, sa mi podari asi len vtedy, ked si tu stranu zalozim sama 🤐😂😂
@marsmykkok ja hovorím o pokrytectve, nie o inej dobe :D zas ideme odbacat od temy tak, aby sa to hodilo?:D
Z hľadiska princípu rovnosti by sa za konzistentný postoj považovalo rešpektovať ženy, ktoré chcú kariéru, aj ženy, ktoré sa rozhodnú byť doma s deťmi aj ženy, ktoré kombinujú oboje
Ak sa jedna z týchto možností zosmiešňuje alebo zhadzuje, tak to ide proti myšlienke skutočnej rovnosti voľby;)
@anonym_autor Len všetko so všetkým súvisí. Pozri ak má žena bohatých rodičov čo jej kúpili veľký byt čo prenajíma, muž zarobí 5000 plus lebo je podnikateľ nech je doma. Ale ak žena nemá žiaden majetok, muž drie 6 dní do týždňa 12tky aby zabezpečil rodinu nie je to ok. Podľa teba je ok že chlap napríklad si zoberie ženu a majú 2 deti a žene sa nechce po rodičáku do práce a on chudá musí makať ako kôň aby uživil rodinu vrátane ženy čo sedí doma na riti a figu robí?
daj rovno link na tému kde bol tento problém čo uvádzaš, lebo ja si nespomínam žiadnu také tému.
nech je to niečo konkr, nie len tak všeobecne.
@anonym_ede2e4 preboha, ved to tu kazdy den čítam, ako sa tu kritizujú zeny, ktore nemaju vysokoškolské vzdelanie, zu ženou v domácnosti. Nebudem ti dohladavat teraz pol dna vyjadrenia dotyčných, ked teraz sa uz vsetko moze komentovať anonymne.
@anonym_ede2e4 preboha, ved to tu kazdy den čítam, ako sa tu kritizujú zeny, ktore nemaju vysokoškolské vzdelanie, zu ženou v domácnosti. Nebudem ti dohladavat teraz pol dna vyjadrenia dotyčných, ked teraz sa uz vsetko moze komentovať anonymne.
@anonym_autor autor teraz vazne, toto beries strasne pausalne, ako pise @marsmykkok nie kazda zena, co je doma, si to realne moze dovolit, casto rodina zivori alebo muz derie ako kon a ani si rodinu nevidi (sesternica mi tiez tak muz doslova 3 prace - full time, vecer rozvaza pizzu a vikendy drie niekde na svadbe - ona doma druhy rodicak uz 5.rok) , ani jedna z tychto dvoch moznosti nie je ok.. preto ano obcas citas na tuto konstelaciu kritiku, logicky.
@anonym_autor Len všetko so všetkým súvisí. Pozri ak má žena bohatých rodičov čo jej kúpili veľký byt čo prenajíma, muž zarobí 5000 plus lebo je podnikateľ nech je doma. Ale ak žena nemá žiaden majetok, muž drie 6 dní do týždňa 12tky aby zabezpečil rodinu nie je to ok. Podľa teba je ok že chlap napríklad si zoberie ženu a majú 2 deti a žene sa nechce po rodičáku do práce a on chudá musí makať ako kôň aby uživil rodinu vrátane ženy čo sedí doma na riti a figu robí?
@marsmykkok co to ma spolocne s mojou témou?:D ty nemas pravo strkat nos do žiadnej domácnosti a ked raz bojujes za prava žien, tak musis rešpektovať aj to, ze ten muz očividne robi zo seba otroka dobrovoľne. To je uz na voľbe muža, ktory to doma trpí :D ci žena mu každé ráno prikladá pistol k hlave s tym, ze musi robit 3 prace, aby ona bola doma? Ja poznam osobne zenu, ktorej muz sa sam rozhodol toto robit 15 rokov. Teraz ona sama od seba začala pracovat, lebo uz to očividne nezvladali finančne. A vsetci su spokojni :D
@anonym_autor Povedal anonym...
@alenka551 a co to ma spolocne s mojou témou a otázkou?:D nemas argumenty, co?:D
@anonym_autor Hej hej presne 🙄 Nemam chut sa tu dotahovat s niekym, kto ani len pod tou prezyvkou nie je ochotny vystupovat.
@anonym_autor asi zavisi od konkretnej situacie, diskusie a konkretneho vyjadrenia. Lebo ak niekto iba vyjadri nazor, ze treba mysliet aj na zadne vratka ( co sa stane, ak vztah nevydrzi?), tak si myslim, ze v tom nie je nic hanlive. Lebo je fakt, ze bez vzdelania, prace, zrucnosti, financnej zabezpeky, sa zena po rozpade vztahu tazko postavi na nohy, nehovoriac o tom, co ju caka v dochodkovom veku.
@anonym_autor autor teraz vazne, toto beries strasne pausalne, ako pise @marsmykkok nie kazda zena, co je doma, si to realne moze dovolit, casto rodina zivori alebo muz derie ako kon a ani si rodinu nevidi (sesternica mi tiez tak muz doslova 3 prace - full time, vecer rozvaza pizzu a vikendy drie niekde na svadbe - ona doma druhy rodicak uz 5.rok) , ani jedna z tychto dvoch moznosti nie je ok.. preto ano obcas citas na tuto konstelaciu kritiku, logicky.
@anjelicek26 ja nepíšem absolútne o témach, kde sa žena sťažuje, ze nemaju peniaze. Ja pisem o kritizovani žien, ktore nemaju vysokoskolske vzdelanie ( su považované za hlupane) od žien, ktore sa hlasajú k PS. K tej tolerantnej skupine, ktora ale neroleruje nazor, ze žena sa moze slobodne rozhodnúť byt doma, nestudovat. Uz to chápeš?
Tuná prispievajú nielen voličky PS, ale aj dve súčasné poslankyne PS.
@ Preto beriem politické diskusie s rezervou.
@anonym_autor Hej hej presne 🙄 Nemam chut sa tu dotahovat s niekym, kto ani len pod tou prezyvkou nie je ochotny vystupovat.
@alenka551 tak co sa tu vyjadrujes Alenka, ked nechceš diskutovat :D tak si nájdi temu s nickom, ako beatka2233, lesnazienka445
Som tu nejaky ten mesiac aj s cestou, ale vobec netusim, kto koho voli. Odkial mas tie presne statistiky o ucasti voliciek PS tu ?
Dalej mas chyby v chapani toho, co je feminizmus. To je hnutie za dosiahnutie rovnakych prav a prilezitosti a nema to nic spolocne s tym, ci je zena doma, v praci alebo aku funkciu v praci ma.
@marsmykkok co to ma spolocne s mojou témou?:D ty nemas pravo strkat nos do žiadnej domácnosti a ked raz bojujes za prava žien, tak musis rešpektovať aj to, ze ten muz očividne robi zo seba otroka dobrovoľne. To je uz na voľbe muža, ktory to doma trpí :D ci žena mu každé ráno prikladá pistol k hlave s tym, ze musi robit 3 prace, aby ona bola doma? Ja poznam osobne zenu, ktorej muz sa sam rozhodol toto robit 15 rokov. Teraz ona sama od seba začala pracovat, lebo uz to očividne nezvladali finančne. A vsetci su spokojni :D
@anonym_autor A čo má muž urobiť? Nechať deti hladné alebo nezaplatiť hypotéku a nech skončia na ulici a deti idú do decáku? Rozviesť sa a nevidieť deti potom? Proste nemá veľmi na výber a ženy to zneužívajú lebo držia mužov v pasci. Ak muž zarába 5000 alebo 10 000 a súhlasí aby žena bola doma a zároveň žena má zadné vrátka-teda niečo svoje nie som proti nech je doma. Ja určite nie som človek čo uznáva len ľudí čo makajú v práci denne 9 a viac hodín, ak niekto sa vie zabezpečiť inak a zarobiť si inak napríklad cez investície a podobne nemám proti tomu nič a som ok s takými ľudmi a ich životom. ALE zároveň neuznávam nezodpovednosť a priživovanie na iných a to proste odsudzujem.
@anonym_autor voľby sa blížia a treba voličky PS dať dolu? Ja nie som volička PS, ale toto tvoje manipulatívne správanie sa mi ani trochu nepáči. A ani neviem kto tu volí PS, prezradíš?
Mas pravdu, ked zeny bojovali za svoje prava tak islo hlavne o pravo volby. Teda nie, ze vsetky zeny musia byt vsetky top manazerky s VŠ a vysokym platom ale, ze sa zena moze rozhodnut ci chce byt s detmi doma, pracovat na pol uvazok, vyrovnat sa chlapovi alebo byt zivitel rodiny. S tymto suhlasim.
Potom sa mozeme pytat ako to funguje v praci. Lebo vstupuje do tohto x dalsich premennych a kolko krat zena, ktora by chcela byt aj doma s detmi musi chodit do prace lebo rodina si nemoze dovolit zit z jedneho platu. Alebo zena by sa chcela realizovat a byt na vysokej pozicii ale zase nema kam upichnut deti lebo nemozu obaja manzelia byt zivitelia rodiny. Niekto musi menezovat aj domacnost, deti atd.
Som tu nejaky ten mesiac aj s cestou, ale vobec netusim, kto koho voli. Odkial mas tie presne statistiky o ucasti voliciek PS tu ?
Dalej mas chyby v chapani toho, co je feminizmus. To je hnutie za dosiahnutie rovnakych prav a prilezitosti a nema to nic spolocne s tym, ci je zena doma, v praci alebo aku funkciu v praci ma.
@patrike precitaj si moj prispevok este raz. Ja pisem, ze sa veľakrát vyjadrujú zeny, ktore v inej diskusii napíšu, na ktoru stranu sa stávajú. A ta ma v programe aj temu feminizmu a rovnosti. Potom tie iste zeny, co sa v inej politickej teme vyjadrili, ku komu inklinuju, tak v inej teme, dehonestuju zeny a zhadzujú ich len zato, ze sa rozhodli nestudovat napríklad :D tak to je potom pokrytecke byt za nejakou politickou stranou, ale zaroven nerešpektovat rozhodnutie zeny, aj ked to maju v programe:D
@anonym_autor voľby sa blížia a treba voličky PS dať dolu? Ja nie som volička PS, ale toto tvoje manipulatívne správanie sa mi ani trochu nepáči. A ani neviem kto tu volí PS, prezradíš?
@anonym_21f8c8 dohladaj si politické diskusie, tam sa ich združujú co najviac. Potom si tie iste nicky daj do google a hned ti vybehne, kde sa este vyjadrovali ;)
Veľa žien je aj na opatrovateľskom. čo má robiť , kde dať dieťa s diagn. ?
Na tieto si milá autorka zabudla ? aj takéto prípady máme na SK. A ver mi, že tie mamy by ozaj radšej išli do práce ako sedieť doma s postihnutým dieťaťom.
Tu ti to asi fungovať nebude (nenájdeš takú babu), ale choď niekam do Afriky alebo do Tuniska, tam môžeš mať aj 3-4 ženy. Prečo by sa sa mal uskromňovat s dvomi?
@anonym_21f8c8 dohladaj si politické diskusie, tam sa ich združujú co najviac. Potom si tie iste nicky daj do google a hned ti vybehne, kde sa este vyjadrovali ;)
@anonym_autor nebudem dohľadávať žiadne diskusie ani dávať nicky do googlu. Keď chceš debatovať, tak transparentne a narovinu, takéto zákulisné ťahy máš odpozorované od koho?

@anonym_autor stacilo si pozriet napriklad diskusiu Livia pavlikova a 10 feministov... smutne aj pozerat, ako ludia ani len nevedia, k comu sa hlasia...