Stretnutie Fico - Zelensky
Velmi zaujimave vysledky/nevysledky stretnutia Fica a Zelenskeho. Osobne som rada, ze sa stretli.
https://www.ta3.com/clanok/1010451/fico-zelensk...
@sara0 no, Trump dnes zaviedol Ministerstvo vojny. Podla jeho slov nejde len o zmenu nazvu, ale o dosahovanie vitazstva prostrednictvom sily.
A on sa tesi na Nobelovu cenu mieru
@eva8 a tým ako čo chceš naznačit ? že to tu zvalcuje usa tak sa radšej na podnose položíme pod rusko ?
to že to premenoval je len šou pre jeho voličov nič viac a nič menej
a nobelova cena nie je o tom že si ju vydupka
@eva8 a tým ako čo chceš naznačit ? že to tu zvalcuje usa tak sa radšej na podnose položíme pod rusko ?
to že to premenoval je len šou pre jeho voličov nič viac a nič menej
a nobelova cena nie je o tom že si ju vydupka
@sara07 len doplnenie informacii, co sa dnes udialo., ako zmysla mierumilovny Trump.
O tych nemeckych analyzach som nevedela, nepatram hlbsie od zaciatku leta
@sara07 len doplnenie informacii, co sa dnes udialo., ako zmysla mierumilovny Trump.
O tych nemeckych analyzach som nevedela, nepatram hlbsie od zaciatku leta
@eva8 tak potom v podstate nemáš načom na akých informáciach stavat, a máš niektore veci vytrhnuté z kontextu
trumpa čo vyhlasi povie musíš sledovat každy den, vid cla tie meni nostop
@eva8 tak potom v podstate nemáš načom na akých informáciach stavat, a máš niektore veci vytrhnuté z kontextu
trumpa čo vyhlasi povie musíš sledovat každy den, vid cla tie meni nostop
@sara07 nerozumiem. Vsak ti neprotirecim.
O Trumpovi som pocula v radii pri vareni obeda, tak som to napisala kvoli tomu, ze chce mier zabezpecit vojenskou silou. Vojenskou silou. Sam tvrdi, ze to nie je len zmena nazvu. Uz sa o planovanej zmene nazvu hovorilo skor, brala som to ako formalitu. Ale od dnes obeda to ma zmena nazvu svoj vyznam
„Je to oveľa vhodnejší názov vzhľadom na to, v akom stave sa svet práve nachádza,“ povedal Trump novinárom v Oválnej pracovni po boku šéfa Pentagónu Peta Hegsetha, ktorý sa odteraz môže volať „minister vojny“.
Trump nemôže formálne zmeniť názov Pentagónu bez súhlasu Kongresu, ale jeho dekrét povoľuje používať nové označenie ako „sekundárny názov“.
Trump už na konci augusta vysvetlil, že návrat k pôvodnému názvu bude odkazovať na americkú históriu víťazstiev, ktorú označil za neuveriteľnú.
https://www.ta3.com/clanok/1010589/pentagon-je-...
Americké ministerstvo vojny založil v roku 1789 prezident George Washington. V roku 1947 ho prezident Harry Truman reorganizoval a v roku 1949 bol úrad premenovaný na ministerstvo obrany.
Snaha o zmenu názvu Ministerstva obrany ho však ukazuje aj ako prezidenta, ktorý rovnako horlivo hovorí o vojenskej sile v zahraničí. „Nechceme byť len obranou, chceme aj ofenzívu,“ vyhlásil Trump
https://www.ta3.com/clanok/1009029/ministerstvo...
Po podpise v Oválnej pracovni Bieleho domu Trump vyhlásil, že zmena symbolizuje americké víťazstvo a americkú silu.
https://spravy.stvr.sk/2025/09/trump-nariadil-p...
Sobotne dialogy - host nas premier (posobi unavene, nie div)
https://podcasts.apple.com/sk/podcast/sobotné-d...
Sobotne dialogy - host nas premier (posobi unavene, nie div)
https://podcasts.apple.com/sk/podcast/sobotné-d...
@eva8 Mna zaraza, ze niektorych ludi na sk zaujimaju skor porblemy Ukrajiny,ako preblemy sk .. A ym myslim aj problem,ktory vytvoril prezindent Ukrajiny nicenim infrastruktuy,ktora dodava sk zivotne dolezite suroviny.To munie je dodt, ze sk aj ine ru staty zivia miliony jeho uprchlikov ,co nechu ani bojovat za obrnu svojej vlasti? Na ukor vlastnych obyvatelov? Este si bude dyktovat podmienky? To si prdstavuju ti ludia,co tak velebia Ukrjinu a Zlenskeho, ,ze budu schopni platit zvysene ceny energii a tovarov ,ked sk nebudemat lacny prisun ropy a plynu? A odkiial ho asi ziska,ked nie z Ruska?
To,ze ich idelogia neznasa politiku tejto vlady aj jej premiera ako takeho je jedna,vec.
Je jasne,ze lavicova vlada nikdy neprinesie a nepriniesla prosperitu krajine.Ale ved lavicu si vzdy na sk ludia volia.Davaju hlasy najviac prave lavicovym stranam. Cize Smeru A teraz preferenciewsu ,ze aj PS. To maju prdstavu,ze potom,ako sa politika PS premietne do vladnutia, bude na sk lacnejsiia surovina z USA? CI Norska?
Realita im unika.Pr eidelogiu nevidia realie.
Traup je predovsetkym dobrym obchodnikom.Takze preferuje,aby Europske staty kupovali drahu ropu z USA. Tak im dochadza,ze ta preprava je taka draha pre sk,ze zvysi neumerne ceny tak,ze sa premietnu do zvysenych cien energii,sluzieb a tovaru na sk?
Myslia si,ze dotovane energie budu aj za vlady lavicoveho PS ?
Moralka je jedna vec, pravo /aj medzinarodne/ dalsia a eknomika znovu dalsia vec.
Komu uz len v poltike zalezi na medz.prave? USA ich poruzsovalo ako na bez.pase. AJ staty EU /vid bambardovanie Srbska/.Ato iste urobilo aj Rusko . Tak aky je medzi tymito statmi rozdiel?
Takze pragmaticky ked sa neacelu pol.situaciu pozrieme , tak vidime,ze ti ludia, ci olitici,co sa neriadili nejakou idelogoiu globalistickou vedeli i,ze Ukrajina taha za kratky koniec d zaciatku. A ze nikdy nezvitazi nad Ruskom. To by muselli staty Nato vztupit do konfliktu. Abolo ajsne, ze Rusko dobije znacne uzemia.
Tak preco GB trvala na tom,ze v roku 2022 Ukrajana nema uzatvorit dohodu s Ruskom ,ked este mala viac uzemi pod kontrolou?No preto,ze zapadne staty aj vtedajsie vedenie USA USA si zelali pokracovat v konflikte dalej. Kto vtedy povedal ,co je teraz realitou,bol oznacny roznymi nelichtivymi nalepkami.A kde je pravda teraz? Vsetko sa potvrdilo.Vojna je kruta. Prbvnako trperli Srbi za bombardovania,Iracania , ci Ukrajinci teraz.
Ukrajina je plna korupcie. A niekto este povie,ze Zlenskeho obdivuje, ,ked podal ruku FicovI?
ved Fico teraz hovori len to, co bolo vzdy realitou. Prave pre to,co sk urobilo pre Ukrajinu by mal mat obdiv sk premier/nezalezi na tom,kto nim je. Hoci aj Fico.Ale cervene platno pred ocami ,krmene mediami asi funguje nejak negativne na relane uvazovanie. premier krajiny,ktora je poskodena konanim druhej strany,hoci sama velmi pomahala a pomaha Ukrajine. sa choval diplomaticky,
keby to blo v premietnuti na sukromie sk ludi,ako by sa sukromne voci pod clovekovi ci rodine zachovali oni v pod.situacii ?
Obyvatelov na sk by malo zaujimat ich vlastne dobro a blaho, Nie susedove prioritne.
V tom linku co si dala presne Fico popisuje,aka ta schdzka.bola, ze teda nie prijemna. Ale pre verejnost obaja predstierali diplomaticky z dvorilost.
Napadlo tych co su na strane viac Zlenskeho, ze on ich vlastne poskodzuje? A doda on ropu za rov. vyhodnych podmernok,ako je ta z Ruska? Ok, on si chrani vlastne zaujmy,ale sk si a musi chranit svoje. A to nekompromisne,
Stretli sa ukrajinský prezident a premiér Maďarska... Vlastne Juhoslávie... Či kerieho Boha... Fico sa tváril až moc vážne. Zelenský podľa mňa musel veľmi predýchavať, aby mu nenapľul do tváre.
Od začiatku plnoformátovej vojny (nie ŠVO) Ruska voči Ukrajime sa v medzinárodnom priestore, ako aj v diskusiách na sociálnych sieťach, objavuje mylná informácia, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj je nelegitímnym prezidentom
https://narodnemenu.eu/blogy/preco-sa-na-ukraji...
@eva8 Škoda, že v tom úplne objektívnom, a vôbec nie manipulatívnom článku nie sú tí ,, nezávislí fakt čekeri,, konkrétne menovaní. Ale dobre, ja nie som expert na ukrajinskú ústavu, je tam vyhlásený vojnový stav, v podstate si môžu robiť čo chcú. Posilňovať právomoci, prijímať zákony a zakázať voľby. Ukrajina nie je ani demokratická, ani suverénna krajina. Pred vojnou to ani nikto netvrdil, všetci sme vedeli aká je tam korupcia, ale odrazu je tam väčšia demokracia, ako na Slovensku.
@viestta Pan politik nebude ani z daleka ale ano trapna situacia.
@anonym_744486 nuz ked porovname tych dvoch, tak Fico vychada ovela horsie ako trapne. Ani to nenapisem to co mi napada a bolo by jednoslovne a vystizne, lebo by to bola asi posledna veta co tu napisem...
@anonym_632ad2 ty si ako vydedukovala, ze ho neznasame? Jednoducho vidime, ze uz davno nie je schopny viest vladu a uz davno nemal byt v politike. V kazdej civilizovanej krajine by bol uz davno na smetisku dejin, len u nas sa stale najdu ludia, ktori jeho (ne)politiku schvaluju, ktori ho opakovane volia (nikdy som nepochopila preco, ci nechcu vidiet a pocut alebo jednoducho maju poruchy pamate a kognitovnych funkcii) a este ho aj obhajuju.
@viestta Tak nazývaš ho zmrd, preto dedukujem že ho neznášaš. Ale ja ho tu neobhajujem, len hovorím, že veci nie sú čiernobiele. Civilizovaná krajina je ktorá? Ja napríklad neviem pochopiť, prečo je von der Leyenova po tom , ako bola v Nemecku podozrivá z korupcie keď bola ministerkou obrany, povýšená na predsedníčku európskej komisie. A po tom , čo tam vyrobila podozrenie z korupcie, ju zvolili opakovane. Inak nemala žiadneho protikandidáta, ako sa v demokracii patrí.
@viestta
@viestta Tak nazývaš ho zmrd, preto dedukujem že ho neznášaš. Ale ja ho tu neobhajujem, len hovorím, že veci nie sú čiernobiele. Civilizovaná krajina je ktorá? Ja napríklad neviem pochopiť, prečo je von der Leyenova po tom , ako bola v Nemecku podozrivá z korupcie keď bola ministerkou obrany, povýšená na predsedníčku európskej komisie. A po tom , čo tam vyrobila podozrenie z korupcie, ju zvolili opakovane. Inak nemala žiadneho protikandidáta, ako sa v demokracii patrí.
@viestta
@anonym_632ad2 to nie je o tom, ze ho neznasam. Neznasam kelovy privarok, Fico klame odkedy vstupil do politiky. Svoju karieru postavil na ucelovom klamstve. (Skoda, ze tak malo ludi to vidi) Takze este som ho pekne nazvala, dalo by sa aj vystiznejsie
@eva8 Škoda, že v tom úplne objektívnom, a vôbec nie manipulatívnom článku nie sú tí ,, nezávislí fakt čekeri,, konkrétne menovaní. Ale dobre, ja nie som expert na ukrajinskú ústavu, je tam vyhlásený vojnový stav, v podstate si môžu robiť čo chcú. Posilňovať právomoci, prijímať zákony a zakázať voľby. Ukrajina nie je ani demokratická, ani suverénna krajina. Pred vojnou to ani nikto netvrdil, všetci sme vedeli aká je tam korupcia, ale odrazu je tam väčšia demokracia, ako na Slovensku.
@anonym_632ad2 skoda, ze si si nepozrela link ustavy. To je znenie ustavy. Nie clanok, ktory niekto napisal. 🙃
КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ
@anonym_632ad2
Cize mi najdi citat. Presla som si ju, nenasla som tvoje tvrdenie.
Ano, parlament pokracuje v svojej cinnosti, aj je spomenuty postup sko, ale prezident pokracuje tiez. Odkial mas svoje tvrdenie?
@anonym_632ad2 to nie je o tom, ze ho neznasam. Neznasam kelovy privarok, Fico klame odkedy vstupil do politiky. Svoju karieru postavil na ucelovom klamstve. (Skoda, ze tak malo ludi to vidi) Takze este som ho pekne nazvala, dalo by sa aj vystiznejsie
@viestta Všetci politici klamú, celkovo je systém nastavený tak, že sa k moci dostanú len tí, ktorí majú peniaze. Čiže obhajujú predovšetkým svoje záujmy, alebo tých, ktorí ich platia. Hlavne na politiku väčšina normálnych ľudí nemá žalúdok, preto je tam veľa psychopatov a sociopatov.
@anonym_632ad2 skoda, ze si si nepozrela link ustavy. To je znenie ustavy. Nie clanok, ktory niekto napisal. 🙃
@eva8 O.k., chytila si sa tejto jednej veci. Ja sa nehádam, ani si nebudem podrobne študovať ukrajinskú ústavu, neplánujem tam žiť. Nech si Zelensky uzákoní aj doživotný mandát. Pointa môjho príspevku bola, že tam nie je demokracia.
КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ
@anonym_632ad2
Cize mi najdi citat. Presla som si ju, nenasla som tvoje tvrdenie.
Ano, parlament pokracuje v svojej cinnosti, aj je spomenuty postup sko, ale prezident pokracuje tiez. Odkial mas svoje tvrdenie?
@eva8 Inak ty si si len tak prešla ukrajinskú ústavu, a nenašla si, hej ? Lebo mne to nedalo, a vyhľadala som si ten článok, ktorý v tom tvojom linku ani nie je, a má 25 strán.
@anonym_632ad2 nie, nechytila so sa teziadnej jednej veci. Len ma zaujima, odkial si vzala tvoje tvrdenie, ze
"podľa ukrajinskej ústavy mal vládnuť parlament keď už je vojnový stav a nemôžu sa konať voľby."
tak som po tom patrala a hla, nenasla som.
A tak sa siria nezmysly nielen po socialnych sietach.
@eva8 Inak ty si si len tak prešla ukrajinskú ústavu, a nenašla si, hej ? Lebo mne to nedalo, a vyhľadala som si ten článok, ktorý v tom tvojom linku ani nie je, a má 25 strán.
@anonym_632ad2
V ustave ma byt nejaky link clanku?
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/254к/96-вр#...
@anonym_632ad2 nie, nechytila so sa teziadnej jednej veci. Len ma zaujima, odkial si vzala tvoje tvrdenie, ze
"podľa ukrajinskej ústavy mal vládnuť parlament keď už je vojnový stav a nemôžu sa konať voľby."
tak som po tom patrala a hla, nenasla som.
A tak sa siria nezmysly nielen po socialnych sietach.
@eva8 Tak som to pochopila, keďže má 5 ročný mandát, a potom právomoci prechádzajú na parlament. Je to článok 103, môžeš čítať bez faktčekerov a Harabina a pod.
@anonym_632ad2
V ustave ma byt nejaky link clanku?
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/254к/96-вр#...
@eva8 Článok ústavy, nie link článku.

@eva8 ale znacka a firma existuju
@viestta ano, ale ja by som tuto znacku v tomto vyzname momentalne nespomenula, preto moj predchadzajuci prispevok