Volebné výsledky v Maďarsku: Prekvapenie a nádej
Ahojte, co vravite na volebne vysledky u Madarov? Ja osobne som prijemne prekvapena a dava mi to nadej, ze mozno aj tu sa ludia uvedomia..
Ludia treba si uvedomit, ze ziadna vlada NIC nevlastni a teda ani nedava.
Jedine z coho moze poskytovat benefity, dotacie, vlaky obedy zadarmo atd. atd. su prijmy z dani a poplatkov obyvatelstva do rozpoctu, alebo prijmy z dani do rozpoctu EU obcanov, danovych poplatnikov EU.
Takze si zapamatajte uz konecne - ani Magyar, ani Orban, ani Fico ani ziadna ina vlada vam nikdy nic svoje NEDALA...bud ste nieco dostali zo svojich zaplatenych dani, alebo solidarne z dani inych obyvatelov.
Uloha vlady je len dobre a efektivne tieto prostriedky prerozdelovat a co najmenej z toho ukradnut. Vtedy sa obcania maju dobre.
cim viac sa kradne, korumpuje a nehospodarne mina na hluposti - tym sa obyvatelia maju horsie. Sakra, toto by sa malo ucit v skolach,...potom by tu nezaznievali hluposti , ako nejaky politik nieco niekomu DAL.
@sisska96 inak, jeden by očakával, že ľudia s afinitou k Rusku budú mať rovnaké požiadavky aj na našich politikov..
Ale zjavne nie, v takom prípade je akákoľvek nemoralnosť, či zvrátenosť v poriadku..
@beronsche joj, tak slovensko je specialny pripad.
slusak postarsi Korcok s okuliarikmi, zijuci v panelaku v dlhorocnom manzelstve je fuj fuj zvrateny liberál.
Zato kurevnici ako danko, fico, kolar atd...to su obrancovia tradicnych hodnot.
@beronsche joj, tak slovensko je specialny pripad.
slusak postarsi Korcok s okuliarikmi, zijuci v panelaku v dlhorocnom manzelstve je fuj fuj zvrateny liberál.
Zato kurevnici ako danko, fico, kolar atd...to su obrancovia tradicnych hodnot.
@negymama Nenavidia lgbti a volia Pellegriniho. Taka mala schiza ficomiliek.
@markusrasford Teraz už ani toľko nebudú mať, môžu žobrať
@sisska96 majú sa tam tak dobre, že maďari sem chodia na nákupy 😀
A korupcia? Kradnutie? Ved to robi KAZDY, je to normalne a nevadi to.. vtedy ja koncim s argumentami.
@la_dolce_vita Že Maďari na Maďarsku padli na hlavu. Peter Magyar je strašný človek, droguje, bije ženy, Vlastne synovia ich nenávidia. A aký nádej? Toľko benefitov čo majú teraz, nemá ani jedna krajina, majú najlacnejšiu energiu, fix 3% uver na hypo, mladé baby do 25 rokov neplatia dane, ďalej ak majú deti taktiež neplatia. S tým že vyhral Tisza, budú zvyšovať ceny paliva, energie, nebudú mať 13., ani 14 dôchodok . Vyrátali že jedna rodina bude platiť 1000 000 HUF viac ako teraz . Tak im gratulujem, budú ešte plakať
@sisska96 orban ma kur-y na Slovensku a nemale majetky k tomu, podu stavby...
@f333 tak niekde Nemecko robi chybu, ked pises, ze ich zivite v Nemecku. V Cechach bolo vybranych na daniach od Ukrajincov viac, nez im poskytli na davkach. Aspon tam ste mohli usetrit.
@eva8 Samozrejme ze nase vlady /ta predchadzajuca aj terajsia/ nieze robi chyby,ala to takto chcela pretoze vedla,ake budu nasledky takeho kroku, ked , z prijala okrem tych milionov inych migrantov este aj vyse milion Ukrajincov a dala im prava cerpat davky , na ake by nemali narok,kedze v de si neplatili poistenie ani nedovadzali dane. . Takze nie chyba,ale zly umysel v neprospech vlastneho obyvatelstva.
teraz od 1 aprila pod tlakom padu preferencni musela vlada zmenit hoci nerada/ Ved pozname kancelarove preferencie globalizmu/ zakon o docasnej ochrane a uz aspon ti Ukrajinci,co prisli teraz nebudu moct dostat docasnu ochranu.Vela volicov,co volilo CDU v nadeji,ze to,co slubili pred volbami,cize uplne ine,ako konali po volbach, splnia su sklamani.Tomimochdom je vsade vEurope ,a nebude omu inak ani v Madarsku..TakzeTym stranam v De padaju preferencie a najsilnejsou stranou je AFD,ktora v parlamente mohokat upozornovala na dosledky ich zlych roźhodnuti.Az teraz,ked ekonomika a s nou nemoznost udrzat uz soc. status, tak sa snazi zufalo predstierat, ze nieco znemi.Vie,ze ludia su uz nahenvani a neveria uz vlade ani tym stranam ,co to sposobili.
Ale zlo pokrcuje dalej.Len dnes Zelensky je v Berline a rokuje s kancelarom o tej pozicke skro 100 miliard. A kto tu garanciu bud eplatit? Nie vy na sk.pretoze premier to zamietl nastastie prijat.
.Ale ti danovnici ,ktorych premieri to odobril. takze danovnici de to bud platit ,hoci je velka väcsina obyvatestva proti tomu. Takze aj nova vlada budemat vinou teerajsej na krku platenie,co nechcela a nezavinila. A tak nebude na dolezite platby pre obyvatelov Nemecka.Nemecko je uz velmi zadlzene a zadlzuje sa stale .
Taklze mozno nielen Nemci ale aj Slovaci si spomenu vo volbach ,ze nestaci byt proti niekomu.Ale za nieco . A to znamena moja krajina v prvom rade a obyvatelia v nej.
@la_dolce_vita Že Maďari na Maďarsku padli na hlavu. Peter Magyar je strašný človek, droguje, bije ženy, Vlastne synovia ich nenávidia. A aký nádej? Toľko benefitov čo majú teraz, nemá ani jedna krajina, majú najlacnejšiu energiu, fix 3% uver na hypo, mladé baby do 25 rokov neplatia dane, ďalej ak majú deti taktiež neplatia. S tým že vyhral Tisza, budú zvyšovať ceny paliva, energie, nebudú mať 13., ani 14 dôchodok . Vyrátali že jedna rodina bude platiť 1000 000 HUF viac ako teraz . Tak im gratulujem, budú ešte plakať
@sisska96 a k tym benefitom aj najvyssiu inflaciu v EU👏bravó🙈
ked pises A dopis aj B
my sme boli na vylete v madarsku v den volieb, po ceste neprehanam doslova kazdy stlp oblepeny plagatom s kandidatom fidesz, je to severovychodne polnohospodarske vidiecke madarsko, zupa znama ako basta orbana.
Starsej pani, dochodkyni, ktora si privyrabala vyberom parkovneho, sa muz zo zartu opytal, ze komu fandi, ona, ze samozrejme tisza. Tak asi ani 13sty dochodok nezabral.
@eva8 presne tak.
Dopadne to tak z jediného dôvodu - majorita obyvateľstva nedokáže kriticky myslieť, ani myslieť v súvislostiach a jej časť je vyslovene hlúpa.
@beronsche Uplne suhlasim,ze velka cast obyvatelstva nedokaze kriticky mysliet.. prerto lahko podlahnu manipulacii medii aj populistov aj roznym ideologiam.
len ked uz je velmi zlwe,tak sa dokazu zmobilizovat, ze hladaju ineho mesiasa.A hadaju vinnikov kade -tade. Ale maloktory volic si pozrie program ci DNA danej strany a zistuje,akych ma odbornikov ta strana a co mu moze priniest jej vladnutie
A znovu su potom frustovani a sklamani.,ked zistia,ze to nie je tak,ako si predstavovali. Aj deprsie maju mnohi . Po sk volbach som citala ,ze v depresii boli aj psychlogovia. A mnohi ludia sa z toho az rucali.
Co k tomu dodat? Vzdelanie este nezaruci dusevnu rovnovahu ani kriticke myslenie.
@markusrasford Stačí mi tvoje vyjadrenie že Rusi napadli Ukrajinu (zjavne si limitovaná na informačné zdroje Tv Joj a Markíza) a niet k tomu co viac dodať. 😅 Skús si dohľadať obšírnejšie informácie a hľadať súvislosti medzi tým čo sa vo svete deje cez nezávislé zdroje a potom tu píš k veci.
@lenka_vi1 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ toto som nečakala, ze naozaj niekedy prečítam. To ze moja babka tvrdí, ze vojnu spôsobila Amerika ok. Ale to, ze niekto napíše, ze Rusi nenapadlo Ukrajinu normalne neviem co napisat. 😂😂😂 potom, ze preco si z vas kazdy srandu robi. To si citala na fb? A Krym tiez nikdy nepatril ua ze? Rusi ho obsadili v 2014 len tak z lasky k územiu. A rusi sa teraz chúďatká iba bránia tým masakrovanim Ukrajiny. Moj ty boze takito hlupaci medzi nami žijú 🤦🏼♀️
@lenka_vi1 tak to je silná káva. Ukrajina napadla Rusko? Ktorú časť Ruska? A takýto ľudia majú právo voliť. Hlavne správy, Zem a vek, Bombic majú svoj výsledok.
@markusrasford bohuzial aj množiť sa môžu a vychovávajú generáciu rovnakých hlupakov. Snáď jej deti, ak nejaké ma, sa naučia používať mozog.
@lenka_vi1 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ toto som nečakala, ze naozaj niekedy prečítam. To ze moja babka tvrdí, ze vojnu spôsobila Amerika ok. Ale to, ze niekto napíše, ze Rusi nenapadlo Ukrajinu normalne neviem co napisat. 😂😂😂 potom, ze preco si z vas kazdy srandu robi. To si citala na fb? A Krym tiez nikdy nepatril ua ze? Rusi ho obsadili v 2014 len tak z lasky k územiu. A rusi sa teraz chúďatká iba bránia tým masakrovanim Ukrajiny. Moj ty boze takito hlupaci medzi nami žijú 🤦🏼♀️
@anonym_6a0820 ako úplne súhlasím. Ja som už dlho nečítal takýto tupotu.
https://tvnoviny.sk/zahranicne/clanok/1025161-r...
Podla tohoto clanku ak su udalosti pravdive,tak neverim,ze liberali a progresivci aj EK a Ludovci v EP nevediei,co je moralne ten Magyar zac.Tak tohoto politika tak velmi protezovali aj mainstreamove media?
Ale hlavne,ze bol probruselsky .A Stredovy.
A asi ani Madarom nevadi jeho moralny profil.Ved ho urcite dobre poznali.
Ten urcite podla vzoru a'ĺa Matovic vykynozi korupciu v Madarsku.
@pokojvdusi9 narkomanov mame aj my dost v politike a nikto to neriesi.
@la_dolce_vita Veru ano to mas pravdu.
https://tvnoviny.sk/zahranicne/clanok/1025161-r...
Podla tohoto clanku ak su udalosti pravdive,tak neverim,ze liberali a progresivci aj EK a Ludovci v EP nevediei,co je moralne ten Magyar zac.Tak tohoto politika tak velmi protezovali aj mainstreamove media?
Ale hlavne,ze bol probruselsky .A Stredovy.
A asi ani Madarom nevadi jeho moralny profil.Ved ho urcite dobre poznali.
Ten urcite podla vzoru a'ĺa Matovic vykynozi korupciu v Madarsku.
@f333 kto je autorom článku? Prečítal som si to pozorne. Prečo jeho ex nikdy nepodala trestné oznámenie. No ze by Péter Magyar mal v maďarských médiách podporu sa neda povedať. Media do teraz boli pod kontrolou Orbana. Maďari si vybrali možno menšie zlo človeka ktorý im sľúbil ze zmení Madarsko. Treba tiež napísať ze to co predviedla Orban propaganda proti nemu sa len tak nevidí. A sú tu ľudia ktorí sa nevedia vyrovnať ze nezvolili Orbana. Treba si dať otázku že prečo ten korupčnik neuspel?
@pokojvdusi9 ako Európa sme najneslobodnejšia. Skus to vysvetliť. Ja sa cítim dost slobodný.
Ludia treba si uvedomit, ze ziadna vlada NIC nevlastni a teda ani nedava.
Jedine z coho moze poskytovat benefity, dotacie, vlaky obedy zadarmo atd. atd. su prijmy z dani a poplatkov obyvatelstva do rozpoctu, alebo prijmy z dani do rozpoctu EU obcanov, danovych poplatnikov EU.
Takze si zapamatajte uz konecne - ani Magyar, ani Orban, ani Fico ani ziadna ina vlada vam nikdy nic svoje NEDALA...bud ste nieco dostali zo svojich zaplatenych dani, alebo solidarne z dani inych obyvatelov.
Uloha vlady je len dobre a efektivne tieto prostriedky prerozdelovat a co najmenej z toho ukradnut. Vtedy sa obcania maju dobre.
cim viac sa kradne, korumpuje a nehospodarne mina na hluposti - tym sa obyvatelia maju horsie. Sakra, toto by sa malo ucit v skolach,...potom by tu nezaznievali hluposti , ako nejaky politik nieco niekomu DAL.
@negymama suhlasim, len ako vyriesit situaciu ked je spolocnost tak rozdelena, ze jedna cast nepraje nejaky benefit druhej skupine. Hadaju sa, osocuju sa a nepraju si. Kde najst pravdu a spravodlivost?
@f333 kto je autorom článku? Prečítal som si to pozorne. Prečo jeho ex nikdy nepodala trestné oznámenie. No ze by Péter Magyar mal v maďarských médiách podporu sa neda povedať. Media do teraz boli pod kontrolou Orbana. Maďari si vybrali možno menšie zlo človeka ktorý im sľúbil ze zmení Madarsko. Treba tiež napísať ze to co predviedla Orban propaganda proti nemu sa len tak nevidí. A sú tu ľudia ktorí sa nevedia vyrovnať ze nezvolili Orbana. Treba si dať otázku že prečo ten korupčnik neuspel?
@markusrasford To su tv noviny Markiza.Ja nic o tom politikovi neviem ani o poiltike v Madarsku. Ale z pravnej praxe viem ,ze TO sa casto v podobnych pripadoch nepodavaju zo strachu ped utocnikom, alebo v priapade politikov ako bol tento par stochom zo znicenia pol. kariery, ci casto pre nie cistre financne a majetkove pomery spolocne ,ked nechcu prepierat verejne aj spinavu bielizen.
Dovodov byva vela .A to,ze Madari chceli zmenu je mi jasne. Ale Prave to byva casto sklamanim volicov. Pretoze oni casto klamani a mediami ci inou propagandou podlahnu klamu ,ze to bude ine. Ale nepolozia si otazku,ci dobre pre nich.
Obaja tito exmanzelia ako politici zrejme maju maslo na hlave.
A co sat yka podpory toho Magyara, tak ja som videla velke halo okolo neho od liberalnych medii aj politikov . Vsade to na mna vyskakovalo aj z sk medii.
Len ma napadlo,ze znoiu ti podvedeni nanivni volici budu sklamani.Pretoze som nepostrehla ziadnu jeho kampan ,co sa tyka zlesenia ekonomiky.v Madarsku. Daval to na Matovica, vsade upratovat v roznych organoch aj u prezidenta. ktoreho vyzval na demisiu. A Tiez ist po exponovanych politikoch a osobach v tr.konania to asi formou,aku zvolil Matovic.
A ako to dopada na sk v tychto kauzach? Tak,ze na väsinu kauz nie su dokazy proti obvinenym.Co t kazd yprvnik povie,ze to sa dalo cakat.
Len aby to nedopadlo aj v Madarsku rovnako. Realita nepusti.
@markusrasford To su tv noviny Markiza.Ja nic o tom politikovi neviem ani o poiltike v Madarsku. Ale z pravnej praxe viem ,ze TO sa casto v podobnych pripadoch nepodavaju zo strachu ped utocnikom, alebo v priapade politikov ako bol tento par stochom zo znicenia pol. kariery, ci casto pre nie cistre financne a majetkove pomery spolocne ,ked nechcu prepierat verejne aj spinavu bielizen.
Dovodov byva vela .A to,ze Madari chceli zmenu je mi jasne. Ale Prave to byva casto sklamanim volicov. Pretoze oni casto klamani a mediami ci inou propagandou podlahnu klamu ,ze to bude ine. Ale nepolozia si otazku,ci dobre pre nich.
Obaja tito exmanzelia ako politici zrejme maju maslo na hlave.
A co sat yka podpory toho Magyara, tak ja som videla velke halo okolo neho od liberalnych medii aj politikov . Vsade to na mna vyskakovalo aj z sk medii.
Len ma napadlo,ze znoiu ti podvedeni nanivni volici budu sklamani.Pretoze som nepostrehla ziadnu jeho kampan ,co sa tyka zlesenia ekonomiky.v Madarsku. Daval to na Matovica, vsade upratovat v roznych organoch aj u prezidenta. ktoreho vyzval na demisiu. A Tiez ist po exponovanych politikoch a osobach v tr.konania to asi formou,aku zvolil Matovic.
A ako to dopada na sk v tychto kauzach? Tak,ze na väsinu kauz nie su dokazy proti obvinenym.Co t kazd yprvnik povie,ze to sa dalo cakat.
Len aby to nedopadlo aj v Madarsku rovnako. Realita nepusti.
@f333 ona sa nemala coho báť mala podporu Fideszu a Orbána. Asi potom sledujeme iné médiá v Maďarsku lebo on a jeho strana v štátnej televízii tak isto v rozhlase mal vstup zakázaný. Propaganda Orbanova bola neskutočná voči nemu. Vyčítali mu aj tu ze časť Slovenska nazval Felvidek. Orban sa na futbalovom zápase prechádzal sálom Felvideku. Porovnávať Magyara a Matovica nie je možné. Treba si pozrieť jeho životopis. Matovic je hulvát ktorý je ešte aj narcis a plagiátor. Treba dat možnosť novej vláde aby krajinu vyviedla z úpadku.Ako môže politik ako je Orban sa tak pchať do zadnice Putina. Ved ked sa mu EU nepáčila mal krajinu vyviest stohto spolku. Eura mu boli dobre no záujmy EU už nie. Ved on a Fico nahrávajú Putinovi.
@pokojvdusi9
Mazurek a Uhrík to vyriešia, neboj 🙈😵💫😉
@mondolina Oni potrebujú tak veľa lásky a detenciu a nie mieste v akomkoľvek parlamente a tisícové platy.
Veta, že nám nakoniec budú vládnuť tí najneschopnejší z nás, sa do bodky naplnila.
@pokojvdusi9 najneslobodnejsi kde? Na svete?
To vážne? Nebuď smiešna...
Neviem, čo by na to povedali korejci zo severu, Číňania, ženy v moslimských štátoch, či aj tolko obdivovaní Rusi..
Tam by som ťa poslala, potom by si mohla fnukat, aká si neslobodna....
Ľudia, ktorí takymto nezmyslom veria, si veru aj zaslúžia, aby okúsili, po čom im srdce piští.. to by ste ale vyvalili oci.. len to by už bolo neskoro oplakavat svoj omyl
@pokojvdusi9 Prosím Ťa, vyskúšaj si taký Irán ako žena, krajiny Afriky, kde ešte funguje ženská obriezka a kde sa vydávajú 11 ročne dievčatá za starých úchylov a ti ich znasilňujú deň čo deň a o škole môžu len snívať. Európa robí kopec konín, to áno, ale zadriet toto, je priam pľuvanec do tváre ženám a ľuďom, ktorí by vraždili za tvoj "najhorší najneslobodnejší deň" v Európe.

@markusrasford pravidelne chodím do Maďarska ;)
@sisska96 ja som si kukla tie ceny. Viac menej ako u nás. Niečo lacnejšie,niečo drahšie. Viac drahších veci. Napríklad jablká u nás 069 tam 1,77 v oboch akcia. Mango 1,29 tam 0,81. Kura 2,39 tam 2,77kura málo 4stehna navyše. Toto sú Lidl ceny