icon

Voľby v Českej republike

zuzanita1609
4. okt 2025

Dobrý deň. Sledujete to? Mám pocit, že už ani "českí bratia " nám nemajú čo vyčítať 🙄. Pocit deejavu 😏. Ale ináč, peknú sobotu prajem.

jednoduchomaria89
5. okt 2025
@mizoko

@jednoduchomaria89 ja viem že neodpovie. Ale aj tak im treba tie otázku stále dávať a nenechať ich pindat len tak na sucho.

@mizoko aj tak ho zvolia zas , bude tu strašiť do 80tky ,budeme ako podnestersko , krajina rozobrata na súčiastky , 20rokov v EU, nič nevybudovane poriadne ,poliaci sa musia z nás smiat a aj česi , ti si zvolili ako si zvolili, maju nižšie daňovo-odvodové zaťaženie , lacnejšie potraviny , viacej km diaľnic , lepšie zdravotníctvo , viacej liekov dostupných , čo z toho máme na Slovensku, aké má výsledky 4. Ficova vláda ,veď on je taký skúsený ,ako ho vychvaľujú

petronelag
5. okt 2025
@mizoko

@petronelag videla si voličov Babisa? Nemyslím si že Babiš bude až taký trhly ako Fico ale podľa ľudí čo ho volili to extra zázrak nebude. Je to veľký populista a sľubuje aj veci kt nedokáže splniť. No a keď sa spojí s Okamurom ..... Ňom uvidíme

@mizoko Podľa mňa sú voliči Babiša rôzní, nie sú to len dôchodcovia, lebo keď získal v niektorých krajoch 40%, v Karlovarskom až 45%, to nemôžu byť len dôchodcovia alebo nejakí slabomysliaci.

bosorkabb
5. okt 2025
@mizoko

@bosorkabb ja to viem. Ale niektorí tomu fakt veria. A tomu nerozumiem. Asi si znovu musíme prejsť tým,že si to tu celé poserieme a budeme musieť pracne dávať do poriadku. A mám obavu že u nás po tejto vláde to už nedáme do poriadku nikdy. A tiež má udivuje že ľudia kvituju, že vláda si môže dovoliť čokoľvek,zvyšovať si plat stavať haciendy kamošom pajcovat diplomky,brať nám stále viac . ... to nevadiiiiiiii. My im budeme tlieskať.

@mizoko a pritom stačí tú sociológiu využiť a použiť.
Politika je totiž hra veľmi špinavá ale hra.
Ja som liberálny volič ale zároveň som proti migrácii ktorá nič neprináša ekonomike. Ak migrácia tak riadená podľa požiadaviek štátu. Green Deal nám komplikuje konkurencie schopnosť a podkopáva veľký priemysel v mnohých štátoch. Priemysel ktorý dáva veľkému množstvu obyvateľov prácu a ekonomike potrebné peniaze. Tak logicky to ľuďom vadí a politici to využívajú.

mizoko
5. okt 2025
@petronelag

@mizoko Podľa mňa sú voliči Babiša rôzní, nie sú to len dôchodcovia, lebo keď získal v niektorých krajoch 40%, v Karlovarskom až 45%, to nemôžu byť len dôchodcovia alebo nejakí slabomysliaci.

@petronelag Babiš nie je tak trafeny ako Fico. Ale tiež to nie je žiadna výhra. No uvidíme. Ale že bude nahrávať svojim je jasné.

mizoko
5. okt 2025
@bosorkabb

@mizoko a pritom stačí tú sociológiu využiť a použiť.
Politika je totiž hra veľmi špinavá ale hra.
Ja som liberálny volič ale zároveň som proti migrácii ktorá nič neprináša ekonomike. Ak migrácia tak riadená podľa požiadaviek štátu. Green Deal nám komplikuje konkurencie schopnosť a podkopáva veľký priemysel v mnohých štátoch. Priemysel ktorý dáva veľkému množstvu obyvateľov prácu a ekonomike potrebné peniaze. Tak logicky to ľuďom vadí a politici to využívajú.

@bosorkabb ja tomu rozumiem a zdieľam v tomto tvoj názor okrem Green dealu. Tam si myslím že už je na čase hľadať alternatívy a niekto to začať musí. Ale riadená imigracia to áno.
Ale predať celý štát za sľuby kt nikto nedokáže dodržať lebo na to nemá páky je strašna hlúposť a neschopnosť daných ľudí vidieť na viac ako pár dní dopredu.

mizoko
5. okt 2025
@jednoduchomaria89

@mizoko aj tak ho zvolia zas , bude tu strašiť do 80tky ,budeme ako podnestersko , krajina rozobrata na súčiastky , 20rokov v EU, nič nevybudovane poriadne ,poliaci sa musia z nás smiat a aj česi , ti si zvolili ako si zvolili, maju nižšie daňovo-odvodové zaťaženie , lacnejšie potraviny , viacej km diaľnic , lepšie zdravotníctvo , viacej liekov dostupných , čo z toho máme na Slovensku, aké má výsledky 4. Ficova vláda ,veď on je taký skúsený ,ako ho vychvaľujú

@jednoduchomaria89 nie,nebude. On sa odprace a nechá to tu Gašparovi. A až to bude "sranda"

jednoduchomaria89
5. okt 2025
@mizoko

@jednoduchomaria89 nie,nebude. On sa odprace a nechá to tu Gašparovi. A až to bude "sranda"

@mizoko no Gašpar nemá podľa mňa pre jeho voličov taku "charizmu" ako Fico , keď to prenechá iným , podľa mňa, sklamaní prejdú do republiky , už fakt neviem čo je väčšia katastrofa , ešte sa ku nim pridá KDH a vybavené , ešte aj ženám zoberú volebné právo ,budú doma sedieť a rodiť povinné

bosorkabb
5. okt 2025
@mizoko

@bosorkabb ja tomu rozumiem a zdieľam v tomto tvoj názor okrem Green dealu. Tam si myslím že už je na čase hľadať alternatívy a niekto to začať musí. Ale riadená imigracia to áno.
Ale predať celý štát za sľuby kt nikto nedokáže dodržať lebo na to nemá páky je strašna hlúposť a neschopnosť daných ľudí vidieť na viac ako pár dní dopredu.

@mizoko väčšina voličov nerozumie do detailu ako funguje štát, nerozumejú ekonomike, EÚ štruktúram a je to v poriadku. Nie každý rozumie všetkému a už vôbec nie komplikovaných procesom.
Green Deal je v poriadku ale nie tento model ktorý pochovava priemysel a ekonomiku štátov.
Čím viac vecí chces zakázať tým viac príde odpor.
Mať realistické požiadavky je fajn ale nerealistické to nevedie nikam. Len k problémom.

mizoko
5. okt 2025
@bosorkabb

@mizoko väčšina voličov nerozumie do detailu ako funguje štát, nerozumejú ekonomike, EÚ štruktúram a je to v poriadku. Nie každý rozumie všetkému a už vôbec nie komplikovaných procesom.
Green Deal je v poriadku ale nie tento model ktorý pochovava priemysel a ekonomiku štátov.
Čím viac vecí chces zakázať tým viac príde odpor.
Mať realistické požiadavky je fajn ale nerealistické to nevedie nikam. Len k problémom.

@bosorkabb to ja viem. Vravím,niekto ten proces naštartovať musí ale poďme sa baviť o tom ako to bude čo najlepšie. Nie prikazovať,ale vysvetľovať. A hlavne aby z toho všetci mali prospech. Ale to sa nikdy nepodarí. EU má veľký problém a to ten,že kým sa všetci vyjadria tak autokraticke režim nás zvalcuju. Lebo tam sa na názor nikto nepýta,tam sa zaveli a ide sa

bosorkabb
5. okt 2025
@mizoko

@bosorkabb to ja viem. Vravím,niekto ten proces naštartovať musí ale poďme sa baviť o tom ako to bude čo najlepšie. Nie prikazovať,ale vysvetľovať. A hlavne aby z toho všetci mali prospech. Ale to sa nikdy nepodarí. EU má veľký problém a to ten,že kým sa všetci vyjadria tak autokraticke režim nás zvalcuju. Lebo tam sa na názor nikto nepýta,tam sa zaveli a ide sa

@mizoko práveže išlo by to rýchlo ale celá EÚ je plná byrokacie. To je problém.

mizoko
5. okt 2025
@bosorkabb

@mizoko práveže išlo by to rýchlo ale celá EÚ je plná byrokacie. To je problém.

@bosorkabb o tej byrokracii práve pisem

gribka1
5. okt 2025

Áno, problém je EU, lenže namiesto toho, aby sa to dalo do poriadku a urobili zmeny, sa radšej otáčajú k Rusku a to teda nie je žiadna výhra.

mizoko
5. okt 2025
@gribka1

Áno, problém je EU, lenže namiesto toho, aby sa to dalo do poriadku a urobili zmeny, sa radšej otáčajú k Rusku a to teda nie je žiadna výhra.

@gribka1 lebo je to pre nich jednoduchsie

gribka1
5. okt 2025
@mizoko

@mizoko Lenže nevidím politika, ktorý by to potvrdzoval, že nie je všetko v EU len dobré, poďme to zmeniť. Sú tu tí, ktorý sa únie zastávajú aj keby neviem čo a potom tí, čo sa odvracajú.

mateson2004
5. okt 2025
@anonym_31f88d

vláda Fialu je tá najhoršia vláda čo Ćeská republika doteraz mala. Kauzy ako Dozimeter, bitkoiny , zvyšovanie daní , neúmerné dávky na Ukrajincov a zbrojenie , prijatie migračného paktu , prijatie emisných povolenie a zákazu spaľovacích motorov, enormné zdraženie nájomného a nedostatok nájomných bytov. Jednoducho neshopný Fiala a neshopný Rakušan . Babiš je jasným následkom takejto vlády spolu s Motoristaami a SPD vládu zostaví ľavou zadnou . Pre Čechov je toto zoskupenie ďaleko lepšie ako vláda liberálnych progresívcov. Počas Fialovej vlády dochádzalo nechutným spôsobom k útokom na Slovenskú republiku , vidieť tie relácie tak sa mi chcelo vracať a to ma k Českej republike viaže hlboké puto , kvôli CZ prestala dočasne fungovať V4. V najbližších rokoch vo vládach viacerých európskych štátov prevládnu konzervatívne pravicové strany a národné strany .

@anonym_31f88d Díky♥️

mateson2004
5. okt 2025
@mizoko

@mizoko na teba reagovať nebudem. Nebudu házet perly sviním.

mizoko
5. okt 2025
@gribka1

@mizoko Lenže nevidím politika, ktorý by to potvrdzoval, že nie je všetko v EU len dobré, poďme to zmeniť. Sú tu tí, ktorý sa únie zastávajú aj keby neviem čo a potom tí, čo sa odvracajú.

@gribka1 nemyslím si. Máme aj takých čo vravia že nie všetko čo eú robí je dobré. Ale pri moci sú tí,čo sa na jednej strane domáhajú pomoci od eú ak potrebujeme a na druhej strane ju podkopávajú a adoruju východ. Normálna schizofrénie toto.

mizoko
5. okt 2025
@mateson2004

@mateson2004 tak škaredo si sa opísať nemusela 😌 takže odpovede sa nedočkáme že áno. Taká klasika. Keď nemás odpoveď tak prídu osobne útoky a urážky.

mizoko
5. okt 2025
@mateson2004

@mateson2004 hlavne ze si odpovedala na koment kt ani nebol pre teba 🤣🤣🤣 ale nie,na mňa reagovať nebudeš, ale vyslovene si hľadáš čo píšem a odpisujes na to, čo ani nebolo adresované tebe ☺️☕🫶🏼

mizoko
5. okt 2025
@mateson2004

@anonym_31f88d Díky♥️

@mateson2004 Jooooj,niektorí ti tu idú fúkať bebíčko? Mooooja. 🥰 Už je dobré? Už ten škaredý,zlý Fiala nebude premiérom tak už je svet krajší,chlieb lacnejší a ty máš dušičku na pokoji. A aj plagátik s Burešom si vyvesis v izbietke?

anonym_31f88d
5. okt 2025
@mizoko

@mateson2004 Jooooj,niektorí ti tu idú fúkať bebíčko? Mooooja. 🥰 Už je dobré? Už ten škaredý,zlý Fiala nebude premiérom tak už je svet krajší,chlieb lacnejší a ty máš dušičku na pokoji. A aj plagátik s Burešom si vyvesis v izbietke?

@mizoko nemá byť slušnosť, rešpektovanie názorov prejavom liberálneho politika alebo človeka čo volí liberálov ? Kde to tebe ušlo ?

mizoko
5. okt 2025
@anonym_31f88d

@mizoko nemá byť slušnosť, rešpektovanie názorov prejavom liberálneho politika alebo človeka čo volí liberálov ? Kde to tebe ušlo ?

@anonym_31f88d a ty odkiaľ vieš koho som ja volila? ☺️ A kde som neslusná keď nastavujem zrkadlo? Ale vlastný odraz v zrkadle sa vám nepáči že hej.

mizoko
5. okt 2025
@anonym_31f88d

@anonym_31f88d takže bude chlieb lacnejší? Vojna na Ukrajine skončí aby sa mohli všetci vrátiť domov keď tuná vám tak vadia? Už porastie ekonomika? Budú nižšie dane? Už nebudeme musieť variť džemy a piecť keksíky? Už nám nebudú padať nemocnice na hlavu? Bude dosť lekárov aj učiteľov? Dostatok škôlok a jaslí? Dostávana diaľnica do BA?

mizoko
5. okt 2025

Ale v jednom má mateson2004 pravdu. Debatovať s voličmi takýchto ľudí ako Fico a spol nemá zmysel a je to hádzanie perál sviniam. Že sa nám rozpadá štát nevadí,im je dobré. Tak si to tu užite 😘

gribka1
5. okt 2025

Ja by som chcela vedieť od voličov koalície, čo my z opačného spektra nevidíme. Čo je dobré na ich voľbe, čo od nich očakávajú. Normálne, slušne. Nech mám o čom uvažovať. Prečo je vaša voľba dobrá a naša zlá.

anonym_31f88d
5. okt 2025
@mizoko

@anonym_31f88d a ty odkiaľ vieš koho som ja volila? ☺️ A kde som neslusná keď nastavujem zrkadlo? Ale vlastný odraz v zrkadle sa vám nepáči že hej.

@mizoko neprimeraný sarkazmus a irónia nie sú prejavom slušného človeka obzvlášť nie v takýchto diskusiách .
Každý kto má iný názor , iné smerovanie , iný náhľad ako liberál je primitív , 100 rokov za opicami , dezolát. Rešpekt je to to čo vám chýba a to sa týka aj rešpektu k výsledku volieb, nech sú na SR , ČR alebo kdekoľvek inde.
Ukrajinci v CZ začínajú byť problém , sú problémom aj v Poľsku a budú aj problémom na Slovensku . Ako život je lacnejšom chlebe , len do tejto úrovne siaha vaše myslenie ? Treba troška vyliezť aj z tej svojej liberálnej ulity a pozerať sa na svet triezvo , brať do úvahy fakty , študovať a čítať, nielen sa odvolávať na FICA , BABIŠA a ich voličov čo si to oni len dovolili voliť niečo iné čo my sme chceli . Všetci čo u proti nám sú voliči Smeru a neviem koho , a keby aj boli je to ich ústavné právo .
EU smeruje doprdele , pomaly a isto , lebo na čele má totálne neschopné vedenie ktoré zavádza doslovne komunistické maniere, centralizovať, znevažovať národné záujmy štátov , ožobračovať ľudí cez rôzne emisné povolenky , natláčanie migrantov do strednovýchodných krajín .

anonym_31f88d
5. okt 2025

A áno , Slováci sú sprostí , Češi sú sprostí , Maďari sú sprostí , predtým to boli Poliaci lebo tvrdo išlo po svojich záujmoch , onedlho to budú aj Francúzi lebo nechcú tam neschopného Macrona , Angličania vystúpili s EU a čuduj sa svete žijú ( nie ja nechcem aby sme vystúpili z EU ani z NATO ) . Kto bude nasledovať ? Gréci lebo sa búria proti migračnému paktu ?

anonym_65883d
5. okt 2025
@anonym_31f88d

@anonym_65883d prvá , druhá ...Stačí pozerať predvolebné diskusie medzi politikmi v CZ . Drvivá väčšina Čechov má Fialu plné zuby , Ukrajincov má plné zuby , neúmerne sa im zdražil život , drahá elektrika . Ja sa vôbec nečudujem že Babiš vyhral , ani to že sa do vlády dostali Motoristi . Jednoducho taká je realita v CZ a taká bude realita neskôr aj v Európe.

@anonym_31f88d osobne sa čudujem. Čítala som si predvolebny program strán, kt.odu zostaviť vládu. A stojím si za tým, lacné, rýchle riešenia bez kontextu, bez rozmýšľania nad dopadmi a budúcnosťou. Len hovoriť, čo chcú ľudia pocut, ako podľa príručky. Chlieb a hry...ale nerobím si ilúzie o spoločnosti, čiže žiaľ asi s tým vývojom budete mať pravdu.

naniki
5. okt 2025
@anonym_31f88d

vláda Fialu je tá najhoršia vláda čo Ćeská republika doteraz mala. Kauzy ako Dozimeter, bitkoiny , zvyšovanie daní , neúmerné dávky na Ukrajincov a zbrojenie , prijatie migračného paktu , prijatie emisných povolenie a zákazu spaľovacích motorov, enormné zdraženie nájomného a nedostatok nájomných bytov. Jednoducho neshopný Fiala a neshopný Rakušan . Babiš je jasným následkom takejto vlády spolu s Motoristaami a SPD vládu zostaví ľavou zadnou . Pre Čechov je toto zoskupenie ďaleko lepšie ako vláda liberálnych progresívcov. Počas Fialovej vlády dochádzalo nechutným spôsobom k útokom na Slovenskú republiku , vidieť tie relácie tak sa mi chcelo vracať a to ma k Českej republike viaže hlboké puto , kvôli CZ prestala dočasne fungovať V4. V najbližších rokoch vo vládach viacerých európskych štátov prevládnu konzervatívne pravicové strany a národné strany .

@anonym_31f88d ešte doplním - korupcia v nemocnici Motol praha

anonym_31f88d
5. okt 2025
@anonym_65883d

@anonym_31f88d osobne sa čudujem. Čítala som si predvolebny program strán, kt.odu zostaviť vládu. A stojím si za tým, lacné, rýchle riešenia bez kontextu, bez rozmýšľania nad dopadmi a budúcnosťou. Len hovoriť, čo chcú ľudia pocut, ako podľa príručky. Chlieb a hry...ale nerobím si ilúzie o spoločnosti, čiže žiaľ asi s tým vývojom budete mať pravdu.

@anonym_65883d nech je akékoľvek riešenie , bolo to rozhodnutie českých voličov a pre niečo sa to udialo . Ani v politike to nefunguje tak že to čo je zlé bude opätovne zvolené a Fialová vláda bola z môjho pohľadu zlá vláda. Preto sa tak Česi tak rozhodli . Na nás je len to rešpektovať a nie dehonestovať český národ. Ďalšie volebné rozhodnutie len ukáže či to bolo dobré alebo zlé rozhodnutie .