Protest na Námestí SNP v Bratislave zaujal tisíce ľudí
Protestovali proti krokom vládneho kabinetu. Kritizovali aktuálnu situáciu v kultúre, personálne zmeny v kultúrnych inštitúciách a vyjadrili aj obavy o právny štát.
@atinkaa
@annm81
Bol vyborny recnik, manipulator, vedel zaujat ludi, podla mna aj silny, cielavedomy clovek. Potom ho ovladla moc a podla mna sa do niecoho riadne zaplietol, preto siel a ide cez mrtvoly. Ale je riadna svin..., klamar, normalne zacnem nanho pouzivat jeho slovnik. Nuz nic.
Co budem neustale "oslavovat" a opakovat, je z minulosti: ten reverzny plyn Ukrajine, boj za potraviny a vyrobky rovnakej kvality v postsoc. statoch ako vo zvysku "zapadnej" europy, dalej snaha o dostanie sa do jadra eu, aj to odmietnutie povinnych kvot sa este dalo nejako zdovodnit. Ale kampan zalozena na strachu z vojny, z migrantov, moslimizacii Slovenska..., na klamstvach, dehonestacii ostatnych.... ! 🙃 Kde je to zlacnenie potravin? A znizenie ceny energii? Vsak platy sa zvysuju, kupna sila obyvatelstva rastie.... 🙃 (Trosku som vcera popocuvala v spravach co noveho. )
Som optimista, Slovensko to zvladne. A ano, musime zacat od seba. V rodine sa nepocuvame, sme vztahovacni, ako sa da potom vyjst medzi statmi? 😉
Deň čo deň nové dno. Koalícia chce odvolavať opozičného podpredsedu parlamentu preto, že kritizuje koalíciu. Ešte stále sa tu hráme na demokraciu? Tu je nutný generálny štrajk,, aby koalícia pochopila, kto v tejto krajine vytvára hodnoty.
Michal Šimečka vyzval Roberta Fica, aby rešpektoval výsledky volieb. Reagoval tak na stanovisko predsedu vlády, že svojim koaličným partnerom navrhne odvolať šéfa Progresívneho Slovenska z postu podpredsedu parlamentu.
https://dennikn.sk/minuta/4151228/
KDH považuje Ficov návrh na odvolanie podpredsedu parlamentu Michala Šimečku za popretie princípov parlamentnej demokracie. Hnutie pripomína, že k demokratickej tradícii patrí aj riadne zastúpenie opozície vo vedení Národnej rady.
https://dennikn.sk/minuta/4150464/
Nakoniec vymenia Simecku za Mejerskeho
Velmi dobre spracovany je film Obciansky preukaz. Vraciame sa k tomu rezimu. Alebo uz sme v tom rezime?
https://www.csfd.sk/film/257750-obciansky-preuk...
Davali ho na Jednotke vcera vecer, mozte pozriet aj tu:
https://www.google.com/search?q=občiansky+preuk...
@eva8 prvý problém je dôvod jeho odvolávania - je absolútne neakceptovateľné, aby ho odvolávali pre jeho opozičnú činnosť, to už sa fakt pohybujeme na úrovni ruskej gubernie. No a otázka pre mňa je, či KDH je nejaká reálna opozícia, alebo by so Snerom šlo do vlády, keby bolo pozvané. Lebo kým PS medzi dvoma poslednými voľbami do NRSR prešlo obrovským posunom do stredu, čím zjednotilo liberálnych a aj stredových voličov, tak KDH sa nepohlo ani o milimeter napriek tomu, že sme všetci vedeli, čo bude nasledovať po výhre Smeru. Vôbec nemusia ustupovať zo svojich hodnôt, stačilo by, aby presadzovali postoje ako má Mikloško. Ale zdá sa, že ani rozklad demokracie im nie je dostatočným dôvodom. Šimečka je zas až prehnane korektný a slušný, čo síce mnohým voličom imponuje (ja k nim patrím), ale v dnešnej situácii si treba uvedomiť, že slušnosť a ráznosŕ sa nevylučujú. Osobne to už vidím len na občianskej spoločnosti, či sa dokáže postaviť na odpor, ale zatiaľ sa zdá, že nás je málo. Smutné, kde táto krajina skončí.
@eva8 Fico povedal:
„Ak dnes pán Šimečka odkazuje, že je za návrhom na odvolanie ministerky kultúry, ktorá okrem ohrozenia finančných záujmov pána Šimečku neurobila nič nedemokratické alebo neštandardné, ja pánovi Šimečkovi odkazujem, že navrhnem vládnej koalícii, aby za takéto hrubé zneužívanie demokratických inštitútov podala návrh na jeho odvolanie z funkcie podpredsedu NR SR a aby sa o návrhu na odvolanie ministerky kultúry a pána Šimečku konala spoločná rozprava,“
Šialené, čo sa tu deje. A ešte šialenejšie, že ľuďom, až na pár vynimiek, to nevadí.
@annm81
@eva8
@viestta Baby ved vy ste z rovnakeho tabora, mozno mate aj rovnakeho zamestnavatela, tak co si nedate stretnutie niekde na kavicke a tam mozte pokecat o nesmrtelnosti chrusta, zasomrat si poriadne na vladu a napokon to cele ukoncit nejakym sladkym zakuskom, ktory vam zlepsi naladu a pocit z dobre straveneho casu v kruhu chapajucich priateliek, 😁😉😅
@egonsk môj drahý tragéd (toto meno som si pre teba obľúbila, ako si si isto všimol a tajne dúfam, že sa ujme), možno ťa to udivi, ale niekto môže diskutovať o veciach len preto, že chápe, čo znamená byť občanom, záleží mu na jeho krajine a nechce žiť v nedemokracii. Viem, že dezorientovaným voličom koalície tieto diskusie nič nevravia, nemajú znalosti ani kapacitu ich pochopiť, ale ešte stále si na tomto verejnom fóre môžu niečo prečítať napr. nevoliči alebo prvovoliči a bolo by fajn, aby tu okrem dezinfo bolo aj niečo k veci. A čo ťa možno prekvapí ešte viac, keďže od vás z krčmy takého človeka nepoznáš, ale je nás predsalen viac ako tri a nielenže sa osobne nepoznáme, ale asi ani nežijeme v jednom meste, dokonca v jednej krajine.
@annm81 keby hlupost vznasala, lietas tu ako holubicka. To, ze tvojim ukolom je tu znevazovat, glorifikovat, manipulovat, vysmievat a zosmiesnovat, uz si vsimlo dostatok ludi, ako aj to, ze vsemozne sa snazis podsuvat zkreslene informacie a pohlady, aby si dosiahla vysledku, ktory od teba tvoj chlebodarca pozaduje. Ano, bezny clovek nema potrebu reqgovat stylom ako to robis, preto sa mozes aj na hlavu postavit a nezakrijes fakt, ze tvoje slova su presne a manipulativne smerovane, ako si napokon aj potvrdila v poslednej reakcii na mna.
Stale spominas krcmu, takze asi tak sa naziva nove pomenovanie miesta pre kaviarenskych povalacov aktualnej opozicnej uderky, ktora tu posobi aj cez tvoje prispevky. Sklamem ta, ale ja na take hluposti vysedavania cas nemam a koho som volil je moja osobna vec s ktorou nezatazujem svoje okolie, takze tvoje utoky voci mne a bohapuste domienky o mojom zivote ta mozu zrat ako rakovina, no mna neurazis, lebo mi nesiahas ani po kotniky.
@annm81 Na rozdiel od teba sa ja za svoje postoje hanbit nemusim, preto nema potrebu kohokolvek tu stale urazat, prilepovat mu nejaku hlupu prezyvku a znevazovat jeho prispevky, ako to robis neustale ty. Viem, liecis si tu svoje komplexi a mas aj jasne zadanie od svojho chlebodarcu. Potom sa ludia divia, ze je vsade tolko zla. Si toho absolutne jasnym cistym prikladom. 😁
@carolynka
Ako tak citam. Media pisu kazde nieco ine.
A uz netusim o co teda islo..
Takmer vsetci sa vyjadruju k divadelnemu predstaveniu. A ze kuffa rozhodoval, kto z pritomnych moze co sledovat.
V tomto clanku pre zmenu uvadzaju, ze kuffa sa vyjadroval k perverznemu filmu a k detskemu obecenstvu. 🤷🏼♀️
@egonsk Radšej sa začni vyjadrovať k veci, namiesto toho, aby si tu riešil diskutujucich a potom možno ubudne dôvodov, prečo niekto rieši tvoju osobu. Načo si došiel do diskusie? Čo k téme si doniesol okrem toho, že si sa nás snažil uraziť? Keby som sa mala ako vyjadriť k tvojim aegumentom, tak by som sa aj vyjadrila, ale ty si ma oslovil a žiadne argumenty nedal, tak teda riešim len tvoju tragickosť

@eva8 ak sa niecoho zlakol, tak toho ze nie je nesmrtelny, to takych ako on postavi na nohy aj na zem
a potom mozno jeho kamosi z mafia particky, pretoze s takymi podobne ako s ruskymi nie je sranda...teda plati co som pisala, ako da sa maskovat, ze si tiez zralok, no on minimalne sam vie, ze nim nie je.
A respektujem, ze ti pride silny, mne pride divne, ak je niekto ako on vyhlaseny za mudreho, silneho a netusim este akeho, obyc chlapec z Topolcan, ktory podobne ako ten z Kezmarku a dalsi taky z Banskej tusim je sa dostali tak vysoko, ze ani sami neverili, ze sa da dojst az tam. Vonku v zahranici nebol nikdy nicim len akceptovanym z akceptovanej krajiny, ziadne velke caro okolo neho nevzniklo a ja zas dam na nos viacerych, ktore ma len utvrdzuju v tom, ze je to mozno velky kapor v rybniku, ale nie je to ani stuka a uz vobec z toho neurobis ani lososa a ani nic dalsie.
Ale beriem, ze tebe to pride ine a inak. Z coho to dedukujes? Ze sa mu podarilo vyhrat volby? Podvodom? Strachom? Ze tolko krat okradol krajinu a je mu to fuk?
Cim ti pride silny? Ze sa tolko krat vratil? Nic neurobil, vec verejna po nom neostala ziadna, jedine co mi napadne je ta s bananom v ruke pri traktore, ktora ho akoze reprezentovala natolko, ze ju naserviroval az madame Merkel. Neviem, ja nic velke na nom nevidim...a historia myslim ukaze, ze to bude max heslo vlastnou hlavou s kolou v ruke.