Ultimátum Roberta Fica adresované Ukrajine má odozvu
Ultimátum Roberta Fica adresované Ukrajine má odozvu. Premiér povedal, že ak nebudeme mať od nich do pondelka ropu, zastaví im núdzové dodávky elektriny. Ukrajine však v tom prípade pomôžu Poliaci a Rumuni. Slovensko a Maďarsko idú napriek tomu opačným smerom.
„Mal by si pán premiér uvedomiť, že nerobí charitu pre Ukrajinu. On tú elektrinu predáva, takže premiér potrestá aj Slovákov,“ hovorí Milan Majerský (KDH).
„Ficove vydieranie vydržalo dve hodiny. Poľsko a Rumunsko nahradia dodávky elektriny Ukrajine namiesto Slovenska. Ďalší skvelý ťah premiéra. Hanba,“ vyjadril sa Ivan Korčok (PS).
@sara07 To nevysvetliš, ja si to všímam už dávnejšie, vyberajú si to, čo sa im hodí a vyhovuje, aj keď by mali ísť jedným vlastným argumentom proti inému vlastnému argumentu. Logika žiadna.
@anonym_f61fac ja fatk skutočne nerozumiem tomuto ruskému komplexu a podriadovaniu sa
dobabrali čo mohli, mali nas za guberniu dobru na svoje záujmy , skutočne bez ruska by sme boli uplne niekde inde, ked si pozrie človek aké sme tu mali vynalezy, tovarne, na akej urovni sme vedeli vyrabat ... nie ..
čo si ako myslia teraz ? že čo budeme ?
Podľa správ v ČRo koncom minulého týždňa v bojoch na Ukrajine odhodlane padlo za svätú vec po boku ukrajinských vojakov od začiatku vojny 5 českých dobrovoľníkov a šiesti sú nezvestní. Bratia rusi ich tiež nešetrili, milá @sara07.
@anonym_9d3713 Vtedy, keď my vrátime Hornú zem Maďarsku, vrátane tej nám vrátenej Podkarpatskej Rusi? To vážne sa pýtaš?
@anonym_f61fac Okupácia južného Slovenska (1938 – 1945) bola anexia južných častí Česko-Slovenska Maďarskom na základe výsledku prvej viedenskej arbitráže. Maďarsko okrem južného Slovenska obsadilo aj časť Podkarpatskej Rusi, ktorú po rozpade ČSR okupovalo celú. Svoje územné zisky voči Slovensku rozšírilo počas Malej vojny. Po skončení druhej svetovej vojny boli pôvodné hranice Česko-Slovenska s Maďarskom obnovené a potvrdené Parížskou mierovou zmluvou. Slovensko pokial viem Podkarpatsku rus neanektovalo. Bolo to Madarsko, ktore ju anektovalo a po druhej svetovej vojne nebolo uzemie vratene Ceskoslovensku, ale prevzate Sovietskym zvazom.
@sara07 Ty si sa zobudila asi až v roku 2022 že? Keby si sledovala čo sa dialo na Ukrajine od roku 2014,tak takéto bludy netrepeš. Doprial by som tebe a tvojim podobným aby si zažila to čo zažívali rusko-jazyčný ukrajinci na Dombase od roku 2014. Osem rokov tam museli ludia znášať teror ukrajinských banderovských fašistov, sústavné ostrelovanie ťažkým delostrelectvom ukrajinskej armády, a pre nečinnosť EU a výzvy V. Putina adresované EU aby spoločne vyriešili tento teror, boli ignorované, tak napokon to začal riešiť v r. 2022 V.Putin špecálnou operáciou. Popýtaj sa starších ludí kto bol Bandera a čo robil, že bol horší ako Hitler, keď podporuješ Banderovský režim Ukrajiny.
@anonym_8be0de rozpravala si sa s ludmi z Donbasu v r. 2014?
Preco Putin pokracuje v specialnej operacii aj mimo Donbasu?
Na 19 slovenskych skolach boli vyhrazky pisane azbukou. Opat sirenie poplasnych sprav, alebo hybridna vojna? Alebo Ukrajinci (kvoli vyhrazkam o ektrine)?
Podľa správ v ČRo koncom minulého týždňa v bojoch na Ukrajine odhodlane padlo za svätú vec po boku ukrajinských vojakov od začiatku vojny 5 českých dobrovoľníkov a šiesti sú nezvestní. Bratia rusi ich tiež nešetrili, milá @sara07.
@anonym_ae96d3 to tak velmi potesilo?
Prosim viete niekto ako to je? Pozrela som.si Fica a medzi inym tvrdi ze zapadna europa v pohode kupuje rusky skvapalneny plyn a aj plyn co dodavame na ukrajinu ma rusky povod. Prosim len fakty k tomu ak viete. Lebo ma to vzdy prekvapi a nikto sa k tomu nevyjadruje.
@anonym_ae96d3 to tak velmi potesilo?
@anonym_6ba2d5 Je to parafráza sary o 15.00, nepotešilo to nikoho, škoda životov mladých chlapcov, ovplyvnených propagandou.
@anonym_f61fac Okupácia južného Slovenska (1938 – 1945) bola anexia južných častí Česko-Slovenska Maďarskom na základe výsledku prvej viedenskej arbitráže. Maďarsko okrem južného Slovenska obsadilo aj časť Podkarpatskej Rusi, ktorú po rozpade ČSR okupovalo celú. Svoje územné zisky voči Slovensku rozšírilo počas Malej vojny. Po skončení druhej svetovej vojny boli pôvodné hranice Česko-Slovenska s Maďarskom obnovené a potvrdené Parížskou mierovou zmluvou. Slovensko pokial viem Podkarpatsku rus neanektovalo. Bolo to Madarsko, ktore ju anektovalo a po druhej svetovej vojne nebolo uzemie vratene Ceskoslovensku, ale prevzate Sovietskym zvazom.
@anonym_9d3713 Nemyslela som tým toto obdobie. Podkarpatska Rus bola súčasťou maďarského (uhorského územia), Orbán si vraj tiež na ňu brúsi zuby, a nemyslím si, že to odvodzuje od krátkeho obdobia, kedy toto územie obsadili. Dodnes tam žije početná maďarska menšina. Chcela som týmto poukázať na absurditu územných nárokov.
Prosim viete niekto ako to je? Pozrela som.si Fica a medzi inym tvrdi ze zapadna europa v pohode kupuje rusky skvapalneny plyn a aj plyn co dodavame na ukrajinu ma rusky povod. Prosim len fakty k tomu ak viete. Lebo ma to vzdy prekvapi a nikto sa k tomu nevyjadruje.
@anonym_89323d jadro na výrobu elektriny je ruské. To nikomu nevadi....😏🙃.
@anonym_89323d jadro na výrobu elektriny je ruské. To nikomu nevadi....😏🙃.
@magdalienka11 ved to, teraz som si nasla info k ruskemu plynu a jeho odberom v zapadnej europe a som v soku. To co je za balamutenie ze len my sme sa neodstrihli od ruskeho plynu? To ked sa rusky plyn nahradi ruskym.LNG (co je to iste len v inej forme) tak je to zrazu ok? Ked sa ten plyn skvapalni tak sa mu zmeni narodnost? Sami seba klameme, je to frustrujuce.
@anonym_89323d ano, kupuje sa cez kasachstan, cinu a azerbajdzan. Aj vychodne nemecko ma nastavne systemy na rusku ropu, preto bol velky zaujem o nordstream, lebo to bolo lacnejsie riesenie ako prerabanie vsetkych systemov a softverov. A co sa nevie, kopec oligarchov v rusku su nemci, historicky sa to vztahuje na katarinu velku, ktora bola povodom pruska princezna a doniesla si so seboz do ruska "pol carskeho dvora", ktory tam ostali do dnesnych dni a hlasia sa k nemeckemu povodu....
Napriklad kolko odobera nemecko cez druzbu:
https://daz.asia/blog/deutschland-baut-oelimpor...
@anonym_89323d ano, kupuje sa cez kasachstan, cinu a azerbajdzan. Aj vychodne nemecko ma nastavne systemy na rusku ropu, preto bol velky zaujem o nordstream, lebo to bolo lacnejsie riesenie ako prerabanie vsetkych systemov a softverov. A co sa nevie, kopec oligarchov v rusku su nemci, historicky sa to vztahuje na katarinu velku, ktora bola povodom pruska princezna a doniesla si so seboz do ruska "pol carskeho dvora", ktory tam ostali do dnesnych dni a hlasia sa k nemeckemu povodu....
Napriklad kolko odobera nemecko cez druzbu:
https://daz.asia/blog/deutschland-baut-oelimpor...
@vevesh pripomenula si mi knihu Peter 1 od Tolstoja. Ako v Rusku bola zima, bieda, len oblasti s Nemcami boli vyspele, vesele, hrala tam hudba 🙂
Ja si myslím, že Slovensko päťnásobné distribučné poplatky náhradného riešenia plynu cez Chorvátsko hrdo a s nadšením pre dobrú vec zatiahne.
@anonym_ae96d3 to co je za ficovinu?
@sara07 Ty si sa zobudila asi až v roku 2022 že? Keby si sledovala čo sa dialo na Ukrajine od roku 2014,tak takéto bludy netrepeš. Doprial by som tebe a tvojim podobným aby si zažila to čo zažívali rusko-jazyčný ukrajinci na Dombase od roku 2014. Osem rokov tam museli ludia znášať teror ukrajinských banderovských fašistov, sústavné ostrelovanie ťažkým delostrelectvom ukrajinskej armády, a pre nečinnosť EU a výzvy V. Putina adresované EU aby spoločne vyriešili tento teror, boli ignorované, tak napokon to začal riešiť v r. 2022 V.Putin špecálnou operáciou. Popýtaj sa starších ludí kto bol Bandera a čo robil, že bol horší ako Hitler, keď podporuješ Banderovský režim Ukrajiny.
@anonym_8be0de tak toto su ciste kktiny...
@anonym_89323d dovaza sa, lebo zmluvy boli podisane este pred vojnou a eu parlament schvalil postupne ukoncenie ruSSkeho plynu, vratane lng, do jesene 2027
Pocuvam tlacovku Fica.
Reciprocne opatrenia voci Ukrajine ano, sankcie voci Rusku nie.
Tie jeho "reciprocne opatrenia" su, vlastne, sankciami. A tie jeho reciprocne opatrenia voci Ukrajine tiez poskodzuju Slovensko.
A opat nezmysly, ze nebude podporovat vojnu na Ukrajine pozickou na zbrane. Ale vsak on priamo podporuje tu vojnu ptedavanim zbrani. To som iba ja taka popletena, alebo len on taky pokrytecky? A tesi sa vetovanou Madarskom v rozpocte unie a neviem, co este. Samozrejme, ze sa tesi. Aby sa mal na koho/co vyhovarat, preco nase Slovensko neprospieva. Nemecko, Francuzsko tak rada nasa vlada spomina - tam je problem hlavne kvoli migrantom. Ale u nas migranti nie su. Potom bol problemom green deal - ale u nas jadrova elektraren fungovala. Teraz sa vyhovara na vojnu na Ukrajine - ale vsak sam Kalinak st. povedal, ze Slovensko na nej zaraba predajom zbrani Ukrajine. To fakt mi nieco uslo, ze nechapem?
Pocuvam tlacovku Fica.
Tie jeho "reciprocne opatrenia" su, vlastne, sankciami. A tie jeho reciprocne opatrenia voci Ukrajine tiez poskodzuju Slovensko.
A opat nezmysly, ze nebude podporovat vojnu na Ukrajine pozickou na zbrane. Ale vsak on priamo podporuje tu vojnu ptedavanim zbrani. To som iba ja taka popletena, alebo len on taky pokrytecky? A tesi sa vetovanou Madarskom v rozpocte unie a neviem, co este. Samozrejme, ze sa tesi. Aby sa mal na koho/co vyhovarat, preco nase Slovensko neprospieva. Nemecko, Francuzsko tak rada nasa vlada spomina - tam je problem hlavne kvoli migrantom. Ale u nas migranti nie su. Potom bol problemom green deal - ale u nas jadrova elektraren fungovala. Teraz sa vyhovara na vojnu na Ukrajine - ale vsak sam Kalinak st. povedal, ze Slovensko na nej zaraba predajom zbrani Ukrajine. To fakt mi nieco uslo, ze nechapem?
@eva8 A ja zas nechápem, že prečo ide PS s preferenciami dole a Fico si drží tých svojich cca 18% preferencií. Ale dobrá správa je, že voličov opozície vraj neubúda. Iba sa túlajú z jednej opozičnej do inej opozičnej. Bude ešte kucapaca.
@eva8 A ja zas nechápem, že prečo ide PS s preferenciami dole a Fico si drží tých svojich cca 18% preferencií. Ale dobrá správa je, že voličov opozície vraj neubúda. Iba sa túlajú z jednej opozičnej do inej opozičnej. Bude ešte kucapaca.
@dora281 stupa Republika. Robi si svoju internetovu kampan. Siria to, ze ludia nemaju koho volit a tak Uhrik oblbuje. Ja
@dora281 este sa chysta zrusemie volby postou zo zahrnicia. Pretoze zahranicni volia prevazne opoziciu. A sucasna koalicia sa musi udrzat aj po volbach
@dora281 SK a HU si brania hospodárstvo svojej krajiny. Je jasné že zelensky iba robí zle, zamerne aj s kamošmi v EU predlžujú vojnu, aby mohli naďalej nalievat peniaze do čiernej diery zvanej Ukrajina. Kde ich vo veľkom rozkradaju. Stačí si len prečítať články na internete o bohatých miliardaroch pána prezidenta ako drancuju energetiku. Ci to ti nevadí? Každý, kto s tým súhlasí, nech potom nepinda na vysoké ceny všetkého. Ano, je to samozrejme iba kvôli konsolidacii.
@anonym_508fc1 keby ukrajina nebojovala uz mas rusov v predzahradke a bojuje sa mozno uz aj u nas. vdaka tomu, ze ukrajina bojuje su nase zadky v mieri. a vdaka tomu si mozete slobodne vypisovat, ze treba detom, chorym odstavit elekrinu. ked tu budeme mat diktaturu ruska, mozete na to zabudnut prip. sa potom len pripravit ako pojdete zomierat za rusov do vojny. lebo oligarchovia z moskvy do vojny nechodia, tak posielaju vojakov zo svojich satelitov. Ja tomu nemozem uverit, ze potom, co nas 50r okupovali im niekto pricetny moze drzat stranu . za celu svoju historiu rusko nikdy nevedelo, kde ma hranice a stale ma potrebu budovania velkej rusi a za celu historiu si ziaden stat nezabil tolko vlastnych ludi ako rusko. ale paci sa, ak sa vam tam tak paci, chodte tam, nikto vas tu nedrzi. ja tu rusko nechcem
@dora281 stupa Republika. Robi si svoju internetovu kampan. Siria to, ze ludia nemaju koho volit a tak Uhrik oblbuje. Ja
@eva8 Akú má Republika víziu? Vystúpiť z NATO a EÚ? Čím oslovujú svojich podporovateľov? To je taká trucstrana. Proti všetkým. Mne nejde tiež do hlavy, koho môže Uhrík osloviť. Toto je europoslanec? V predvolebnej debate v roku 2023 mu Sulík v štúdiu doslova povedal, že rozpráva hlúposti, o ekonomike nemá ani šajnu a povytieral s ním doslova dlážku v štúdiu. Fašisti spasia Slovensko? Opäť. Som potešený a rád, že voličov opozície vraj neubúda, len sa presúvajú z jednej do druhej opozičnej strany podľa momentalných nálad. A že stúpajú Demokrati. KDH len jemnúčko hryzká. Možno sa PS ešte spamätá. Do volieb ešte 1,5 roka. "Pak še uvidzi" , ako hovoria naši brazílčania pracujúci v Česku.
@vevesh pripomenula si mi knihu Peter 1 od Tolstoja. Ako v Rusku bola zima, bieda, len oblasti s Nemcami boli vyspele, vesele, hrala tam hudba 🙂
@eva8 AveEva, ale hudba hrala aj na Titanicu, keď spodné poschodia už boli pod vodou...
V Rusku opäť fíčí Stavaj strana ogromnaja, vstavaj na smertnyj boj..., prípadne Pochod padlých revolucionárov. Aktuálne hity.
nevidela som este, aby niekto napisal niekedy s i.
@anonym_7ae4d9 Nejaký Einstein zo Súmračnej.
Pocuvam tlacovku Fica.
@eva8 Fico vie, ze jeho volici su obycajni dementi a nech im povie kazdych 10 min nieco uplne opacne, ani nevedia, o co ide. Preto uz ani nema zabrany, aby nieco robil oklukou, ide na to buldozerom bez ohladu na nasledky.

@sara07 To nevysvetliš, ja si to všímam už dávnejšie, vyberajú si to, čo sa im hodí a vyhovuje, aj keď by mali ísť jedným vlastným argumentom proti inému vlastnému argumentu. Logika žiadna.
@anonym_f61fac presne
v česku robili dokument že tychto trolov pekne urobili konkurz a potom vyviezli na ukrajinu, no rýchlo sa vyliečili rychlo . bratia rusi ich ako nešetrili 😂😂😂