icon

Trump obviňuje štáty NATO z nečinnosti voči Iránu

eva8
18. mar 2026

Po dlhsej dobe pozeram spravy. Trump je naozaj "jedinecny". Obvinuje Japonsko, Juznu Koreu a Australiu, ze sa nezapojili do vojny s Iranom 🙃
A v novinach sa sponul druhy Vietnam? To az tak? Nic sa nezmenilo.

mia667
19. mar 2026
@eva8

@mia667 dakujem. Vyhladala som vo wiky, ze vyrabali aj zuzany

@eva8 netreba zabudat ze tu mame Sliac, Sninu a Strazske .. Cize tato mala krajinka nieje az tak "mala" a mierumilovna

eva8
autor
19. mar 2026
@mia667

@eva8 netreba zabudat ze tu mame Sliac, Sninu a Strazske .. Cize tato mala krajinka nieje az tak "mala" a mierumilovna

@mia667 ano, viem.
Uz od cias 1. Ceskoslovenska sme mali zbrojarsky priemysel (vyvozcovia). Dokonca, nechcem zavadzat, uz za cias Marie Terezie sa mi javi (treba vyguglit).
Ale tu ide o postoj vlady v style (nie tak to povedali) "ani naboj na Ukrajinu", pritom nedodrziavanie toho

bosorkabb
19. mar 2026
@eva8

@bosorkabb co myslis, vytvori Ciganikova so Sulikom novu stranu? Podla mna sa Sulik do politiky uz nevrati. Ale mozne je vsetko.

Teraz sa niekde spominalo, ze sa zvysi poziadavka nie na 7, ale 10% . Alebo len plany poplach PS? To by len vytvarali navod pre koaliciu.

@eva8 môj osobný názor že Sulík sa nevráti do politiky. Lebo momentálne nikto nemôže hovoriť v Európe nahlas to čo je jasné každému kto sa o ekonomiku zaujíma. A Sulík to rád hovoril nahlas,teraz by ho hneď označili za zradcu a že ľúbi Putina. Nechá Európu nech sa potápa a bude sa pozerať z diaľky.
Ciganikova ostane v SaS ako rebel.
A nie nezdvihnu kvótu na 10%. Ani SNS ani hlasu to nevyhovuje.

bosorkabb
19. mar 2026
@eva8

@mia667 ano, viem.
Uz od cias 1. Ceskoslovenska sme mali zbrojarsky priemysel (vyvozcovia). Dokonca, nechcem zavadzat, uz za cias Marie Terezie sa mi javi (treba vyguglit).
Ale tu ide o postoj vlady v style (nie tak to povedali) "ani naboj na Ukrajinu", pritom nedodrziavanie toho

@eva8 aj keď nie som a nikdy som nebola volič Fica tak presne čo povedal som si vyhľadala. Pretože si to pamätám trochu inak.
A tá veta nie je úplná.

Čo povedal Robert Fico o „nábojoch na Ukrajinu“, keď bol v opozícii?

Najznámejšie a najcitovanejšie vyjadrenie Roberta Fica k munícii pre Ukrajinu je veta:
👉 „Slovensko nepošle na Ukrajinu už ani náboj.“
Toto povedal po nástupe do vlády v roku 2023, ale rovnaký postoj zastával aj v opozícii – dlhodobo tvrdil, že Slovensko nemá posielať zbrane ani muníciu zo štátnych zásob.

Podľa zdroja: vláda pod jeho vedením zastavila všetky zásielky zbraní a munície zo štátnych skladov a Fico to komentoval práve výrokom, že „nepošleme na Ukrajinu už ani náboj“.

eva8
autor
19. mar 2026
@bosorkabb

@eva8 aj keď nie som a nikdy som nebola volič Fica tak presne čo povedal som si vyhľadala. Pretože si to pamätám trochu inak.
A tá veta nie je úplná.

Najznámejšie a najcitovanejšie vyjadrenie Roberta Fica k munícii pre Ukrajinu je veta:
Toto povedal po nástupe do vlády v roku 2023, ale rovnaký postoj zastával aj v opozícii – dlhodobo tvrdil, že Slovensko nemá posielať zbrane ani muníciu zo štátnych zásob.

Podľa zdroja: vláda pod jeho vedením zastavila všetky zásielky zbraní a munície zo štátnych skladov a Fico to komentoval práve výrokom, že „nepošleme na Ukrajinu už ani náboj“.

@bosorkabb ano, neposielaju sa. "Len" predavaju. A popritom hovoria, ze zbranami sa vojnovy konflikt podporuje. A su proti vojne.

Fica sa zastavam v tom, ze od zaciatku chcel rokovat. Aj Blanar sa stretol s Lavrovom (omielam to neustale). Oni sa stretavaju s kazdym, ako preukazanie dobrej vole. Aj s politikou na vsetky 4 strany, t.j. byt za kazdym dobre, schvaluje. Dokonca som proti odpojeniu od ruskych zdrojov. Lenze. Zije sa tu a teraz, za konkretnej situacie. Cize je nutne jednotne vystupovat proti agresorovi. Nie hrat sa na "hrdinu" sam proti prudu...

Sulika, podla mna, si vyhliadla AfD a dal sa nou zmanipulovat, preto jeho povaha sa vyostrila do neprijemnej. Mal odvahu sa vzopriet zacinajucemu extremizmu v EP. A nezniesol, ze Matovicvyhral, boli 2 kohuti na bojisku. Na jednej strane tlak myslienok (AfD) - otvorit pred Vianocami obchody, ked takmer v celom svete vyhlasili tvrdy LD. A potom sa prejavila pandemia v plnom prude.... A uz to slo. Hadky, alibizmus, atď.
Teraz zijeme tu a teraz, co bolo, bolo, AfD ma spojencov na ovladnutie Slovenska Republiku. Uhrik, ani Mazurek nie su taki sikovni ako Sulik. Bude to tragedia - Smer + Republika. Cim viac kresiel bude mat Republika, tym vyssi extremizmus na Slovensku. Zavedie sa moznost vlastnenia "zbrani na obranu" ako v usa a nastane v Europe "Divoky zapad" ako v usa. Kde sa ako ludstvo dopracuvavame?! :(
Ale verim mladym zcestovanym, ze vytvoria svet porozumenia a mieru. Im patri buducnost, ale fakt stari "vodcovia" zanechavaju skazu. Nielen znicene rodiny, ale aj znicenu prirodu...

eva8
autor
19. mar 2026
@bosorkabb

A tá veta nie je úplná.

@bosorkabb este k tej mojej vete v uvodzovkach - neparafrazovala som ju, ani necitovala, vymyslela som si ju, doslova 🙂

maminkadeticiek
19. mar 2026

Trump je egomajiak bez sebareflexie.Ale uz toho tolko natrieskal len tak do prazdna,ze aj toto jeho vyhlasenie mi je uplne ukradnute,lebo za tyzden uz nebude platit.

bosorkabb
19. mar 2026
@eva8

@bosorkabb ano, neposielaju sa. "Len" predavaju. A popritom hovoria, ze zbranami sa vojnovy konflikt podporuje. A su proti vojne.

Fica sa zastavam v tom, ze od zaciatku chcel rokovat. Aj Blanar sa stretol s Lavrovom (omielam to neustale). Oni sa stretavaju s kazdym, ako preukazanie dobrej vole. Aj s politikou na vsetky 4 strany, t.j. byt za kazdym dobre, schvaluje. Dokonca som proti odpojeniu od ruskych zdrojov. Lenze. Zije sa tu a teraz, za konkretnej situacie. Cize je nutne jednotne vystupovat proti agresorovi. Nie hrat sa na "hrdinu" sam proti prudu...

Sulika, podla mna, si vyhliadla AfD a dal sa nou zmanipulovat, preto jeho povaha sa vyostrila do neprijemnej. Mal odvahu sa vzopriet zacinajucemu extremizmu v EP. A nezniesol, ze Matovicvyhral, boli 2 kohuti na bojisku. Na jednej strane tlak myslienok (AfD) - otvorit pred Vianocami obchody, ked takmer v celom svete vyhlasili tvrdy LD. A potom sa prejavila pandemia v plnom prude.... A uz to slo. Hadky, alibizmus, atď.
Teraz zijeme tu a teraz, co bolo, bolo, AfD ma spojencov na ovladnutie Slovenska Republiku. Uhrik, ani Mazurek nie su taki sikovni ako Sulik. Bude to tragedia - Smer + Republika. Cim viac kresiel bude mat Republika, tym vyssi extremizmus na Slovensku. Zavedie sa moznost vlastnenia "zbrani na obranu" ako v usa a nastane v Europe "Divoky zapad" ako v usa. Kde sa ako ludstvo dopracuvavame?! :(
Ale verim mladym zcestovanym, ze vytvoria svet porozumenia a mieru. Im patri buducnost, ale fakt stari "vodcovia" zanechavaju skazu. Nielen znicene rodiny, ale aj znicenu prirodu...

@eva8 pravdaže predávajú. Okrem súkromného sektora aj štátny. A prečo nie? Peniaze štát aj podnik potrebujú bez toho to nejde.
Čo sa plynu či iných surovín týka. Vždy ide podľa mňa o biznis. Kúpiť to čo je lacnejšie, výhodnejšie a čím bližšie.
Svine sú všade kde sú nerastné bohatstva. Tak keby sme išli na to morálne tak nemôžme kúpiť nič.
Sulík a Matovič nemôžu sedieť v jednej miestnosti. Ale to nikto s Matovicom.
Matovič dosral všetko coho sa chytil.
Politici sú falošný. A to všetci.

alguno
19. mar 2026

Ja som na strane Iránu, Netanjahu už skoro 25 rokov tvrdí, že Irán má jadrovú zbraň. Doteraz sa žiadna nenašla, je to jeho výmysel!!! Ide im o peniaze a o ropu, nie o ľudí! USA A IZRAEL zaútočili na dievčenskú školu, cielene hodili bombu na tú školu, keď prišli záchranné zložky, aby zachránili preživších - hodili tam druhú bombu, aby ich všetkých dorazili!! TO SÚ FAKTA!!!
INetanjahu a Trump porušili zmluvu, Trump niekoľkokrát. TRUMP, NETANJAHU A ZELENSKY SÚ NAJVäČŠÍ GAUNERI 21. STOROČIA!!!!
IZRAEL AJ USA MAJÚ JADROVÉ ZBRANE, BOJUJE SA PROTI NIM?!!! IRÁN NEMÁ ŽIADNE JADROVÉ ZBRANE!!!!
USA tvrdilo, že Irák má zbrane hromadného ničenia, USA vojensky zaútočilo - zomrelo 1 milión ľudí, zbrane sa doteraz nenašli!
USA len zabíja ľudí a napáda vojensky suverénne štáty kvôli peniazom a rope.

eva8
autor
19. mar 2026
@alguno

Ja som na strane Iránu, Netanjahu už skoro 25 rokov tvrdí, že Irán má jadrovú zbraň. Doteraz sa žiadna nenašla, je to jeho výmysel!!! Ide im o peniaze a o ropu, nie o ľudí! USA A IZRAEL zaútočili na dievčenskú školu, cielene hodili bombu na tú školu, keď prišli záchranné zložky, aby zachránili preživších - hodili tam druhú bombu, aby ich všetkých dorazili!! TO SÚ FAKTA!!!
INetanjahu a Trump porušili zmluvu, Trump niekoľkokrát. TRUMP, NETANJAHU A ZELENSKY SÚ NAJVäČŠÍ GAUNERI 21. STOROČIA!!!!
IZRAEL AJ USA MAJÚ JADROVÉ ZBRANE, BOJUJE SA PROTI NIM?!!! IRÁN NEMÁ ŽIADNE JADROVÉ ZBRANE!!!!
USA tvrdilo, že Irák má zbrane hromadného ničenia, USA vojensky zaútočilo - zomrelo 1 milión ľudí, zbrane sa doteraz nenašli!
USA len zabíja ľudí a napáda vojensky suverénne štáty kvôli peniazom a rope.

@alguno v sucasnosti samozrejme, ze Iran utoci na energeticke a ropne uzly a taktiez ziada peniaze za povolenie presunu lodi cez prieplav.
Trump sa popalil s mierom na Ukrajine, tak rozprudil vojnu v Irane (zabezpecil si ropu z Venezuely), aby oslabil EU (financne a rozostvanim - to sa nedari), prinutil Ukrajinu kapitulovat bez pospinenia si ruk ( len ako dosledok situacie), trochu sa mu to vymklo z ruk, tak utoci slovne na NATO. Izrael a usa su silnymi spojencami.

eva8
autor
19. mar 2026

Dnesny sumit v EU riesi vojnu, zavery tykajuce sa Ukrajiny. Fico sa vyslovil, ze ich nepodpori kvoli tomu, ze nie je tam spomenuty ropovod Druzba. S Cechmi sa nebudeme podielat na pozicke Ukrajine. Ale ak Orban nebude moct zablokovat realizovanie, zastupi ho Fico, kym sa neustupi kvoli Druzbe.
Co sa robi na pode nasho parlamentu? Vlada riesi len seba. Vlada rozobera dlhodobo hluposti, kadejake prilepky do zakonov. Neriesia obyvatelov. A co robi Fico v EU? Neriesi okamzite situaciu celku, ani neriesi Slovensko, ako tvrdi. (Riesi opat Mol, nech nestrati spojenca Orbana.) Vyuziva vojnu s Iranom na preukazanie svojej neomylnosti (aj ked ako on, vzdy som bola aj za udrzanie ropovodu Druzba) Len nie pocas vojny

magdalienka11
19. mar 2026
@anonym_d85ae3

Iran hra s nim sachy. Trump to do.ebabral, zablokovany vyvoz plynu a ropy cez Hormuz Iranom. USA zacali konflikt na vlastnu past a teraz ziada, aby sa zapojili ti, na ktorych tu od zaciatku vladu pluje. Najlepsie je Rusko. Doteraz na cierno paosovalo plyn do EU a ked vidi krizu, tak ze zastavia vyvoj plynu do EU. Tolko k idiotom, co tu placu za ruskym plynom a ropou. Rusi ho okamzite zastavia, ked to bude najviac boliet. Ked ho bude malo, alebo v zime.

@anonym_d85ae3 vieš, nie je jedno aký je to plyn, lebo naša energetika, priemysel je stavaná na ruský plyn, nie na iný....nie je možna len taká zmena. Nie všade je nahraditelny.

777januska777
19. mar 2026
@mia667

@777januska777 Nemyslis vazne ? Vies o tom ze Dubnica patri medzi jednu najvacsiu vyrobu a vyvoz v europe ? Uprac si trosku v hlavinke a nemysli si ze my s tym nic nemame

@mia667 hm? Tak sme velka ako amerika ci nie sme ako amerika? Ved vy tu hovoríte, ze nie sme najväčší vývozca zbraní. Ja na to len reagujem.

anonym_d85ae3
19. mar 2026
@magdalienka11

@anonym_d85ae3 vieš, nie je jedno aký je to plyn, lebo naša energetika, priemysel je stavaná na ruský plyn, nie na iný....nie je možna len taká zmena. Nie všade je nahraditelny.

@magdalienka11 1.Plyn nie je ropa a hori rovnako. Momentalne odoberame dve tretiny plynu z inych zdrojov ako z ruska a ty tvrdis, ze sa u nas neda pouzivat? Tak preco ho kupujeme, ked u nas vraj nefunguje? 🙂 2. Rusi nam ten plyn kedykolvek vypnu, aby nas v eu prinutili robit to, co chcu. Toto chces? Aby si v zime ty a tvoje deti klepali zubami, lebo rus zastavi kohutiky? Alebo ho zastavi preto, aby nas prinutil platit vyssie ceny? Ja nie, dakujem, neprosim takeho dodavatela.
Mimochodom, vraj sme odoberali lacnu rusku ropu. A preco je teda benzin a nafta u nas drahsia ako u susedov? Kto potom zaraba na tej udajne lacnej ruskej rope? Teraz rusi zbombardovali Druzbu a uz nemame ani len tu rusku ropu, mame ho.no. Lebo Fico nediverzifikoval odber, aj ked vedel ze ruska ropa skonci. Proste smeraci a ich volici su tak jeb.ti, ze tato krajina sa zacina podobat na Kocurkovo.

eva8
autor
19. mar 2026

Tiez sa nezdrzim " vykrikov", ked nenachadzam slov. Ale snazme sa zachovavat uroven, aby sa rozhovor nezvrhol 🙂

magdalienka11
19. mar 2026
@anonym_d85ae3

@magdalienka11 1.Plyn nie je ropa a hori rovnako. Momentalne odoberame dve tretiny plynu z inych zdrojov ako z ruska a ty tvrdis, ze sa u nas neda pouzivat? Tak preco ho kupujeme, ked u nas vraj nefunguje? 🙂 2. Rusi nam ten plyn kedykolvek vypnu, aby nas v eu prinutili robit to, co chcu. Toto chces? Aby si v zime ty a tvoje deti klepali zubami, lebo rus zastavi kohutiky? Alebo ho zastavi preto, aby nas prinutil platit vyssie ceny? Ja nie, dakujem, neprosim takeho dodavatela.
Mimochodom, vraj sme odoberali lacnu rusku ropu. A preco je teda benzin a nafta u nas drahsia ako u susedov? Kto potom zaraba na tej udajne lacnej ruskej rope? Teraz rusi zbombardovali Druzbu a uz nemame ani len tu rusku ropu, mame ho.no. Lebo Fico nediverzifikoval odber, aj ked vedel ze ruska ropa skonci. Proste smeraci a ich volici su tak jeb.ti, ze tato krajina sa zacina podobat na Kocurkovo.

@anonym_d85ae3 písala som o chemickom zložení, nie všade je iný ako ruský vhodný. A prečo sa vytacas? Sleduj iné správy ako v našom mainstreame. Možno sa ti vyjasni. Ja nie som Fico volič, ani Rusofil.

anonym_d85ae3
19. mar 2026
@magdalienka11

@anonym_d85ae3 písala som o chemickom zložení, nie všade je iný ako ruský vhodný. A prečo sa vytacas? Sleduj iné správy ako v našom mainstreame. Možno sa ti vyjasni. Ja nie som Fico volič, ani Rusofil.

@magdalienka11 Tak daj prosim ta odbornu informaciu z nie naseho mainstreamu, preco sa na Slovensku neda pouzivat iny plyn nez rusky. So zaujmom si to precitam. Len mi neodpis, z si mam najst, lebo nic takeho mi pod ruku neprislo. Asi zle hladam.

anonym_d85ae3
19. mar 2026
@magdalienka11

@magdalienka11 ano, ropa je nieco ine. Nase rafinerie su technologicky vybavene na spracovanie ruskej sirnatej ropy. Ale technologia na spracovanie inej ropy sa da kupit a rafineria (slovnaft) prisposobit. Technologie sa menia a vyvijaju stale.

anonym_752712
19. mar 2026
@anonym_d85ae3

@anonym_d85ae3 videla si ceny plynu momentálne? Alebo kolko stojí barel ropy?
A Slovnaft je firma ktorá chce zist to je predsa jej úloha. Ak lacno kúpi,draho predá zisk je vyšší.
Čo myslíš odkiaľ berie naftu či benzín také Omv či iné značky ktoré majú čerpacie stanice na Slovensku?
Od Slovnaftu.
A Ruská ropa je lacnejšia to si vieš overiť veľmi jednoducho. Je o cca 15% -20% lacnejšia.
To sú čísla,nie morálne hodnoty.
Môžme zarátať morálne hodnoty ale tak burza nefunguje.

anonym_d85ae3
19. mar 2026
@anonym_752712

@anonym_d85ae3 videla si ceny plynu momentálne? Alebo kolko stojí barel ropy?
A Slovnaft je firma ktorá chce zist to je predsa jej úloha. Ak lacno kúpi,draho predá zisk je vyšší.
Čo myslíš odkiaľ berie naftu či benzín také Omv či iné značky ktoré majú čerpacie stanice na Slovensku?
Od Slovnaftu.
A Ruská ropa je lacnejšia to si vieš overiť veľmi jednoducho. Je o cca 15% -20% lacnejšia.
To sú čísla,nie morálne hodnoty.
Môžme zarátať morálne hodnoty ale tak burza nefunguje.

@anonym_752712 A preco nemame lacnejsi benzin, ak je ruska ropa lacnejsia? Preco sa z toho neplati tzv "konsolidacia", ale platime to my vsetci? Co mas ty alebo ja z tej lacnejsej ruskej ropy? Velke ho..no.
India a Cina kupuje lacnejsiu ropu, lebo ju rusi nenapadnu a neobsadia. Ale ak by sme ju kupovali my, tak sme proste cisti idioti, aby sme si sami financovali dalsi rok 1968.
Ja mam podporovat rusko preto, aby sa Slovnaft napakoval a ten potom posle Ficovi na cierne konto tucne vsimne?

simca06022011
19. mar 2026
@anonym_d85ae3

Iran hra s nim sachy. Trump to do.ebabral, zablokovany vyvoz plynu a ropy cez Hormuz Iranom. USA zacali konflikt na vlastnu past a teraz ziada, aby sa zapojili ti, na ktorych tu od zaciatku vladu pluje. Najlepsie je Rusko. Doteraz na cierno paosovalo plyn do EU a ked vidi krizu, tak ze zastavia vyvoj plynu do EU. Tolko k idiotom, co tu placu za ruskym plynom a ropou. Rusi ho okamzite zastavia, ked to bude najviac boliet. Ked ho bude malo, alebo v zime.

@anonym_d85ae3 no a? tak zastavi... ved europa ho nechce, nekupuje, neberie :D spravne. ja byt politik na jeho mieste, prave tu by prisiel moment, ukazat ake je spravanie zapadu pateticke.. ze si ani vlastneho "naj" prezidenta nevedia krotit, likviduje trump aj zvysky ekonomiky v eu, ked cielene, pravdepodobne bezdovodne zase rozvratil blizky vychod. A europa si to odondie, kedze usa svoju ropu napr ma... ich sa to zase nedotkne. Keby eu nebol prebyrokratizovana struktura, rozhajdakajuca penaize, kriviaca system dotaciami a kadecim, mohli dnes mat vsetky haly, fotovoltaliku, okolie zasoboval elektrinou alebo hocico (cisto vymyslam), rovnako keby nebolo tolko byrokracie aj nase fimy by viac napredovali, vyrabali, inovovali. V USA zalozis firmu o rok mozes mat 100 zamestnancov, u nas zalozis firmu a o rok este stale vyplnas tlaciva a behas po uradoch a nic si nezacala...

simca06022011
19. mar 2026
@bosorkabb

@777januska777 lebo politika. Politik nikdy nehovorí celú pravdu. Vždy len to čo chce volič teda jeho volič počuť. A je úplne jedno z akej politickej strany je. Iné robí v opozícii, iné keď vládne.
Ja som dlhoročný volič SaS ale to čo stvárajú teraz je divadlo. Dokonca smiešne divadlo.

@bosorkabb tiez tak,ale tuto sas volit uz nebudem. Myslim, ze ani som nikoho ineho nevolila nikdy :D

simca06022011
19. mar 2026
@anonym_d85ae3

@anonym_752712 A preco nemame lacnejsi benzin, ak je ruska ropa lacnejsia? Preco sa z toho neplati tzv "konsolidacia", ale platime to my vsetci? Co mas ty alebo ja z tej lacnejsej ruskej ropy? Velke ho..no.
India a Cina kupuje lacnejsiu ropu, lebo ju rusi nenapadnu a neobsadia. Ale ak by sme ju kupovali my, tak sme proste cisti idioti, aby sme si sami financovali dalsi rok 1968.
Ja mam podporovat rusko preto, aby sa Slovnaft napakoval a ten potom posle Ficovi na cierne konto tucne vsimne?

@anonym_d85ae3 nemame lacnejsi benzin, lebo mame vysoke dane... a este z V4 mame najlacnejsi benzin stale.. aj ked tam nie su zase nejake extremne rozdiely.

anonym_d85ae3
19. mar 2026
@simca06022011

@anonym_d85ae3 nemame lacnejsi benzin, lebo mame vysoke dane... a este z V4 mame najlacnejsi benzin stale.. aj ked tam nie su zase nejake extremne rozdiely.

@simca06022011 ale otazka znela, kde konci zisk z udajne lacnejsej ruskej ropy. Kto sa nabaluje, kym my platime ficovu okradacku s nazvom konsolidacia? Preco mame brat rusku ropu od agresora, ked benzin mame rovnako drahy?

simca06022011
19. mar 2026
@anonym_d85ae3

@simca06022011 ale otazka znela, kde konci zisk z udajne lacnejsej ruskej ropy. Kto sa nabaluje, kym my platime ficovu okradacku s nazvom konsolidacia? Preco mame brat rusku ropu od agresora, ked benzin mame rovnako drahy?

@anonym_d85ae3 tak ked vacsinu ceny su dane.. tak tie koncia v nasom statnom aparate. Zisk z predaja, samozrejme aj s kopou nakladov konci v slovnafte/mole.. to je hadam normalne.. :DD

anonym_d85ae3
19. mar 2026
@simca06022011

@anonym_d85ae3 tak ked vacsinu ceny su dane.. tak tie koncia v nasom statnom aparate. Zisk z predaja, samozrejme aj s kopou nakladov konci v slovnafte/mole.. to je hadam normalne.. :DD

@simca06022011 Nie je to normalne, aby nas Fico tahal von z eu do ruska, aby sa nabalil on a jeho par kamosov, kym nas zdiera danami, aby sme zaplatili jeho korupciu, lebo mu naleteli jeho pribrzdeni volici. Ak ti je toto smiesne, tak neviem, nenapada ma vhodny komentar.

anonym_752712
19. mar 2026
@anonym_d85ae3

@anonym_d85ae3 nie ale čudovať sa že firma má zisk a využíva lacný nákup je divné. Lebo to je úloha každej firmy z ekonomického hľadiska. Stačí nazrieť do učebnice ekonomiky. Firmu či ide o Slovnaft alebo niekoho iného nezaujíma koľko platí konečný spotrebiteľ ak je ochotný platiť. Teba trápi morálne hľadisko ale biznis nikdy nefunguje na morálke. Biznis je zisk. Bez zisku nie je biznis.
To že niektoré firmy neplatia dane či iné poplatky je zlé ale firma len využíva čo trh a štát dovolí. Je na štáte aby si to ustrážil.

simca06022011
19. mar 2026
@anonym_d85ae3

@anonym_d85ae3 a mimochodom, preco je problem zisk molu/slovnaftu? doteraz desatrocia problem nebol? je to firma na zisk zakladana...ceny idu hore, pojdu aj u nich.. napr nam teraz dvihaju ceny pomaly vsetkeho, len dnes prisli emaily od dodavatelov, ze pojdu hore vsetky nase produkty, niektore dodavky su zastavene uplne, objednakvy zrusene celoplosne = a konkurencia uz divhala ceny, este ani nenaskladnili drahsi tovar, este ani zvysene cenniky nie su... treba im to zakazat? nie su to firmy. Zarabaju.
a fico nas nikam netaha.. skor mi prides ako dalsia fanaticka, este povedz ze fico blokuje dovoz ropy/plynu.. a moze za to on :D ano je mi to smiesne, taketo fnukacky o drahom benzine = kym stale ho mame lacny.

bosorkabb
19. mar 2026
@simca06022011

@bosorkabb tiez tak,ale tuto sas volit uz nebudem. Myslim, ze ani som nikoho ineho nevolila nikdy :D

@anonym_d85ae3 prosím ťa tie kecy že Fico chce von z EÚ je taká sprostosť že až. Fico je nacucnuty na EÚ fondy. Tak určite si ich nechá vziať. Akože rozprávka pre deti celkom fajn ale pre deti v MŠ.
Vieš kto pomáha Rusku najviac? USA, Čína a India. A to vedome. A teraz si pozri ich ekonomické ukazovatele, konkurencieschopnosť a porovnaj s EÚ.

@simca06022011 SaS už nie je strana rozumu ale viac PS.

simca06022011
19. mar 2026
@bosorkabb

@anonym_d85ae3 prosím ťa tie kecy že Fico chce von z EÚ je taká sprostosť že až. Fico je nacucnuty na EÚ fondy. Tak určite si ich nechá vziať. Akože rozprávka pre deti celkom fajn ale pre deti v MŠ.
Vieš kto pomáha Rusku najviac? USA, Čína a India. A to vedome. A teraz si pozri ich ekonomické ukazovatele, konkurencieschopnosť a porovnaj s EÚ.

@simca06022011 SaS už nie je strana rozumu ale viac PS.

@bosorkabb presne, usa sa rozhodlo ze "MAGA" a proste likviduje zapadne krajiny jedna radost... presne vsade sa vyprovokoval problem.. preco v usa tankuju do tych aut so spotrebou 20l/100kg.. tak do 1eura... kym zvysok sveta ma problem, brzi nam to ekonomiky... a este aj ako blbi pozeraju na seba, ze teraz co.. ked tu robia na vychod od nas cirkus staty..
500 milionov europanov si nevie poradit so "susedmi". Myslim, ze pre korupciu, slabu ekonomiku, deformovanie ekonomiky dotaciami a aj fondami, rozne ideologie.. ale ekonommika, bezpecnost je na poslednom mieste.