icon

Prezident zarobí za mesiac viac než priemerný občan za rok

jednoduchomaria89
12. mar 2025

Prezident zarobí za mesiac viac než priemerný občan za rok

Najviac si prilepší prezident Peter Pellegrini, keďže jeho mesačný plat vzrastie na 18 288 eur. Oproti súčasnému príjmu si polepší o 1 128 eur. Jeho mesačný plat tak presiahne priemerný ročný zárobok na Slovensku

zalka
12. mar 2025

@jednoduchomaria89 ako ovplyvní plat prezident? Keď majú nastavený automat.
Ak by bol prezidentom Korcok plat by mal taky istý, Ak parlament nezmrazí dvíhanie platov, tak sa platy všetkým budú dvíhať nadalej . Nielen koaličnikom.

trnavacka
12. mar 2025

Pokial by ti ľudia naozaj vedeli čo robia, tak nemám problém.
Poznám dvoch ľudí, ktorých volali na podobne funkcie, aby to tam dali finančne dokopy. Sú dobrí obidvaja, preto ich súkromné firmy platia.
Lenže obidvaja majú cez 330 000 ročne. Lebo firmám sa to aj tak oplatí, ušetria pre firmy viac.
Takze - áno, DOBRÝ manažér áno (to sú fakt počítače v hlave ti ľudia).
Ale pozícia za vydrž v strane, celé zle.

jednoduchomaria89
autor
12. mar 2025

@tramtada31 vyššie som písala , že som za rušenie mestských častí , zlučovanie obci . Neviem či 8 litrov je málo /veľa . Predsa je to hlavné mesto , viem ,že sú aj menšie mestečka , kde nie je pomaly ani práca a žijú tam prevažne dôchodcovia a starostovia tam majú tiež pár tisíc , ani neviem za čo

yanni
12. mar 2025

Male Chudobne Slovensko a President ma vyssi plat ako Bundsprezident Nemecka 🙈

simca06022011
12. mar 2025

Ono zase, vysoky plat takeho politika atd, by mal byt akousi zarukou ze si nebude hladat bocne prilepsenia, a okrem "zodpovednosti", napr. nema sukromie, medializacia neustala atd =cize dovod preco maju mat tieto pozicie vysoke platy je. LEN by mali aj nieco robit. Uz mam pocit, ze je ciel, len sa tam dostat a potom sediet a brat plat a ak sa da tak aj pomoct svojim. A to fakt pisem vseobecne, v pripade vsetkych politikov, aj vlad...

sara07
12. mar 2025

@zalka normálne , ten automat sa dá predsa upravit
smernica sa dá zmenit,
už nie raz si poslanci aj celá vlada zmrazili platy, nezvyšovali
to žiadne také že chudatenka musia prijat zvyšeny plat
všetko sa dá, a ako vieš že by to za korčoka bolo tiež, však si schválne vyhladaj ktoré vlady si tie platy zmrazili
a to prosím pekne táto vlada si už raz odmeny zvyšovala
ONI si to vedia upravit, zmenit zmrazit MY nie

sara07
12. mar 2025

@simca06022011 no jasné , teraz sa krabice od šamapanského a alobal tažšie zhana

cecilia29
12. mar 2025

A tak , psíkovi musí dopriať co potrebuje ....čo tam po našich deťoch

jednoduchomaria89
autor
12. mar 2025

@zalka prepáč ty si spokojná s akože konsolidáciou , ktorou sme zaťažení len my pracujúci ?!! Ja prežijem drahšie maslo , ale problemom , že vďaka vyšším daniam, odvodom ,transakčnej dani klesá konkurencieschopnosť krajiny ako takej . Nech ma prezident aj 50 litrov , keď odídu firmy , nové neprídu .kto to potiahne ? Hovorcovia alebo úrad vlády ???? Alebo prezident bude sadiť paradajky ??? Veď tu sa podporujú len úradníci a dôchodcovia . V prvom rade by mali byť prioritou podnikatelia , ktorí vytvárajú hodnoty a vytvárajú pracovné miesta

cecilia29
12. mar 2025

@zalka konsolidovali nás, tak mali aj seba

sara07
12. mar 2025

@done ja som za brusel rada, EU nás potiahlo
keby sa nekradlo mohlo to vidiet aj citit ako v polsku
bola som v 89 v polsku a viem ako to tam bolo, bola som v šoku , my sme sa tu mali dobre ešte,
ano premrhali sme šance, rozkradli eu fondy
a brusel až tak nerozkazuje ,respektivne mohol by za mna aj viac, nebyt jeho tak si tu fico a spol robia už absolutne dokonale čo chcu, takto aspon nejaka brzda

zalka
12. mar 2025

@sara07 áno ja súhlasím, no prezident si sám smernicu nenapíše... Musí to prisť z parlamentu o tom bol môj príspevok. Ze autorka plače na nesprávnom hrobe.
@jednoduchomaria89 a to kde tvrdím, co si sa tak o duševnene rozpísala. Nikde som nevyjadrila spokojnosť, či čítaš niečo iné?
@cecilia29 samozrejme, že to mali, majú spraviť. Bolo by to normálne.

jednoduchomaria89
autor
12. mar 2025

@sara07 on je smerák . Myslíš , že smeráka také nieco trápi ,... Smer rozkradol zdravotníctvo , Smer stavia 20 rokov diaľnicu , čínsky múr skôr postavili

milanemila
12. mar 2025

@tramtada31 praveze mam ponatia, preto mi tvoj komentar pride smiesny 🙈 mi to pride ako citat z videa Martina Winklera 🙈 nevyjadrujem sa k veciam, kt by som si musela vygooglit.

aandrea9
12. mar 2025

@jednoduchomaria89 nabudúce kandiduj aj ty, možno budeš spokojnejsia

done
12. mar 2025

Západ potrebuje nových otrokov, preto bol rozpad Juhoslávie, nežná revolúcia v ČSSR, Majdan na Ukrajine...to nebolo spontánne. Špekulanti to využili, dostali sa k moci a nadelili si kráľovské platy na úkor bežných ľudí. Obyčajní ľudia musia len makať a platiť. Platy sú stále nízke, nemôžu zvýšiť plat otrokom, ak by Slováci zarábali ako Nemci, Rakušania...už by neboli otroci a fabriky by presunuli zo SR na Ukrajinu, do Srbska, Indie, Bangladéša...Podnikatelia v SR tiež nie sú bez úhony. Aj oni si zo zamestnancov urobili otrokov. Rovnaký zisk ako podnikatelia na západe, ale platia tretinové mzdy. Ak nie sme v politike, alebo nevykorisťujeme svojich zamestnancov, jediné riešenie ako sa z toho dostať je odísť zo Slovenska.

jednoduchomaria89
autor
12. mar 2025

@aandrea9 a budeš ma voliť ? 🙄 Ja viem , že slovaci sú nenáročni. (Jamky však nemám , ale možno kostým mi bude dobre sedieť 😆) Keď vo Francúzsku chceli zvýšiť odchod do dôchodku o pár mesiacov , tak horeli námestia . Hold tu sú všetci spokojní , čím chudobnejší , tym lepšie

done
12. mar 2025

@sara07 to je v poriadku, že nás Brusel potiahol, kolónie treba spravovať. Potom sme zaviazaní a budeme sa musieť odvďačiť. Už plánujú presun migrantov do východnej Európy aby im tam nerobili bordel. Uvidíme, ako to všetko dopadne. Možno budú mať vyššie dávky, ako priemerní Slováci platy.

kavasmliekom
12. mar 2025

@jednoduchomaria89 veď len jeho navýšenie je na východe priemerná čistá mzda 🤣 ja už nekomentujem. Zobrali daňový bonus aby sebe mohli dať.

natalka13
12. mar 2025

@tramtada31 a vies preco sa zvydovsli dane pi celej SR? lebo samospravy musia pridpievat na danove bonusy.

3petka
12. mar 2025

@jednoduchomaria89 Je to ozaj svinstvo. Ale koho budeš voliť? Je vôbec niekto v tejto vláde komu záleží na tom ako sa majú občania a nehrabe len pre seba? Ako zabrániť tomu aby si oni zvyšovali platy.
Vieš ja som tiež toho názoru, že o nejakých takýchto veciach by sme v podstate mali rozhodovať mi ako občania, lebo však oni sú v podstate naši zamestnanci. A je tu veľa vecí na ktoré by sa mali pýtať v nejakých voľbách občanov a nie len koho si ideme voliť.
No takého sa asi nedožijeme.

jednoduchomaria89
autor
12. mar 2025

@3petka ja si myslím , že to stále záleží na nás (občanoch ) , ano , v prvom rade nezvolit niekoho kto je už x rokov v politike a ma v podstate len korupčné škandály a žiadne výsledky , a tiež občianska angažovanosť , protesty . Keď sa nám nepáči niečo , jednoducho vyjsť do ulíc a nevzdávať to , neviem čo ine . Sledujem situáciu v Srbsku , tam už protestujú od novembra , témou je korupcia , zatiaľ odstúpil len prezident .

luccija
12. mar 2025

@simca06022011 to je plat a ešte koľko majú bokom za dohadzovanie kseftikov atď😛
A presne ako píšeš každá malá dedina o pár obyvateľoch má x ľudí na úrade jedna na matrike, ďalšia výber smeti, zástupca, sekretárka a ideš na úrad a všetci sú v "teréne"😉mama býva na dedine kde je 2500 ľudí a pre jedno potvrdenie musela ísť 2x čo tam nikto nebol čo by to mohol vybavit

simca06022011
12. mar 2025

@luccija a o tom, ze sa tie miesta rozdavaju "po znamosti" ani nehovorim... ako rada by som sa tam zamestnala a mala klud :DDDD

miskakyska
12. mar 2025

@janai1 sen všetkých..💩 robiť a zarobiť..niekto sa to vedel narodiť

samik88
12. mar 2025

@miskakyska veď oni sa tam nenarodili 😅 ľudia ich volili 🤷🏻‍♀️

sara07
12. mar 2025

@zalka no ked nevie písať, predsa sa vie uráčit do parlamentu prisť a milovaným poslancom pripomenut že máme konsolidaciu, či je toto nutné
má xy možností ako vyjadrit sa k tomuto , apon nech otvorí ustočka , nie on to prijme v pohode lebo si zasluži

sara07
12. mar 2025

@done prosim ta tu nechce žiadny imigrant byť, celé roky sme len tranzitnou krajinou pre nich, žiadna žiadost o občianstvo
že im na tieto bludy ešte skočíš
zatial imigrantov vracuju priamo domov
skus prečitat aspon eu noviny čo vydava priamo ona a nie tieto republikové žvásty

miskakyska
12. mar 2025

@samik88 nehovorím tam..celkovo.. sprostí a lajdáci majú odjakživa šťastie a na ružiach ustlané..

nicoletta98
12. mar 2025

@jednoduchomaria89
Kvietky na MDŽ to hej, ale že minulý rok skrátili premlčacie lehoty na nahlásenie znásilnenia, to už nevadí.. ryham, nič ma tu už neprekvapí, bude len horšie..