icon

Politika USA/Trumpa a celkovo budúcnosť NATO

4. mar 2025

Trump prerušuje pomoc Ukrajine, obnovuje obchodné vzťahy s Ruskom. Myslíte si že má šancu Ukrajina len s pomocou Európy vyhrať vojnu?
A čo si myslíte o tom, že celkovo sú isté náznaky že by nemohli ani spojencom v NATO, že Európa sa ma viac vyzbrojiť sama... Príde mi to ako veľmi pokrytecké, kým vojaci z európskych krajín pomáhali na misiách čo boli prospešné pre USA bolo to akože jedno veľké zoskupenie kde boli všetci za jedného a jeden za všetkých, teraz kedy hrozí to, že nejaký zo spojencov by potreboval pomoc, zrazu zabezpečte si všetko sami, nespoliehajte sa na nás...

Poprosím o slušnú diskusiu bez hádok.

Strana
strawberry0797
4. mar 2025

Neviem, ale v ramci zachrany ludstva treba celosvetovo zaviest pre kazdeho, kto chce vstupit do politiky a pre kazdeho volica povinne psychotesty + IQ testy a tych pod urcitou hranicou skratka k volbam nepustit.

alica110
Autor odpoveď zmazal
sagitta33
4. mar 2025

@alica110 Nejen na USA. Ale ani na některé evropské státy.

ciernysokol
4. mar 2025

@strawberry0797 psychopati a masovi vrahovia zvyknu mat vysoke IQ

ciernysokol
4. mar 2025

Vies co, klud nebude, kym nebude mier. Na Ukrajine, v Izraeli, hocikde. Podla mna su vsetci politici psychicky naruseni a hazarduju do zivotmi.

danielahamar
4. mar 2025

A ktorý skrachovanec z EU im má akože pomôcť 🤣🤔 už by stačilo, nie?

ciernysokol
4. mar 2025

@danielahamar to si napisala dost dobre. Ktory skrachovanec. Europa sa topi v krize, ale nie, davajme viac a viac penazi. Ano, uz by stacilo. Fakt nechapem, kto si este praje vojnu.

veklipo
4. mar 2025

Nie IQ, ale EQ je rozhodujúce.
Momentálne (a vlastne vždy to tak bolo), sú úspešní egomaniaci, asociáli, psychopati, manipulátori. Ich nezmeníme, my sa musíme zmeniť, aby sme takých mužov nevolili ani v súkromnom ani vo verejnom živote
Keď ale denne čítam, koľko žien sa tu necha mužom “otlkat”, ani sa nečudujem, ze to dovolia aj politikom.

17alexis
4. mar 2025

Ja mám pocit, že celkovo Európa je v slepej uličke lebo môžeme akokoľvek pomáhať Ukrajine, stačí, že Putlerovi streli v lebeni a vypustí jadrovú bombu...všetci budeme KO. Lenže ak nepomôžeme Ukrajine, Putlera to viac posilní a ďalší môžeme byť na rade my. V podstate my by sme asi aj boli najľahší terč, behom hodiny by nás zrovnal so zemou a ešte by sa aj našli rusofili, ktorí by vojakov vítali chlebom a soľou. My sa doma aj rozprávame, že by sme sa vysťahovali, lenže momentálne kam...? Nateraz nemám pocit bezpečia nikde. Danko raz povedal, že ľudia "otupievjavjajú" či ako to skomolil. Mal pravdu, veru lebo iba hlupák môže voliť toto, čo vládne nie iba nám, ale aj USA...a nie iba tam.

777januska777
4. mar 2025

@ciernysokol dokelu tieto idiocke názory ma už fakt hnevajú. Nik si vojnu nepraje, práve preto pomáhame Ukrajine a musime Ukrajine ďalej pomáhať. Lebo ak jej nebudeme pomáhať a ukrajina padne a budeme sa tváriť, že s Ruskom sme v pohode, tak každý jeden národ co ma nejake chúťky na nejaký štát, tak svoje chúťky náplní. Ak rusko neporazime a neukazeme Rusku a svetu stopku, ze takéto praktiky majú následky, tak svet ako taký skončí. Ja fakt nechápem ako je možné že toto nevidíte.

777januska777
4. mar 2025

@danielahamar nestačilo. Ukrajina musí odolávať a bojuje za nás. Keď sa svet za ňu nespoji a prestane ju podporovať, tak sme skončili. Prosím vás ľudia učte sa z histórie. Nikdy v historii odstúpenie agresorovi nepomohlo, vždy ale vždy sa to len zhoršilo.

ciernysokol
4. mar 2025

@777januska777 to, ze ak Ukrajina nevyhra, Rusko napadne dalsie krajiny ( alebo ina krajina napadne), je len tvoj predpoklad ( vychadzajuci zo strachu), nic viac.
A teraz prakticky - ako si predstavujes, ze ideme porazit Rusko? USA dava ruky prec. Kto to zafinancuje? Menuj konkretne.

ciernysokol
4. mar 2025

@777januska777 a netreba urazat, ja ta tiez neurazam za nazor, s ktorym sa nestotoznujem. Navyse za moj pacifisticky. (Spravne sa pise idiotsky- ts namiesto c)

ciernysokol
4. mar 2025

@777januska777 a s tymto sa tiez neda stotoznit. Ked k nam prisli v 1968 Rusi na tankoch, mali sme bojovat? Nechat to tu rozbombardovat, vyvrazdit si celu generaciu? Znicit mesta, zabit deti? Co by sme ziskali?

petronelag
4. mar 2025

Podľa mňa sa už malo rokovať a nie to tak dlho ťahať, lebo nad Ruskom Ukrajina nikdy vojensky nezvíťazí, už doteraz to koľko stálo a žiadne víťazstvo nedosiahli, okrem uzavretia nejakej dohody nie je možné zastaviť túto vojnu. Ale ona začala už dávno, keď bol na Ukrajine majdan, oranžová revolúcia, keď sa aj podpísali minske dohody a raz ich porušila jedna a zas druhá strana (aj keď tie boli vypracované dobre, aj Merkelová sa nich podieľala).
Oni majú obaja pravdu aj Ukrajina chce bezpečnostné záruky, ale aj Rusko chce bezpečnostné záruky. Nechcú mať v susednej krajine NATO a rozmiestnenú najnovšiu vojenskú techniku, či dokonca nejaké laboratoria na výrobu vírusov.
USA je kapitalizmus, tam nič nie je zadarmo a po odchode demokrata Bidena, republikáni nebudú zbytočne vyhadzovať peniaze.
Treba počkať, ako sa nakoniec dohodnú, ale tým že Ukrajina iba odoláva, stráca aj Europa a strácali aj USA.

777januska777
4. mar 2025

@ciernysokol jasne, ze to vychádza zo strachu, lebo to je úplne realny strach. Mocní tohto sveta nemajú nejakú zásadu, ze im ide o ľudí, jedine co všetkých agresorov doteraz držalo na uzde bolo to, ze čakali, že im to neprejde a zeby sa zbytocne uzatvorili pred svetom. Keď ukážeme, ze si môže agresor robiť čo chce a ze svet s tym nič neurobí, tak svet aký poznáme skončil. Fakt nechápem v akom svete to žijete, ze si myslíte, že sa tu bojuje o akoze nejaké hodnoty na tých najvyšších miestach. Toto krehké prímerie co štáty medzi sebou majú je hlavne preto, ze nebudú skúšať niečo co sa im neoplatí a môže ich ohroziť. Keď padne Ukrajina vdaka nam, už nebude mať čo držať na uzde týchto ľudí. A to bude vojna a strašná vojna.
Doteraz som neurazala a vždy ako blbá som sa fakt snažila všetko vysvetľovať a nejako veriť ze stačí rozumný argument, ale už nemám ani ja trpezlivosť, lebo vysvetľovať vkuse dookola základné veci je neskutočne frustrujúce a zatiaľ nám za chrbtom hrozí reálne vojna. Ale pre vás "pacifistov" je to nejako ďaleko vzdialené, vy žijete v tom svojom svete, ze to sa nikdy nestane, že žijeme v modernej krajine v modernom svete. A práve preto, ze tak ignorujte znamenia a ignorujete históriu nás ťahajte do veľkej vojny.

777januska777
4. mar 2025

@ciernysokol co by sme získali? No my nič. Kedze my ako národ sme úplne slabucky. Nie sme bojovníci, my mame hlavne reči. My sme si museli počkať zas na iné krajiny okolo nás aby sme sa socializmu zbavili. A teraz to za nás a aj za celú Európu bojuje ukrajina a my nie sme ani len schopní uznať ich odhodlanie a stále nejako viac dôverujeme Rusku. Slováci jednoducho nie sú schopní si vybrať tú správnu stranu.

lion777
4. mar 2025

Ak je niekto pacifista a chce mier, nechce destrukciu a skazu, ani zabijanie. Tak nic, budu nove volby a novy prezident, ktory podpise cokolvek, aby sa to pohlo. Len sa tam formuje , akysi eu zvazok, ktory by chcel drzat tu vojnu pri zivote. Zatial sledujem len velky rozpad Europy a ked sa pojde do extremov, neostane kamen na kameni.

777januska777
4. mar 2025

@lion777 vojnu nemusíte chcieť ta si po vás príde sama, lebo ste jej nezabránili kvôli ignorancii. Žijete svoj svet v tom, ze bojujete za mier a dobro, ale v skutočnosti ukazujete svetu a ďalším agresorom, ze si môžu robiť čo chcú a ze nik ich nezastaví. Prečo sa nikto z vás neučí históriu? Nikdy v historii sa problém s agresorom nevyriešil tak, ze sme ho ignorovali a plnili co chcel. Vzdy ale vždy to znamenalo horšie následky.

lion777
4. mar 2025

@777januska777 pretoze nemas spravne info, nevies preco a naco. Veru mala by si si pozriet tu historiu a zistit si kto financoval druhu svetovu , plus sa roztahoval, robil hrozne veci, viedol vojnu a proti komu a kto nas oslobodil od fasizmu, kto urobil snp , kam patrili Slovaci. Potom napis znova. 🙂

777januska777
4. mar 2025

@lion777 áno tieto rozpravky z hoaxovych stránok o tom ako svet funguje. Žijete vo svojich rozprávkach o dobre a zle, o dobrých úmyslom a zlých úmysloch, ale reálne skutky sú úplne iné ako to co čítate na vašich stránkach. Vzdy poznáme ludi podla skutkov. Prečo vy všetci tak veľmi radi tieto skutky ignorujete, ale radšej si domyslate nejakú svoju realitu? Skutky, skutky, skutky. Iba to je dôležité.

lion777
4. mar 2025

@777januska777 nejako dlho sa to natahuje, tento stav. Ja som za budovanie a prosperitu, zmeny vo vlastnom okoli, kde sama prikladam ruku k činu, kde vidim vysledky. Ty sa chovas ako typicka slovenka, len frflat, ale zmena ziadna z tvojej iniciativy, pretoze tak daleko tvoja posobnost nesiaha.

777januska777
4. mar 2025

@lion777 nejako dlho sa to naťahuje 🙈 Samozrejme, keď ukrajina bojuje sama, tak nemôžeme čakať, že porazí rusov do roka všakže. Vidíš a toto je asi tvoj problém, že priložiš ruku k činu, keď vidíš výsledky. Lenze pri väčšine veľkých veci výsledky vidno nebude a ak áno až časom, ale to znamena fakt casom, tak roky. Veci sa nemenia a nevyriešia hneď. Všetko potrebuje čas. A vojna nie je americky film, kde do hodiny je po tom.

andreatytler
4. mar 2025

Nuz Trumpa hneva ze nemal uz davno gule na to co urobil Putin.
USA si podla mna moze robit co chce. NATO je v ich rukach a tym padom nema zmysel zakadat pakt kde je taka velka nerovnovaha. Ak sa Trum zajtra rozhodne ze obsadi Kanadu, nemyslim ze by mu ostatne krajiny NATO dokazali v tom zabranit.
Konieckoncov je to jedno kto vo vasej krajine vladne, koho hymnu spievate a akym jazykom rozpravate. Tieto veci sa menili a menit budu. Nestoji to za to koli tomu umriet.

lion777
4. mar 2025

@777januska777 ona nebojovala sama, bola financovana z usa a z eu. Teraz sa usa stahuje, urcity lidry, by chceli potiahnut este vojnu, ale na to by potrebovali zas zodrat ludi o peniaze. Boh vie , ako to bude dalej.

gribka1
4. mar 2025

A vieme vlastne, čo chcú Rusi? Kedy by prestali?

777januska777
4. mar 2025

@lion777 to ze pošleš nejaké peniaze ci zbrane predsa neznamená, že bojujes. Na Ukrajine reálne bojujú ludia a zomierajú. A kto chce aby sa ďalej bojovalo nie je blbec, ale normálne uvazujuci človek. Už nemusím znovu opakovať co som písala však? Vieš si to znovu prečítať, prečo je dôležité aby ukrajina bojovala a vyhrala. Môžeš to obalovat do čoho chceš, ale ak prehra ukrajina, prehráme aj my všetci. A bude to tvoja vina a vina všetkých vás co nevidíte a nechcete vidieť následky. A potom už bude neskoro na plač a lutost, potom prehráme všetci.

777januska777
4. mar 2025

@gribka1 nerasty a ďalšie bohatstvo Ukrajiny. Rusko vždy už počas ZSSR žilo z okolitých štátov. Ukrajina je začiatok všetkého. Prečo si myslite, ze cina už neobsadila Taiwan aj keď ho chce? Lebo čaká ako to dopadne s Ruskom. Ak Rusku odpustite ukrajinu, Čína to využije a pôjde ďalej, lebo bude vidieť, že západ a svet je slabý a krajiny si môžu vziať co chcú. Prečo trump hovorí ako chce Grónsko ci Kanadu? Silné krajiny čakajú na to ako ukrajina dopadne a potom sa rozhodnú, ešte môžeme veľmi plakať.

lion777
4. mar 2025

@777januska777 to ze posles priamo peniaze, priamo sa zucastnujes boja a budes zodpovedna za zlociny, ktore sa stali. Nikoho z obycajnych ludi to nebude vina, my sme vojnu nechceli a nikdy ju nepodporovali, to je len tvoja manipulacia.

lion777
4. mar 2025

@777januska777 Rusko ma tolko surovin, ze sa nimi môže ohadzovat. To nebude kvoli tomu, ale skor postupu usa a nato, na drzovku, az k ich hraniciam a aj pre ine zavazne cinnosti, zlociny proti ludskosti, ktore sa diali na tom uzemi.

Strana