Trumpove rozhodnutia a ich dopady na svetovú politiku
Čo hovoríte na Trumpove rozhodnutia ? Možné dane pre eu, Grónsko, najnovšie vystavanie a vysťahovanie Gazy? Máte obavy ??
mam hlavne obavy, ze sa cele ludstvo zblaznilo, ked dokaze toto zvolit. u nas to iste len v cervenom.
Pre moje duševné zdravie a ešte ako-taký optimistický pohľad na svet,ja sa už správam a politike vyhýbam 😁. Rada som pozerala diskusie, politické témy,ale 🤷...je asi lepšie ďalej žiť v sladkej nevedomosti (kým tu dačo nedoletí a rýchly koniec). (ironick) 😏
Jeho strategia je spravat sa nevypocitatelne aby mal lepsie pozicie pri vyjednavaniach (to su jeho slova). Ja tieto jeho veci uplne ignorujem, alebo to aj tak neovplyvnim. Akurat si pokazis den a podlomis zdravie. Nemaj strach, on da cla na nas tak mi spravime na nich....a potom sa nejako dohodneme...tak ako vzdy. Len Trump musi vsetko hned a robit z toho riadne divadlo.
Trump aj so svojim kamosom Muskom su totalni egocentricki magori. A to Muskovo hajlovanie bola ceresnicka na torte, nech to kazdy vidi. Kto toto mohol volit...? Sice, aj na SK volia ludia opakovane Fica a su s tym ok 🤷♀️
Na jednej strane je Trump nevypočitateľný, ale má aj dobré stránky, pre ktoré sa stal dobrým podnikateľom a bol finančne úspešný. Je skúsený a hľadí v prvom rade na záujem USA (aby to bolo finančne zaujímavé).
Ja sa ho neobávam, lebo on veľmi dobre vie, čo robí. Obávala som sa ho na začiatku prvého volebného obdobia, lebo to čo som o ňom vedela bolo skôr odstrašujúce, ale ukázalo sa, že to zvláda. Aj to sa mi celkom pozdáva, že chce dať, že sú len dve pohlavia a nepodporuje LGBTI, lebo oni sa iba zbytočne predvádzajú a nikto ich o nič neoberá. Raz som to náhodou videla na ulici a neviem načo boli tak divne pomaľovaní, to nevyzerá normálne.
@bystrozraky az na to ze napr. clo na auta uz EU americke ma... 10%, kym USA na Europske 2,5% ... ak som dobre citala vcera... :D cize on len dorovnava...
@petronelag wau. U teba som prekvapena tymto stupidnym vylevom. Lajkujem ti niektore postrehy a teraz si ma dostala.😵💫 On nehladi na to, co je dobre pre kohokolvek. On hladi len na seba a svoje zaujmy. Tak ako u nas koalicia oslovuje slovenskeho dezolata, tak on oslovuje svojimi populistickymi kecami Us dezolata. Su to ludia bez stipky kritickeho a logickeho myslenia. A dostali ma tvoje postrehy z 2 pohlavi. Ty si videla na Sk, alebo v Eu viac pohlavi?? Alebo len Fico povedal? Buzident v palaci ti tiez vadi? Volici soc demokracie musi byt znacne dezorientovany, lebo doteraz boli Usa nepriatel c.1-progresivny, liberalny atd atd. Teraz vyhral kral dezolatov a zrazu su Usa veeeeelki kamarati. To nevymyslus.😁 To je zivot.😂
mňa hlavne serie,že núti krajiny EU zvýšiť výdavky na zbrojenie
Autorka, nijak sa Trumpa neobavam, aj ked nesuhlasim s niektrymi vecami, od jeho postoju k izraelu, gaze, a ani ked sa pozriem problem s deportaciou = take je to no.. prehanen mozno, najma ak USA odbornici sa vraj vyjadruju, ze pracovnu silu potrebuju= bude chybat, iste by napr. islo nejak lepsie to zariadit ako napr. dat povoleni viac, ak ludia pracuju (ale nevyznam sa do toho, to len tak moj typ). Ani napr. ten hrrr brr postup uplne proti nejakej "zelenej" ideologii.. proste aspon v niecom treba aj na zivotne prostredie pozerat, netreba byt zbrkly a to mne niekedy pride tak, ze jedna bud hop alebo trop... ale tak uvidime co bude nakoniec. Gronsko nechapem, Prieplav chapem = vystavali ho, chcu ho, a nechcu aby ho mal ich konkurent... Cina. Ale co sa tyka zahranicneho obchodu.. vie preco to robi. Aj ked sa to svetu nemusi pacit. Robi to, co by mala robit kazda krajina (alebo unia), hladi na svoje dobro. Proste nemoze byt usa dojna krava pre cely svet a oni maju tiez dost problemov vnutornych. A to plati aj o NATO.. preco ma niekto davat 2% na vydavky na zborjenie a potom natahovat ruku k zachrane k usa... ked je to proste MALO. A ukazalo sa napr ze krajiny ani nemaju nejake extra zasoby... vid ako sa tu robil cirkus, ako vyzeraju nase zasoby ked sa malo pomahat ukrajine, vsetko stare, zastarale...
@simca06022011 Veď to je v poriadku, len tým dorovnaním nám samozrejme naruší terajšiu obchodnú bilanciu. Potom buď EÚ spraví odvetné opatrenia, alebo VW, Porsche, Audi a spolok presunú viac výroby do USA, kde je energia lacná, pracovná sila menej regulovaná a nemusia platiť 10% clo. Je úplne jedno, či on dorovnáva, alebo nie. Musíme tiež hájiť naše európske záujmy. Samozrejme, že koniec koncov on chce, aby aj na americké auto bolo 2.5% a nie aby bolo 10% na oboch stranách.
No čo už 🤷. Z jednej strany "trút",z druhej taktiež už 😁. Ešteže sú strany, sever a juh 😅.
@bystrozraky ale usa ma bilanciu nie dobru smerom k EU, a jeho v provom rade trapi ekonomika ich, ktora je v **** a tak aj kona, cize nic zle... A samozrejme, ze EU moze ist opatreniami oproti... to nehovorim ze nie. Ale EU by zaroven mala ist opatreniami aj v prosech EU priemyslu
@simca06022011 Hlavne týmito opatreniami, dorovnaním ciel, nás nepriamo prinúti, aby sme sa viac starali o náš priemysel. Lebo ak nebudeme a on dorovná clá, tak nebudeme konkurencieschopní a veľa firiem tu bude mat problem.
@diewcatqoo az na to ze nehailoval :DD https://www.trend.sk/spravy/hajlovanie-alebo-ne... - Inak takuto fotku spravili aj harrisovej... zaujimave, ze ju nerozniesli po mediach, ze hailovala a rovnako dalsich politikov? vid tu:
https://www.newsweek.com/barack-obama-kamala-ha...
A trumpa podporuje najma v oblasti regulacie, financii, kontrolovat statne financie a riesit deficit atd k inemu sa velmi nevyjarduje.. aj jeho oblast by mala byt prave na nejakom takomto poste = nepamatam presne co mu slubil, za podporu... a ano, iste ma aj biznis umysly, teda ja si ho nezastavam.. len taketo bludy stale sirit, mi uz pride smiesne...
@bystrozraky a myslim, ze na tom nie je nic zle.. treba prestat spat na vavrinoch a tvarit sa super cool, a zacat makat. Konkurencie schopni nie sme uz dlhsie, vdaka preregulovanosti z "bruselu", vsak kto na svete uz dokaze dnes zakazat snurky na obleceni, alebo uvazovat o tom, ze sa zavedie povinnost, mat kachle/pece a co ja viem co na elektrinu vsetci a bez diskusie, zverejnit navrh na tajnasa na vikend a tvarit sa ze nic = take demokraticke, transparentne a europske :DDD
Trump je taká veselá postavička. Neobávam sa z jeho strany nejakej hrozby. Ale zdá sa, že dal do pozoru Rusko. Možno, že sa naplnia jeho slová, že ukončí ten konflikt.
@simca06022011 konkurencieschopný sme neboli nikdy, ani bez Bruselu. Keď si zoberieš Rusko-nediktuje mu Brusel, ako je konkurencieschopné??? Chudobna krajina. Aj bez Bruselu. Kto si kupuje ruské hodinky, autá, elektroniku, televízory, mobily atd??? Nikto. Keby nemali nerastné bohatstvo, tak tam skapíňajú od hladu úplne že všetci. Takto sa z toho nabalí aspoň pár putinových kamarátov a oligarchov. Takze nevinme za vsetko Brusel. My sme boli neschopni aj bez neho.
@bloger taák urciteeeee😁 Trump fohodne s Putinom mier.😂
Uz takeho vyjednavaca mame v buzidetskom palaci. Ten tiez vyjednal.....velkeee h...
@stanulienkat skoda ze piseme o clach voci europe a teda dopade na europu, a neriesim slovensko a uz vobec nie rusko. Je jasne, ze taka pidi krajina nebude nikdy konkurovat ani len susedom svojim v nicom, extra.
Mam pocit ze si trochu (ako vela ludi) zaujata, pritom netusim ci vobec vies co a ako sa riesi v EU, co tam schvaluju a aky vplyv to na vsetkych ma a ci vobec vies, ze co za "krizu" stale riesime v EU a kto ju vyvolava... a hlavne ake su reakcie aj v inych statoch na to, aki su spokojni obyvatelia beneluxu, severu, dokonca Nemci... ako prosperuju ich firmy, ako ide vyroba, ake maju naklady. Ze nie su vsetci za. Rovnako tam su rozdiely v nazoroch, tak ako aj u nas.
Kedze "sme europa", tak nie sme izolovani len tak.. vdaka roznym regulaciam sme obmedzili/prisposobili viac odvetvi, ked sme ostali zavisli na DE automobilkach, tak si ich likviduje politikou samo DE... zacali napr energetikou.. tak kto bude na vine ked to nepojde? USA ci samotna europa, ze je zavisla vo vsetkom / na niekom? Ze zaspala v starej dobe a nie je popredu v nicom, lebo miesto technologii riesi co? elektricke piecky, zrusenie dieselov, alebo co? ze mladi ludia su neaktivni, nechce sa ludom pracovat, vymyslat nove veci a ked, tak odidu inam, radsej (z EU, nie zo SR), to ako riesia? Nijak. Ale to je len recnicka otazka, netreba mi vobec odpovedat, chapem ze len trochu si sa chcela nad Ruskom rozohnit... je to fakt, ze je EU preregulovana a brzdia tym rast.. a velmi dobre to vedia, ved aj Draghi to spomina aj v "report" ohladom konkurencieschopnosti EU. Cize ziadnu somarinu sem nepisem vymyslenu. Proste ked tam robia rozhodnutia, tak musia aj na dopad na firmy a beznych ludi pozerat. Inak nic ine ako nesuhlas cakat nemozu.
@bloger fakt? ako dal do pozoru rusko? som nezaregistrovala... hod link... ja som este len pri vyhostovani a Gaze :DD
Jeden chce veľkú Ameriku, druhý veľké Rusko, obaja sú v pokročilom veku, môžu zo dňa na deň zomrieť a ich sny sa rozplynú.
Žijeme v náročnej dobe a ešte nás čakajú dramatické udalosti keď nastane zmena vládneho systému. Skôr som zvedavý ako dopadnú obyvatelia Severnej Kórei, poslednej uzavretej krajiny, keď vodca bude musieť odovzdať svoju moc.
Včera večer dávali dokument na "dvojke" ,čo dakedy hovoril Putin a ako si svojími skrutkami sám "nakaďil" do úst. Vravel tam aj nejaký ruský novinár, spisovateľ,že do vojny treba posielať mladých chlapcov 18+, úplne mladých a nie 40+, pretože to ževraj nie je rozumné. Bude sa platiť veľa vdovských a tak podobne. Tie reči,čo majú niektorí ruskí jedinci, človeku až mráz behá po tele 😳. Rozprával o nich ozaj ako iba o "potrebnom mäse". Hnus a ďes ako vymyli/vymývajú mozgy v tak veľkej krajine.
@simca06022011 Ja viem že riešime clá, ale reagujem na tvoj príspevok, kde si riešila hnusný Brusel, ktorý nám diktuje. Bez toho hnusného Bruselu a keby sme neboli v Európskej únii, tak sme na úrovni ruského občana. Ceny by boli rovnaké ako sú teraz, ale mala by si plat 350 eur, maximálne 500. Chodila by si sa len pozerať do výkladov. Takže ja som reagovala len na tvoj príspevok. Po druhé -viem že Európska únia výdava aj plneno nezmyselných pokynov. Ja nie som nekriticka a nesuhlasim s mnohymi vecami.
@zuzanita1609 to je co povedat, ze nieco take v Stv vysielali. Taketo veci vacsinou sledujem na ČT.
@petronelag Trump by bez ivany a svojho otca bol podnikatelska nula.
@stanulienkat trochu ta vyvediem z omylu. Ruske vyrobky su velmi chcene, hlavne preto, ze do nich nejdu americke cipy, na ktore potrebujes americku licenciu a pracovnikov, ktorych treba zaucat. Velmi ficia hlavne v regionoch, kde je tazko sa dostat k oprave, cize vsade okrem eu...🫣🫣🫣🫣
@vevesh čo vyrába, vyváža celosvetovo Rusko? Okrem tých Kamaz,ktoré sú fakt dobré,ale so súčiastkami zo západu 🤭
@simca06022011 pokial viem, aj putin aj trump pozaduju volby v ukrajine, lebo ani jeden ho nechce povazovat za pravoplatneho prezidenta, aby rokoval s oboma stranami o mieri (rozumej bol sice vyvoleny, ale doba zvolenia uz uplnula a teda ergo nie je platny). A zelensky, ze ziadne take, on je prezident a iny zatial nebude, pokial bude vojna....takze to bude vtipne😀🙃
@zuzanita1609 od srubiek, nadob, cez rozne kurenarske veci az po zbrane. Vies, na opravu staci pobuchat, poklepat, vymenit srubku ci kabel a opat to funguje....🙈🙉🙊
@vevesh ale čo ich preslávilo,okrem vodky a matriošiek? 😏

Dôvod otázky? Hľadáš pomoc pri zorientovaní sa?
Lebo ak nepoznáš rozdiel medzi daňou a clom, máš sa čoho obávať.