icon

Stretnutie Fico - Zelensky

eva8
5. sep 2025

Velmi zaujimave vysledky/nevysledky stretnutia Fica a Zelenskeho. Osobne som rada, ze sa stretli.
https://www.ta3.com/clanok/1010451/fico-zelensk...

Strana
z4
f333
9. sep 2025
@eva8

@f333 ktore media uvadzaju, ze zvitazi Ukrajina a Krym bude prinavrateny Ukrajine?

@eva8 ty fakt nevies,o co ide? Trump potrebuje predavat v Europe svoju ropu. Takze to to je hlavny motiv. Konkurencia. Nie zabranenie financovaniu vojny.

@eva8 uz tomedia ani pol.strna PS terazneuvadzaju. Ale uvadzali to na zac. vojny. Pamätas, ako Fico vzdy tvrdil, ,ze Ukrajina nemoze zvitazit s jadrovou velmocou? vteda media ho div.neskalpovali za ten nazor. A vsetci nor omalne realisticky zmyslajuci ludia to vedeli .ze je to tak.Realita je kruta,ale pravdiva.
At en,kto povedal /pretoze vedle to,co bola aj e relaitou/ ze Krym Rusi nevratia/ bol mediami tiez ostro napadany a kritizovany.Treba dodavat zbrane a uvahy boli aj o armadach NATO/ na Ukrajinu.Pretoze musi zvitazit.
.A je vrateny Krym a bude? nie . A zvitazila a vitazi Ukrajina? nie,j naopak. Rusko vitazi.A skonci vojnu vtedy,ked ono uzna za vhodne.Pretoze ma dost silnu ekonomiku,na ropzdiel od EU ,co ho chcela sankciami znicit. Zial znicila len staty Eu.Teda jej obyvatelov.
ved si precitaj archivne spravy ci vyjadrenie roznych politikov zo zac. a priebehu vojny
Demokrati na sk,ti z PS co boli v parlamete len bojovat a bojovat. A dodavat zbrane. Zrazu ,ked sa karta obratila, tak povedia, ,ze treba mier zaistit.
Ach jaj.

eva8
autor
9. sep 2025
@f333

@eva8 ty fakt nevies,o co ide? Trump potrebuje predavat v Europe svoju ropu. Takze to to je hlavny motiv. Konkurencia. Nie zabranenie financovaniu vojny.

@eva8 uz tomedia ani pol.strna PS terazneuvadzaju. Ale uvadzali to na zac. vojny. Pamätas, ako Fico vzdy tvrdil, ,ze Ukrajina nemoze zvitazit s jadrovou velmocou? vteda media ho div.neskalpovali za ten nazor. A vsetci nor omalne realisticky zmyslajuci ludia to vedeli .ze je to tak.Realita je kruta,ale pravdiva.
At en,kto povedal /pretoze vedle to,co bola aj e relaitou/ ze Krym Rusi nevratia/ bol mediami tiez ostro napadany a kritizovany.Treba dodavat zbrane a uvahy boli aj o armadach NATO/ na Ukrajinu.Pretoze musi zvitazit.
.A je vrateny Krym a bude? nie . A zvitazila a vitazi Ukrajina? nie,j naopak. Rusko vitazi.A skonci vojnu vtedy,ked ono uzna za vhodne.Pretoze ma dost silnu ekonomiku,na ropzdiel od EU ,co ho chcela sankciami znicit. Zial znicila len staty Eu.Teda jej obyvatelov.
ved si precitaj archivne spravy ci vyjadrenie roznych politikov zo zac. a priebehu vojny
Demokrati na sk,ti z PS co boli v parlamete len bojovat a bojovat. A dodavat zbrane. Zrazu ,ked sa karta obratila, tak povedia, ,ze treba mier zaistit.
Ach jaj.

@f333 a ty si pamatas, ako som od zaciatku pisala, ze Putin nemoze prehrat? Ze to skonci rozdelenim Ukrajiny. A taktiez este velmi davno, ked v usa objavili bridlicovy plyn, ze ho zacnu nutit europe? Aj nejake linky som pridavala. Ak ano, tak vies, ze viem, ze aj na rope usa chce zarobit predajom Europe. No a potom vsetko zaradom - transport = zvysenie ceny u nas. Plus, ine zlozenie, teda uprava ropy, alebo prispisobenie techniky, dalsie vydavky. Vsak debatujeme dlho. Poznas moje zmyslanie. Presviedcala si ma, ze politika na vsetky styri strany nie je ok. Ja som vravela, ze po vojne je vhodne spolupracovat s Ruskom kvoli zdrojom. Prehliadla si, ze som presne hovorila ako Fico, ze ropovody a plynovody na Ukrajine sa nemozu znicit, lebo budu potrebne. Aka som bola nestastna, ked neviem uz o kolkych variantov odberu ropy vlada rozpravala. Pretoze klamala - chcela rusku ropu. A som proti odberu ruskej ropy v sucasnosti. A neverim nasej vlade ani nos medzi ocami. Od predvolebnej kampane len klamu a klamu.
Ine krajiny maju nizsie ceny pohonnych latok.

eva8
autor
9. sep 2025
@f333

Ach jaj.

@f333 ach jaj, Putin odmietal romovat. A teraz? Po kazdom stretnuti citame/pocujeme, ze bol najvacsi utok na Ukrajinu. Ako pomahaju rokovania? Silne im utokov Ruska?
Dobre sa nam rozprava. Ake mame stastie, ze nie sme v ich kozi

eva8
autor
9. sep 2025
@f333

Ach jaj.

@f333 ale suhlasim s tebou, je to nekonecna vojna. A okrem humanitarnej pomoc i sa dodavali zbrane. Ale Ukrajina nebojovala, Ukrajina sa branila. Neviem ako by som konala. Zelenskeho som najprv odsudzovala, no hned na to obdivovala, ako chodil prosikat. Neutiekol z krajiny. Stal pri Ukrajine. To sa mu musi uznat. A samozrejme, ze hoa kazdy dost, pretoze vojny ma kazdy dost. Po krizach vzdy maju toho, kto je na cele dost. A som zvedava, koho si zvolia Ukrajinci. Obavam sa, ci nie nejakeho diktatora.

A velmi sa obavam, ci tieto rokovania nedodavaju Putinovi silu. Pozrite, mam vas na haku, aha, co dostanem.
Alebo pred bliziacim sa koncom vojny chce znicit co najviac. Alebo ovladnut co najviac. Od zaciatku koniec vojny zavisel od Putina, nielen teraz

eva8
autor
10. sep 2025

Ukrajina Rusko Online: Poľsko zostrelilo drony, ktoré narušili jeho vzdušný priestor, trosky jedného poškodili dom
https://svet.sme.sk/c/23541597/ukrajina-rusko-v...

eva8
autor
11. sep 2025

Dovoz ruskej ropy a plynu na Slovensko a do Maďarska sa musí skončiť, vyhlásil v utorok fínsky prezident Alexander Stubb po stretnutí s poľským prezidentom Karolom Nawrockým.
https://www.aktuality.sk/clanok/fiHZyJO/alexand...

eva8
autor
13. sep 2025

Tak aj Trump prisiel na to, ze spolocne uvalenie a dodrziavanie sankcii moze Rusko k niecomu primat. Skoda, ze nie od zaciarku boli vsetci jednotni, a ani nie sme jednotni
...
Súčasne je podľa svojich slov pripravený uvaliť na Rusko rozsiahle sankcie, ak sa na tom dohodnú všetci spojenci v Aliancii a začnú konať rovnako. Trump to uviedol v sobotňajšom príspevku na svojej sieti Truth Social.
https://www.ta3.com/clanok/1011579/trump-poslal...

Strana
z4