icon

Šimečka a jeho rodina čelí vyhrážkam

11. sep 2024

Smer robí čo môže aby všetkých umlčali. Sú to mafiáni.

https://www.cas.sk/clanok/2963979/simecka-a-jeh...

Strana
z10
eva8
18. sep 2024

@tetapetra odovodnili to nejak tym, ze knihy su pre "vyssiu vrstvu", nie kazdy ich cita 🙃 Vsak cim nevzdelanejsi narod, tym lepsie. Mladez nech pocuva jútuberov, deprimuje sa repom. Naco citat? S danou na knihy ma dorazil. Vsak uz teraz su encyklopedie a vzdelavacia literatura draha. Riadenie sa dezinformaciami na nete je vybornym riesenim 😔

tetapetra
18. sep 2024

@eva8 to viem ako to zdôvodnili, nevedela som aká je daň za knihy a tá je teraz 10%. Čiže pôjde hore o 13%

eva8
18. sep 2024

@tetapetra ha, teraz mi napadlo. Kto by al povodcom prevratov, boja za Slovakov v minulosti? Tzv. inteligencia naroda. Nezna revolucia? Umelci. Cize knihy netreba citat. Kniha = nepriatel maroda. A Michalko s jeho nadaciou (zahrnujuc knizky) je spokojny. Nech prekvitaju kniznice. Kniha ako darcek - nie. Vsak bude stacit pri tych cenach lizatko -zero, pretoze cukor skodi

gribka1
18. sep 2024

@eva8 Vždy to bola menšina, tá ktorá živí tento štát, tí aj štrgali, a proti tym sa stále bojuje.

eva8
18. sep 2024

@gribka1 mne je luto, ked tych, ktori aj nieco chceli zmenit, ovladla moc a zamotaju sa do zauzivaneho systemu. Neda sa vsetko hned zmenit. Postupne ano

gribka1
18. sep 2024

@eva8 Lenže čo sme tu už zažili v tej politike za jeden ľudský život, a nič sa nemení, stále len dúfať, že raz. No pominieme sa a nič.

ada309
Autor odpoveď zmazal
tetapetra
18. sep 2024

@eva8 no Michelko s tým moc nie je spokojný.

gribka1
18. sep 2024

@tetapetra Až tak veľmi zase neprotestoval, alebo len tým, že má vydavateľstvo?

tetapetra
18. sep 2024

@gribka1 skôr to druhé 😉. Chlapec chcel ukázať,že ani jemu sa to nepáči, jeho voličom to stačí. Ti aj tak nečítajú.

eva8
18. sep 2024

@tetapetra Michalko bude robit vsetko preto, citujem: "aby to zvratil". To si vobec necitaju navrhovane zakony pred schvalenim? Len jednotne hlasuju za? Absolutne nekominukuju medzi sebou pri zostavovani navrhu zakonov? Opat budu predkladat novelizacie?

eva8
18. sep 2024

@tetapetra boji sa, ze mu poklesne predaj knih.

jana_eyre_2
18. sep 2024

@dobryden
@oliolijanka
@darina77 čo vravíte na zmeny čo včera ohlásil Fico? Veľmi ma zaujíma vás názor..

dobryden
18. sep 2024

@jana_eyre_2 Ja nie som Fico volič a Fica kritizujem,cize nie su pozitivne ale zasa po Matocicovi tu nic neostalo,niekde sa utiahnuť asi musi.Akurat mali zacat oni so svojimi platmi.To ze sa mi nepaci jeden tanec neznamena ze automaticky som na strane Fica.Taktiez som znechutená z odvolania Simecku.Ale horise považujem ze zrusili stat prokuratúru,oslobodili väzňov,Taraba si robi kšefty so susedom právnikom,a obmedzujú slobodu slova.
A co je najhorsie u nas nie je asi ziadna voliteľná strana.

gribka1
18. sep 2024

@dobryden Ja len toľko k tomu Matovicovi, za tie dlhý môže, či už toľko koľko nevieme, pretože doprial konečne aj pracujúcim, nie len tým ktorých musíme živiť. Ale za dezolatny stav zdravotníctva, školstva, infraštruktúry a iné rezorty môže iba a len Fico.

dobryden
18. sep 2024

@gribka1 S tym suhlasim,no Matovic rozhadzoval.Ale je pravda ze ludom najviac dal.

gribka1
18. sep 2024

Bolo by fér keby sme vedeli ako to dopadne bez covidu, no takto za to môže aj nemôže. Uznávam že bolo mnoho hlúposti, kde išli peniaze, ale to zas v súvislosti s covidom.

oliolijanka
18. sep 2024

@jana_eyre_2

To si musis predstavit ako rodinu trebars s tromi dospelymi detmi. X rokov si pokojne nazivali, kasu spracoval otec rodiny. Zrazu nastala vzbura a rodina odsuhlasila, ze kasu bude mat pod kontrolou najmladsi syn, psychiatricky pacient, ktory ani vlastne vreckove spravovat nevedel a musela to robit jeho manzelka.
Tak mlady nakupil vakciny, zakazal bratom pracovat, a tym prispievat do rozpoctu, nakupil testy a postavil celu rodinu do radu, aby ich otestoval. Polovica z nich prechladla, trebalo im nakupit, starat sa o nich.
Na vsetko si zobrali uver z banky.

Ok, uz rodina videla, ze je zle, mladeho odpratali, dali kasu do ruk prostrednemu. Ten zvykol ponukat alkohol na jarmoku, ten sa musi vyznat!
Ten a jeho kamarati porozdavali rodinne zbrane a lietadla susedom a dedine prislubili, ze nakupia nove. Na dlh.

Medzitym sa ukazalo, ze manzelka najstarsieho brata aj on sam tajne poberali z rodinnej kasy za tanec, ktoremu väcsina ludi v rodine nerozumela a bolo im to na smiech, ako sa ta zenuska natriasa.
Plus najväcsim problemom najstarsieho brata bolo ze zeny a muzi maju vlastnu toaletu a zvysnych 70 pohlavi vlastny zachod nema.

Treba spomenut, ze zienky troch bratov ostavaju tri roky s detmi doma, väcsina je nezamestnana, poberaju prispevky a ked si aj pracu najdu, po zopar odpracovanych tyzdnoch sa hodia na PN.

Cize, ked sa znova raz odsuhlasovalo, kto bude zodpovedny za rodinne peniaze, samozrejme sa rodina zhodla na tom, ze najschopnejsi bol otec.

Tuto "potupu" nezvladol nejaky kamarat tych blaznivych synov a snazil sa ich otca zastrelit.
Alebo ten kamarat bol taky neschopny, ze piatimi strelami nezvladol svoj cin dokonat, alebo bol otec taky duchapritomny, ze sa strelam vyhol, alebo boh nad nim drzal ochrannu ruku, ako chcete...otec prezil.

Mohol by aj on pobrat uvery z banky, kolko by chcel a zit si z nich a rozdavat Nakupit 10% neprisposobivej mensine klobasy a ti by ho volili dokial by zil. Nie, rozhodol, ze vnukom zanecha co najmensi dlh. Vsetci synovia budu pracovat a zo svojho platu splacat, co navyvadzali.

Mna sa zvysene dane netykaju, nie som clenom rodiny. Zijem vo vedlajsom dome, kde vsetko funguje a vodi sa nam dobre.
Aj napriek tomu, ze financne sa mame velmi dobre, som sokovana, ked vidim ake kociare nakupuju zeny z toho chudobneho domu svojim detom, na akych autach jazdia, kolko ich maju, ake domy si postavili, ake oblecenie nosia... vsetko na dlh ale nosy hore, ze im do nich prsi.

A teraz ma jedna z tych zien konfrontuje kvoli tomu, ze otec zvysil poplatky o 3%.
Cize jej kociarik nebude stat 2000 euro, ale 2060.

Co ja sa mam k tomu co vyjadrovat? Ja som sa len z vedlajsieho domu zabavala na tom, ako ste platili tej spotenej zenuske tolke peniaze za jej tanec a este si ju tu obhajovali, lebo ona (za otcove peniaze) studovala v Antverpach!!!😀 A vase deti lížu labu...

@jana_eyre_2 Pochopila? Co ja by som sa mala vyjadrovat k niecomu, co vcera povedal Fico? Co ja mam s Ficom?!
Ak poviem, ze simeckova tancuje na hanbu a pobera peniaze od statu, automaticky je mojou povinnostou vyjadrit sa k tomu, co urobil/povedal Fico???!
Aby ste ma tu mohli lyncovat? Ved s vami uz nikto nechce diskutovat. Ked si honite ego v tychto politickych diskusiach same, bez toho, aby vam niekto oponoval, neznamena to, ze vy ste tie mudrejsie, ze mate pravdu a ze ste väcsina.

Znamena to iba, ze nie len vasi muzi s vami doma diskutovat nechcu, ale ani nikto tu na mk, lebo ste otravne.

kristiii
18. sep 2024

@dobryden po Ficovi tu tiež nič nezostalo a to nebol ani kovid ani vojna u susedov. To, čo Matovič rozdal ľuďom, by Fico rozdal sebe a svojim a v oveľa väčších čiastkach. Niektoré Matelkove kroky boli riadne mimo (očkovacia lotéria), na druhej strane, Fico by robil opatrenia rovnako, len možno v inej podobe. A Matelko by ho za to drbal ako Fico jeho.

jana_eyre_2
18. sep 2024

@oliolijanka jaaj, vieš ja si ťa pamätám veľmi dobre ako si Fica vždy obhajovala.. tak teraz sa netvar ako to ide mimo teba.. také ako ty, z toho vedľajšieho domu nám tu spôsobili svojimi hlasmi úplnú potupu.. zabávaj sa teda ďalej, keď som taká otravná píšeš celkom dlhý trakat..

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
Strana
z10