icon

Volebné výsledky v Maďarsku: Prekvapenie a nádej

la_dolce_vita
13. apr 2026

Ahojte, co vravite na volebne vysledky u Madarov? Ja osobne som prijemne prekvapena a dava mi to nadej, ze mozno aj tu sa ludia uvedomia..

gribka1
13. apr 2026
@f333

@gribka1 Asi v tej retorike ,co mal pred volbami . teraz je to ine,ked musi vadnut a zvladat realne problemy krajiny.A bude viac akoze diplomaticky v prejave,kedze chce eurofondy .Cize ako Fico Spolu s Ludovcami,kde je vo frakcii prjali spolu aj s Orbanovou frakciou sprisnenie migracie. Spolu s s inymi pravicovymi stranami dalsej frakcie suverennych narodov, kde je najsilnesia strana De pravicova stana AFD.A prave oni s polu s Ludovcami ten dokument o sprisneni migracie pripravili a prijali proti laviciaom a progresivcom .
Ja sa len usmievam nad tym detinskym nadsenim PS.

@f333 Iba jedna optika, zrušenie spojenia Putin Orbán Fico. Preto sa tešia. Ináč asi extra veľký rozdiel to nebude. No nechajme sa prekvapiť.

anonym_ea75fa
13. apr 2026
@anonym_605d08

@negymama Takze tebe nejde o debatu na konkretnu temu, ale ide ti o stalkovanie, vyhladavanie minulych komentarov a ich pripadne zneuzitie v konkretnej teme.
Tak asi preto tu vela ludi vyuziva anonymnu moznost komentovania, kvoli takym ako si ty.

@anonym_605d08
Moja reč.

anonym_ea75fa
13. apr 2026
@tetapetra

@tetapetra
V poriadku,skús potom adekvátne popísať z relev.zdrojov vznik tzv.Kosova.
To bol totiž geniálny návod ako to urobiť.
Takže Rusi len skopírovali postup západu.
A tu už zrazu rovnaká medicínka nevonia...

markusrasford
13. apr 2026
@anonym_5c1983

@markusrasford nie je skorumpovany? Panecku, ty na com ficis? On bol od začiatku pri všetkých svinstvach a podvodoch. Aktívne z toho ťažil vo svoj prospech. Až keď dostal kopačky od ženy, tak zrazu precitol. Nemusím takýchto prevrácačov kabátov.

@anonym_5c1983 tak skus napísať konkrétne v akej kauze bol zapletený. Vieš keby to bola pravda tak cele Maďarsko je oblepene s týmto tvojim mega škandálom. Vieš aké bilbordy boli v Budapesti na každom kroku? Zelensky a Magyar ženu Maďarsko do vojny. Ked chces argumentovať píš konkrétne. Nie tvoje fabulacie. Orban by ho bol zožral keby to bola pravda co píšeš ty. A aj s jeho ex to bolo ináč.

anonym_ea75fa
13. apr 2026
@anonym_7b761b

@roja01 Áno má také kvality mnoho ľudí na Slovensku. Potom ale nerozumiem prečo si Slováci vyberali vždy len z hovien-Schuster,Gasparovic, Pellegrini.

@anonym_7b761b
Mali si zvoliť jednoduchú Magdu?

anonym_ea75fa
13. apr 2026
@anonym_f2e1d2

@lenka_vi1 zato proruská dosahuje obrovské ekonomicko -spolocenske úspechy.. jediné, že by nie..
Zmagorení ste vy rusofuly, až je to na plač..
Taká maličkosť, že stačí sa Putin stiahol z Ukrajiny a je po vojne, to to zrejme ešte nenapadlo..

@anonym_f2e1d2
Aj G.Sachs je rusofil?

tetapetra
13. apr 2026
@anonym_ea75fa

@tetapetra
V poriadku,skús potom adekvátne popísať z relev.zdrojov vznik tzv.Kosova.
To bol totiž geniálny návod ako to urobiť.
Takže Rusi len skopírovali postup západu.
A tu už zrazu rovnaká medicínka nevonia...

@anonym_ea75fa napíš ty. Ja som jej poslala link, ktorý si ma prečítat, nakolko niečo iné jej miláčikovia hovoria a niečo iné píšu.

markusrasford
13. apr 2026
@anonym_5c1983

@la_dolce_vita magyar je ešte horší ako orban. Ale však vybrali si "zmenu".

@anonym_5c1983

guiseppinka
13. apr 2026

Madarsku politiku som nesledovala a ani nesledujem. Ze maju volby a kto kandiduje, som sa dozvedela az teraz z tazkeho tyzdna. V principe mi je to aj trochu jedno, lebo madarska politika sa ma az netyka.
Co ma vsak zaskocilo, je, ze ste sa tu obuli, ze nazyva slovensko hornym uhorskom. No, ked tak citam tie nazory, tak som stale viac presvedcenejsia o tom, ze my sme tak neskutocne je****ty narod, ze my si nezasluzime ani samostatnu existenciu. To, o co sa pokusali velki narodni hrdinovia, my coskoro zrusime... nie nadarmo sa z nas madari smiali, ze sme buta toth...

lenka_vi1
13. apr 2026
@anonym_f6bbd8

@lenka_vi1 vazne? Vazne existuje aj po tolkych rokoch clovek, ktory popiera, ze Rusko napadlo Ukrajinu? Na Slovensku nikdy nebude dobre, kym tam budu ludia, ktori budu verit proruskym dristom o tom, ze to Ukrajina napadla Rusko. A ohanat sa Zelenskym je presne ako z ucebnice ruskych sraciek. Zelensky je maly pan, pri tom, co sa aktualne deje vo svete, Zelensky nikoho nezaujima (je to smutne, ale je to tak). Len Fica, pre ktoreho je Zelensky vyhovorkou na uplne vsetko.
A nie, TV Joj a Markizu absolutne nesledujem.

@anonym_f6bbd8 dobre som sa na tvojom príspevku pobavila.... Ale rešpektujem tvoj názor

markusrasford
13. apr 2026
@lenka_vi1

@anonym_f6bbd8 dobre som sa na tvojom príspevku pobavila.... Ale rešpektujem tvoj názor

@lenka_vi1 poprosím ta kedy zverejnis svoj zdroj info.

gribka1
13. apr 2026
@lenka_vi1

@lenka_vi1 Ja neviem celú tu históriu problému medzi rusmi a ukrajincami, nežijem tam. Ale nedá sa poprieť, že rusi sú na ukrajinskom území. Toto by som rada vedela, ako to je, ak o to vidíš ty.

lenka_vi1
13. apr 2026
@markusrasford

@markusrasford zdroje si vyhľadávaj sama, ak vieš aspoň jeden cudzí jazyk nájdeš k tomu kopec informácií.

f333
13. apr 2026
@gribka1

@f333 Iba jedna optika, zrušenie spojenia Putin Orbán Fico. Preto sa tešia. Ináč asi extra veľký rozdiel to nebude. No nechajme sa prekvapiť.

@gribka1 ja nevidim ani spojenie Fico Putin Orban.Ja vidim len naozaj ideologiu ,ktora vidi aj to,co nie je.Progresivci maju j cervenu hmlu pred sebou, ked sa spomenie Rusko. Cela Eu komisia. Ficovi je Putin ako taky ukradnuty.Fico je lavicovo az bolsevicko zamerany Takze jemu je blizka ideologia skor autokratizmu. Ale je proagmatik, tak ide tam,kde ma z toho vyhody. A pokial tecie ruska ropa a plyn a su lacne,tak sa ludia nebud burit .Az potom nastanu tie prave demo,ked vsetko zdrazie. A nebude na soc.davky,co nastavil. Takze musi mat eurofondy aj lacne suroviny.
.Orban je konzervativec ale chce eurofondy ako Madar a ako aj Fico., Pamätam sa po volbach do europarlamentu,ako sa Orban zlakol a rozkmotril s AFD /hoci oba stany su konzervativne a pravicove/ ked AFd je proti Eurofondom ako systemu dotovania statov EU. A jasne dala najavo,ze po pripadnych dalsich vyhratych volbach to zastavi v EU. Tak nesiel do frakcie s AFd . On vedel ,co by to znammenalo,nemat eurofondy. A vie to aj Fico. vie to aj PS.Ved ti mnohi jeho clenovia z toho ziju aj sukromne.
Takte v tomto su si podobni.Ale PS napocitalo s tym,ze videnie sveta konzervativca Madara je inde ako videnie progresivcov.A teraz pojde o to , ci aj v ekonomike budu rozdielni.Ci Madar bude pravicovy ci skor v strede ci dolava. Pretoze aj u Ludovcov su rozdeleni.
Bude zaujimave to sledovat dalej.

markusrasford
13. apr 2026
@lenka_vi1

@markusrasford zdroje si vyhľadávaj sama, ak vieš aspoň jeden cudzí jazyk nájdeš k tomu kopec informácií.

@lenka_vi1 v poriadku. Skus dat kde vyhladavas. Kde píšu o tej ukrajinskej agresii

negymama
13. apr 2026
@f333

@gribka1 ja nevidim ani spojenie Fico Putin Orban.Ja vidim len naozaj ideologiu ,ktora vidi aj to,co nie je.Progresivci maju j cervenu hmlu pred sebou, ked sa spomenie Rusko. Cela Eu komisia. Ficovi je Putin ako taky ukradnuty.Fico je lavicovo az bolsevicko zamerany Takze jemu je blizka ideologia skor autokratizmu. Ale je proagmatik, tak ide tam,kde ma z toho vyhody. A pokial tecie ruska ropa a plyn a su lacne,tak sa ludia nebud burit .Az potom nastanu tie prave demo,ked vsetko zdrazie. A nebude na soc.davky,co nastavil. Takze musi mat eurofondy aj lacne suroviny.
.Orban je konzervativec ale chce eurofondy ako Madar a ako aj Fico., Pamätam sa po volbach do europarlamentu,ako sa Orban zlakol a rozkmotril s AFD /hoci oba stany su konzervativne a pravicove/ ked AFd je proti Eurofondom ako systemu dotovania statov EU. A jasne dala najavo,ze po pripadnych dalsich vyhratych volbach to zastavi v EU. Tak nesiel do frakcie s AFd . On vedel ,co by to znammenalo,nemat eurofondy. A vie to aj Fico. vie to aj PS.Ved ti mnohi jeho clenovia z toho ziju aj sukromne.
Takte v tomto su si podobni.Ale PS napocitalo s tym,ze videnie sveta konzervativca Madara je inde ako videnie progresivcov.A teraz pojde o to , ci aj v ekonomike budu rozdielni.Ci Madar bude pravicovy ci skor v strede ci dolava. Pretoze aj u Ludovcov su rozdeleni.

@f333 ked nevidis spojenie orban, fico, putin ...zrejme si nic nepocula od nahravkach, kde szijarrto a orban v telefonickom rozhovore s Lavrovom slubovali sucinnost a pomoc rusku s odblokovanim sankcii v spolupracu so "slovenskom" ci aj konkretne menovanim Fica.
Islo o konkretne sanckionovane osoby, ktore boli nasledne o par tyzdnom vyskrtnute zo sankcneho zoznamu na zaklade navrhov a lobovania slovenskeho a madarskeho premiera.
nieco v rezime...my odhlasujeme to a to, ak vyskrtnete toho a toho.

negymama
13. apr 2026
@markusrasford

@markusrasford zdroje si dohladaj sama ! 😅 nie, za nic na svete ona neprezradi nazov jedineho alternativno-praUdiveho zdroja. Clovek by cakal, ze bude nedockavo zdielat tieto skvele zdroje informacii, nech sa poucime , ze?

negymama
13. apr 2026
@f333

@f333 a v tom s tebou suhlasim, ze Magyar nie je ziaden progresivec ci silny liberal. Ono v prostredi madarska, by sa taky politik povedzme si rovno nemal sancu uchytit sa a ziskat vacsinu hlasov vo volbach.
co poznam madarov, tak su silne konzervativni, nacionalisticki, dlho trva kym zmenia nazor, ale potom uz idu s vacsou vervou a temperamentom. Zazila som aj opluvanie obrazovky, na ktorej vystupoval orban.
Magyar ma sancu zostat v politike ak zostane stredopravy, znizi mieru korupcie a zlepsi ekonomiku. toto jeho volici ocakavaju. a ked ich sklame, myslim, ze uz nebudu trpezlivo cakat 16 rokov.

negymama
13. apr 2026

Inak som zacula slub Magyara, ze zakotvi v ustave, ze premier nebude moct posobit dlhsie ako dva funkčné obdobia.

beronsche
13. apr 2026
@lenka_vi1

@lenka_vi1 ty popieras, že Rusko napadlo Ukrajinu?

vila_amalka1
13. apr 2026
@pribinak

Trosku som v strehu, tento pán Slovensko vyhlasuje za Horné Uhorsko
To nie je ok

@pribinak to cely svet. Kopec Europanov a Americanov a Madari uz uplne, nepovazuju SK za SK, ale za hornu cast Magarska. To nie je len on. Slovensko vo svete a v Madarsku samotnom rezonuje ako sucast Madarska, ze SK neexistuje, to su na madarskom uzemi a odmietaju rozpravat po madarsky. Smutne, ale tak to je.

Velmi malo ludi vie, ze sme SK a samostatny stat. Ak netezonuje ze sme sucast Madarska alebo horna cast Madarska, tak rezonuje medzi ludmi, ze sme niekde pri Macedonsku alebo, klasicky, ze sme Ceskoslovensko.

f333
13. apr 2026
@negymama

@f333 ked nevidis spojenie orban, fico, putin ...zrejme si nic nepocula od nahravkach, kde szijarrto a orban v telefonickom rozhovore s Lavrovom slubovali sucinnost a pomoc rusku s odblokovanim sankcii v spolupracu so "slovenskom" ci aj konkretne menovanim Fica.
Islo o konkretne sanckionovane osoby, ktore boli nasledne o par tyzdnom vyskrtnute zo sankcneho zoznamu na zaklade navrhov a lobovania slovenskeho a madarskeho premiera.
nieco v rezime...my odhlasujeme to a to, ak vyskrtnete toho a toho.

@negymama Co sa tyka toho sankcneho zoznamu,tak ja si overujem info z viacerych zdrojov. Nielen co povedia mainstream media.Takze som si overila,ze vynatie tych ludi zo sankcneho zoznamu chcelo Turecko. A hlasuje sa jednoznacne. o tom v EU. Takze zahlasovali vsetci za to vynatie.Biznis je biznis a to plati aj politike. Co ta na tom prekvapuje.
Co sa tyka tych sprav toho ministra, tak zasahovanie do zalezitosti inych krajin inymi krajinami je bezna vec. Merkelovu odpocuvali je jspojenci.A dali sme ich na sankcny zoznam? Uvalili na nich sankcie?
Pokial viem ani Madarsko ani Sk nie je vo vojne s Ruskom.Ani Nato nie je.Tak preco nemat kontakty aj s Ruskom,ked by to malo byt vyhodne pre krajinu a ludi v nom?
A co dobre pre sk ci krajiny Eu priniesli sankcie voci Rusku? Mne nic dobre.Teba ano? dala ti Eu za tie sankcie vysiu ziv.Uroven?
Co sa tyka Madarska a jeho politiky ci mentality ludi,o tom ja nanozaj nic neviem. To ty vies omnoho viac myslim. Takze ja len z pozorovania a pocuvania toho,co vyjadrili madarski politici a sam Magyar som videla,kto je kto a ake ma idei.
At o je pree Madarov naozaj stastie,ze este nestratili realne uvazovanie a nejdu extremne progresivne liberalne zeleno dolava.Ale asiani Orbanova politika nebola taka pravicova, aby ekonomicky dlho prosperovali.
Takze som trafila,ze on je skor stredovy. Preto ej aj vo fakcii Ludovcov. Pretoze ti su pravicovi len naoko. A z donutenia teraz.kedze CDU /CSU nemecke ,kd vo frakcii su najpocatnejsi by uz s tou ich dolava orientovanou zelenou politikou neuspeli u volicov.
Taky stredovy politik je nanic politik. Ako mackopes.A skor budepotiahnuty dolava a ku globaliznu. Pravda,ak pises, ze to volic nedovoli,tak bud bude mat kratke vladnutie,alebo sa stiahne znovu viac doprava.

anonym_f2e1d2
13. apr 2026
@anonym_ea75fa

@anonym_f2e1d2
Aj G.Sachs je rusofil?

@anonym_ea75fa kto je G.Sachs? Myslíš Jeffreya Sachsa, ktorý je síce kritický voči politike západu, ale Rusko nepodporuje?
Ten nikdy nepovedal, že "Prozápadná politika nikdy nič dobré pre ľudí neprinesie." ako je uvedené v príspevku, na ktorý som reagovala.

anonym_ea75fa
13. apr 2026
@anonym_f2e1d2

@anonym_ea75fa kto je G.Sachs? Myslíš Jeffreya Sachsa, ktorý je síce kritický voči politike západu, ale Rusko nepodporuje?
Ten nikdy nepovedal, že "Prozápadná politika nikdy nič dobré pre ľudí neprinesie." ako je uvedené v príspevku, na ktorý som reagovala.

@anonym_f2e1d2
Musíš mať potom dosť veľké medzery.
Prečítaj si,čo hovorí o konflikte RF/ UA a potom píš.A nielen,ale aj o konfl.US/ IZR/ IRAN...
Ano,myslím toho G.Sachsa,kt.si A. Žitná pozvala do TA3( čo TA3 v začiatku najprv zcenzurovala) a kvoli tomu ju vyrazili z TA3.
A ano je veľmi kritický ku západu.

roja01
13. apr 2026
@anonym_7b761b

@roja01 Áno má také kvality mnoho ľudí na Slovensku. Potom ale nerozumiem prečo si Slováci vyberali vždy len z hovien-Schuster,Gasparovic, Pellegrini.

@anonym_7b761b ano vela ludi na SK ma tie spominane kvality, ale nie vsetci. Spoznat kvalitu cloveka mozno aj podla slovnika, ktory pouziva, podla toho ako rozmysla o tych co maju iny nazor a pod.

negymama
13. apr 2026
@f333

@f333 V mnohom s tebou nezdielam rovnake postoje.
ale este k volbam Madarsku predsa nieco napisem.
Ty uzvazujes pragamticky a zrejme predpokladas , ze vacsina ludi uvazuje podobne.
v pripade madarskych volieb, sa vsak volici rozhodli emocne. ano z rodinnych dovodov mam vela kontaktov s madarmi, moje deti vedia plynule po madarsky, aj muz. Madarov zaujimaju len madari, vedia sadlho vrtat v minulosti a patrat po svojich uspechoch a hlavne krivdach...a jednou z nezabudnutych krivd, je aj rok 1956 ked sa madari postavili rusom a boli tisice obeti. Madarom nevadilo, ze orban nepodporoval Ukrajinu, im vadilo, ze je s rusmi, a hlavne - a preto som spomenula aj tie odposluchy...v nich zaznenili orbanove vyjadrenia, ako je madarsko mys co pomaha levovi /rusku/ a v zazname sa putin tomu zasmial. Taketo ponizenie madarov velmi nahnevalo, a orbanovi to spocitali vo volbach, /plus ine dovody/.
ano aj Magyar povie ze zatial su zavisli na ruskych energiach, ale to je pragmatickost so zatatymi zubami. Takze ked bude Magyar prilis "pragmaticky", tak aj jemu to madari spocitaju.

a co mne dali sankcie voci rusku? Moja zivotna uroven sa nezmenila, ale viem, ze tieto sankcie su na obmedzenie agresie utocnika, na znizenie pocut obeti, ked utocnik nebude mat prostriedky na zabijanie. A to mi stoji za to, aj keby sa moja zivotna uroven znizila - co sa nestalo.

anonym_7b761b
13. apr 2026
@roja01

@anonym_7b761b ano vela ludi na SK ma tie spominane kvality, ale nie vsetci. Spoznat kvalitu cloveka mozno aj podla slovnika, ktory pouziva, podla toho ako rozmysla o tych co maju iny nazor a pod.

@roja01 kvalitu slovníka treba prispôsobiť súperovi, jeho možnostiam,schopnostiam a IQ tak, aby tomu pochopil.

roja01
13. apr 2026
@anonym_7b761b

@roja01 kvalitu slovníka treba prispôsobiť súperovi, jeho možnostiam,schopnostiam a IQ tak, aby tomu pochopil.

@anonym_7b761b no jaby som IQ ani schopnosti toho, kto ma iny nazor nepodcenovala. IQ je meratelne a o schopnostiach vacsinou vypoveda to co v pracovnom a sukromom zivote dosiahol a myslim, ze nie som schopna toto ohodnotit.
Ale nebudem oponovat, len si myslim, ze by sme vsetci mali zvladat svoje ego a ze je treba zacat od seba.

f333
13. apr 2026
@negymama

@f333 V mnohom s tebou nezdielam rovnake postoje.
ale este k volbam Madarsku predsa nieco napisem.
Ty uzvazujes pragamticky a zrejme predpokladas , ze vacsina ludi uvazuje podobne.
v pripade madarskych volieb, sa vsak volici rozhodli emocne. ano z rodinnych dovodov mam vela kontaktov s madarmi, moje deti vedia plynule po madarsky, aj muz. Madarov zaujimaju len madari, vedia sadlho vrtat v minulosti a patrat po svojich uspechoch a hlavne krivdach...a jednou z nezabudnutych krivd, je aj rok 1956 ked sa madari postavili rusom a boli tisice obeti. Madarom nevadilo, ze orban nepodporoval Ukrajinu, im vadilo, ze je s rusmi, a hlavne - a preto som spomenula aj tie odposluchy...v nich zaznenili orbanove vyjadrenia, ako je madarsko mys co pomaha levovi /rusku/ a v zazname sa putin tomu zasmial. Taketo ponizenie madarov velmi nahnevalo, a orbanovi to spocitali vo volbach, /plus ine dovody/.
ano aj Magyar povie ze zatial su zavisli na ruskych energiach, ale to je pragmatickost so zatatymi zubami. Takze ked bude Magyar prilis "pragmaticky", tak aj jemu to madari spocitaju.

a co mne dali sankcie voci rusku? Moja zivotna uroven sa nezmenila, ale viem, ze tieto sankcie su na obmedzenie agresie utocnika, na znizenie pocut obeti, ked utocnik nebude mat prostriedky na zabijanie. A to mi stoji za to, aj keby sa moja zivotna uroven znizila - co sa nestalo.

@negymama Moja pragmaticnost a realne myslenie bez davky emoc v tomto pripade negativnych voci Rusku /tonie jeto site ako0 Sovietky zvÄz okupant v CSSR a Madarsku/,mimochdom,boli tam ajMadari na sk aj polici aj vychodni nemci / vsetci boli okupanti/ a ideologie ci ovplyvnovania politikmi ci mediami je to,co nas odlisuje.
Ty vies, ze sankcie oslabiju Rusko a braniaRusku viac zabijat? A cim to mas podlozene? Akou statistikou? N mozno keby tvoj premier suhlasil sgarantovanim pozicky skorumpovanej Ukajine a jej poltikom , , tak by si sana to neskorsie platenie z tvojich dani divala inak.Ale ved ty moze moralizovat falosnymi ideami. Pretoze to nie je nic ine len take kaviarenske klise.
Ale to je vporiadku,ze sa nezhodneme.
.Ved tebe nehrozi ,ze to budes platit.A preco nie? Pretoze ten premier mal dostatok pragmatiznu,to zamietnut.
Moj kancelar mi na krk zavedil zivenie Zelenskeho askorumpovanych politikov. virerymi sankciami. Aaj tou pozickou. Platime ich zbrane dodavane z USA a aj garanciu za pozicku. Ale vo vnutonej politike nam krachhuje vinou aj takej idei co si ty nactla,ze rada by si to podstupila v zaujme Ukrajiny a Zlenskeho , ekonomika a zivotna uroven ide dole.Zivime vyse miliona Ukrajincov a mnohych na davkach, latime im zd.poistenie : Tak ja toto nechem podstupit voci Ukrajine. ,
. Ty bud rada,ze ten prmier zastopoval energie. Ale mozno to je chyba. Nielen ekonomicka. Ale aj politicka. Dala by som takym,co podporuju sankcie zvlastnu dan pre Ukrajinu.Aby si sama videla,kolko z tvojich financii zachrani zivoty,.A potom povedz svojim detom,ze priorita je Ukrajina .Nie oni a ich zivotna uroven a potreby. Ale zatial nemusis. Pretoze tato lavicova vada na sk zatial drzi socializmus.Aj ked na uver. Takze ked media aj progresivni poltici opakuju mantru, ,co si napsala,tak ty tomu aj veris? NO,ked pride k lamaniu cheba,by som bola zvedava,ci aj potom by si dala predost Ukrajine.

Nezda sa, Krym Ukrajinci dobyli spät ci vyhrvali vojnu. prave naopak.Hocimiliardy vlievaju do korumpovanej krajiny tak vidie len tu korupciu .Ale nie zachanene zivoty. . AJ Dombas uz z 2/3 jue v moci Ruska.Tak ho slabili tie sankcie. Vojba je vojna.Na oboch stanach su mrtvi.A keby Rusi chceli,tak naletmi zabju moho civilistov.Al oni postupouju pomaly a presne aj bez hromadnej kopky mrvych.A napriek sankciam uzemie zaberu.
Ale sankcie ak naozaj rozmyslas len trochu realsticky bez ideologickaho patosu poskodili Europu a jej obyvatelov.
AzeMadari su paritoti to je teda jasne. Ale je rozdiel byt patiot a narodny sovinizmus
Ale Ukrjina nie je ziadne nevinatko aj v tom,co sa tyka oklietovania prav mensim. Robili to Rusom a robia to asi aj Madarom.
Takze Magyar pojde po tejto politickej strune.Takze on nebudetaky vrucny k Ukrajine ako progrseivni globalisti predpokladali.Ale tym,ze je aj on v istej davke globalista ako sa zda, tak s nim to pojde lahsie sa dohodnut na nejakom obchode v ramci EU.CDU je tiez akoze konzervativna . Ale globalisticka. len to,ze je volici uz prestali pocuvat na taku glob.politiku,tak zmnenila retoriku aj politiku v niecom. A tak to bude asi aj u Magyara.
Globalisti sa vedia dohodnut,pretoze maju rovnaky ciel,

anonym_f2e1d2
13. apr 2026
@anonym_ea75fa

@anonym_f2e1d2
Musíš mať potom dosť veľké medzery.
Prečítaj si,čo hovorí o konflikte RF/ UA a potom píš.A nielen,ale aj o konfl.US/ IZR/ IRAN...
Ano,myslím toho G.Sachsa,kt.si A. Žitná pozvala do TA3( čo TA3 v začiatku najprv zcenzurovala) a kvoli tomu ju vyrazili z TA3.
A ano je veľmi kritický ku západu.

@anonym_ea75fa veď píšem, že je kritický voči západu. To ale neznamená, ze schvaluje Rusku politiku.
A ani to neznamená to, čo tvrdí užívatelka v komentári, na ktorý som prvotne reagovala!

Čo sa tyka vojny, neschvaľuje Rusku okupaciu ani inváziu!!
Darmo tu naznačujes, že Rusko je v tomto obeť a Ukrajina násilník....
Akurát hovorí, že tento konflikt na hlbšie korene a kritizuje eskaláciu ako na ruskej strane (!!) tak na strane Ukrajiny a západu.