icon

Volebné výsledky v Maďarsku: Prekvapenie a nádej

la_dolce_vita
13. apr 2026

Ahojte, co vravite na volebne vysledky u Madarov? Ja osobne som prijemne prekvapena a dava mi to nadej, ze mozno aj tu sa ludia uvedomia..

Strana
z12
anonym_b77439
Dnes o 15:43
@romino

@anonym_b77439 no ale dik, tento priklad mi vyrazne pomohol aspon troska pochopit, rozmyslanie ludi co taketo tvrdia do sveta. Vsetko vychadza nakoniec z iluzie .. .ze "vsetci to hovoria". Jaaaj .. keby som tu mal spominat, co ludia vsetko tvrdia .. 🙂 Za ludovymi povedackami netreba ist ani do UK 🙂

markusrasford
Dnes o 15:45
@f333

@markusrasford Kazdyx vychvany clovek vie,ze ked niekto skonci dabatu rozlucenim,tak to znamena koniec debaty.Len ty to nechapes.Skoncila som debatu v momente,ako si zvrtol /zvrtla/ debatu mimo racionality.Na podobnu debatu si pozvi tebe rovnocenne mysliaceho agresivneho partnera. zelam znovu Pekny den.

@f333 budem voči tebe netaktny. Napis preco jeho ex nemohla podať TO? Úplne zrozumiteľne aby som to pochopil. Nemusíš si komplikovať život.

eva8
Dnes o 15:51
@f333

@eva8 Prepac mi,.ale prispevok co si napsiala o 10 .06 nedava vobec zmysel. takze odpovem na ten dalsi tvoj prispevok
Asi vela pravneho povedomia nemas.Inak by si nepolozila danu otazku. . Predsa matricne zazmamy nie s verejne.Z tych sa statistika nesmie robit. CIze kolko narodenych deti v tom atom dne ma vkolnke ake pohlavie s anesmie udavat. Ale Ja som pisla o formularoch rodnych listov. Tam mas uvedenu kolonku 3 pohlavi. A tu matrika vyplniv dannej kolonke a da rodicom.
Na sk mate formulare,kde su len 2 pohlavia.
Uz si pochopila co pisem ?

@f333 prispevok o 10.06 som nepisala. Mozno si mama na mysli moju rannu reakciu na tvoje: "nieze robi chyby,ala to takto chcela pretoze vedla,ake budu nasledky takeho kroku, ked , z prijala okrem tych milionov inych migrantov este aj vyse milion Ukrajincov a dala im prava cerpat davky , "
Cize si zamerne chcu skodit vzbirou pbyvatelstva, pretoze vedia nasledky, ktorych sa, paradoxne, boja boja 🙃

Cize krajiny, ktore vyuzili Ukrajincov na zisk, miesto vyhoztenia = poslania ich bojovat (ako sa chysta AFD) maju navrch

f333
Dnes o 15:53
@eva8

@f333 nie, nepochopila. Rodicia vyplnuju kolonku? Alebo lekar vyplni kolonku podla nalady?

@eva8 Rodny list nevyplna lekar. Rodny list vydava matrika. A tam su v kolonke 3 pohlavia. Comu nerozumies.
Ineje formular rodneho listu pri narodeni dietata a ine je potom volitelna zmena pohlavia tiez na urade. Prises na urad a bez lekarskeho vysetrenia ci dobrozdania zmenis pohlavie.Administrativne.CIze nove dokaldy,nove meno,nove pohlavie. A to kazdy rok mozes menit. Ak si malolete dieta do 14 rokov,ta to musia prist zmenit rodicia. Ak od 14 rokov ,tak so suhlasom rodica,alev pripade odpretia suhasu rodicom dieta moze ziadat sud cez ochanu deti o suhlas ,ak ho rodic neda. Tym ide sud proti voli rodica aj eho pravu zakonneho zastupcu. Ked chce zmenu dospela osoba, tak len ide na urad zaziedat o zmenu pohlavia.Lekar s tym nic nema A mozes ho menit kazdy rok.

beronsche
Dnes o 15:54
@anonym_b77439

@romino áno, máš pravdu aj Epstein files, kauza Diddy, kauzy v Belgicku... sú hoaxy a fantázie mentálne chorých ľudí...

@anonym_b77439 zabudas, že v takýchto kauzách je zapletených aj viac než dosť našich pro ruských politikov..

f333
Dnes o 15:55
@eva8

@f333 prispevok o 10.06 som nepisala. Mozno si mama na mysli moju rannu reakciu na tvoje: "nieze robi chyby,ala to takto chcela pretoze vedla,ake budu nasledky takeho kroku, ked , z prijala okrem tych milionov inych migrantov este aj vyse milion Ukrajincov a dala im prava cerpat davky , "
Cize si zamerne chcu skodit vzbirou pbyvatelstva, pretoze vedia nasledky, ktorych sa, paradoxne, boja boja 🙃

Cize krajiny, ktore vyuzili Ukrajincov na zisk, miesto vyhoztenia = poslania ich bojovat (ako sa chysta AFD) maju navrch

@eva8 Cize krajiny, ktore vyuzili Ukrajincov na zisk, miesto vyhoztenia = poslania ich bojovat (ako sa chysta AFD) maju navrch

To je co za nezmysel,co si napisala?

eva8
Dnes o 15:59
@f333

@eva8 Rodny list nevyplna lekar. Rodny list vydava matrika. A tam su v kolonke 3 pohlavia. Comu nerozumies.
Ineje formular rodneho listu pri narodeni dietata a ine je potom volitelna zmena pohlavia tiez na urade. Prises na urad a bez lekarskeho vysetrenia ci dobrozdania zmenis pohlavie.Administrativne.CIze nove dokaldy,nove meno,nove pohlavie. A to kazdy rok mozes menit. Ak si malolete dieta do 14 rokov,ta to musia prist zmenit rodicia. Ak od 14 rokov ,tak so suhlasom rodica,alev pripade odpretia suhasu rodicom dieta moze ziadat sud cez ochanu deti o suhlas ,ak ho rodic neda. Tym ide sud proti voli rodica aj eho pravu zakonneho zastupcu. Ked chce zmenu dospela osoba, tak len ide na urad zaziedat o zmenu pohlavia.Lekar s tym nic nema A mozes ho menit kazdy rok.

@f333 kto zaskrtne jednu z troch koloniek v rodnom liste po narodeni dietata?

Dnes v nasom parlamente bol schvaleny zakon o rovnakom odmenovani muzov a zien za pracu podla "podmienok" EU. Takato rodova rovnost sa presadzuje

eva8
Dnes o 16:02
@f333

@eva8 Cize krajiny, ktore vyuzili Ukrajincov na zisk, miesto vyhoztenia = poslania ich bojovat (ako sa chysta AFD) maju navrch

To je co za nezmysel,co si napisala?

@f333 o akom mojom prispevku o 10.06 hovoris? Mozno si nerozumieme, lebo hovorime o inych skutocnostiach

f333
Dnes o 16:10
@eva8

@f333 kto zaskrtne jednu z troch koloniek v rodnom liste po narodeni dietata?

Dnes v nasom parlamente bol schvaleny zakon o rovnakom odmenovani muzov a zien za pracu podla "podmienok" EU. Takato rodova rovnost sa presadzuje

@eva8 Co ma spolocne rozhodnutie cizakon o rovnakom odmenovani so zmenou pohlavia?
Este raz pisem. Rodiny list a ted aja tie 3 kolonky vydava matrika.
Tu nej eo to,kto o tom rozhodne. Ale o to ide, ci je vobec normalneza moralae,ze nieco take moze existovat v pravnom systeme. Pretoze medicinska prax je taka,ze ked sa narodi dieta,ktor ema isteabnormality aj cos ataka pohlavnia, ,tak sa vzdy na zaklade DNA rozhoduje, akeho je pohlavia. A DND nikdy neukaze 3 pohlavie. To v medicine neexistuje.Takze nakoniec je tak ci tak tak vrodnom liste jasne z lekarskeho hladiska, ci je muzskeho ci zenskeho pohlavia.Ale polittiskou ideologiou je ten formular. Ze stanovuje absurditu 3 pohlavia.Chapes to? O toto ide.

f333
Dnes o 16:11
@eva8

@f333 o akom mojom prispevku o 10.06 hovoris? Mozno si nerozumieme, lebo hovorime o inych skutocnostiach

@eva8 Ja navrhujem vratit debatu k Madarsku.

anonym_b77439
Dnes o 16:34
@beronsche

@anonym_b77439 zabudas, že v takýchto kauzách je zapletených aj viac než dosť našich pro ruských politikov..

@beronsche veď práve, len opoziční politici sú obvinení, ale svojich progresívnych pdf nezverejnia, lebo sú to ich nastrčený pajáci.

eva8
Dnes o 17:02
@f333

@eva8 Ja navrhujem vratit debatu k Madarsku.

@f333 ty si odbocila

markusrasford
Dnes o 17:04
@eva8

@f333 ty si odbocila

@eva8 mas pravdu, ona rada odklana tému

eva8
Dnes o 17:15
@markusrasford

@eva8 mas pravdu, ona rada odklana tému

@markusrasford problemom je, ze frakcia
Európa suverénnych národov, v ktorej je Afd (aj Republika - Uhrik je jej podpredsedom?), aby mala vacsinu v Europskom parlamente, sa potrebuje "spojit" s Patriotmi pre Europu, ktoru inicioval Viktor Orban - Fidesz (aj Babis) No, a ako sa bude situacia vyvijat, ked Orban zazil fiasko a Magyar je nemoralny (pokym nezacne s Afd vychadzat)?
Tu prebieha dlhorocna kampan pre Afd

hiro
Dnes o 19:14
@f333

@hiro Plyn mate lacny aj plaiva,pretoze su zmrazene a zastropovane.Napois potom,kolko zaplatis ,ked budes platit trhovu cenu. A potom porovnaj Adriu a poplatky s Druzbou
My v de mame pristav a predsa mame drahe energie aj paliva. Pretoze nie su zastropovane.A sk nema ziaden prisatav aj e na konci ruryApoplatky,co mala za prepravu ,tiez stratila.To ti nevadi? Ci ideolgia je silnejsia?
Co myslis,preco De stavalo Nord stream 2 a preco ho Ukrajina saboptovala? Pretoze Nemecko malo vyhodne zneho suroviny a Ukrajina z pol.a idol.dovodov spachala ten teroristicky .utok nan.Tak nam isli hore energie aekonomika dolu
Ty bud rad,ze laviciar Fico presadzuje an sk socializmus .Pretoze na sk ty ani ludia nie ste zvyknuti platit komercne ceny. Tak by ste boli v soku,co to znamna pre vase penazenky.Ale dockate sa. Ani Fico ani Simecka/atene ni enbude chciet/ aspol.to nemozu udrzat v danej linii.. >Uz ta vidim,ako platis rad a ochotne vysoku cenu za vsetko, len preto ze Ukrajina a ideologia co presadzuje Brusel ma prednost.

@f333 "Plyn mate lacny aj plaiva,pretoze su zmrazene a zastropovane.Napois potom,kolko zaplatis ,ked budes platit trhovu cenu"
Rusko nám predáva plyn za trhovú cenu. Možno aj ropu. Tak nebalamuť.
https://www.energie-portal.sk/Dokument/plyn-rus...
Ruská štátna spoločnosť Gazprom, s ktorou má Slovenský plynárenský priemysel (SPP) kontrakt do roku 2034, nedodáva na Slovensko plyn s fixnou cenou. Cena, ktorú si Gazprom účtuje, sa odvíja od cenového vývoja na burze. A rovnako je to aj pri ostatných dodávateľoch.
V reakcii na otázky Energie-portal.sk to potvrdil samotný SPP a nepriamo to dokazujú aj dáta Štatistického úradu SR.
„Pri obchodovaní so zemným plynom neexistuje delenie podľa zdroja na ruský, nórsky, americký alebo katarský plyn. Cenovo sa každý zdroj prispôsobuje európskym burzám. To platí aj pre ruský plyn, ktorý má veľmi podobnú cenu ako ostatné zdroje,“ priblížil hovorca SPP Ondrej Šebesta.

"ruryApoplatky,co mala za prepravu ,tiez stratila.To ti nevadi? Ci ideolgia je silnejsia?"
O poplatkoch som už písal sú absolútne bezpredmetné. Keby to bolo 10 či 20 percent z komodity. Ale 0,1%? Cena vzrastie o 40% a tu sa ideme baviť či nás zabije 0,1?

Strana
z12