icon

Trump obviňuje štáty NATO z nečinnosti voči Iránu

eva8
18. mar 2026

Po dlhsej dobe pozeram spravy. Trump je naozaj "jedinecny". Obvinuje Japonsko, Juznu Koreu a Australiu, ze sa nezapojili do vojny s Iranom 🙃
A v novinach sa sponul druhy Vietnam? To az tak? Nic sa nezmenilo.

eva8
autor
22. mar 2026
@f333

@eva8 Ako vies, Smer je lavicova az bolsevicko lavicova strana a Hlas z nej vysiel, oni su ties socani, oni azviedli ten skodlivy socialny experiment. Takze je jasne, ze ho ani nezrusia.A republika nie je vo vlade,takze je zbytocne o nej vtejto suvislosti aj pisat.Akna razoas na buducu nenaju vladu kooperaciu,tak to je zatial konstukt.Ako som pocula sa vyjadrit predsedu Republika, tak oni su pravcova strana. A Sme nie je ich zelany partner do vlady.
Aky program do buducich volieb bude mat Republika zatial nie je zname. Takze janeviem,ako by sa postavili k danej problematike. Ale ockava sa,ze ako pravicova strana by v takejto podobe tuto soc.davku uz nepodporili. Preeoze toto je nezmyseleny unikat asi aj na svete,co ma skv pobeb tejto soc.davky.
Prewtoze socialny stat neznamena, ze sa rozdavaju rozne soc.davky bez bnalezitej ekonomickej sily.Takeenieoc si nemohol dovolit/ano vlastne mohol,keby nedotoval EU a migrantov a cely rozvojovy svet/ ani nemecky stat, co mal na väcsiu a aj nasilnejsiu ekonomiku v de a 3 najsilnejsiu na svete.Ale rozumna vada by to aj tak neurobila, pretoze je to nekonstktivne aposkdilo to ostatnych cestujucich aj tym,ze kvalita a bezpercnost cestovania sa tym znizila . Kedze dotacie zosrotovali vela financii a nebolo na modernizaciu v doprave.Ao zneuzivani tej dotacie ani nehovoriach.
Socialany stat to ma robit inak. Iste dotacie pre tych potrebnych a na iste situacie.Cize nejaky priplatok ci zlava na cestovanie pre velmi uzku vybranu skupinu odkazanych na cesotvanie k lekarovi ci na nakup ci aj do prace ci skoly.Nie na nejake prevazenie sa len tak na vylety napriklad.

@f333 ano, Republika nema program, sam Uhrik povedal, ze ho vytvoria podla situacie. Ale ty , na zaklade predpokladu (ako sama pises), podporujes tuto stranu. Ale tu ide o to, ze pises o lavici a pravici, a odrazu, mozu spolupracovat. Cize tiez hovoris podla toho, ako ti vyhovuje. Vznesene reci o ideologiach, ktore sa tak lahko lepia na ludi.

A co sa tyka socialneho statu, ako by mal vyzerat. Vsak podobne zmysla PS 🙂 Konkretny priklad - 13 dochodky

eva8
autor
22. mar 2026
@bosorkabb

@eva8 žiaden extrém nie je dobrý ale pri farizejoch z KDH neverím tomu že zrazu prestanú rípať do ideologických vecí. Podobne ako niektorý poslanci z PS napríklad taká Plavakova. A to berme do úvahy že také KDH či Demokrati sú na prahu zvoliteľnosti.

@bosorkabb zapla som O 5 min 12 , len uvod pocuvam, Majersky vravi dovody spoluprace (nepocuvala som vcerajsieho Fica). Som zvedava, ako sa debata vyvinie. Preto som otvorila MK, lebo akoby dal odpoved 🙂

eva8
autor
22. mar 2026

Akurat Danko obvinuje denniky z polarizacie spolocnosti. A sam Danko sa recami snazi rozostvat KDH a PS 🙃

bosorkabb
22. mar 2026
@f333

@bosorkabb Nietori ludia namiesto realistickeho uvazovania sa davaju sthnut bud emociami alebo ovlpyvnovanim medii a o politikov cez ideologiu tak,zenevidia ci nechcu vidiet fakty a realny zivot.A potom idu volit vt akom rozpolozeni poltikov,ktori im tie iluzie serviruju . A tak sa sane,ze ked ich realita dobehne, tak hadaju na inych chybya tvrdia,ze su necitlivi ti,co ten reaizmus vidia a jasne komunikuju.

Ale komu niet pomoci ,ze ano....je jasne a kademunormalne zmyslajucemu cloveku bolo jasne,ze Rusi postupne obsadia aj ine uzemia a aj ten Dombas nakoniec bude ich cely.Zelenskeoh paradne zap.spicky /hlavne GB oklmali ,ze nech v roku 2022 neuzatvori mier s Ruskom,ved mu pomozu vyhrat vojnuAza aku cenu stale prehrava? ze danovi poplatnici v eu /hlavne v de to platia . Aeste za zaruct skor 100 niliardami na dalsie zbrane na Ukrjinu? Aeste to nieto to niekto bude obhajovat? Ach jaja. to uz nie je naivita,to je hlupost mozgu.
Ale Nad aspol. tiez presvedcovali Slovakov, ze vyhraju Ukrajinci.len ich musime riadne dotovat vsetkym moznym. A ked bude treba,aj za nich nebodaj bojovat.Co tam po znicenej ekonomike a znizenej zivitnej urovni ludi,ze ano.
Presne aj toto je stale mantra EK a niektrych poslancov v EU.A niektorych premierov v zap.krajinach
Alwe uz a de Merz/hoci je teda za tu globalisticku lobby/ pod tarchou neuspechu a odporu ludi musel prjat rozhodnutie a parlament zakon,ze od 1 aprila uz ziaden Ukrjainec nebudemat status zvlastnej ochany a teda davky ,ako maju Nemci. CIze nedostane hned davku v nezametnanosti,ale ak bude chiet zit v de, ,musi ziadat normalny azyl ako iny azylant z inej krajiny.Aj ak ich vela stale pobera davky.

@f333 ľudia robia chybu že politikom veria bezvýhradne. Ale ten politik robí a hovorí veci aby mu pasovali do jeho videnia sveta. Robí to pre moc. A tak to treba brať.

bosorkabb
22. mar 2026
@eva8

@bosorkabb zapla som O 5 min 12 , len uvod pocuvam, Majersky vravi dovody spoluprace (nepocuvala som vcerajsieho Fica). Som zvedava, ako sa debata vyvinie. Preto som otvorila MK, lebo akoby dal odpoved 🙂

@eva8 pozerala som,nie do konca. Majerský je falošný kresťan pre mňa. Hrá sa na chudáka. A čo spravil prvej manželke to radšej mlčí. On vlastne nechce nič mať so Smerom,SNS,Republikou ale ani s Matovicom ani s PS ak pôjde o ideologické veci. Nechce úpravu ústavy,nechce riešiť vatikánske zmluvy chce proste aby to ostalo ako je všetko. PS je zase opak toho. Pohádajú sa do pol roka. Lebo každý si ide svoje čo je škoda.

eva8
autor
22. mar 2026

Iránska raketa zasiahla mesto Dimona v južnom Izraeli, pri ktorom sa nachádza nukleárne výskumné centrum.
https://www.postoj.sk/191713/dnes-treba-vediet

Ked sa v tejto vojne zacne uvolnovat od lubovolneho centra radioaktivita, to bude hotsie, nez Cernobyl.... :(

eva8
autor
22. mar 2026
@bosorkabb

@eva8 pozerala som,nie do konca. Majerský je falošný kresťan pre mňa. Hrá sa na chudáka. A čo spravil prvej manželke to radšej mlčí. On vlastne nechce nič mať so Smerom,SNS,Republikou ale ani s Matovicom ani s PS ak pôjde o ideologické veci. Nechce úpravu ústavy,nechce riešiť vatikánske zmluvy chce proste aby to ostalo ako je všetko. PS je zase opak toho. Pohádajú sa do pol roka. Lebo každý si ide svoje čo je škoda.

@bosorkabb nuz, tak potom ostane zazracna spolupraca dvoch uplne rozdielnych stran - bolsevickej lavice a pravice na cele s pravoplatne odsudenym panom. Spaja ich rozsievanie nenavisti ku kazdemu, okrem bieluckych Slovakov 🙂 A strasenie mnozstvom pohlavi a posielanim synov do vojny. Vlastne, nic sa nezmeni, vsak sme si uz zvykli. Mozno, len niektore zabacie stehienka budu pripravene k servirovaniu. Co uz

bosorkabb
22. mar 2026
@eva8

@bosorkabb nuz, tak potom ostane zazracna spolupraca dvoch uplne rozdielnych stran - bolsevickej lavice a pravice na cele s pravoplatne odsudenym panom. Spaja ich rozsievanie nenavisti ku kazdemu, okrem bieluckych Slovakov 🙂 A strasenie mnozstvom pohlavi a posielanim synov do vojny. Vlastne, nic sa nezmeni, vsak sme si uz zvykli. Mozno, len niektore zabacie stehienka budu pripravene k servirovaniu. Co uz

@eva8 veď práve majú niečo spoločné 😉. A úplne by stačilo či od PS alebo KDH aby trochu ustúpili. Ego je však väčšie. To nie je môj problém ale ich.

eva8
autor
22. mar 2026

Ak Iran neotvori uplne Hormuzskjy prieliv do 24h, usa im zbombarduje vsetky iranske elektrarne den uz presiel). Na oplatku Iranskerevolucne gardy zautocia na americke objekty v regione a uplne uzamknu prieliv. Iransky rezim utoci aj na kurdske skupiny zijuce v exile v Iraku. Media spekuluju, ze usa uvazuje o vyzbrojeni Kurdov. (Podla mna je to blbost - nevznikol podobne Islamsky stat? Kurdi nie su islamisti, chcu len zit)

eva8
autor
23. mar 2026
@bosorkabb

@eva8 veď práve majú niečo spoločné 😉. A úplne by stačilo či od PS alebo KDH aby trochu ustúpili. Ego je však väčšie. To nie je môj problém ale ich.

@bosorkabb pozri, oni (PS, KDH) sa v prvom rade budu pozerat na ludi, na stat. Az ked prestane rapidne zadlzovanie statu, zacnu sa hadat. Zatialco v sucasnej koalicii je doslova anarchia. Ale drzia spolu 🙂
Republika bude brat rozumy od Afd a tlacit na Fica.
Fico, ked tvrdil, ze vie, kto zavrazdil novinara, pravdepodobne uz vedel nieco o rozhovore Lajcaka s Epsteinom a jeho mozok zacal pracovat.
Kto vie, ci ustoji aj Republiku. Vsak ma slabe srdce a naozaj, na kazdeho by to bolo vela.
A co ma spolocne Majersky a Simecka? Utok od premiera na ich manzelky. Joj, aky bol Majersky rozculeny.. Je to jednoduche. Rovnaky sposob na znizenie preferencii.

bosorkabb
23. mar 2026
@eva8

@bosorkabb pozri, oni (PS, KDH) sa v prvom rade budu pozerat na ludi, na stat. Az ked prestane rapidne zadlzovanie statu, zacnu sa hadat. Zatialco v sucasnej koalicii je doslova anarchia. Ale drzia spolu 🙂
Republika bude brat rozumy od Afd a tlacit na Fica.
Fico, ked tvrdil, ze vie, kto zavrazdil novinara, pravdepodobne uz vedel nieco o rozhovore Lajcaka s Epsteinom a jeho mozok zacal pracovat.
Kto vie, ci ustoji aj Republiku. Vsak ma slabe srdce a naozaj, na kazdeho by to bolo vela.
A co ma spolocne Majersky a Simecka? Utok od premiera na ich manzelky. Joj, aky bol Majersky rozculeny.. Je to jednoduche. Rovnaky sposob na znizenie preferencii.

@eva8 prepáč ale veriť že politik sa bude pozerať na ľud a štát ako prvé je blbosť. Bude sa pozerať ako prvé na seba a svoju stranu. Netreba byť naivný.
Trump Irán podcenil. Jedna aj druhá strana vie zasiahnuť tvrdšie či to urobí uvidíme.

eva8
autor
23. mar 2026
@bosorkabb

@eva8 prepáč ale veriť že politik sa bude pozerať na ľud a štát ako prvé je blbosť. Bude sa pozerať ako prvé na seba a svoju stranu. Netreba byť naivný.
Trump Irán podcenil. Jedna aj druhá strana vie zasiahnuť tvrdšie či to urobí uvidíme.

@bosorkabb tak potom su volby uplne zbytocne

bosorkabb
23. mar 2026
@eva8

@bosorkabb tak potom su volby uplne zbytocne

@eva8 nie. V demokratických voľbách ľudia rozhodnú komu dajú svoj hlas. A politické strany sa rozhodnú ako s daným hlasom naložia. Buď budú trvať na svojom programe alebo ustúpia. To je ich rozhodnutie za ktoré budú skladať účet voličom.
Inak keď si pozerala aj diskusiu na TA3 tak sám Karas sa vyjadril že má odlišný názor na ropovod Družba ako PS. A mnoho iného.
Tu si politikov evidentne moc idealizujes,ja som realista.

eva8
autor
23. mar 2026
@bosorkabb

@eva8 nie. V demokratických voľbách ľudia rozhodnú komu dajú svoj hlas. A politické strany sa rozhodnú ako s daným hlasom naložia. Buď budú trvať na svojom programe alebo ustúpia. To je ich rozhodnutie za ktoré budú skladať účet voličom.
Inak keď si pozerala aj diskusiu na TA3 tak sám Karas sa vyjadril že má odlišný názor na ropovod Družba ako PS. A mnoho iného.
Tu si politikov evidentne moc idealizujes,ja som realista.

@bosorkabb ale vsak doteraz si tvrdila, ze vsetci politici myslia len na seba, nie na ludi. Ze neustupia od svojich poziadaviek. (Ano, Majersky neustupi, co sa tyka zmeny pohlavia.) A teraz, ze sa mozu rozhodnut, z coho kto ustupi, aby mohli fungovat. Cize nadej je.
Karasa som nepocuvala. Teraz si pustam sobodne dialogy s Ficom Zaujimavo rozprava. Chyba koalicie je, ze maju v zmluve, ze nepodporia ziadny zakon opozicie, aj keby bol dobry. O tom vzdy tvrdim, ze to je hlupost (zhodujem sa s Dankom) Z opozicie podporili niektore zakony, ktore aspon ciastocne pomozu ludom.

bosorkabb
23. mar 2026
@eva8

@bosorkabb ale vsak doteraz si tvrdila, ze vsetci politici myslia len na seba, nie na ludi. Ze neustupia od svojich poziadaviek. (Ano, Majersky neustupi, co sa tyka zmeny pohlavia.) A teraz, ze sa mozu rozhodnut, z coho kto ustupi, aby mohli fungovat. Cize nadej je.
Karasa som nepocuvala. Teraz si pustam sobodne dialogy s Ficom Zaujimavo rozprava. Chyba koalicie je, ze maju v zmluve, ze nepodporia ziadny zakon opozicie, aj keby bol dobry. O tom vzdy tvrdim, ze to je hlupost (zhodujem sa s Dankom) Z opozicie podporili niektore zakony, ktore aspon ciastocne pomozu ludom.

@eva8 veď na tom trvám že vždy myslia v prvom rade na seba a svoju stranu. Ak chcú spolu vládnuť ustúpiť musia ale nie na úkor seba či strany. To sa nedeje.
Majerský pravdaže neustúpi v určitých témach ( pochoval by seba aj stranu) tak ako Plavakova a jej krídlo v PS. Nádej je vždy ale nádej je veľmi krehká.
Fico má pravdu v tom ( a to ja mám voči nemu milión výhrad a dosť zásadných) že každý štát má chrániť najprv seba a svoje záujmy až potom iné ciele. Tak ako EÚ najprv seba potom iných. A nie naopak.
Nie Ukrajina nemá byť na prvom mieste pre žiadneho politika Slovenska. Najpvr Slovensko a jeho záujmy až potom záujmy EÚ a Ukrajina. Akokoľvek sucitim s Ukrajinou,moja vlasť je Slovensko a jej záujmy majú mať prednosť.
Áno poslanci celého parlamentu majú prijímať zákony pre dobro ľudí a je jedno z akej strany sú a bodka. Toto hranie sa na opozíciu a koalíciu je niekedy trápne. Hlavne ak berieme do úvahy aký sú kamoši mimo kamier.

anonym_6674a2
23. mar 2026
@bosorkabb

@bosorkabb majerskemu ide iba o jedno. A to o vlastný valov

f333
23. mar 2026
@bosorkabb

@f333 ľudia robia chybu že politikom veria bezvýhradne. Ale ten politik robí a hovorí veci aby mu pasovali do jeho videnia sveta. Robí to pre moc. A tak to treba brať.

@bosorkabb Ludia casto robia tu chybu,ze sa daju lahko ovplyvnovat . Cize mnoho ludi nema kriticke myslenie, ani recionalne myslenie ale kona pod vpyvom toho, co chu pocut a media ci politici im to podsuvaju. A zalezi na tom aj, ze ake videnie sveta ten ktory clovek ma . Podla toho potom vybera aj politikov na volenie.Ale casto iracionalne ,bez vnimania nasledkov takej volby pre neho v buducnosti.
Nie vsetci politici klamu . Prave ale ti,co su racionalni,ti ludom neslubuju svetle zajtrajsky ani vysoku zivotnu uroven hned a bez namahy. A ani rozsiahle h soc.istoty . Ani jednostrannu ideologiu bez racionalneho uvazovania. A prave ti su najmenej popularni. Pretoze väcsina ludi chce istoty ,ktore si nevie sama zabezpecit.Tak volia tych ,co im povedia,co si maju mysliet a ako konat.A ked sadostavia negativne nasledky ,tak ludia su v soku .
Takze ti,ludia,ktori su lahsie ovlyvnitelnim podiehaju casto ideologi,iktora sa vie agresivne pretlacat cez media . Hlavne,ked sleduju len jeden prud medii.Ved pozri nazlozenie medii na sk a aj v EU. Väcina ma rovnakeho akcionara a majitela. A aj rovnaku ideologiu. A mnohi ludia to irecionalne nasavaju . Ale len do chvile,ked sa to dotkne ich penazenky.To uz potom je frustracii a sokov.

f333
23. mar 2026
@bosorkabb

@eva8 veď na tom trvám že vždy myslia v prvom rade na seba a svoju stranu. Ak chcú spolu vládnuť ustúpiť musia ale nie na úkor seba či strany. To sa nedeje.
Majerský pravdaže neustúpi v určitých témach ( pochoval by seba aj stranu) tak ako Plavakova a jej krídlo v PS. Nádej je vždy ale nádej je veľmi krehká.
Fico má pravdu v tom ( a to ja mám voči nemu milión výhrad a dosť zásadných) že každý štát má chrániť najprv seba a svoje záujmy až potom iné ciele. Tak ako EÚ najprv seba potom iných. A nie naopak.
Nie Ukrajina nemá byť na prvom mieste pre žiadneho politika Slovenska. Najpvr Slovensko a jeho záujmy až potom záujmy EÚ a Ukrajina. Akokoľvek sucitim s Ukrajinou,moja vlasť je Slovensko a jej záujmy majú mať prednosť.
Áno poslanci celého parlamentu majú prijímať zákony pre dobro ľudí a je jedno z akej strany sú a bodka. Toto hranie sa na opozíciu a koalíciu je niekedy trápne. Hlavne ak berieme do úvahy aký sú kamoši mimo kamier.

@bosorkabb A s ymi kamosmi mimo kamier toi si trafila uplne . Videla som debatu Majersky -Danko. Ked sa v navale debaty Danko pozabudol, tak olsovoval Majerkeho menom a tykal mu. Takze jasne,ze si tykaju. Hoci pred kamerami boli akoze superi a utocili aj na seba.
A ano, ta stranicka disciplina tiez patri k politike . Takze ludia nemozu cakat, ze politici budu vzdy svoj osobny nazor predstavovat P .Taki naivni ak ludia su,tak asi potrebuju potom tutora pre bezne fungovanie v realite. A v koalici sa aj vydieraju koalicne strany.Vid SAS sa dala povydierat tiez v minulej vlade. Sulik to nakoniec priznal neskor. Poltika je uz taka. Ked chceli presadit nieco z programu,tak nieco museli obetovat. Reality zivota nepusti.
Ale je rozdiel,ked politik ide do politiky ,ba nieco pozitivne zmenil v prospech ludi avie,ze tou relistickou poltkou to aj moze znenit, a lebo opacne, ked vie,ze to co presadzuju skodi ludom ,ale zaujmy lobby su pre neho dolezitejsie. A je to podstatou tej strany, tie zaujmy lobby presadzovat.
A ano, skodliva politika EU , ze Ukajina na prvom mieste pomutila hlavy mohym ludom ,ale ked prichadza vytriezvenie,przdych pewnazeniek/ tak vidia, ze boli proti sebe to obhajovat .
Pretoze normalne zmyslanie je, ze moja vlast,krajina v ktorej zijem a mam aj korene na prvom mieste.Ved by som isla proti sebe.Ktonormalny mohol obhajovat vstky tie sancie , tr.urok na Nord Streem a zatvorenie kohutika na Duruzbe? Kto pricetny? Len ten,kto nerozmysla racionalne,alebo z toho ma prospech sam v podporovani tej poltiky.
V de to uz vela ludi pochopilo a politici,co vladnu tiez pochopili cez pad ich percent, ze tu politiku uz nemozu dalej obhajovat tak ako predtym.
Vyhnali by ich pri dalsej volbe ludia z parlamentu.
Vdalsich adlssich volbach krajinskych ludia celkovo volili pravicu.Laviciari ,>zeleni a Liberali padali a Liberali su mimo parlamet v kazdej volbe . Uz asi len 2 % cez vikend dostali vo volbach v baste spol krajiny ,kde vladli s lavicarmi a Zelenymi.ADF vac ako zdvojnasobila svoj zisk tam. Socani po 35 rokoch prehrali.

eva8
autor
23. mar 2026
@f333

@bosorkabb Ludia casto robia tu chybu,ze sa daju lahko ovplyvnovat . Cize mnoho ludi nema kriticke myslenie, ani recionalne myslenie ale kona pod vpyvom toho, co chu pocut a media ci politici im to podsuvaju. A zalezi na tom aj, ze ake videnie sveta ten ktory clovek ma . Podla toho potom vybera aj politikov na volenie.Ale casto iracionalne ,bez vnimania nasledkov takej volby pre neho v buducnosti.
Nie vsetci politici klamu . Prave ale ti,co su racionalni,ti ludom neslubuju svetle zajtrajsky ani vysoku zivotnu uroven hned a bez namahy. A ani rozsiahle h soc.istoty . Ani jednostrannu ideologiu bez racionalneho uvazovania. A prave ti su najmenej popularni. Pretoze väcsina ludi chce istoty ,ktore si nevie sama zabezpecit.Tak volia tych ,co im povedia,co si maju mysliet a ako konat.A ked sadostavia negativne nasledky ,tak ludia su v soku .
Takze ti,ludia,ktori su lahsie ovlyvnitelnim podiehaju casto ideologi,iktora sa vie agresivne pretlacat cez media . Hlavne,ked sleduju len jeden prud medii.Ved pozri nazlozenie medii na sk a aj v EU. Väcina ma rovnakeho akcionara a majitela. A aj rovnaku ideologiu. A mnohi ludia to irecionalne nasavaju . Ale len do chvile,ked sa to dotkne ich penazenky.To uz potom je frustracii a sokov.

@f333 vsak ty opisujes PS uz druhykrat 🙂 Oni v predvolebnej kampani pravdivo vraveli, ze nastane zvysenie cien. A strasila si ma opatreniami, ktore zavedie opozicia, ak by vyhrala, vzapati si vysvetlovala, ako funguje socialny stat. (opat zhoda s PS)
Cize tak. Gratulujem k 20% Afd v jednej s republik

eva8
autor
23. mar 2026

@f333 vsak ty si tak protirecis:
Stale - ideologia pravice a lavice nemoze spolu vladnut. Ale pravicova Republika (bez programu) s lavicovym Smerom bude ok 🙂 Pricom stredove strany konsenzus najst nemozu 🙂 Pises o manipulacii a sama pises to, co ti vyhovuje.
Orban si pozval na predvolebny miting patriotov, ktori hovorili hlavne o migracnom pakte, ceze vystup predstavitelov z inych krajim v predvolebnej kampani nie je novinkou

f333
23. mar 2026
@eva8

@f333 ano, Republika nema program, sam Uhrik povedal, ze ho vytvoria podla situacie. Ale ty , na zaklade predpokladu (ako sama pises), podporujes tuto stranu. Ale tu ide o to, ze pises o lavici a pravici, a odrazu, mozu spolupracovat. Cize tiez hovoris podla toho, ako ti vyhovuje. Vznesene reci o ideologiach, ktore sa tak lahko lepia na ludi.

A co sa tyka socialneho statu, ako by mal vyzerat. Vsak podobne zmysla PS 🙂 Konkretny priklad - 13 dochodky

@eva8 Ja Republiku nepodporujemKde si na toto prisla? Ale pokil ide o patriotizmus,ktory relisticky hlasaju,tak ano,mam v tomto rovnake nazory. Aaj na pohlad na EU skodlivu politiku omigrcii, green dealu a inych opatreniach/akonezmyslene sankcie voci Rusku ci odstihnutie sa od energii z Ruska/ co su v nesulade zo zaujmami ludi v celej EU.A samozrejme som zvedava na ich program v oblasti ekonomiky, skolstva , bezpecnosti ,justicie atd.
A co satyk a soc.statu,tak preve PS na skodu zadlzenia sk podporila ten !3 dochodok. ja teda rozhodne nie som jeho zastancom ani nahodou.A ani SAS nehlasovala zan.
Ziadna pravicova vlada ci strana nemoze hlasovat za takyto zakon v case,ked na to ekonomika nema .
Ale laviciari sa nezapru. Ci Smer ci PS su rovnaka minca ,kazda z inej strany. Majus polocne to,ze chcu silny stat. . To znamna, vela institucii, davky tiez pre kde koho a to este ideologicky podfarbene,Vedia,ze sich Gender ideologiou by neuspeli uz .To len tie asi co s aich to dotyka osbne,uz pretlacaju.
Tak sa akoze tvaria ,ze su stredovi Ale nalavo od stedu tak ci tak.A neuveri im normalne zmyslajuci volic, ze svoj extremne ideologicky zamerany program opustia len tak.Pretoze to je podstatou ich DNA strany.

f333
23. mar 2026
@eva8

@f333 vsak ty opisujes PS uz druhykrat 🙂 Oni v predvolebnej kampani pravdivo vraveli, ze nastane zvysenie cien. A strasila si ma opatreniami, ktore zavedie opozicia, ak by vyhrala, vzapati si vysvetlovala, ako funguje socialny stat. (opat zhoda s PS)
Cize tak. Gratulujem k 20% Afd v jednej s republik

@eva8 Dakuje, to jenaozaj vyhra. Pretoze AFd od posl.volieb viac ako zdojnasobila zisk.Ato vspolkrjine,kd evladli 35 rokov socani a teraz spolu so zelenymi a Liberlami.Ti s a ani nedosatali do parlametu znovu.Celkovo vyhrala pravica.
Vie, ty asi netusis,co znamen anaozaj soc.stat.Toneznamena,rozdavat soc.davky . PS nema ani ponatia,co je socialny stat.Tonie je zvysenie doschdku plosne a na dlh
Soc.stat da malej skupine najviac ohzorzenej davku na isty obmedzeny tak,aby bolo potom schopna fungovat bez davky a len vtedy a en taku davku, na aku stat dokaze zarobit bez vytvarania dlhu.N a13 dochdok bolo teba si pozicat.
Ty pozeras ne veci velmi zjednodusene.PS nepovedlo pred volbami,ze green deal co prsadzuje avolila zan v EU ani zakaz odberania plynu ci ropy z RUska ci sankcie z Ruska zvysia ceny. Este tento tyzden trdili,ze sk taha dolu ekonomiku EU. Taki su to odbornici. Toniekto pricetny aj uveril PS? A tiez tvrdili,ze sk ma najlacnesjie paliva.A Tiez tvrdili,ze ropu mame drahsiu z Ruska.Same klamstva.
.Nepovedlai,preco ska ma velku inflaciu ani preco tie ceny isli tak hore. Vies preco isli tak hore? Pret u politiku,co oni podporuju u a podporovali v EU.
IM tonevadi,.Ved moho ich aktivistov a ich radin je nacudnutych na finacie z EU. A aj ako vidiet, pachanie sub. podvodov im nie je cudzie. Ti by mali byt naozaj ticho a nektitizovat nikoho z vlady. Pretoze aj oni a predovsetkym oni tu likvidacnu politiku za vysoke ceny podporovali .
To akoby zlodej obvinoval zlodeja,ze kradne.

f333
23. mar 2026
@eva8

@f333 vsak ty si tak protirecis:
Stale - ideologia pravice a lavice nemoze spolu vladnut. Ale pravicova Republika (bez programu) s lavicovym Smerom bude ok 🙂 Pricom stredove strany konsenzus najst nemozu 🙂 Pises o manipulacii a sama pises to, co ti vyhovuje.
Orban si pozval na predvolebny miting patriotov, ktori hovorili hlavne o migracnom pakte, ceze vystup predstavitelov z inych krajim v predvolebnej kampani nie je novinkou

@eva8 kd esom pisla,ze Republika bude koalici so smerom ? A kde som to schvalovala?Ty vydavas svoje fantazie za realitu. Ja som napisla, ze predseda Republiky sa vyjadril v mediach,ze Smeer nepovazuje za zelaneho potencionalneho partnera na vladnutie. Bodka. Tak kde si protirecim? Cistas s porozumenim? Necitas.
A co sa tyka Orbana, ten predsa je so svojou stranou vo frakcii Patrioti/vytvaral tu fakciu/ v EU. Takze je jasne,ze ak si pozval na svoju predvolebnu kampan/ja o tom nic neviem / partnerske pravicove strany z tej frakcie, tak co je natom cudne? Nic cudne ani protizakone. Tak s cim mas problem?

eva8
autor
23. mar 2026
@f333

@eva8 kd esom pisla,ze Republika bude koalici so smerom ? A kde som to schvalovala?Ty vydavas svoje fantazie za realitu. Ja som napisla, ze predseda Republiky sa vyjadril v mediach,ze Smeer nepovazuje za zelaneho potencionalneho partnera na vladnutie. Bodka. Tak kde si protirecim? Cistas s porozumenim? Necitas.
A co sa tyka Orbana, ten predsa je so svojou stranou vo frakcii Patrioti/vytvaral tu fakciu/ v EU. Takze je jasne,ze ak si pozval na svoju predvolebnu kampan/ja o tom nic neviem / partnerske pravicove strany z tej frakcie, tak co je natom cudne? Nic cudne ani protizakone. Tak s cim mas problem?

@f333 co sa tyka Orbana, nemam s tym problem. Len som podala info.

Cize podla teba Republika nepojde so Smerom? To by bolo vyborne, pretoze opozicia by vytvorila jednoduhsie koaliciu. Citam s porozumenim. Tych 72 pohlavi bola strategia syrasenia sucasnej koalicie, preto len to bolo pred volbami pocut, teraz to znova vytahuju v kazdom rozhovore KDH.
Mame ine pohlady, nevadi. Vsimla sisi, ze pri opisovani vojny neustale pises len o financiach. Ani raz si nespomenula zivoty. A ja rozpravam o zivotoch. Samozrejme, bez penazi sa zit neda
K ostatnemu - keby si fakt pocuvala priamo Simecku, vedela by si, preco za tie 13.dochodky zahlasovali. Oni su proti, vsak to aj Hlas neustale vykrikuje

bosorkabb
23. mar 2026
@f333

@f333 pravdaže si týkajú. Poznám jednu pani ktorá pracuje v parlamente a teda inak na verejnosti a inak v zákulisí.

f333
23. mar 2026
@eva8

@f333 co sa tyka Orbana, nemam s tym problem. Len som podala info.

Cize podla teba Republika nepojde so Smerom? To by bolo vyborne, pretoze opozicia by vytvorila jednoduhsie koaliciu. Citam s porozumenim. Tych 72 pohlavi bola strategia syrasenia sucasnej koalicie, preto len to bolo pred volbami pocut, teraz to znova vytahuju v kazdom rozhovore KDH.
Mame ine pohlady, nevadi. Vsimla sisi, ze pri opisovani vojny neustale pises len o financiach. Ani raz si nespomenula zivoty. A ja rozpravam o zivotoch. Samozrejme, bez penazi sa zit neda
K ostatnemu - keby si fakt pocuvala priamo Simecku, vedela by si, preco za tie 13.dochodky zahlasovali. Oni su proti, vsak to aj Hlas neustale vykrikuje

@eva8 je jedno,aky mal ten,kto zan hlasoval ci s nim suhlasil motiv. Faktom zostava,ze tym poskodil ekonomiku sk aj zivotnu uroven ludi celku. Bud bool taka hlupy,ze nedokazal posidit dopad toho zakona , alebo dore vedel,aky ma dopad a nedbal na to.,oba motivy su zle.
Ja neviem ,co urobi Republika ,ked s adostane doparmentu po dalsich volbach, ja viem toi,co tvdil Uhrik,ze nie su zelanym partnerom. Ale nemali by sme porcovat medveda,co este beha po lese.
ja myslim na zivoty. Nazivoty ludi na sk a aj v de,ktori potctuju zle dosledky rozhodnutia poltikov,co podporovali tie skodlive nariadeni z EU.Pretoze bez ekonomiky ani zivit dlho netrva unikoho. J e mi luto aj zivtov ludi na Ukrajine aj v Rusku.Ale ja som nebola prcdinou konflktov medzi tymito krajinami.Ukrjina nie je v EU ani v NATO a nemam dovod platit
vyzbrojovanie Ukrjiny ani nadmerne soc.vyhody jej obcanov unas.A na ukor mna,mojej rodiny ,mojho naroda.
Priorita mojch zaujmov je inde
T y mozno nepocitujes ten tlak velkych odvodov ,dani, zvysenie platby energii ate d. , A nemas zodpovednost za svojich zametnancov udrzat pri zlej ek.situaci v pod.sektore zametnanost .Pretoze mi zalezi na rozvoji vlasti,kd ezijem ja aj moja rodina. Tak to sa lahko filozofuje a mysli na inych, , ich nemusis finacovat zo svojich dani. . Ale ja za tu pozicku Ukrajine napriklad co ona nikdy neuhradi aminie na zbrane budem tiez platit aaj moja rodina.
tak mi tu neposuvat nic o tom,ako ja nemyslim na nejake zivoty inych. My sme uz zaplatili tolko danei a zivili /nedobrovolne/ tolko Ukrajincov, ze mnam stacilo na charitu na niekolko zivotov.

f333
23. mar 2026
@bosorkabb

@f333 pravdaže si týkajú. Poznám jednu pani ktorá pracuje v parlamente a teda inak na verejnosti a inak v zákulisí.

@bosorkabb Presne. ja tiez viem ,ako to v tom parlamente vypada,ked nie su zapnute kamery.V debatach su superi,ale v sukromi si nielen mnohi tykaju ale su aj priatelmi aj v roznych aktivitach.

eva8
autor
23. mar 2026
@f333

@eva8 je jedno,aky mal ten,kto zan hlasoval ci s nim suhlasil motiv. Faktom zostava,ze tym poskodil ekonomiku sk aj zivotnu uroven ludi celku. Bud bool taka hlupy,ze nedokazal posidit dopad toho zakona , alebo dore vedel,aky ma dopad a nedbal na to.,oba motivy su zle.
Ja neviem ,co urobi Republika ,ked s adostane doparmentu po dalsich volbach, ja viem toi,co tvdil Uhrik,ze nie su zelanym partnerom. Ale nemali by sme porcovat medveda,co este beha po lese.
ja myslim na zivoty. Nazivoty ludi na sk a aj v de,ktori potctuju zle dosledky rozhodnutia poltikov,co podporovali tie skodlive nariadeni z EU.Pretoze bez ekonomiky ani zivit dlho netrva unikoho. J e mi luto aj zivtov ludi na Ukrajine aj v Rusku.Ale ja som nebola prcdinou konflktov medzi tymito krajinami.Ukrjina nie je v EU ani v NATO a nemam dovod platit
vyzbrojovanie Ukrjiny ani nadmerne soc.vyhody jej obcanov unas.A na ukor mna,mojej rodiny ,mojho naroda.
Priorita mojch zaujmov je inde
T y mozno nepocitujes ten tlak velkych odvodov ,dani, zvysenie platby energii ate d. , A nemas zodpovednost za svojich zametnancov udrzat pri zlej ek.situaci v pod.sektore zametnanost .Pretoze mi zalezi na rozvoji vlasti,kd ezijem ja aj moja rodina. Tak to sa lahko filozofuje a mysli na inych, , ich nemusis finacovat zo svojich dani. . Ale ja za tu pozicku Ukrajine napriklad co ona nikdy neuhradi aminie na zbrane budem tiez platit aaj moja rodina.
tak mi tu neposuvat nic o tom,ako ja nemyslim na nejake zivoty inych. My sme uz zaplatili tolko danei a zivili /nedobrovolne/ tolko Ukrajincov, ze mnam stacilo na charitu na niekolko zivotov.

@f333 nic nepodsuvam. Len vychadzam z napisaneho. Snazim sa porozumiet. Dakujem

f333
24. mar 2026
@eva8

@f333 nic nepodsuvam. Len vychadzam z napisaneho. Snazim sa porozumiet. Dakujem

@eva8 jasom sa ti snazila vysvetlit, ze treba pozivat recionalne myslenie ,nezatazene emociami ,neovlyvnene ideologiou podsuvanou nejakymi mediami. A ked toho pozijes, tak zistis, ze veci nie su cierno -biele . Ani take ,ako to tie media a isti politici prezentuju. ze normalne je nie preferovat cuduzi zaujem,ale vlastny . Cize vlastneho statu/co sme my, vlastneho naroda ,rodiny . Ved v realnom zivote vo svoje rodine to aj praktikujes ,ze?
Ale v pol.suvislostiach by si dala prdnost cudzim zaujmom pred vlastnymi? Tomoze spovedat len vtedy,ked ti niekto tie straty plati. Akto to je ? Zelensky ci Ukrajina? Nie ,.Danovi polatnici /ti sikovni a uspesni/ z vlastneho naroda ,Peco Zelnsky neswetril zivoty vastneho naroda,ked mal moznost bez straty znacnych uzemi vyrokovat mier na zac. vojny? On je tiez spoluzodpovedny za zmarene zivoty svojho naroda.Nie ja ani ty .

eva8
autor
24. mar 2026
@f333

@eva8 jasom sa ti snazila vysvetlit, ze treba pozivat recionalne myslenie ,nezatazene emociami ,neovlyvnene ideologiou podsuvanou nejakymi mediami. A ked toho pozijes, tak zistis, ze veci nie su cierno -biele . Ani take ,ako to tie media a isti politici prezentuju. ze normalne je nie preferovat cuduzi zaujem,ale vlastny . Cize vlastneho statu/co sme my, vlastneho naroda ,rodiny . Ved v realnom zivote vo svoje rodine to aj praktikujes ,ze?
Ale v pol.suvislostiach by si dala prdnost cudzim zaujmom pred vlastnymi? Tomoze spovedat len vtedy,ked ti niekto tie straty plati. Akto to je ? Zelensky ci Ukrajina? Nie ,.Danovi polatnici /ti sikovni a uspesni/ z vlastneho naroda ,Peco Zelnsky neswetril zivoty vastneho naroda,ked mal moznost bez straty znacnych uzemi vyrokovat mier na zac. vojny? On je tiez spoluzodpovedny za zmarene zivoty svojho naroda.Nie ja ani ty .

@f333 media uz dlhodobo nesledujem, len rozhovory. A max. obcas tel.noviny. Tu na MK vychadzam z rozhovorov. A nevidim cierno-bielo. Rozdiel medzi nami je, ze uprednostnujem zaujmy celku. Samozrejme, ak chcem zachranit ostatnych, musim najprv zachranit seba. Ale ked som ok, rozdavam. Preto nenadavam na utecencov, lebo sa maju horsie nez ja, ja mam viac nez oni. Mame uplne iny postoj. A taktiez verim v spolupracu, nie egoizmus. Aj teraz - Rusko zbombardovalo elektricke spojenie medzi Moldavskom a Ukrajinou. Kto na to doplati okrem Ukrajiny? Moldavsko, zavisle od Rumunska. Teraz sa vsetci vykaslu na Ukrajinu, lebo "nemaju'? Maju, len menej.
A Druzba. Ako som pisala este v zaciatkoch itoku usa na Iran - vytazi z toho Fico (kvoli dodavkam ropy) Vzdy, vzdy ti, ktori myslia len na seba, rozpravaju, ako im vyhovuje. A teraz pouzijem slovicko ideologia 😉 Ti, co maju spolocnu viziu spajania sa (ideologiu ;) ), samozrejme, ze budu "patrioti EU", vsak mame vsetci obcianstvo EU, nielen nasho statu (teda teoreticky 2 obcianstva) Aj tak sme vsetci premiesani hore-dole, rozne prestahovani do roznych statov. Cize patriotizmus vlastneho statu upada. Ale folklor, tradicie sa vzdy budu udrzovat. Aj tradicna kuchyna. Aj tak v kazdom state mame rozne jedla, obchody. A syale existuje rasizmus. A v predvolebnych obdobiach rastie. Aj Orban - hlavna tema - migracny pakt. Nie riesenie problemov, ale strasenie. Mimochodom, spomenula som to pozvanie nie preto, ze mam probelm s tym, ze sa predvolebnej kampane zucastnuju aj ini, ale poukazat na to, ze to je prirodzene, ze sa aj Sulik zucastnil (nemam obseciu) na kampani Afd.
A podakovala som sa ti za vysvetlenie, no vysvetlujes dalej, pretoze si ma asi nepochopila. Ale nevadi. Je zaujimave, ako svet stale kolisa, aj Meloniovej referendum je akoby fiaskom. Vzdy su 2 protipoly. Aj u nas: koalicia a opozicia