Politika USA/Trumpa a celkovo budúcnosť NATO
Trump prerušuje pomoc Ukrajine, obnovuje obchodné vzťahy s Ruskom. Myslíte si že má šancu Ukrajina len s pomocou Európy vyhrať vojnu?
A čo si myslíte o tom, že celkovo sú isté náznaky že by nemohli ani spojencom v NATO, že Európa sa ma viac vyzbrojiť sama... Príde mi to ako veľmi pokrytecké, kým vojaci z európskych krajín pomáhali na misiách čo boli prospešné pre USA bolo to akože jedno veľké zoskupenie kde boli všetci za jedného a jeden za všetkých, teraz kedy hrozí to, že nejaký zo spojencov by potreboval pomoc, zrazu zabezpečte si všetko sami, nespoliehajte sa na nás...
Poprosím o slušnú diskusiu bez hádok.
Len rozmýšľam, Ukrajina nie je v EU ani v NATO, s Rusmi celá EU veselo obchodovala. Ani som si nemyslela, že je Ukrajina tak dôležitá pre EU. USA chápem, pre nich sú lákavé zdroje, aj keď si nemyslím, že práve o to ide.. Prečo sa EU nesnažila urobiť s Ruskom nejaký pakt výhodnej spolupráce? Aby sa nemuseli riešiť primitívne boje. Pre obe strany to mohlo byť výhodné.
@lion777 samozrejme. Rusko zem zasnúbená 🙈 Rusko má iba plyn a ropu, ale to nestačí, potrebujú ukrajinské bohatstvo, minerály a pôdu. A vieš prečo? Lebo čím viac toho máš tým máš väčšiu moc. Ako som už vravela nie je problém nasýtiť chudobných ale bohatých. Ruskí boháči potrebujú viac, potrebujú moc, ktorú nemajú, ak im ju dáme, skončili sme.
Zločiny proti ľudskosti 🙈 prosím ta, naivná si neskutočne. Fakt veríš tomu, ze niekomu, teda komukoľvek, kto ma moc a bohatstvo záleží na obyčajných ľuďoch? A akoze na najeakuch zločinoch proti ľudskosti. 🙈 Rozpravky o dobre a zle sú v detských knihách a v hoaxoch.
@gribka1 veru nepatri, no eu je len satelit usa, teda aspon bola. Teraz je to take roztekane vsetko. Brusel sa tam moce, Londyn, Pariz . Tento mu nemoze podpisat suroviny, lebo ich slubil Londynu, potom urobil ten trapas v Trumpovej pracovni a je to cele zaujimave, z pohladu pozorovatela.
@777januska777 ty si radsej pozri mapy, velkost Ruska a potom toho mini statiku, ktory by skoncil do tyzdna, keby ich nepodporovali zo zamoria. Pozri si aj rozlozenie surovin ( su mapy) a tie komenty aj zmazes, lebo to su blbosti. Pozeram tvoj profil, ved ty sa hnevas sustavne od roku 2020. Vzdy pises, ako ta toto a hento nahnevalo. Potrebujes sa zacat ovladat a skludnit.
Polozil si niekto z vas pacifistov otazku, ze ak ukrajina pripadne Rusku, kde sa zastavi ta hranica, co je este ruske a co patri na zapad? Kde bude stret dvoch svetov? Kde budeme my? Presne na tej hranici, ci bude slovensko patrit tam alebo tam. U nas bude naraznikova zona, provokacie. Toto naozaj niekto chce, aby sa to posunulo k nam? Ci vy naozaj verite, ze rusko zlozi zbrane a prestanu rozpravky o nebezpecnom nato a vojenskych zakladniach na ich hranici? Lenze s tym rozdielom, ze ta hranica uz budeme my, nie ukrajina
@777januska777 nemusis to opakovat dokola, jednoducho s tebou nesuhlasime. Podla mna je neznaly, neinformovany a najma dusevne nevyspely kazdy, kto si praje vojnu. Kazdy jeden clovek. Vojna takisto musi mat podporu u naroda, u ludi. Ked ju nik nechce, neudeje sa. Mam okolo seba ukrajinske rodiny, kde su deti rozdelene, kde manzela zabili na fronte. Nik z nich a nas si toto nepraje. Silne reci, kym ti niekoho nezabiju. Bojovat za mier je oxymoron.
@gribka1 a ja pevne verim, ze ta zmena bude pozitivna.
@ciernysokol To bude ako vždy, pre niekoho pozitívna, pre iného negatívna. Taká je história ľudstva. Tak snáď áno, nič iné si neprajem.
@gribka1 ja akosi tajne dufam, ze bude pozitivna pre nas vsetkych...
@lion777 tu mapu si pozri ty a hlavne akú pôdu a podnebie Rusko má. Rusko nie je úrodná zem, Rusko ma a vždy malo problémy s tým, ze to co ma nikdy nestačilo pre všetkých. Kedze rozdiely v triedach a úrovniach života sú tam veľmi veľké. Maju tam obrovských boháčov, ktorých musia zasytit a na chudobných už nezostáva.
A samozrejme, ze sa hnevám od roku 2020, lebo vtedy mi došlo, kto Fico je. Kedze dovtedy mi nejako nevadil. Sama som vo veľkom čítala konšpiračné denníky a verila im. Verila tomu co ty. Potom keď som videla Fica v opozícii, prišlo obrovské vytriezvenie z toho ako klame a došlo mi, že pre neho nie je dôležité slovensko. Moje klapky spadli a začala som byť skepticka ku všetkým a prestala veriť rečiam a zamerala som sa na skutky.
@777januska777 skoda, keby si sa radsej zamerala do svojho vnutra, to by bolo prospesnejsie.
@ciernysokol ani ta sestrička co ju zabili v Michalovciach nechcela zomrieť. A predsa zomrela a vies preco? Lebo agresor ju chcel zabiť a nik jej nepomohol. To, ze mi povieme, že vojnu nechceme, neznamená, že nebude. Jednoducho ak vojnu agresor chce, tak vojna bude.
@ciernysokol ten kto neprestal utocit si praje vojnu...
@lion777 akoze zamerala sa do vnútra v čom? Lebo fakt nechápem. Mam neriesit že ľudia veria zlu a klamstvam? Mam v tom všetkých nechať a čakať co sa stane? Ved však počkám nech sa to samo vyrieši, nech iní niečo vyriešia. Ja milujem slovensko, som hrdá Slovenka a preto nechcem aby slovaci boli slepí, preto nemôžem prestať vysvetľovať a vysvetľovať. Aj keď vám sa to nepáči, aj keď je to pre vás otravne. Lebo zmena tejto ignoracie môže zmeniť svet.
@777januska777 preto mas zacat od seba, lebo zmenit mozes len seba. Namiesto toho rozculovania, si mohla zit zivot.
@777januska777 a ozaj, už je UA v EU? Lebo tým pádom poďme pomáhať všetkým, kde je vojna 🥹
@danielahamar To je taky argument....ako ked niekto da peniaze na charitu a ty mu zacnes vycitat, ze preco nedal na vsetky....take Slovenske🙂
@777januska777 nechapem jednemu, ze z coho si taka priposrata? Ved vsade v dennickoch pisu, ze rusom dochadza vsetko. Najnovsie uz nemaju auta, tak uz pouzivaju somarikov a nakupuju traktoriky😅 Minule som zase cital, ze uz musia verbovat ludi nad 63 rokov, lebo niet uz ludi. Ved tymto tempom im uz ani somare neostanu tak ako tu pridu na trojkolkach a cim budu bojovat, ubiju nas ciapkami? A ako tu trafia, ved nemaju ani pracky, tak myslis si ze vedia pouzivat mapu? Nejak mi to nedava zmysel, na jednej strane nic nemaju, idu z posledneho a na druhej strane cela EU posrata…Zdroje vraj tiez nemaju podla teba, ze neurodna zem. Doteraz po Ukrajine ani pes nestekol, odrazu najdolezitejsia krajina. Ich nerastnne bohatstvo by som az tak neprecenoval, keby ho mali ver tomu, ze davno tie zahranicne firmy, ktore tam boli uz pred vojnou by ho vyuzivali vo vacsej miere. Tak preco nevyuzivali? Azda nechceli vyssie zisky?
https://hnonline.sk/svet/96193948-rusi-nasadili...
@lion777 ja samu seba mením, teda sa snažím, ale nemôžem byť ticho, keď vidím nespravodlivosť okolo seba a keď sa z danej nespravodlivosti obviňuje ktokoľvek iní okrem skutočných vinníkov. A to, ze sa rozculujem nad nespravodlivostou predsa nevylučuje že žijem život. Práve to keď neschovavam hlavu do piesku, keď riešim a zaujímam sa o veci okolo seba, má byť neskôr práve pre moje deti. Lebo chcem aby dokázali nad vecami uvažovať, aby neverili emóciám, ale pouzivali logiku, aby si problém pozreli z viacerých strán a hlavne aby neverili rečiam, ale faktom a reálnym dôkazom.
@danielahamar vieš ze to príde však? Ak nezastavime tuto vojnu. A nebude už komu pomáhať a ani nám nik nepomôže.
@777januska777 ja verím, že ty a tvoja rodina ste nachystani, ak budú povolavat. Lebo vieš čo? Moji teda isto nepôjdu, toto nie je naša vojna😉 a kto chce umrieť, nech sa páči.
@777januska777 Lenže na to, aby sme vedeli správne reagovať, stáť na tej správnej strane, potrebujeme pravdivé informácie, máme ich?
@777januska777 ale na nespravnom mieste, vylievaš si zlosť, na inych ženách a matkách. Ktore donekonečna obvinuješ. Ak by si bola taka silna, ako teda vravis, budes kludna a vediet ovladat svoje emocie.
@duunlo jasne, ze dochádza. Ale čo im nedochádza sú ľudia. Tých majú veľa a vždy veľa mali. A za ďalšie keď dochádza teraz všetko Rusku a predsa bojuju prečo sa nebojíme toho, keď im dáme pokoj a čas (teda ten vas mier) na ďalšie zbrojenie?
A prečo nevyužívali vo veľkom iné štáty ukrajinu? No preto, ze platil doteraz taky ten poriadok, ze každý sa bal byť agresívny k európskej krajine. Lebo však co keď prídu o to co majú, keď sa svet proti nim spojí? Využívali ukrajinu doteraz v rozumnej miere, ale rusko sa rozhodlo to risknut a ísť do toho naplno. A ďalší agresor čakajú ako toto dopadne a ci majú aj oni riešiť svoje vlastné boje potom.
@danielahamar nie som a sakra práve preto som rada, že za nás bojujú Ukrajinci a ano som zbabaelec a dam im vsetko co mozem, len nech to vybojuju. Keď Ukrajinci prehraju, donútia rusi a iní agresori všetkých bojovať, lebo vojna bude pre celú Európu aj svet.

@lion777 samozrejme, ze nikto z obyčajných ľudí ju nechce. Ale ta vojna príde, ci chces ci nie. Rusko si pozná svojich ludi a vie ako ich presvedčiť ze bojujú vo svetej vojne a vidíš funguje to. Ty máš nejakú svoju rovnicu, žiadne zbrane, žiadna vojna = mier. Ale to je tak veľmi jednoduchý pohľad, lebo na agresora tvoja rovnica neplatí. On ta raz chce a urobí pre to všetko, tebe zostáva vzdať sa alebo bojovať. Začni menej veriť ruskej vymyvacskej základni a pozeraj sa okolo seba a pozeraj sa na históriu.