icon

Šimečka a jeho rodina čelí vyhrážkam

11. sep 2024

Smer robí čo môže aby všetkých umlčali. Sú to mafiáni.

https://www.cas.sk/clanok/2963979/simecka-a-jeh...

milanemila
12. sep 2024

@ciarraa ano je to nutne, ved zeny a matky su sucast spolocnosti a volicly, preco by sme sa tu nemohli bavit o politike? Ci akoze nam prinalezi riesit iba okakane plienky? Vsak ked to teba nezaujima a riesit to nechces, tak ta nikto nenuti zapajat sa do politickych tem 🤷🏼‍♀️

eva8
12. sep 2024

@oliolijanka ja ti rozumiem, o com pises. Cela zalezitost ohladom dotacii sa este presetruje. Lenze preco sa vyhrazaju Simeckovej rodine? Vsak dotacie dostali opakovane. To nikoho nezaujimala ich cinnost?

A opat si odpoviem sama, odkial je asi to cislo 'milion':
Robert Fico navrhol odvolanie Michala Šimečku pre dotácie, ktoré mali dostávať od ministerstva kultúry a spravodlivosti organizácie spojené s jeho rodinou v rokoch 2020 až 2023. Šimečka sa bráni tým, že on ani jeho strana neboli nikdy vo vláde a je preto nezmysel, aby mal dosah na prideľovanie grantov. Zároveň zdôrazňuje, že organizácie, ktoré dotácie poberali, ich dostávali už roky a aj počas vlád Roberta Fica.
https://www.aktuality.sk/clanok/FCw644i/sef-hla......

A naco pouzivala peniaze Nadacia Milana Simecku? Opat si odpoviem sama. Jednoduch sa to da najst cez oficialne zdroje (nie tlac). Okrem ineho, tiez na kulturu, rozne festivaly, na spajanie a pochopenie ludi medzi sebou, napr. aj cudzincov zijucich medzi nami.
Napr. aky ošiaľ nastal na Slovensku v obdobi vzrastajucej migracnej krizy? Aka doslova nenavist (najhorsie slovo, vyznam, pocit) vznikla k "neslovakom" menom a vyzorom. Kamarati sa zmenili na nepriatelov, deti zacali byt sikanovane, doteraz sa na verejnosti este ukazu nejake prejavy. Prevencia na Slovensku pred migrantmi? Taka, ze z jedneho dna na druhy sa spoluziak stal nepriatelom? Kto nezazil, nevie.
Rozsievanie strachu spravi svoje. A na zaklade strachu sa da dokazat vela.

Nie celkom suhlasim so Simeckom, co povedal v tom "šote", ktory som prilozila. Nejde len o pomstu. Ide aj o demonstrovanie moci. Fico sam povedal po volbach, ze ma moc. Ma v rukach moc. Bude vladnut mocou. To si pamatam, pre mna to bola negativna ceresnicka na torte.

Ja by som tiez radsej pomohla chorym, nevladnym. Chuda starucki dochodci, chori, rodiny s chorymi clenmi. (Danko presadzuje pomoc seniorom, to mu uznam). Nadacie, zbierky supluju ulohu statu. Tiez by som dala napr. prednost tryznenym ludom pred tryznenymi zvieratkami. Ale neda sa zachranit vsetko. Treba rovnovahu.

V prvom rade treba porozumenie. Zloba, vojna vsetko nici. Kulturne podujatia vyvolavaju emocie. Uz len, ked som sla z filmu Miki a z filmu Kavej, navstevnici mali uplne rozdielne emocie po oboch filmoch. Ale drzali spolu. Po koncerte AC/DC tiez drzali spolu. Aj po tomto tanecnom predstaveni pravdepodobne drzali divaci spolu - boli v pomykove, mozno zdeseni. Vacsina vyhladava krasu, pokoj, klud. Pri alternativnom umeni treba cakat cokolvek. A odkaz. Clovek musi predpokladat, ze ho caka nieco nezvycajne.

A mozno po presetreni vyjde navonok, ze Simeckovci maju prsty v tom, ze dostali dotacie nepravom, ze klamali. To budem velmi sklamana. Ale opat dvojity meter. U Zigu platila prezumpcia neviny az pokym, vdaka novele trestneho zakona, pozastavili trestne stihanie kvoli premlcacej dobe. Zatialco k Simeckovi sa vytvorila vlna odporu, ktora vyustila do vyhrazok typu, ze je zverejnene, kde jeho dieta, rodina pohybuju, ze bude velmi trpiet....
Prezident mieru to neustal, silnejsi premier moci (ako sam o sebe vyhlasil) zvitazil nad Pellegrinim. U Pellegriniho mam stale nadej, ze ukludni spolocnost. (neviem preco, svojim vystupovanim dobroty, mi pripomina Dubceka, ten mal chrbtovu kost). Simecka by ma naozaj sklamal, ak by vysetrenia ukazali, ze je podvodnikom. Zas, da sa verit sucasnemu sudnictvu? Kto chce bit, palicu si najde. Vytvara sucasna koalicia "mafiansky protigang"? Alebo je vytvoreny sam?

Ano, PS je zamerane na EU, zatialco koalicia je pronarodna. Ja vravim, ze svet sa zmensuje, ludia cestuju, mladi studuju, vytvaraju sa kamaratstva medzi roznymi statmi, "rasami". Dat sa zneuzivat (Slovensko) niekym druhym ("zapadom"), byt v podruci toho ineho (EU), nie je dobre. Na druhej strane, v jednote je sila.

To uz som zasla privelmi do politiky. Ale verim ludom, verim nam, verim, ze aj tato koalicia prinesie nieco dobre pre Slovensko, Europu, svet. Slovensko tvorime my, nase spravanie sa navzajom k sebe. Bezmocnost vyvolava niekedy zlost a zlost zaslepuje a vyvolava roztrzky. Som prikladom - vcera som pisala v navale emocii (nie zlosti, ale "zhrozenia").Pisanemu slovu chyba intonacia, pohlad, rec tela. Preto je tazsie rozlisit vyznam, ako je myslene to napisane..
@dobryden

jednoduchomaria89
12. sep 2024

Ďalšie fantastické správy od sociálnej demokracie , toto nech láskavo rieši a nie dotácie, ktoré oni rozdávali :Vláda už do druhého piliera od svojho nástupu raz zasiahla. Ako sa dočítaš v tomto článku, hrozí, že sa tak stane opäť. Z pôvodných 5,5 % znížila odvody na 4 %. Neznie to ako veľa, no pre mladých pracujúcich, ktorí do zamestnania nastupujú v súčasnosti, to znamená, že za 40 odpracovaných rokov stratia približne neuveriteľných 38 000 eur na každých 1 000 eur hrubej mzdy.

V súčasnosti sa črtá ďalšie znižovanie, a to na 3 %. Vyplýva to z uniknutých informácií z ministerstva financií.

gribka1
12. sep 2024

Napadlo ma, že by sa mohla zaloziť vysoká škola politická, vyškoliť študentov k zodpovednému riadeniu štátu, nech to tu už niekto dá do poriadku. Lebo do politiky vstupujú tupé hlavy s vysokým egom.

xckaretxxx
12. sep 2024

Ach, čo si to vôbec dovoľujú, sak SVATY SIMECKA

autor
12. sep 2024

@xckaretxxx ? Takže to je v poriadku hej.

gribka1
12. sep 2024

@xckaretxxx Normálne by bolo, vyšetriť to z čoho je obviňovaný, počkať na výsledok auditu a potom, ak sa nájde niečo, mal by odstúpiť alebo nech ho odvolajú. Ale radšej tu budeme riešiť týždne jedného Šimečku, akoby sa mali riešiť problémy slovenska, to fakt tak málo stačí?

eva8
12. sep 2024

@gribka1 riesit sa mali vyhrazky

gribka1
12. sep 2024

@eva8 Vyhrážky sú samozrejme primitívna reakcia hlúpych ľudí, neviem ako my to tu vyriešime, ale polícia je neschopná vyšetriť čokoľvek. Bohužiaľ. A pritom jednoduché.

eva8
12. sep 2024

@gribka1 aspon sa informuje, co sa deje a prejavenym nesuhlasom vychovavame potomstvo, ze toto nie je spravne.

gribka1
12. sep 2024

@eva8 Samozrejme, veď treba na to poukazovať.

dobryden
12. sep 2024

@julish To je jedno kde študovala ako tanečníčka je slaba, bars ktora tanecna akadémia na Slovesnku,ktora napriklad uci deti ju tromfnú.Proste jej tanec a tance,co som videla je druh umenia ktory je dost trapny a s tancom toho ma malo spolocne.Taky brack dance by nedala.Je slaba preto aj tento druh “umenia. Mne o dotácie nejde,nech ma i ked si myslim ze ako partnerka politika núdzu o peniaze nema.Ale nech teda ukaze ten tanec nie tieto cudesne predstavenia.Proste pre mna je to skor vrchol nevkusu.

dobryden
12. sep 2024

@eva8 poloz si otazku,rodina Simecku je naozaj odkázaná na dotácie?

larinka552
12. sep 2024

@danyelia ak ta viac trapi epilepticky tancek ako nicenie demokracie, slobody slova, korupcia, rozklad pravneho statu, zvysovanie dani, inflacia, pokles zivotnej urovne atd. atd.... tak uz neni dalej o com.
A ked to bolo tak, ze SMER v 2016 schvalil nepricetny tanec a ani sa neunuval to vidiet, tak opat jedna krasna vizitka pre nich, ze ich ani nezaujima kam tie statne peniaze idu. Predpokladam, ze ked odklepli peniaze na vystupenie Krala primitivov Rytmausa tak to pokladaju za vysoku formu slovenskeho umenia.
A Simecku nesledujem, nie som jeho volic. Ale to, ze to je zamerny boj na znicenie jeho a dokonca aj jeho rodiny musi vidiet aj slepy.
A ver mi, ze ak toto ludia odmietaju vidiet a pochopit tak mne sa dalej natahovat uz vobec nechce a v tejto diskusii asi koncim.

tetapetra
12. sep 2024

@dobryden a teraz otázka,nakoľko už PS zverejnili zoznam dotácií. Fico,Kuffovci, Michelko,Huliak.... sú odkázaní na dotácie?

jana_eyre_2
12. sep 2024
mondolina
12. sep 2024

oni idú niekoho odvolávať 🙈 prašivci prašiví

tetapetra
12. sep 2024

@mondolina a keďže vieme kto je muňko, tak peniažky išli jeho dcére do Saturu 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

katies0410
12. sep 2024

Prosím, vyjadrite sa tie ktoré tu stále obhajujete Fica. Prezrite si dobre zoznam, máte tam aj odkazy, kde si to môžete overiť..

jednoduchomaria89
12. sep 2024

145,745.90€ 2024 Obec Prašice Modernizácia telocvične Ladislav Rybanský strýko konateľ STYLE - MONT s.r.o. 31429424 Smer premiér
Fico, Robert 167,527.40€ 2024 Obec Prašice Stavebné úpravy a práce na spevnených plochách pri telocvični a doplnkové práce v znení dodatku Ladislav Rybanský strýko konateľ STYLE - MONT s.r.o. 31429424 Smer premiér
Fico, Robert 9,627.24€ 2024 Obec Skačany

jednoduchomaria89
12. sep 2024

@jednoduchomaria89 tak aspoň v obci prašice majú modernú telocvičňu ☺️😉

jednoduchomaria89
12. sep 2024

@jednoduchomaria89 Inštitút Krista Veľkňaza o.z /Stefan Kuffa a pár miliónov EUR …. Snáď sa tam aspoň mení voda na víno za tie prachy

svetlonos
12. sep 2024

A my iz roky naschvál nemáme televíziu, spravy nepozeramva pokial sa deje niečo dôležité, muz mi povie, samonas...e sa. Ja sa mu to odkiaľ a hotovo 😁
Po prvé- vies ty osobne tito situaciu zmeniť? Nie! Takže po druhé - nehas co ta nemali!
Simonka je politika? Tak potom vedel do akej spoločnosti ide.
A kde je je problém? Poznám podnikateľa, ktorého určitá skupina ľudí "presvedčila" na "darovanie" obrovskeho lukrativneho stavebného pozemku 😉 Teda ak lubi svoju rodinu. No co, tak "daroval"...
Keď chceš s vlkmi zit...
Nemáš inak dosť svojich starosti ci si teraz objavila novoty ako riesia určite skupiny určite veci?
Ries seba a nebudeš mať vás na capiny.

dobryden
13. sep 2024

@tetapetra Dotácie by mali slúžiť ludom co ich blízki nie su v politike,ci je to opoz alebo koalícia.Vserci spomínaní sa podla mojho odhadu topia v euracoch.

tetapetra
13. sep 2024

@dobryden Simečka nebol v politike. Zato Huliak áno, starosta, Muňko áno smer.

jana_eyre_2
13. sep 2024

@dobryden skús si len troška predstaviť situáciu : založis si organizáciu, ktorá bude prospešná pre spolocnost - ja neviem skús si podľa ľubovôle dosadiť zameranie tej organizácie.. bude sa jej dariť, dostane aj rôzne dotácie od štátu.. tvojim deťom sa narodia deti... A vnuk bude šikovný - dostane sa do politiky.. tvoja organizácia stále bude fungovať.. čo urobíš? Naozaj tvoj vnuk nemôže mať vlastnu kariéru, lebo ty máš svoju organizáciu? Naozaj ti to nepríde na hlavu padnuty argument?

dobryden
13. sep 2024

@tetapetra Ja si nikoho nezastávam.Tak bol europoslanec,nie?

dobryden
13. sep 2024

@jana_eyre_2 Nepride mi úspešná tanečnica ta Soňa.Naozaj ja mam rada umenie aj podporím tanečné skoly ale to co predvádza je skor trapne.Moze kludne ucit tanec na zuske za 1000€ mesacne.

tetapetra
13. sep 2024

@dobryden áno bol ale až v roku 2019 máš google,tak si pogoogli. K tým dotáciam len toľko,že nejdú s tvojho, sú to badzety, ktoré sú vyčlenené dopredu. Ja nezanašam rap a verím tomu,že taký rytmus si počas covidu tiež požiadal o peniažky.

jana_eyre_2
13. sep 2024

@dobryden fakt úžasná odpoveď na moju poznámku.. predpokladám že si asi nepostrehla čo som sa snažila ilustrovať..

A mimochodom chápeš vôbec čo to znamená byť europoslanec?

A ešte sa ťa spýtam, hoci nepredpokladám že mi odpovieš - čo vravíš na to, že Slovensko zrejme príde o 13MILIARD európskych peňazí, pretože táto vláda urobila kroky ktoré to zapríčinili?