icon

Trump vs. Si Ťin-pching

eva8
16. máj 2026

Zaujimavy clanok. Trump ma nalepku "biznismen" a "nevypocitatelny". Podla mna je len velmi vypocitavy, chce zrujnovat okolie (nielen okolite staty a EU, a Blizky vychod kvoli rope, ale aj na Cinu ma poziadavky., co uz je nebezpecne), aby na tom tazil
https://www.ta3.com/clanok/1049683/si-vytiahol-...

danica2711
16. máj 2026

@eva8 ale robí to takým tým svojským blbým spôsobom, že si ho Si rovnako ako Putin namaže na chlieb a oranžový pajác to ani nepostrehne, stále bude tliapať o skvelých vzťahoch... mimochodom, "biznismen", ktorému zatiaľ každý biznis skrachoval...

eva8
autor
16. máj 2026
@danica2711

@eva8 ale robí to takým tým svojským blbým spôsobom, že si ho Si rovnako ako Putin namaže na chlieb a oranžový pajác to ani nepostrehne, stále bude tliapať o skvelých vzťahoch... mimochodom, "biznismen", ktorému zatiaľ každý biznis skrachoval...

@danica2711 ... a este prezident mieru ...

anonym_ea4de9
16. máj 2026
@eva8

@danica2711 ... a este prezident mieru ...

@eva8
Pocula si meno Abu Bakr Al Mainuki vcera bol eliminovany v Nigerii bol to sef ISIS len za minuly rok ISIS zabil vyse 7000 krestanov v Nigerii ale vsetci pokrytci to maju na haku .Vies kdo tam vedie vojnu proti teroristom ?
No debil Trump.
A vies ze vo Venezuele odkedy je USA zainteresovana zvysili minimalne mzdy o 100%.

anonym_76d956
16. máj 2026

Situáciu USA, Čína aj Rusko dovedú do krajnosti, pravdepodobne aj do otvoreného konfliktu a keď sa im to vymkne z rúk náhle odovzdajú vládu OSN aby to "vyriešila".

eva8
autor
16. máj 2026
@anonym_ea4de9

@eva8
Pocula si meno Abu Bakr Al Mainuki vcera bol eliminovany v Nigerii bol to sef ISIS len za minuly rok ISIS zabil vyse 7000 krestanov v Nigerii ale vsetci pokrytci to maju na haku .Vies kdo tam vedie vojnu proti teroristom ?
No debil Trump.
A vies ze vo Venezuele odkedy je USA zainteresovana zvysili minimalne mzdy o 100%.

@anonym_ea4de9 o Venezuele neviem, o smrti sefa ISIS som pocula pri robeni obedu, co sa tyka eroristickych skupin v Afrike - su tam "misie" EU, ktore sa tym zaoberaju

anonym_687c17
16. máj 2026
@eva8

@anonym_ea4de9 o Venezuele neviem, o smrti sefa ISIS som pocula pri robeni obedu, co sa tyka eroristickych skupin v Afrike - su tam "misie" EU, ktore sa tym zaoberaju

@eva8
To si robis srandu ze sa tym zaoberaju, aha asi tak ty ,ty, tie hlavy by ste nemali odrezavat

eva8
autor
16. máj 2026
@anonym_687c17

@eva8
To si robis srandu ze sa tym zaoberaju, aha asi tak ty ,ty, tie hlavy by ste nemali odrezavat

@anonym_687c17 delegacie sa zaoberaju humanotarnou pomocou (okrem ineho)
Boko Haram je nielen v Nigerii. Zistovala som si o tom pocas vrcholiacej migracnej krizy. Okrem urezavania hlav boli najme unosi skolskych autobusov a podobne. Nie som si ista, ale po prevrate odisla misia z Nigerie.

eva8
autor
16. máj 2026

*unosy. Eu zabezpecuje aj azyl, okrem toho aj bezpecny presun utecencov z eu spat do Afriky

anonym_687c17
16. máj 2026

Preco sa o genocide krestanov v Afrike nikde nepise
pritom je 10X vacsia ako Gaza, a Gretu ani nenapadne ist do Afriky,.?
Ja nehovorim len o Nigerii ale aj Mali, Niger, Mozambik, Kongo atd.
PS: Zili sme v Nigerii a pomahali, splietas len propagandisticke bludy

eva8
autor
16. máj 2026
@anonym_687c17

@anonym_687c17 neviem, preco sa o Nigerii a Afrike nepise v mediach. O Grete som dlho nepocula. V ktorom obdobi ste zili v Nigerii? Cez aku organizaciu ste pomahali v Nigerii? Kym bola financovana? Co ste robili, s kym spolupracovali? Akoze, otvaraju sa miesta aj v Africkych statoch pre delegacie EU. A poskytuje EU financie aj na humanotarnu pomoc

eva8
autor
16. máj 2026
@anonym_687c17

@anonym_687c17 pytam sa, lebo niet nad osobne skusenosti. A velmi si vazim ludi, ktori pomahaju.

anonym_687c17
16. máj 2026
@eva8

@anonym_687c17 pytam sa, lebo niet nad osobne skusenosti. A velmi si vazim ludi, ktori pomahaju.

@eva8
Nemam zaujem ist do detailov, boli sme v Yoruba krestanskom state Ondo v Nigerii, 4 roky ucili na skole.

eva8
autor
16. máj 2026
@anonym_687c17

@eva8
Nemam zaujem ist do detailov, boli sme v Yoruba krestanskom state Ondo v Nigerii, 4 roky ucili na skole.

@anonym_687c17 velmi dakujem, fakt moje tuzby. Ale ja by som sa bala prave kvoli tym teroristom. Kamaratkin syn tak siel pomahat uz neviem kde.

eva8
autor
Autor odpoveď zmazal
eva8
autor
24. máj 2026
@anonym_687c17

@anonym_687c17 dnes Hojsik vravel, ze sa v EP zaobera ochranou krestanou v Nigerii.

eva8
autor
24. máj 2026

*v

eva8
autor
24. máj 2026

Europa od A po Z na joj 24. Rozhovor s PS Yar a Hojsik) a Republikou (Uhrik, Mazurek)

eva8
autor
28. máj 2026

Zatiaľ čo v mnohých krajinách sveta lesy miznú kvôli ťažbe dreva, rozširovaniu miest či intenzívnemu poľnohospodárstvu, Čína sa už desaťročia snaží ísť opačnou cestou. V rozsiahlych severných a severozápadných oblastiach krajiny postupne premieňa vyprahnuté a eróziou zničené územia na zelené pásy stromov a vegetácie. Rozsah tejto premeny je pritom taký obrovský, že ju dnes jasne zachytávajú aj satelitné snímky z obežnej dráhy Zeme.
https://sita.sk/byvaniehrou/cina-vysadza-obrovs...

hefo
28. máj 2026
@eva8

Zatiaľ čo v mnohých krajinách sveta lesy miznú kvôli ťažbe dreva, rozširovaniu miest či intenzívnemu poľnohospodárstvu, Čína sa už desaťročia snaží ísť opačnou cestou. V rozsiahlych severných a severozápadných oblastiach krajiny postupne premieňa vyprahnuté a eróziou zničené územia na zelené pásy stromov a vegetácie. Rozsah tejto premeny je pritom taký obrovský, že ju dnes jasne zachytávajú aj satelitné snímky z obežnej dráhy Zeme.
https://sita.sk/byvaniehrou/cina-vysadza-obrovs...

@eva8 U seba si sadia, ale na Sibíri na prenajatých plochách ťažia hlava-nehlava. Iste, že lepší prístup, než si robiť bordel aj doma, ale nejakí ľudomili tí Číňania tiež nie sú...

eva8
autor
28. máj 2026
@hefo

@eva8 U seba si sadia, ale na Sibíri na prenajatých plochách ťažia hlava-nehlava. Iste, že lepší prístup, než si robiť bordel aj doma, ale nejakí ľudomili tí Číňania tiež nie sú...

@hefo no, hovori sa, ze elektromobily maju vyfuky v Cine. (Pretoze odtial sa dovazaju nerastne suroviny, ktore sa tam tazia)

anonym_76d956
28. máj 2026

Čína Guizhou