Tretia svetová vojna: Realita alebo len obavy?
Čo hovoríte na svetovú situáciu? USA chce napadnúť Irán. Nárokuje si na Grönland. Rusko bojuje na Ukrajine. Čína si robí zálusk na Taiwan. Izrael fičí skoro nonstop na konfliktoch. To vyzerá na globálnu vojnu. Ani druhá svetová nezačala len v Európe tým že Nemecko napadlo Poľstko. Tam sa to vyostrovalo postupne že Japonsko obsadilo časť Číny, v Taliansku rástla popularita fašizmu, bola svetová kríza, ľudia protestovali, celkovo jedno s druhým bolo prepojené. A to všetko napomáhalo k vzniku vojny. Teraz je situácia dosť podobná. Je ekonomická recesia, obchodné vojny, blokujú sa suroviny, vela lokálnych konfliktov… Rastie popularita extrémistov, nacionalistov… Podobné veci sa diali aj pred druhou svetovou. Toto nebude mať dobrý koniec.
A ešte dodajme že mnoho krajín sa mierni, lebo vedia ze si to nemôžu dovoliť, lebo by ich USA stopli, ale keby sa niečo rozpútalo. USA bude zaťažené pomáhaním po svete že by išli chrániť Taiwan, popritom by bojovali s Iránom, plus pomáhajú Izraelu. To by už všetko nestíhali, tak by sa na Izrael vrhli okolité krajiny. Severná Kória by napadla južnú a USA by už nestíhali všade všetko chrániť. Potom aj v Európe by sa posmelili nacionalisti a možno Srbi by sa znova vrhli na Kosovo, Maďarsko by si mohlo nárokovať na okolité maďarmi obývané územia keďže ich ten trianon ešte stále trápi, sú silní nacionalisti a keby na to malo vhodné podnienky tak by to využili a zabrali si naspäť tie odtrhnuté územia. Vznikne veľa lokálnych konfliktov, plus tie velké, a máme tretiu svetovú jak vyšitú.
A zoberte si že EU sa rúti. To čo vymýšlajú kadejaké reformy že vytvorenie skupiny štátov so silnou ekonomikou, alebo obnovenie V4, a kadejaké manévre podobné, sú už len zúfalé pokusy. Ako keď oživujete unierajúceho. Keď EU padne tak USA sú sami.
A zoberte si že EU sa rúti. To čo vymýšlajú kadejaké reformy že vytvorenie skupiny štátov so silnou ekonomikou, alebo obnovenie V4, a kadejaké manévre podobné, sú už len zúfalé pokusy. Ako keď oživujete unierajúceho. Keď EU padne tak USA sú sami.
@unbeholfen "A zoberte si že EU sa rúti" ja by som podotkol že Slovensko. Iné krajiny majú celkom slušný rast.
"To by už všetko nestíhali, tak by sa na Izrael vrhli okolité krajiny." ktoré? Izrael je celkom kamoš či už s Egyptom, Jordánskom, tichý s Libanonom...
Nepočuli ste o tom že EU chce vytvoriť koalíciu velkých ekonomík kde je nemecko, francúzsko, taliansko, španielsko, poľsko… Slovensko tam nieje ani žiadna juhoslávia ani nič podobné. Takže už špekulujú hore dole.
@unbeholfen na Blizkom vychode to bude neprijemne. Horsie je, ze usa zakladne v bohatych arabskych statoch su zasiahnute. Tie to tak nenechaju. Iran bude zlikvidovany. Celkovo vojna zasiahne ekonomiku sveta, Europy, nas. Ficovci sa budu mat na co vyhovarat. Mozno nastane dalsoa migracia, opat nastane, po priblizeni k hraniciam Shengenu opat nastane protiislamsky osial v Europe, ktory zneuziju extremisticke sily. A po ich vitazstve nastane otrokarska spolocnost v zmysle nie vlastnictva otrokov, ale otrocenia... Nepotrebni zahynu na uliciach, bude ich viac, nez doteraz...
@unbeholfen na Blizkom vychode to bude neprijemne. Horsie je, ze usa zakladne v bohatych arabskych statoch su zasiahnute. Tie to tak nenechaju. Iran bude zlikvidovany. Celkovo vojna zasiahne ekonomiku sveta, Europy, nas. Ficovci sa budu mat na co vyhovarat. Mozno nastane dalsoa migracia, opat nastane, po priblizeni k hraniciam Shengenu opat nastane protiislamsky osial v Europe, ktory zneuziju extremisticke sily. A po ich vitazstve nastane otrokarska spolocnost v zmysle nie vlastnictva otrokov, ale otrocenia... Nepotrebni zahynu na uliciach, bude ich viac, nez doteraz...
@eva8 ja patrím práve medzi tých nepotrebných takže mňa sa to dosť týka. Pre mňa vojna bude lebo či zahyniem na ulici ako bezdomovec alebo zahyniem následkom vojny je v podstate jedno. Je to vážne lebo už aj lietadlá otáčajú. A teraz si spojte že niektorí len na toto čakali. Bude veľa malých globálnych konfliktov a to využijú. Lebo Čína sa nepostí do Taiwanu keď je mier a USA by sa mohli naplno venovať obrane Taiwanu. Ale teraz keď USA má čo robiť inde vo svete, tak sa Čína vrhne na Taiwan. A medzi Kóreami je tiež napätie. Severná kórea by sa kľudne mohla pustiť do južnej. Rusko zintenzívni útok na Ukrajinu aby sa nedali zahanbiť že si veľmoc nedokáže poradiť s bežnou krajinou.
@eva8 Takže sa tešis na multikulti obohatenie z moslimských krajín z Blízkeho východu a Afriky?
Ale dúfajme že v lepšom prípadne zlikvidujú spojenci Iránsku vládu, nastane tam demokracia, pridajú sa k zvyšku sveta, a o jednu totalitu bude menej. Dúfajme že to Čína s Taiwanom nemyslí tak vážne, a Rusko konečne prizná že na to nemá a prestane. To je lepší scenár a bude na svete pokoj. Rusko by si už malo pripustiť že časy slávnej červenej armády má za sebou, a už niesu veľmoc.
Časy keď svetu vládli USA a Sovietsky zväz už pominuli. Ide hore Čína a India. Rusko už nieje veľmoc, a USA melie z posledného. Tak zatiaľ je to USA, Čína, India. Čína s Indiou sa už dosť realizujú vo svete. Budujú amrádu aj ekonomiku a dosť sa začali rozťahovať vo svete.
@eva8 Takže sa tešis na multikulti obohatenie z moslimských krajín z Blízkeho východu a Afriky?
@pr85 však Ibrahim Maiga je pohoďák, tak južná afrika je v pohode. Ale severná už nie. Blízky východ tiež nie. Tí sú agresívni. Jaká velká loď ide tam. Videl som v televízore. Opancérovaná je, vela delá má, budú strílat tam.
@pr85 však Ibrahim Maiga je pohoďák, tak južná afrika je v pohode. Ale severná už nie. Blízky východ tiež nie. Tí sú agresívni. Jaká velká loď ide tam. Videl som v televízore. Opancérovaná je, vela delá má, budú strílat tam.
@unbeholfen Dúfam, že sa tešis, ak tu vznikne afgansko-pakiatansko-arabsko-cernosske ghetto, kde bude vládnuť šaría. A ženu si tam nenájdeš, všetky budú zahalené.
Časy keď svetu vládli USA a Sovietsky zväz už pominuli. Ide hore Čína a India. Rusko už nieje veľmoc, a USA melie z posledného. Tak zatiaľ je to USA, Čína, India. Čína s Indiou sa už dosť realizujú vo svete. Budujú amrádu aj ekonomiku a dosť sa začali rozťahovať vo svete.
@unbeholfen usa sa bude vytesovat zo zvysenia cenu ropy.
Haat ano lebo oni zarobia na tom. Konšpirátori sa smejú na tom že kúpia od Ruska a predajú ako Americkú 4x drahšie.
Mňa dovtedy ajtak zabijú.
@unbeholfen heeeeej, co tak pesimisticky. Kazdy clovek je dolezity, kazdy ma hodnotu ❤️
@unbeholfen heeeeej, co tak pesimisticky. Kazdy clovek je dolezity, kazdy ma hodnotu ❤️
@eva8 mal som na mysli toto (citujem) “Nepotrebni zahynu na uliciach” a ja som medzi nimi… Sociálny systém môže fungovať len v demokracii vďaka mimovládkam, alebo komunizme československého typu (čo už niky nebude) ak bude nejaká diktátorská vláda tak slabší budú ponechaný na pospas osudu. Prežijú len silní a výkonní jedinci.
Európa zvažuje útok na Irán. Francúzsko, Británia a Nemecko chcú ničiť drony a rakety priamo u ich zdroja
https://www.ta3.com/clanok/1036681/iranske-medi...
Vidíte? Nestačí že ich napadli USA s Izraelom, ešte sa do toho ide montovať EU. Pričom už to neni len o Iráne ale aj okolité štáty sú viacmenej zapojené. Buď sa postavia na stranu arabských bratov alebo na stranu spojencov, ale bojovať už budú. Len dúfajme že sa nič nerozpúta. Stále nezabúdajme že čína si robí zálusk na taiwan, a trump chce ten grönland… Tak aby sa to nejak nevyklulo spod kontroly a nevznikli ďalšie vojny.

Len tak pre zaujímavosť susedné témy:
https://www.modrykonik.sk/forum/politicke-spektrum/konflikt-medzi-izraelom-a-iranom-pocas-ramadanu/
https://www.modrykonik.sk/forum/politicke-spektrum/je-konflikt-medzi-usa-a-iranom-nevyhnutny/
Veď si len čítajte túto sekciu fóra a nájdete dosť tém aj o jednotlivých konfliktoch.