V Chorvátsku je obnovená vojenská služba. Príde to aj na Slovensko?
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa...
Myslíte, že to môže prísť aj ku nám? Mám synov, tak som trochu zneistená. Počula som Danka , že chce zaviesť odvody.
Samozrejme, ze to moze prist aj ku nam. Stat si moze robit so svojimi oveckami co chce a aj to urobi. Fuj
Tieto úvahy sa vedú v celej Európe a áno, vzhľadom na bezpečnostnú situáciu, je návrat povinnej vojenskej služby reálny. Osobne som za, a šla by som aj dobrovoľne, ak by to prebiehalo nejakým moderným spôsobom, teda štýl nejakých krátkodobých školení zameraných nielen na prácu so zbraňou, ale aj prvej pomoci, prežitia a podobne, prip. podľa ďalších špecializácii, napr. IT.
Tieto úvahy sa vedú v celej Európe a áno, vzhľadom na bezpečnostnú situáciu, je návrat povinnej vojenskej služby reálny. Osobne som za, a šla by som aj dobrovoľne, ak by to prebiehalo nejakým moderným spôsobom, teda štýl nejakých krátkodobých školení zameraných nielen na prácu so zbraňou, ale aj prvej pomoci, prežitia a podobne, prip. podľa ďalších špecializácii, napr. IT.
@annm81 kľudne sa môžeš prihlásiť na zálohy aj teraz dobrovoľne keď tak veľmi túžiš
@annm81 kľudne sa môžeš prihlásiť na zálohy aj teraz dobrovoľne keď tak veľmi túžiš
@katulienkax Nepovedala by som, že veľmi túžim byť v zálohách. Ale ak by sa mi naskytla príležitosť jednoducho získať nejaké nové zručnosti, napr. o tom prežití v nejakých kritických podmienkach, vôbec by som sa tomu nebránila.
@katulienkax Nepovedala by som, že veľmi túžim byť v zálohách. Ale ak by sa mi naskytla príležitosť jednoducho získať nejaké nové zručnosti, napr. o tom prežití v nejakých kritických podmienkach, vôbec by som sa tomu nebránila.
@annm81 su kratke 10 tyzdnove kurzy, dokonca Ti za ne zaplatia
https://budemvojak.sk/dobrovolna-vojenska-pripr...
Myslis ze par tyzdnov vycviku by synom uskodilo?
Kalinak uz davno kuje plany.
@annm81 su kratke 10 tyzdnove kurzy, dokonca Ti za ne zaplatia
https://budemvojak.sk/dobrovolna-vojenska-pripr...
@soldi Dik, na to sa pozriem detailnejšie. Pre mňa ako matku dvoch malých detí je veľmi dôležité, či je to robené pobytovou alebo externou formou.
@soldi Dik, na to sa pozriem detailnejšie. Pre mňa ako matku dvoch malých detí je veľmi dôležité, či je to robené pobytovou alebo externou formou.
@annm81 moj partner nad tym rozmyslal, tak preto viem 🙂 presne kvoli tomu, ze aby mal znalosti, vyzera to zaujimavo. je to myslim od pondelku do piatku a na vikend mozes ist domov. popozeraj.
Mám 2 chalanov 14 a 11 r. , neviem si predstaviť, že by ich zavreli do kasárni a niekto by sa nad nimi vyvyšoval....
Muž bol na vojne a má spomienky, ale aj tie negatívne.
namiesto nabozenstva a etiky by som zaviedla na skole predmet branna vychova, tak ako to bolo kedysi...bolo to viac prospesnejsie ako to , co je teraz...
Myslím, že nikde sa nehovorí o vojenčine, ako poznali naši otcovia - ani čo do dĺžky, ani čo do formy. A kým tu ešte máme nejakú demokraciu, návrh na návrat vojenskej služby ako sme ju poznali, je nepriechodný.
no a este -mame malo kasarni pre vojakov, takmer vsetky sa predali...kde by tych chlapcov akoze ubytovali? a kto by im velil,skolil, varil, cistil uniformy? vojenskych lekarov by kde vzali?...? to je tak jednoduche povedat, tazsie zrealizovat...
Nie nepríde, máme predsa prezidenta aj premiéra mieru. Síce obaja sú dementi ale veriť im musíme.
@gov "Keby skutocne prisla vojna, kazdy kto ma rozum zdrhne na zapad a nie ze bude bojovat za tychto zlodejov z vlad...!" Akože do západnej Európy? Ale veď práve pre tú západnú Európu sa má východná Európa použiť ako obranný val, takže v prípade skutočného konfliktu, by ťa pekne otočili naspäť...
Dúfam, že príde čím skôr.
@gov "Keby skutocne prisla vojna, kazdy kto ma rozum zdrhne na zapad a nie ze bude bojovat za tychto zlodejov z vlad...!" Akože do západnej Európy? Ale veď práve pre tú západnú Európu sa má východná Európa použiť ako obranný val, takže v prípade skutočného konfliktu, by ťa pekne otočili naspäť...
@janettdamian presne tak. Na západ ťa nepustia (viď. čo robili Rakusaci na hraniciach v roku 2020 počas prvej vlny Covidu). Ja rozmýšľam v prípade vojny utiecť niekam inam (najideálnejšie do Argentína - belošský kresťanský štát).
Áno je to len otázka času šak pozri čo je okolo nás.
Švajčiari aj Fíni majú určitý druh vojenskej služby. Čím skôr tým lepšie pretože odstrašenie je cesta k mieru. Ak to urobíme neskoro, Putinov režim zasiahne preventívne, aby sme sa nedokázali už viac vyzbrojiť. Nemusí to byt dvojročná vojenská služba pre každého, ale popri profesionálnej armade ktorá môže ísť bojovať aj vonku je obrana štátu vo vnútri záležitosťou bežných občanov. Vycvičených záloh. Žial vojna je skôr či neskôr v tomto regióne stále viac pravdepodobná. Ľudia už sa vojny tak neboja ako to bolo v časoch socializmu. Báli sa jej všetci aj Rusi aj západ. Pamätali si jej hrôzy. Opakujem hrôzy. Vojna to nie sú vojaci v uniforme a samopaly a tanky a letadlá ako to poznáme z filmov a správ a dokumentov aj historických. Vojna to je strach bolesť plač smútok mučenie roztrahné vnútornosti, odtrhnuté ruky, nohy, umieranie niekde v poli nekonečné hodiny, popáleniny až do agônie alebo zadusenia atd atd. Nechcem tu nechutne strašiť, ale keby si toto mladá generácia viac emocionälne uvedomila nie len u nás ale aj v Rusku, tak by vojna skôr skončila. A nie len mladí, ale aj starí čo mladých do mlynčeka posielajú a sami nič také nezažili. Posielajú svoje deti čo boli nedávno v kočíku umierať osamote a v smrteľnom strachu. Vďaka rodičia za takúto budúcnosť. Preto je nutné teraz čo najviac zbrojiť vykašľať sa na Rusky plyn a rozmary konzumu vcítiť sa do utrpenia Ukrajincov a vyzbrojiť sa vyspelejšou ekonomikou a technológiami voči ruskej slabej ekonomike a demografii. Ak sa ale zapojí Čína tak je nám koniec. Potom už len utekať. Ludstvo sa nepoučilo a vojny vždy boli aj budú.
@janettdamian a otáčajú Ukrajincov zapadné krajiny naspäť hoci sú práve teraz bojujúcim valom ochraňujúcich aj nás?
nase uzemie je velmi zaujimave, mame najvacsie podzemne zdroje kvalitnej pitnej vody...

Áno, môže sa to stať aj u nás. A čím viac sa bude tárať o "mieri za každú cenu", čím viac budú ľudia voliť "prezidenta mieru" a čím viac sa štyri svetové strany budú rovnať východu, tým skôr k tomu príde.