icon

Prezident zarobí za mesiac viac než priemerný občan za rok

jednoduchomaria89
12. mar 2025

Prezident zarobí za mesiac viac než priemerný občan za rok

Najviac si prilepší prezident Peter Pellegrini, keďže jeho mesačný plat vzrastie na 18 288 eur. Oproti súčasnému príjmu si polepší o 1 128 eur. Jeho mesačný plat tak presiahne priemerný ročný zárobok na Slovensku

Strana
z5
jednoduchomaria89
autor
12. mar 2025

Ja som spokojná 🙂 dúfam , že aj vy ☺️☺️ dajme DPH rovno na 30% 😉😉 a poďme ešte navýšiť daňovo-odvodové zaťaženie , podľa mna je škandalózne nízke.

balerina2025
12. mar 2025

najhorsie je ze sa stale nic nedeje, tie svine sa tam hore len striedaju, medzi stolickami

sara07
12. mar 2025

však to jeho prilepšenie nemajú niektoré rodiny s detmi za mesiac , a niektore mierne naviac a to inak makaju obaja
ja si myslím že sa zase nepretrhne v tej práci - má tam xy poradcov a asitentov
a mala by byť nejaká hranica ohladne platu obzvlašt ked konsolidujeme a bežnym ludom idu komplet všetky vydavky hore, minimalna mzda a k tomu kofecient aby si reálne uvedomil aj on ako sa bežnemu smrtelnikovi žije , a nie táto bulharská konštatnta
by som normalne sa hanbila v tejto dobe taky plat prijat

zmrzlinka2021
12. mar 2025

@balerina2025 ale to nie je o nich, to je o tomto národe, ktorý takých ľudí voli

jednoduchomaria89
autor
12. mar 2025

@zmrzlinka2021 ja som videla záznamy zo smerackeho MDŽ , prišlo mi zle aj fyzicky . Za misku gulášu a jeden kvietok by aj dušu predali

balerina2025
12. mar 2025

ale ja viem...ked zvolia spat cloveka na ktoreho predtym sa nadavalo, ze ma ist do basy tak co na to povedat...Caputka pro ukrajinska, Ficko rusacky...prave opaky vsetkeho.
@zmrzlinka2021

really8
12. mar 2025

@jednoduchomaria89 pan prezident si to zasluzi. Ved chodi na tolko zahranicnych ciest kde si ho vazia. A Granulky su pre garryho drahsie a drahsie.

jednoduchomaria89
autor
12. mar 2025

@sara07 no hlavne , keď akože “konsolidujeme” (nie , nerobí sa to ) , konsolidácia znamená zmrazenie platov , zrušenie výdavkov , audity atd . Konsolidácia nie je zvyšovanie dani a poplatkov , to je okrádanie

jednoduchomaria89
autor
12. mar 2025

@really8 ano … v Európe sa rieši budúcnosť Európy z bezpečnostného hľadiska a pellegrini absolútne bez hanby , sa ide predvádzať ma výstavu psov . Ten človek nie je normálny

sara07
12. mar 2025

@jednoduchomaria89 však dôchodcom pridali nádherne , oni su spokojní , a zvyšok nech makaju ako otroci a platia , však keby dostali hrubu mzdu ako maju a maju znej odviest oni osobne jak by to krvacalo, takto to neboli , malokto chape čo tam ma popisané na páske, finančna gramotnost načo učit ..

janulik2008
12. mar 2025

@sara07 nehadz vsetkych dochodcov do jedneho vreca ;) moj otec ma 70 politiku sleduje odkedy je na dochodku a sam povie ze ci ludia nevidia co sa deje.

sara07
12. mar 2025

@janulik2008 ano , správne by malo byť časť alebo väčšinová časť , ospravedlnujem sa

lienka.7
12. mar 2025

@jednoduchomaria89 ako prve, NEBRANIM HO, aby bolo jasné. Za mna by tieto funkcie mali byť "cestne", videli vy sme potom, ako by sa tam hrabali...
Ale nájdi si, plat takého guvernéra NBS, ako ich iných riaditeľov štátnych podnikov, predseda SPP 237k! "Zarobky" v Javyse 200-250k VSETCI. Taky šéf SEPS 288k!!! . v rôznych predstavenstvach a dozorných radách. A potom napr. platy takých primátorov ci starostov. Takmer 8.tisic pre veľké mestá? Za co sa pýtam? Za to neustále zvyšovanie daní a rozbite cesty, chodníky, atď.? Asi...
Cize nás "pán prezident" nie je zďaleka jediný, ktorý má viac, ako by si vobec zaslúžil.

petracandle
12. mar 2025

@jednoduchomaria89
ja nechápem, že to tým jednobunkovcom - pardon, ich voličom nevadí! Veď tie jednoduché bytosti nemajú ani celý mesačný plat toľko čo on si prilepší...hlavne, že vlastnému susedovi budú závidieť aj nový hriankovač

mamina7070
12. mar 2025

je to prezident

ale zober si tisice starostov obci kde napr 1200 obyvatelov obec na gemeri plat starostu (zakladny ) cez 4000€

petracandle
12. mar 2025

@lienka.7 síce máš pravdu, ale je to "ačohentizmus"

jednoduchomaria89
autor
12. mar 2025

@lienka.7 súhlasím . Malo by sa to osekať pre viacerých ale čo je hlavne už by mali prestať šíriť tie klamstvá , že kasicka je prázdna , ale milióniky sa najdu pre tie správne úrady (keď už akože konsolidujeme , čo absolútne nerobíme ) ja som za zlučovanie aj obci , rušenie mestských časti atd , prvá to podpíšem . Aj rušenie úradov , ministerstiev . Prachy majú ísť do rozvoja železníc , ciest , nemocníc a nie úradníkom

alica110
12. mar 2025

Ale to je tak všade, že si pridávajú.
To sa nedeje len na Slovensku.

arasidka123
12. mar 2025

@jednoduchomaria89 nechápem začo majú také platy...mali by mať tak ako obyčajný človek...I tak prd robia..

tramtada31
12. mar 2025

@jednoduchomaria89 a Vallo má koľko? 8000 eur, plus sa teraz zaperil ako nás Bratislavcanov obral o desiatky milionov, keď J&T daroval naše hodnotné pozemky. Nám už nie raz zvýšil dane, lebo kasa je prazdna, to je v poriadku?

janai1
12. mar 2025

Tak brať taky plat (poslanci) a ísť do práce zo 70 dní len 4x 🥳 doslova si žijeme Slovenský sen 🤩

jednoduchomaria89
autor
12. mar 2025

@arasidka123 ja som videla jeden rozhovor s pellegrinim po návšteve nejakého nemocničného oddelenia (nespomínam si na detaily ) išiel pomaly so slzami (je to Dobry herec ) mojou otázkou je čo urobil on napr pre zdravotníctvo ? Keď ho tak dojíma (odpoviem si … nič )

milanemila
12. mar 2025

@tramtada31 ale prosim ta, sa pozri kolko zarabaju starostovia malych miest a kolko toho musia riesit. Ja teda vallovi tych 8000e vobec nezavidim. Je to uplne adekvatny plat na mamazersku poziciu. Ake tvoje pozemky hodnotne daroval prosim ta? “Mestske dane” sa zvysovali po celom Slovensku.

tramtada31
12. mar 2025

@milanemila za take manažérske neschopnosti by nemal zobrať ani euro! no už len tým, že sa má pýtaš a nemas poňatia o LIDO znamená, že vôbec nevieš, ako tu Vallo s PS šafária s našimi financiami (samozrejme, teraz si vygoogli prvý odkaz zo stránky magistratu, kde na obhajobe tohto cinu sa postavil 50 členní marketingový tím, aby jednobunkovcov oblbol)

tetapetra
12. mar 2025

@tramtada31 dane sa tento rok nezdvihali a Lido je roky starý projekt. Ale inak súhlasím, čo sa týka šafárenia a pod.

simca06022011
12. mar 2025

ja ked som doma tuto temu vytiahla, ake maju platy, ale napr aj rozni asistenti atd, tak mi bolo povedane, nech idem do politiky a budem mat.. :DDD takze nie, slovaci to nevadi a kludne si mozu podvihat vsetko a nerobit nic. Keby makali ako frekty, nie sa len vozili po vyletikoch, nepovedala by som ani n, ale rozumne neurobili roky nic. A rovnako vela roznych starostov atd = napln prace vela z nich je ukazat sa na dedinskych akciach, podpisat par papierov, ktore im pripravia kolegovia na urade a tvarit sa dolezito. Dohodit kseftiky kamosom, porozdavat peciatky = vybavene. Na riesenie veci, je odpoved jedina = nie su peniaze. A koniec debaty.

done
12. mar 2025

@sara07 musíme makať ako otroci, sme predsa Slovania - The Slavs (slaves=otroci, nevoľníci) už pred 2000 rokmi odvážali Slovanov na územie Rímskej ríše aby pracovali pre Rimanov. V stredoveku do celej západnej a južnej Európy, do Osmanskej ríše atď. Otroctvo tu nebolo len počas socializmu, po 89 tom sa vrátilo. Oficiálne bolo v SR zrušené 21.10.2004 (34/2005 Z.z.) Je úplne jedno, kto je vo vláde, kto je prezident, všetci musia do určitej miery poslúchať svojich pánov z Bruselu.

balerina2025
12. mar 2025

@lienka.7 inac to je tiez pravda.

gladys_07
12. mar 2025

@lienka.7 pre mna absolutne mimo argument. Ked mozu byt nadhodnoteni starostovia, tak preco nie prezident? Pozrime sa napr na platy premierov a poslancov v inych krajinach, pomerom k minimalnej mzde.

Najhorsie je, ze si myslim, ze oni maju realne ovela vacsie majetky, nez tie nad ktorymi sa tu rozculujeme.

Strana
z5