icon

Prejav Ursuly von der Leyenovej o stave EÚ

eva8
17. sep 2026

Sprava o stave EU - video
https://www.ta3.com/relacia/1071693/prejav-ursu...
Zhrnutie:
Nová vízia EÚ podľa von der Leyenovej: Menej závislosti od Číny, viac vlastnej energie a Kanada ako prvý pridružený člen
https://www.ta3.com/clanok/1071677/europa-caka-...

Mna vobec neprekvapuje, ze Kanada je prvym pridruzenym clenom
Trump vsemozne likviduje okolie, aby Amerika rastla. Tesil sa kvoli jeho lloziskam bridlicoveho plynu a sankciam voci Rusku. Teraz, ked sa preratal a Hormuszky prielyv robi problemy, tak mozno uvali 100% cla na krajiny odoberajuce rusky plyn.

Vratme sa k EU. Velmi som bola rada, ze sa spomenulo aj stretnutie dvoch mladikov vdaka Erazmu. Tento program bol kedysi ohovarany na Modrom koniku. Ako vzdy vravim. Je to vyborny projekt. Nielen kvoli studiu, ale aj kvoli spoznavaniu inych studentov, inych kultur, niektore stretnutia mozu byt vyuzite aj v buducnosti pri spolupraci. Svet je maly a ked niekto posobi v obore, ktory vystudoval, je mozne, ze sa v buducnosti stretne.

V prejave predsednicky Europskej komisie je toho velmi vela, da sa rozoberat vsetko mozne

anonym_3f5ab2
17. sep 2026

No už len túto ženskú treba obdivovať. 🤢
Ja skôr súhlasím s tou spanielskou poslankyňou, ktorá jej dobre naložila

anonym_7a9def
17. sep 2026

Ono tu vôbec nejde o to, či niekto von der Leyenovú obdivuje, alebo s ňou súhlasí. Tá diskusia by nemala byť o sympatiách k jednej političke, ale o tom, v akej kritickej situácii sa ako Európa nachádzame. Svet sa radikálne mení...bezpečnosť, na ktorú sme boli desaťročia zvyknutí, už nie je samozrejmosťou. Rusko zbrojí na plné obrátky, USA sa čoraz viac uzatvárajú do seba a my v Európe musíme urýchlene riešiť, ako prežijeme ekonomicky a vojensky. Či sa nám to páči alebo nie, tie kroky k sebestačnosti a obrane sú dnes otázkou prežitia, nie politických sympatií. Riešiť v tejto chvíli len to, kto komu naložil v parlamente, je luxus, ktorý si vzhľadom na vážnosť situácie vo svete už nemôžeme dovoliť.
Musíme držať spolu s tými, ktorí zdieľajú naše hodnoty. Na druhej strane chápem aj kritické hlasy, pretože Európska komisia robí veľa chýb a tlak na peňaženky bežných ľudí je obrovský. Ale bez ohľadu na to, či fandíme von der Leyenovej alebo jej kritikom, faktom zostáva, že svet je na hrane obrovského konfliktu. Ak si nezačneme masívne budovať vlastnú obranu, energetiku a priemysel, tak nás ako kontinent prevalcujú iné veľmoci. Mali by sme sa skôr baviť o tom, či sú tie navrhované riešenia dosť rýchle a efektívne, než o tom, kto je nám sympatický.
Realita je taká, že Európa musí začať urýchlene konať, zbrojiť a zabezpečiť si energie.

anonym_9e588d
17. sep 2026

@eva8 zase mam pocit, ze napatie vo svete je velke. Mam obavy z velkeho konfliktu.

anonym_5057e4
17. sep 2026

Uz by som mala len koho vypocut. V NSR sme si uzili jej dve obdobia vladnutia,ked bola na dvoch postoch ako ministerka. Po tom neslavnom druhom posobeni na MO sa ju snazila kancelarka ´upratat´ do Eu.Vedela, ze pre globalistov je ta prava s ich zamerom znicenia Europy. A tak je na cele Eu a svoju ulohu usilovne plni , v com jej pomaha jej materska strana CDU vo frakcii Ludovci a podiela sa na tom aj slovenska strana Krestanski demokrati,co su vo frakcii Ludovci tiez a ju tiez volili.
Ona stala na cele vsetkych tych negativ,co EK a EP prjali ,ako suhlas s migraciou, green deal, sankcie voci Rusku , inkluzia .ci covidove opatrenia a moho dalsich skodlivych opatreni,namierenych na poskodenie ekonomik statov Eu a morlaneho rozkladu spolocnosti a jej obyvatelov. A Teraz,ked je dielo skazy uz skoro dokonane, tak ten prihovor bol len clona ,co ma zakryt ten marazmus ,co ona pomahala spachat.

eva8
autor
17. sep 2026
@anonym_9e588d

@eva8 zase mam pocit, ze napatie vo svete je velke. Mam obavy z velkeho konfliktu.

@anonym_9e588d nemam obavy z velkeho konfliktu medzi "velmocami". Skor mam obavy z vnutornych konfliktov v Europe, paradoxne, vyvolanych konfliktami sposobenymi usa a Ruskom

eva8
autor
17. sep 2026
@anonym_5057e4

Uz by som mala len koho vypocut. V NSR sme si uzili jej dve obdobia vladnutia,ked bola na dvoch postoch ako ministerka. Po tom neslavnom druhom posobeni na MO sa ju snazila kancelarka ´upratat´ do Eu.Vedela, ze pre globalistov je ta prava s ich zamerom znicenia Europy. A tak je na cele Eu a svoju ulohu usilovne plni , v com jej pomaha jej materska strana CDU vo frakcii Ludovci a podiela sa na tom aj slovenska strana Krestanski demokrati,co su vo frakcii Ludovci tiez a ju tiez volili.
Ona stala na cele vsetkych tych negativ,co EK a EP prjali ,ako suhlas s migraciou, green deal, sankcie voci Rusku , inkluzia .ci covidove opatrenia a moho dalsich skodlivych opatreni,namierenych na poskodenie ekonomik statov Eu a morlaneho rozkladu spolocnosti a jej obyvatelov. A Teraz,ked je dielo skazy uz skoro dokonane, tak ten prihovor bol len clona ,co ma zakryt ten marazmus ,co ona pomahala spachat.

@anonym_5057e4 nemyslim si, ze zamer je znicenie Europy.

anonym_9e588d
17. sep 2026
@eva8

@anonym_9e588d nemam obavy z velkeho konfliktu medzi "velmocami". Skor mam obavy z vnutornych konfliktov v Europe, paradoxne, vyvolanych konfliktami sposobenymi usa a Ruskom

@eva8 ja si skor myslim, ze Europa bude sudrzna.

eva8
autor
17. sep 2026
@anonym_9e588d

@eva8 ja si skor myslim, ze Europa bude sudrzna.

@anonym_9e588d dufam

anonym_5057e4
17. sep 2026
@eva8

@anonym_5057e4 nemyslim si, ze zamer je znicenie Europy.

@eva8 A na zaklade coho ty nemyslis ,ze nejde o znicenie Europy? O co ide podla teba, ked vidis dosledky krokov EK /dufam,ze ich vidis/ na ekonomiku amoralne hodnoty Europy a nasej civilizacie?

eva8
autor
17. sep 2026
@anonym_5057e4

@eva8 A na zaklade coho ty nemyslis ,ze nejde o znicenie Europy? O co ide podla teba, ked vidis dosledky krokov EK /dufam,ze ich vidis/ na ekonomiku amoralne hodnoty Europy a nasej civilizacie?

@anonym_5057e4 ako moze niekto/ (ste horsie ak pravnik) niekoho obvinit, ze niekoho zamer je znicenie Europy? Rozdiel je zamer a nezamerny dosledok cinov. Vsak uz bol niekto v tomto tisicroci podozrivy z vytvorenia dalsej Nemeckej rise, niekomu by vyhovovala v Nemecku monarchia (ale zistil, ze to nie je ono)...

anonym_5057e4
17. sep 2026
@eva8

@anonym_5057e4 ako moze niekto/ (ste horsie ak pravnik) niekoho obvinit, ze niekoho zamer je znicenie Europy? Rozdiel je zamer a nezamerny dosledok cinov. Vsak uz bol niekto v tomto tisicroci podozrivy z vytvorenia dalsej Nemeckej rise, niekomu by vyhovovala v Nemecku monarchia (ale zistil, ze to nie je ono)...

@eva8 V prvom rade drzme sa faktov a neplert sem nejaku Nemecku risu. Co toma s EU akonanim danej poloticky?
Takze podla dosledkov,ktoremalo rozhodovanie EK a aEU,na cele ktorej je dan politicka, , ak by niekto chcel znicit EUropu,tak presne takto by postupoval ako Ona a cela EU.
A poopravim ta ak dovolis, tu sinastolila porvnanie zemer ci neumysle. Takze pri zamere ci numysle moze byt dosledok cinov rovnaky. Takkze to si torchpoletla pojmy.
Takze podla teba ,na cele EU a EK a v parlamente EU vo väcine,ktora prijimala dane opatrenia sedia teda nekompetentni ,h,nevzdelani.albilni az hlupi politici,ktori by si neboli uvedomovali dosledky svojich politickych vinov a hlasovani? AJ von der Leyne silentak casto mylila dobr yumysle ,al sposobovala len zlo? . Takto ty na nich pozeras? Z ey tolko zlych rozhodnuti urobili lekn mimochodom?Ze sa zmylili?
A tomu ma niekto pricetny aj uverit?To animemozes myslsit vazne takuto uvahu.
Takze ty skor , ako budes pokazovat na nieciu proesionalitu , pozri na svoje uvazovanie .

Ak by sme isli podla tvojho uvazovania,tak ju musime oznacit nielen z neschopnu ale az nebezpecne nepricetnu ., petoze tka politika,aku viedla a vedi /hoci uz ke dvidela tie dosledky na polliku v de, tak otacala s jadrom napriklad/ viedli k uplnej devastacii ekonomik eu statov a ekonomiky Europy . A co s jej s zatajovanim sukr.korespendencie s Pfeizerom? Sstale jeto este otvorena kauza. To tiez pachala len tak z dobrym umyslom len komunikovat zdvorilo ?
takze zaver je,ano ,ona je pricetna. ma dost vzdelania aj skusenosti,aby vedela, co sojimk onanim sposobi Europe. A napriek tomu to tobila . Pretoze to tak chcela.Vedela ,ake budu dosledky a take aj prijala a chcela.

anonym_b34258
17. sep 2026
@anonym_5057e4

@anonym_5057e4 o akych krokoch na "moralne hodnoty" hovoris

eva8
autor
17. sep 2026
@anonym_5057e4

@eva8 V prvom rade drzme sa faktov a neplert sem nejaku Nemecku risu. Co toma s EU akonanim danej poloticky?
Takze podla dosledkov,ktoremalo rozhodovanie EK a aEU,na cele ktorej je dan politicka, , ak by niekto chcel znicit EUropu,tak presne takto by postupoval ako Ona a cela EU.
A poopravim ta ak dovolis, tu sinastolila porvnanie zemer ci neumysle. Takze pri zamere ci numysle moze byt dosledok cinov rovnaky. Takkze to si torchpoletla pojmy.
Takze podla teba ,na cele EU a EK a v parlamente EU vo väcine,ktora prijimala dane opatrenia sedia teda nekompetentni ,h,nevzdelani.albilni az hlupi politici,ktori by si neboli uvedomovali dosledky svojich politickych vinov a hlasovani? AJ von der Leyne silentak casto mylila dobr yumysle ,al sposobovala len zlo? . Takto ty na nich pozeras? Z ey tolko zlych rozhodnuti urobili lekn mimochodom?Ze sa zmylili?
A tomu ma niekto pricetny aj uverit?To animemozes myslsit vazne takuto uvahu.
Takze ty skor , ako budes pokazovat na nieciu proesionalitu , pozri na svoje uvazovanie .

Ak by sme isli podla tvojho uvazovania,tak ju musime oznacit nielen z neschopnu ale az nebezpecne nepricetnu ., petoze tka politika,aku viedla a vedi /hoci uz ke dvidela tie dosledky na polliku v de, tak otacala s jadrom napriklad/ viedli k uplnej devastacii ekonomik eu statov a ekonomiky Europy . A co s jej s zatajovanim sukr.korespendencie s Pfeizerom? Sstale jeto este otvorena kauza. To tiez pachala len tak z dobrym umyslom len komunikovat zdvorilo ?
takze zaver je,ano ,ona je pricetna. ma dost vzdelania aj skusenosti,aby vedela, co sojimk onanim sposobi Europe. A napriek tomu to tobila . Pretoze to tak chcela.Vedela ,ake budu dosledky a take aj prijala a chcela.

@anonym_5057e4 podaj trestne oznamenie

... a niekto na koniku sa rozculoval kvoli ohovaraniu....

eva8
autor
Autor odpoveď zmazal
lucyliu
17. sep 2026

@f333 ty si ten anonymny rezim zapinas uplne zbytocne, kasli na to🙂

eva8
autor
17. sep 2026
@anonym_5057e4

@anonym_5057e4 aj tak napisem. Ti Nemci su hrozni. Najprv Hitler znicil nielen Europu, potom, podla teba, byvala nemecka kancelarka a jej ministerka nicia Europu... Teda z toho sa da vyvodit, ze Nemci boli a su nebezpecni. A mozno aj budu...

eva8
autor
18. sep 2026

Asi naozaj existuje nejaky algoritmus, ktory vybera spravy, co sa mi ukazu. Pisalo sa o planovanom zniceni Europy, nemecka kancelarka vyslala nemeckeho "vodcu"... A ukazalo sa mi:
Genocida v Namibii. Nemci uzemie premenovali na Nemecka juhozapadna Afrika. Analogia s koncentracnymi tabormi - pust a otravena voda... Nemecky doktor robil pokusy na povodnych obyvateloch, zaznamenaval ich a zhrnul do knihy. Az zimomriavky, velmi smutne spracovane video. Nepreverovala som
https://www.facebook.com/share/v/1K1mCfu1fu/