icon

Ultimátum Roberta Fica adresované Ukrajine má odozvu

dora281
23. feb 2026

Ultimátum Roberta Fica adresované Ukrajine má odozvu. Premiér povedal, že ak nebudeme mať od nich do pondelka ropu, zastaví im núdzové dodávky elektriny. Ukrajine však v tom prípade pomôžu Poliaci a Rumuni. Slovensko a Maďarsko idú napriek tomu opačným smerom.
„Mal by si pán premiér uvedomiť, že nerobí charitu pre Ukrajinu. On tú elektrinu predáva, takže premiér potrestá aj Slovákov,“ hovorí Milan Majerský (KDH).
„Ficove vydieranie vydržalo dve hodiny. Poľsko a Rumunsko nahradia dodávky elektriny Ukrajine namiesto Slovenska. Ďalší skvelý ťah premiéra. Hanba,“ vyjadril sa Ivan Korčok (PS).

Strana
z4
tykat
26. feb 2026
@dora281

@dora281 To Šimečková mama odobrala PS voličov?

@dora281 nie, jeho mama tomu sice nepomohla ale tam uplne staci Simecka. Fakt je slaby. Neudavaju temy, max nahodne vytahuju kostlivcov zo skrin (benes, vatikan, manzelstvo pre vsetkych...), kritizuju ale nedavaju riesenia, bresu na kazdy "špek" co im Fico podhodi.
S tym co robi Fico a spol. a aku ma PS podporu v mediach by mali mat min.30%
Fakt netusim koho budem volit. Doteraz som Sas ale s Grohlingom nie, Demokrati vobec, PS mi pridu ako bludiaci v tme. Mozno KDH ale velmi vaham kvoli katolibancom. Potrebujem vidiet ze strana je jasne zorientovana v ekonomickych otazkach a ma jasnu viziu ako prekopat tento marazmus zakorenenych "nasich ludi" nacucnutych na eurace a vyuzivajucich splet nelogickych paragrafov, vynimiek a nazorovy rozptyl sudov a vynesenych rozsudkov, podla toho kto je koho clovek. Zabetonovanych darmozracov na kadejakych statnych organizaciach, poskryvanych fondoch v kulture, sporte, turizme, v rychlokvasenych garazovych firmach s milionovymi dotaciami a ano aj v tretom sektore, nezakryvajme si oci.
Chyba mi napr. Miklos.

dora281
autor
26. feb 2026
@anonym_7ae4d9

@eva8 Fico vie, ze jeho volici su obycajni dementi a nech im povie kazdych 10 min nieco uplne opacne, ani nevedia, o co ide. Preto uz ani nema zabrany, aby nieco robil oklukou, ide na to buldozerom bez ohladu na nasledky.

@anonym_7ae4d9 Fico ku davu jeho voličov: Milí mojí voliči, tak táto žltá kocka, ktorú držím v ruke je vlastne červená gulička. Súhlasite?
Dav jednobunkovcov : Samozrejme, že gulička je červená, žiadna žltá kocka nejestvuje, áno, nech žije náš vodca, nech žije Fico, nech žijú svetlešie zajtrajšky pod vedením Smeru, hurá, hurá, hurá....

dora281
autor
Autor odpoveď zmazal
dora281
autor
26. feb 2026
@tykat

@dora281 nie, jeho mama tomu sice nepomohla ale tam uplne staci Simecka. Fakt je slaby. Neudavaju temy, max nahodne vytahuju kostlivcov zo skrin (benes, vatikan, manzelstvo pre vsetkych...), kritizuju ale nedavaju riesenia, bresu na kazdy "špek" co im Fico podhodi.
Fakt netusim koho budem volit. Doteraz som Sas ale s Grohlingom nie, Demokrati vobec, PS mi pridu ako bludiaci v tme. Mozno KDH ale velmi vaham kvoli katolibancom. Potrebujem vidiet ze strana je jasne zorientovana v ekonomickych otazkach a ma jasnu viziu ako prekopat tento marazmus zakorenenych "nasich ludi" nacucnutych na eurace a vyuzivajucich splet nelogickych paragrafov, vynimiek a nazorovy rozptyl sudov a vynesenych rozsudkov, podla toho kto je koho clovek. Zabetonovanych darmozracov na kadejakych statnych organizaciach, poskryvanych fondoch v kulture, sporte, turizme, v rychlokvasenych garazovych firmach s milionovymi dotaciami a ano aj v tretom sektore, nezakryvajme si oci.
Chyba mi napr. Miklos.

@tykat No dúfam, že nebudeš voliť Republiku, Sme rodinu či stranu Právo na pravdu. Ďalší mesiáši na politickej aréne Slovenska.

dora281
autor
26. feb 2026
@magdalienka11

@anonym_89323d jadro na výrobu elektriny je ruské. To nikomu nevadi....😏🙃.

@magdalienka11 Mne to vadí. Bodaj by Rusi pokapali do posledného. Bol by aspoň od tých divokých aziátov pokoj.

tykat
26. feb 2026
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 Dzurinda je uz prilis stary, skoda ze nemal nastupcu. Radicova bola za mna velmi slaba. Popularna, ale slaba.
Mne Fico imponuje ako politik resp.to ako roky dokaze plavat a kluckovat a vytazit z kazdej situacie. Ako vie nastolovat temy, ako vie vzbudit dojem naliehavosti, ked bol v opozicii isiel tlacovky ako tank 24/7. A robi to aj teraz. Akurat ze kope za team ktoremu vobec nefandim. Taky niekto mi chyba v terajsej opozicii. Niekto s tahom na branku, s "drajvom", so schopnostou komunikovat s obycajnymi jednoduchymi volicmi.
Ja ked vidim tlacovky PS aj opozicie a po prestriedani pri pulte nepadne ziadna otazka tak si hovorim, kde su ti novinari? Su tam vobec? Smutno mi je z toho.
Ja chapem ze nechcu byt ako Fico a spol.ale aspon niecim by sa mohli inspirovat, lebo toto co predvadzaju je nemastne-neslane, nezaujimave.

tykat
26. feb 2026
@magdalienka11

@anonym_89323d jadro na výrobu elektriny je ruské. To nikomu nevadi....😏🙃.

@magdalienka11 toto mne vadi, tie vynimky, to prizmurovanie oci az selektivna slepota tam kde to vyhovuje. Ze jeden plynule prejde z ruskeho plynu na rusky LNG a druhy je pranierovany ze sa neodstrihol. Ze rusky plyn z reverzneho chodu ukrajine nevadi ale cez seba plyn nepustia. Ja chapem.ze je vojna ale pomenujme veci konecne tak ako su, naco sa klameme?

dora281
autor
26. feb 2026
@tykat

@dora281 Dzurinda je uz prilis stary, skoda ze nemal nastupcu. Radicova bola za mna velmi slaba. Popularna, ale slaba.
Mne Fico imponuje ako politik resp.to ako roky dokaze plavat a kluckovat a vytazit z kazdej situacie. Ako vie nastolovat temy, ako vie vzbudit dojem naliehavosti, ked bol v opozicii isiel tlacovky ako tank 24/7. A robi to aj teraz. Akurat ze kope za team ktoremu vobec nefandim. Taky niekto mi chyba v terajsej opozicii. Niekto s tahom na branku, s "drajvom", so schopnostou komunikovat s obycajnymi jednoduchymi volicmi.
Ja ked vidim tlacovky PS aj opozicie a po prestriedani pri pulte nepadne ziadna otazka tak si hovorim, kde su ti novinari? Su tam vobec? Smutno mi je z toho.
Ja chapem ze nechcu byt ako Fico a spol.ale aspon niecim by sa mohli inspirovat, lebo toto co predvadzaju je nemastne-neslane, nezaujimave.

@tykat Na Fica treba pustiť pitbula, nie čivavu. Ale koho? Naďa, Matoviča? Tragédia, že dnes sú to iba karikatúry politikov. Trebalo by asi Fica kúpiť, nech prestúpi k opozícií, a bolo by vymaľované. A jeho ovce by išli za ním. Im by bolo jedno, kam ich ťahá. Aj keď na jatky, hlavne, že pod vedením Fica.

tykat
26. feb 2026
@dora281

@tykat Na Fica treba pustiť pitbula, nie čivavu. Ale koho? Naďa, Matoviča? Tragédia, že dnes sú to iba karikatúry politikov. Trebalo by asi Fica kúpiť, nech prestúpi k opozícií, a bolo by vymaľované. A jeho ovce by išli za ním. Im by bolo jedno, kam ich ťahá. Aj keď na jatky, hlavne, že pod vedením Fica.

@dora281 Matovic... tam je velky redflag ta jeho porucha osobnosti. On ma potencial, vie priniest temy, vie sa zakusnut, vie zaujat, casto hlupo ale vie, len ta bipolarka ci cim trpi ho diskvalifikuje, nikto nechce mat v koalicii casovanu bombu.

tykat
26. feb 2026
@dora281

@tykat No dúfam, že nebudeš voliť Republiku, Sme rodinu či stranu Právo na pravdu. Ďalší mesiáši na politickej aréne Slovenska.

@dora281 tieto strany vobec. Keby boli volby zajtra tak to asi s velkym odporom hodim KDH ale aktualne nevidim inu moznost, jedine nevolit a to nechcem.

mizoko
26. feb 2026
@anonym_363dbf

Mňa vždy fascinuje, ako sa slniečka vždy tešia, keď Slovensku niekto škodí

@anonym_363dbf o čom točis?

eva8
26. feb 2026
@dora281

@eva8 Akú má Republika víziu? Vystúpiť z NATO a EÚ? Čím oslovujú svojich podporovateľov? To je taká trucstrana. Proti všetkým. Mne nejde tiež do hlavy, koho môže Uhrík osloviť. Toto je europoslanec? V predvolebnej debate v roku 2023 mu Sulík v štúdiu doslova povedal, že rozpráva hlúposti, o ekonomike nemá ani šajnu a povytieral s ním doslova dlážku v štúdiu. Fašisti spasia Slovensko? Opäť. Som potešený a rád, že voličov opozície vraj neubúda, len sa presúvajú z jednej do druhej opozičnej strany podľa momentalných nálad. A že stúpajú Demokrati. KDH len jemnúčko hryzká. Možno sa PS ešte spamätá. Do volieb ešte 1,5 roka. "Pak še uvidzi" , ako hovoria naši brazílčania pracujúci v Česku.

@dora281 Uhrik povedal, ze nemaju vypracovany program, pretoze sa vsetko meni (alibisticka odpoved) Podla mna nemaju program preto, lebo nemaju viziu a cakaju, co najlepsie (aky populizmus) zaposobi na ludi pred volbami. Nemaju program, len vystupuju ako zachrana, lebo niet ineho vodcu. V rozhovore mi pripadal doslova ako Matus Sutaj Estok. Ako taky vycviceny ziacik a poskok. Predseda Hlasu je poskok Smeru (Fica), Uhrik sa stava poskokom nemeckej AfD

anonym_7ae4d9
26. feb 2026
@tykat

@dora281 tieto strany vobec. Keby boli volby zajtra tak to asi s velkym odporom hodim KDH ale aktualne nevidim inu moznost, jedine nevolit a to nechcem.

@tykat No KDH. Nie vzdy je riesenie z nudze dobre. Hm, vela ludom nedochadza, ze je to vlastne nastupca hlinkovej HSLS. To ze Hlinka bol knaz a zomrel este pred vojnou, nezabranilo dalsiemu knazovi Tisovi posielat zidov na smrt a posielat SS vypalovat a vrazdit dediny pomahajuce partizanom. KDH so zakazovanim potratov, jedinym programom vatikanska zmluva a podobne nezmysly, uspesne kraca v stopach HSLS. Carnogursky, byvaly disident, dnes veselo beha do Ruska a podporuje rusku agresiu ... Tak ako Bela Bugar, za tucne vsimne sa aj KDH hocikedy prida k Ficovi sa dostatocne vysoky uplatok. Ked im ako bonus dovoli zakazat interupcie a obmedzit zenske prava.

eva8
26. feb 2026

@anonym_7ae4d9 pozerala som, co hovorili studenti po rozhovore v Trnave. Na otazku ohladom studentov studujucich v zahranici povedal, ze nech si tam studuju a aj tam ostanu, ak chcu. On nielenze mladych posiela do vojny, ale priamo vyhadzuje zo Slovenska. A potom privedie ako nahradu Uzbekistanov, pritom bojuje proti islamizacii Europy 🙃 A nadovazok, tym mladym, ktorych posiela studovat za hranice,ide zabranit ucasti na volbach - vsak mozu ist na ambasadu... V Dansku, Norsku ambasada nie je, ale mnoho mladych studentov ano, lebo vdaka dotacii studentom si mozu to studium dovolit. Mladi v zahranici vedia porovnat vztahy, zivot, cize je pravdepodobne, ze by chceli zmenu. Tak tomu musi p. premier zabranit....

Strana Republika sa zluci s Danko., aby hlasy neprepadli, Hlas a Smer si porozumeju vdaka Estoko i, Pellegriniho odstavia... A potom sa budeme mat po vzore Ruska, Ciny. Trumpa uz Fico prestal adorovat, uz ho bude len posluchat 🙂

eva8
26. feb 2026
@tykat

Chyba mi napr. Miklos.

@tykat vies co som si vsimla? Ze mladi su kludnejsi. Nepotrebuju kriklunov. Komunikuju inak, nie z takym elanom. Neviem to nejak vysvetlit. My sme boli zvyknutych na silnych vodcov ala Fico. Mladi povazuju za silnych vodcov kludasov ala Simecka. Aspon ti rozhladenejsi vnimaju obsah, nie prejav. Preto tie protesty studentov. A aj niektori ti mladi maju rodicov, mozno aj starych rodicov koaliciovolicov. Mladez komunikuje vecne, bez kriku (pobertacke spravanie je o inej teme) , vazne, ze konstruktivne. Povedia raz, nevrestia. Koalicia zosmiesni kazdeho pytajuceho sa, ked nevie odpovedat.
Da sa pochopit, co myslim?

eva8
26. feb 2026

@tykat nasich mladych sme vychovali tak, ze nechcu vodcu diktatora, ale rozumneho, pocuvajuceho "hovorcu". Je pravda, ze treba robit konkretne ciny, nie akoby EU cakala na vitazstvo Trumpa, aby sa lady pohli... A Smer aj robi ciny ohladom napr tych dialnic (konecne) A PS je mlada, neslana, no bude mat aj "starych" odhodlanych zacat robit. A potom ti mladi nadobudnu odvahu a prestanu len teoretizo at.

Prilisny liberalizmus a kadejake aktivisticke hnutia brzdia kvoli nekonecnym dohadovaniam. V novej koalicii by bola raznejsia protivaha.

V sucasnej koalicii je len jeden hlas, keby premiera nebolo, neviem, ci by to Kst. utiahol. Nuz, Slovac je prispisobivy narod, aj na sibenicu si zvykne...

mizoko
26. feb 2026
@eva8

@tykat nasich mladych sme vychovali tak, ze nechcu vodcu diktatora, ale rozumneho, pocuvajuceho "hovorcu". Je pravda, ze treba robit konkretne ciny, nie akoby EU cakala na vitazstvo Trumpa, aby sa lady pohli... A Smer aj robi ciny ohladom napr tych dialnic (konecne) A PS je mlada, neslana, no bude mat aj "starych" odhodlanych zacat robit. A potom ti mladi nadobudnu odvahu a prestanu len teoretizo at.

Prilisny liberalizmus a kadejake aktivisticke hnutia brzdia kvoli nekonecnym dohadovaniam. V novej koalicii by bola raznejsia protivaha.

V sucasnej koalicii je len jeden hlas, keby premiera nebolo, neviem, ci by to Kst. utiahol. Nuz, Slovac je prispisobivy narod, aj na sibenicu si zvykne...

@eva8 pozri,Simecka je slabý ale ženy v PS sú naopak skvelé!

eva8
26. feb 2026
@mizoko

@eva8 pozri,Simecka je slabý ale ženy v PS sú naopak skvelé!

@mizoko zeny su ukecane 👍 ( v dobrom to myslim)

mizoko
26. feb 2026
@eva8

@mizoko zeny su ukecane 👍 ( v dobrom to myslim)

@eva8 nie sú ukecane,práveže vedia skvelo argumentovať a to aj dosť nahlas a rázne! Vyjadrujú sa k téme a nekvakaju o nicom. Za mňa sú ženy v PS lepšie ako muzi a mali by dať do popredia ich.

eva8
26. feb 2026

@mizoko som presvedcena, ze nova koalicia by dokazala byt vladou cinu. Skoda toho Matovica. On bol az prilis clovekom cinu

eva8
26. feb 2026
@mizoko

@eva8 nie sú ukecane,práveže vedia skvelo argumentovať a to aj dosť nahlas a rázne! Vyjadrujú sa k téme a nekvakaju o nicom. Za mňa sú ženy v PS lepšie ako muzi a mali by dať do popredia ich.

@mizoko ano to som myslela pod "ukecane v dobrom". Pohotova argumentacia k veci. 🙂 A od slov su schopne prejst k cinom, to je dolezite. "Popohnat" tych muzov 😉
Ale aj Simeckova rec ma hlavu a pätu. Lenze sklzava do slovnej zasoby, ku ktorej mam averziu: boja sa, nenavist a kadejake zvraty, ktore predtym nepouzival.

eva8
26. feb 2026

Únia podporí plán obnovy sumou viac ako 920 miliónov eur a zabezpečí spoľahlivé dodávky energie po celej Ukrajine počas zimy 2026-2027.
https://ereport.sk/novy-plan-eu-pre-ukrajinu

Predpokladam, ze ked eu slubila, ze zabezpeci dodavky elektriny na buducu zimu Ukrajine, nespolahne sa na nase Slovensko, pretoze po reciprocnych opatreniach nasho p. premiera sa stavame nespolahlivymi...

dora281
autor
26. feb 2026
@tykat

Chyba mi napr. Miklos.

@tykat @tykat Dzurinda sa pokúšal zabojovať v minulých voľbách, ale neuspel. Mikloš aspoň píše články o ekonomike a aj politike. Oni dvaja naozaj chýbajú.

Strana
z4