Súhlasíte s doživotnou rentou pre politikov?
Naša súčasná vládna koalícia prišla s ďalším "skvelým" nápadom. Pre predsedov vlády a parlamentu chcú zaručiť doživotný príjem. Príjem by sa mal vyplácať vo výške základnej mzdy premiera ci predsedu vlády.
Základný plat premiera je 6000 eur, ročne 72 000 eur. Povecme, ze po skončení funkcie premiera bude žiť ešte 20 rokov a bude mať tak nárok na postupné vyplácanie celkovej sumy 1,44 miliona eur.
Príde toto vobec niekomu normálne?
Plus návrh na doživotnú ochranku a auto.
Kurva /sorry za vyraz/ ale ak je tu niekto smerohlas volic,nech mi povie pravdu,ci je s tym happy ???? lebo moja hlava takuto debilinu neberie brrrrr ...atentat jedna fraska a zaver je,ze Fico vyviazol z toho ako chudacik a nesmrtelny boh,,ktory sa teraz smeje vsetkych do kxichtu...joj clovek mu nepraje zle,ale aj praje... Matovic mal atomovky.ale kua aspon pomohol ludom,ale tato zberba pozera len na seba ...po puče aj s nimi...
Tak som si teraz našla tú novelu, pretože mi prišlo podozrivé, prečo zas a znova ideme v zrýchlenom konaní, keď na to nie je dôvod. V novoprijatom znení zákona je uvedené, že dôvodom na zákaz zhromaždenia je napr. aj to, že zhromaždenie obmedzí pokojné užívanie obydlia - nie, toto nie je o zákaze protestov pred domom politika, myslí sa tým akýkoľvek občan! Zároveň obci hrozí pokuta, ak zhromaždenie nebude pokojné, alebo bude na ňom viacerým ľuďom uložená pokuta za priestupok.
V praxi teda stačí, že pár "nahodných" občanov žijúcich v blizkosti zhromaždenia sa bude sťažovať na hluk a obec môže dostať pokutu. Alebo stačí, aby tam moc poslala pár provokatérov, čo dostanú poriadkovú pokutu a obec bude platiť. To samozrejme vytvára tlak na obce, aby nepovoľovali protesty v obývanej zóne. Budeme chodiť asi protestovať do polí.
@viestta Ako sa to vezme. Tam budeme asi rušiť poľovníkov. A ešte stále je tam možnosť, že pár ľudí bude skandovať "Fico do basy", alebo bude mať transparent "Kaliňák je mafián", príde polícia, vyhodnotí to ako nenávistný prejav a rozdá pokuty. Následne obec, ktorá zhromaždenie povolila, dostane 16000+ eurovú pokutu, že nesprávne vyhodnotila rizikovosť zhromaždenia. Keby toto bolo schválené za iných čias, povedala by som, že nešťastne formulovaný zákon. Keď si vezmem kontext toho, že vládna koalícia bojuje proti demokracii, tak je mi ťažké uveriť, že by nešlo o zámer.
Je to vrchol drzosti. Nemocnice, školstvo, cesty v hroznom stave, a oni hajzli toto vymyslia. Dúfam, že ich voliči sú spokojní!
@viestta a odstrelia Ta ako medveda😀 Budeme chodit protestovat do zahranicia😉
@annm81 @dskjhfdlkdjhl mate pravdu, ani na likach nebudeme moct, pretoze tam zase rusime prirodu a tu nasa dobrotiva a laskyplna vlada chrani nadovsetko
@annm81 @dskjhfdlkdjhl @scila Takto sa to robi, do psej matere!
@viestta a v tej krasnej prirode im mozno postavia to chranene byvanie a hned o dovod navyse, preco sa tam neda protestovat. Len som zvedava, co este dalej vymyslia, schvalia samozrejme vsetko.
Toto keby urobil Heger, Matovič, tak na nich nenecháte nitku suchú. Voličky Smerohlasackej mafie a SNS 🫵. A je Vás tu určite dosť. Vydržať tu 3 roky s touto zberbou je výzva 💪.
@nerko tak oni stále nadávajú na matovica , lebo museli nosiť rúško a chodiť na celoplošné testovanie .... Ale už nikto nespomenie celosvetovú pandémiu a ani pandemicke ocr , zvýšenie prídavkov atd .. toto budu ľudia čo sú súčasťou ich chobotnice a majú teplé miestečka kvoli nim , ináč si to neviem vysvetliť .....
Najhoršie je ,že keď sa nestane nejaký zázrak, opäť si zvolia to isté o 3 roky 🤢
@jednoduchomaria89 Samozrejme, ze zvolia. Sme v totalnej prdeli
@mircalla tuším bol nejaký prieskum , ktorý dopadol asi tak, keby teraz boli voľby , smer má ústavnú väčšinu ... A pellegrini stále najobľúbenejší politik ... Pred pár rokmi zavraždili Jána kuciaka s jeho snúbenicou , keby písal blbosti a klamstvá, nikdy sa to nestane , je evidentné ,že bol na stope vážnych veci, miliónu slovákov to absolútne nevadí..hnus.. naj problém lgbti a nosenie rùska pocas pandémie, o pár rokov je pred nami Albánsko s Macedónskom a srbskom
@jednoduchomaria89 na grc 🤮

@cacianka lol, tam by mal aj dozivotnu ochranku ;)