icon

Vláda plánuje znížiť mzdy zamestnancov zrušením štátneho sviatku

3. jún 2025

Všimli ste si, že naša "skvelá" vláda plánuje zrušiť ďalší štátny sviatok?
Znamená to, že všetkým zamestnancom reálne klesne mzda. Aby sme zarobili toľko ako doteraz, budeme musieť odpracovať o deň viac. Skvelé, že?

Strana
z2
marhulka13
3. jún 2025
@monichetta

jaj, lebo ked niekto pise k veci, tak to je len na pokyn 🙂 verejny dlh HDP v % klesal od roku 2017 ...v 2019 to bolo 48%, v 2020 59%, 2021 uz cez 62%. cize medzi 2019 a 2021 az 14% narast -= miliardy na 'pandemiu' , na vakcinu, na ukrajinu..z coho?

@monichetta ty asi nebudeš najostrejsia ceruzka v peračníku

sara07
3. jún 2025

mna uplne fascinuje ako to pomaličky dávkuju , opatrne .. další sviatok bude určite zrušeny a za mna ešte jeden padne zaručene
pretože aj ked zrušia dva sviatky aj tak to bude stale malo .. očakavam rušenie pridavkov , obedov a vlakov pre deti , samozrejme dôchodcom všetučko ostane ...
ano aj dôchodcovia maju dotované výrazne - podla vyšky dôchodku + ešte im to rozvažaju po meste, dedine ... a mi povedzte načo kto má 821€ dôchodok má mat ešte dotovaný obed ???? chápem pri 350 € ano to chápem...

doriiis
3. jún 2025
@kvetinka_2

@doriiis ale, keďže už nie je deň pracovného pokoja, príplatok za prácu vo sviatok aj tak nedostaneš, tak isto ako zrušili 1.September, tak autorka má pravdu zarobíš menej. Tým pádom ti nepatrí ani náhrada mzdy za sviatok, tak asi tak...

@kvetinka_2 ....príplatok za prácu na sviatok dostať musíš.Ak nie,tvoj zamestnávateľ porušuje zákon.Den pracovného pokoja a sviatok sú dve odlišné veci.

markusrasford
3. jún 2025
@monichetta

chyba 20 miliard vdaka matovicovcom, ako k nim prist? nehovorim, ze s tym suhlasim aby sa skladali ludia, ale krajina bola za matovicovcov financne zlikvidovana a co teraz?

@monichetta skus byt konkrétna kde ich Matovic prešustroval? Nestačí ze nejaký tlk to vykrikuje na námestí alebo v tv. Treba to niečím aj podložiť. Musím sa tváriť ze okrem Matovica tu predtým nikto nezvládol. Ale táto vláda potrebuje ľudí ako si ty, co uverí všetkému.

tykat
3. jún 2025

Den-dva prace navyse je to najmenej co ma v tomto state trapi.

tiezjedna
3. jún 2025
@anonym_autor

@monichetta Áno, Matovič zvýšil dlh, najmä kvôli pandémii. Ale nezabúdajme, že všetky tri Ficove vlády predtým už roky Slovensko zadlžovali, aj v časoch ekonomického rastu, keď sa dlh mal znižovať. Takže tvrdiť, že za všetko môže len Matovič, je veľmi skreslený pohľad.

@autorka mimo túto chujovládu, ku ktorej je škoda sa vyjadrovať - neprotirečíš si tak trochu? V úvodnom komentári plačeš, že ti vezmú sviatok, ktorý zjavne rada odpracuješ, pretože ti ho zaplatia a v ďalšom, že ti berú deň voľna... Tak ako teda?😉

draik
3. jún 2025
@doriiis

@kvetinka_2 ....príplatok za prácu na sviatok dostať musíš.Ak nie,tvoj zamestnávateľ porušuje zákon.Den pracovného pokoja a sviatok sú dve odlišné veci.

@doriiis
Čiže všetci zamestnanci dostanú za 17.11 a tiež už aj za 1.9 príplatok len preto, že tento deň je štátnym sviatkom, hoci nie dňom pracovného pokoja?

doriiis
3. jún 2025
@draik

@doriiis
Čiže všetci zamestnanci dostanú za 17.11 a tiež už aj za 1.9 príplatok len preto, že tento deň je štátnym sviatkom, hoci nie dňom pracovného pokoja?

@draik ...keď pôjdu do práce.Ci sa mýlim?

draik
3. jún 2025
@doriiis

@draik ...keď pôjdu do práce.Ci sa mýlim?

@doriiis
Veď to je normálny pracovný deň.

autor
3. jún 2025
@tiezjedna

@autorka mimo túto chujovládu, ku ktorej je škoda sa vyjadrovať - neprotirečíš si tak trochu? V úvodnom komentári plačeš, že ti vezmú sviatok, ktorý zjavne rada odpracuješ, pretože ti ho zaplatia a v ďalšom, že ti berú deň voľna... Tak ako teda?😉

@tiezjedna nikdy som cez sviatok nepracovala. Myslené to bolo tak, že buď odpracujem o deň viac, aby som mala rovnakú mzdu, alebo si vezmem neplatené voľno a budem mať nižšiu mzdu.

Mám mzdu dohodnutú mesačne, ako väčšina, a teda keď je sviatok, dostanem rovnako penazí za menej dní práce. Inak povedané, dostanem v prepočte za každý odpracovaný deň menej, ak mi sviatok zoberu.

ruxandra
3. jún 2025
@monichetta

jaj, lebo ked niekto pise k veci, tak to je len na pokyn 🙂 verejny dlh HDP v % klesal od roku 2017 ...v 2019 to bolo 48%, v 2020 59%, 2021 uz cez 62%. cize medzi 2019 a 2021 az 14% narast -= miliardy na 'pandemiu' , na vakcinu, na ukrajinu..z coho?

@monichetta pls, ako si sa dostala k tejto brigáde? Koľko platia? Nemáte odmeny keď donesies nového člena? Napis mi, mam záujem 🙂

kvetinka_2
3. jún 2025
@btus

veď je sociálna, nie? Ale iba pre svojích. A tá zberba, čo ju volila, si teraz môže tlieskať. Ale keby to urobil Sulík, Matelko alebo ktokoľvek, tak Ficiak bude prvý vyskakovať. Ale tým, čo ho volili to nedochádza. Žiaľ.

@btus Ďakujem, konečne to niekto povedal nahlas😌✨

hiro
3. jún 2025
@draik

@doriiis

@draik No, tí čo nepracovali tak dostali mzdu bez práce a tí čo pracovali tak dostali aj príplatok. Teraz všetci budú musieť pracovať a nik nedostane nič naviac.

denkabemommy
3. jún 2025
@lienka.7

@denkabemommy mozno stačí neoje...t na rôznych dávkach, ako tu vidíme denno denne. Ale to je vlastne uplne v poriadku. Nazýva sa to tu šikovnostou👌 ale nadávať na politikov, ze kradnú (a teraz je to úplne jedno ktorí, lebo kradnú vsetci), ale pritom robiť to iste... vsak aj oni sú predsa šikovní, v tomto ponímaní. to je také slovenské. Tak čo sa čudujeme? A aby sa zobudili konečne dôchodcovia, ze su tu aj ine kategórie ako oni, navrhla by som zdanenie dochodkov, presne tak ako to mame my, pracujúci.

@lienka.7 aká vláda taký ľud 🤷🏼‍♀️😅. Úprimne si povedzme, keby sa ľudia mali dobre, boli by nútený takto špekulovať a ojebabrávať systém ako sa len dá? Nie, lebo by sa mali dobre a nemuseli by sa nad tým vôbec ani zamýšľať. Vieš tento štát je prehnitý v základoch, to potrvá, kým vyzdravie…

lienka.7
3. jún 2025

@autorka keď si vezmeme, ze v parlamente mame 150 darmozracov, ktorí mesacne berú viac ako 6.000 aj keď tam nie sú. Napr.cez leto. Parlament oficialne nezasada, ale im plat ide. Mesacne je to pomaly 1 miliarda...900.000€! (150x6.000). Ale obyčajní pracujuci ľudia majú veeeeela voľných dní. Ja sa divím, ze ich odtiaľ ešte nezenu vidlami!!!

martinka13
3. jún 2025
@monichetta

chyba 20 miliard vdaka matovicovcom, ako k nim prist? nehovorim, ze s tym suhlasim aby sa skladali ludia, ale krajina bola za matovicovcov financne zlikvidovana a co teraz?

@monichetta a Ty si bola v kóme? Po 16 rokoch vládnutia Fica je za stav štátu zodpovedná vláda, ktorá tu bola cca 2 roky? No tak to po tých voľbách aj vyzerá.

larinka552
3. jún 2025
@lienka.7

@autorka keď si vezmeme, ze v parlamente mame 150 darmozracov, ktorí mesacne berú viac ako 6.000 aj keď tam nie sú. Napr.cez leto. Parlament oficialne nezasada, ale im plat ide. Mesacne je to pomaly 1 miliarda...900.000€! (150x6.000). Ale obyčajní pracujuci ľudia majú veeeeela voľných dní. Ja sa divím, ze ich odtiaľ ešte nezenu vidlami!!!

@lienka.7 len ta opravim 150x 6000 je 900 000, to znamena ze skoro milion, nie miliarda.

lienka.7
4. jún 2025
@larinka552

@lienka.7 len ta opravim 150x 6000 je 900 000, to znamena ze skoro milion, nie miliarda.

@larinka552 ano, prepáč, mas pravdu. Ale aj tak. Cez leto sú to 2 mesiace, teraz koľko nezasadali? 3 mesiace? To už je 5 mesiacov. Vyše polovice "zarobene"👌 a to este koľko dostávajú platov ako "odstupne"? 6? Pričom sú na dobu určitú...

jana_eyre_2
4. jún 2025
@sara07

mna uplne fascinuje ako to pomaličky dávkuju , opatrne .. další sviatok bude určite zrušeny a za mna ešte jeden padne zaručene
pretože aj ked zrušia dva sviatky aj tak to bude stale malo .. očakavam rušenie pridavkov , obedov a vlakov pre deti , samozrejme dôchodcom všetučko ostane ...
ano aj dôchodcovia maju dotované výrazne - podla vyšky dôchodku + ešte im to rozvažaju po meste, dedine ... a mi povedzte načo kto má 821€ dôchodok má mat ešte dotovaný obed ???? chápem pri 350 € ano to chápem...

@sara07 vôbec to nie je pomaličky, ved nie je dňa keď sa niečo nerieši a nekazí, niečo čo nás posunie hlbšie ku dnu a ficovolici sú každý deň blbší a blbší, lebo stále velebia zlodejov..

Verím že o dva roky budeme ako republika na Tom horšie ako zaciatkom 90tych rokov... A bohužiaľ veľmi ma mrzí že sa to dotkne normálne zmýšľajúcich ľudí, ale myslím, že Slovensko si už ani nič iné nezaslúži... Nikdy som nebola patriot, ale toto čo sa deje sposobilo, že sa normálne hanbím priznať že som slovenka...

pipimonterova
4. jún 2025

Fico vzdy isiel po pracujucich rodicoch.Tym nikdy nedal ani cent,vzdy im bral a pokracuje to dalej.Ten chudak je zatazeny na niceni rodin a slobodnych mamiciek,s tym Matovic nema nic...to je totizto 25 rocna Ficova filozofia.Pamatam si na tu matersku 200e za Fica barz aj som mala odrobene roky,aj na to zdvihanie pridavkov o 0.05 centu za rok.A hned ako nastupil Fico,ihned stiahol na danovy bonus,este ani nestihol mrknut okom a uz mame o 40e menej...Vzdy bolo zle za Fica a bolo uplne jedno v akom stave a po kom prebral vladu...Je to to najhorsie co tam moze byt.Co natom,ze vybavil plyn ked od rana do vecera iba berie,berie a berie...

simca06022011
4. jún 2025
@denkabemommy

@lienka.7 aká vláda taký ľud 🤷🏼‍♀️😅. Úprimne si povedzme, keby sa ľudia mali dobre, boli by nútený takto špekulovať a ojebabrávať systém ako sa len dá? Nie, lebo by sa mali dobre a nemuseli by sa nad tým vôbec ani zamýšľať. Vieš tento štát je prehnitý v základoch, to potrvá, kým vyzdravie…

@denkabemommy ano, aj keby sa mali dobre, aj tak by sa ojebavalo, ked si to uz tak nazvala. Stale by sa a vzdy sa. Vidno to pri xy ludoch a firmach, aj keby neviem kolko mali a zarabali aj tak by kradli, kratili dane, odvody, vsetko. Zamestnaci s kludom vynesu vsetko co na firme nie je sledovane, co nie je privarene :D (pisem zovseobecnene, samozrejme su aj vinimky). Je nainve mysliet si, ze nie... a presne pre tuto vlastnost u nas, tu velmi tazko bude lepsie. Ludia na veducich poziciach su lenivi, alebo neschopni a na pozicie sa len nahodou dostali, alebo maju pod sebou partiu slabu, s ktorou ale nic nezmozu = tym padom vsetky sluzby, prace u nas tak vyzeraju. Stavby, udrzba, ... Bohuzial slabe vedenie aj v sukromnom sektore zlikvidovalo aj prosperujuce firmy, v statnom sektore sa to vlecie ale po desatrociach to vidno.. len sa to zhorsuje az pride koniec. TU nejde zachranit to formou "restart" zlikvidujem, zmenim vedenie a zalozim nove a ide sa, ale vymyslaju si xy novych uradov, xy odbornosti a somarin, stale novych povinnosti pre ludi atd a len viac sa v tom zamotavaju. Bohuzial ked ideme od najnizsich uradov, netreba hned do vlady, vela miest ma ludi, ktorí su tam doslova inventar, desatrocia, a ktori velakrat robia minimum, najma tie vacsie, kde sa to strati, ze je tam zopar jedincov len na ozdobu :D Taky urad, s dvoma zamestnancami, samozrejme takuto moznost malokedy ma. Ale napr starostovia, kolkokrat su starostami, nie pre schopnosti ale lebo "kamarat". A to si pis, ze sa tam peniaze investuju efektivne a vsetko sa opravuje jedna radost😂

Pre ludi, ktori nepodvadzaju, nenahrabu si kedy mozu, by bolo a je nepripustne pozerat sa na minanie penazi v statnej sprave, na zle hospodarenie (lebo fakt ide tam kopa penazi a ako sa tu pise, v akych priestorch su? dalsia vec na co su im tolke priestory...?? ), na to kolo penazi sa len tak vyhadzuje kade tade a pytali by sa, preco, naco, za co.. je nam to treba? ale nie, vsetci su s tym ok.. ludia nevedia co je milion, co miliarda... a nevadi, ved nieco budeme mat postavene :DDD ze to bude 2-3x drahsie nevadi. A ulavy, neustale pre skupiny, ktore platia dane minimalne, a nie len preto, ze by malo zarabali, ale realne najmenej prijmov priznaju, proste tiez len "kradnu" :DDD Ale hura, tesime sa... cely stat je nespravodlivy a realne nemaju tu sikovny ludia snahu cokolvek robit. Dari sa mi? odbavi sa na mne stat so sialenymi danami, odvodami a na druhej strane ako niekto kto plati podsatne viac dani, ziadne vyhody z toho nebudu, len ti, nefakturujuci, neblockujuci dostanu a este si budu ruku natahovat za pomocami, dotaciami pri kazdej prilezitosti.

lienka.7
4. jún 2025
@pipimonterova

Fico vzdy isiel po pracujucich rodicoch.Tym nikdy nedal ani cent,vzdy im bral a pokracuje to dalej.Ten chudak je zatazeny na niceni rodin a slobodnych mamiciek,s tym Matovic nema nic...to je totizto 25 rocna Ficova filozofia.Pamatam si na tu matersku 200e za Fica barz aj som mala odrobene roky,aj na to zdvihanie pridavkov o 0.05 centu za rok.A hned ako nastupil Fico,ihned stiahol na danovy bonus,este ani nestihol mrknut okom a uz mame o 40e menej...Vzdy bolo zle za Fica a bolo uplne jedno v akom stave a po kom prebral vladu...Je to to najhorsie co tam moze byt.Co natom,ze vybavil plyn ked od rana do vecera iba berie,berie a berie...

@pipimonterova a ten plyn vybavil vlastne komu? Lebo väčšina pracujúcich žiadnu dotáciu nedostane... lebo máš vysoký prijem. To, aké máš výdavky nikoho nezaujíma. Detto to, ze v čistom mozes mat na hlavu pokojne oveľa menej, ako ten dôchodca, ktorý dotáciu dostane už len z titulu svojho "statusu". Ale hlavne, že tu majú plné huby adresnosti príspevkov a bla bla blaaaaa🤮

annm81
4. jún 2025
@monichetta

@monichetta Ako k ním prísť?
Napr.:
- zabezpečiť doživotnú rentu vybraným úradníkom
- vytvoriť nové ministerstvo
- znásobiť počet štátnych tajomníkov
- prevodom pozemkov prísť o 50 miliónov
- predať emisné kvóty o 70 miliónov lacnejšie ako je reálna cena
- prísť o pol miliardy tým, že mýtny tender vyhrá schránková firma
- predražiť diaľnicu o miliardu
- vyhnať zo Slovenska úspešne firmy...

Treba pokračovať, či nie je šanca, že by ficovoliči konečne pochopili, že nik nenapachal na Slovensku také škody, ako vy svojim výberom vo voľbách?

gov
Autor odpoveď zmazal
vorkola
9. jún 2025
@monichetta

@monichetta to čo píšeš bludy,však Matovič sa tam ani nestihol ohriať.zato ficko je tam tuším 13 rok.ak sa mýlim opravte na

Strana
z2