Voliči Republiky
Kto a preco voli Republiku?
@mirokub Tak mi teraz povedz,ak by ti niekto vtrhnú do domu,bytu,ty by si s ním vyjednával,aj keby vyjednávať nechcel a pod hrozbou by si dovolil aby si robil čo chce s tvojou ženou ? Obrazne povedané samozrejme.
@zuzanita1609 ak by mi niekto vtrholô do domu a ohrozil by mojich najblizsich, dala by som svoj zivot na ich ochranu, avsak, ak budes robit v banke pri pokladni, a bude ozbrojeny prepad, vsade doporucuju, odovzdat lupicom vsetko, a ano, vtedy by som nenasadila svoj zivot na ochranu cudzich penazi, otazka pre teba, branila by si svojim zivotom kasu v banke?
@mirokub Ukrajina sa rozhodla bojovať, brániť a ja jej rozhodnutie rešpektujem a podporujem. Nik,ani Putin,ani ty ,ani nik iný im to právo nemá akokoľvek vyčítať. No a demokratické štáty toto právo, brániť sa budú podporovať. Keby boli dos*raní ako my,dakedy,tak sme ďalší na rade. Mať doma, takého muža, ktorý radšej strčí hlavu do piesku,akoby ma mal brániť proti agresorovi,by sa hanbil ako pes.
@zuzanita1609 by som ta chcela vidiet, ci by si s takou hrdostou poslala svojho syna pomoct na front, mimochodom, je zvlastne, ze prave taki hrdinovia ako ty - chlapci a chlapi, si v zaciatku svo prvi vybavovali pasy, aby mohli zdrhnut, ak by ich mal front nahodou povolat alebo zasiahnut, a este otazocka, vsetci muzi z ua, ktori usli pred hrozami zabijania, su podla teba zbabelci? inac, aj zeny mozu ist na front, preco nepomahas?
@zuzanita1609 by som ta chcela vidiet, ci by si s takou hrdostou poslala svojho syna pomoct na front, mimochodom, je zvlastne, ze prave taki hrdinovia ako ty - chlapci a chlapi, si v zaciatku svo prvi vybavovali pasy, aby mohli zdrhnut, ak by ich mal front nahodou povolat alebo zasiahnut, a este otazocka, vsetci muzi z ua, ktori usli pred hrozami zabijania, su podla teba zbabelci? inac, aj zeny mozu ist na front, preco nepomahas?
@darmasiswa dosli dalsie instrukcie z "ustredia" ako treba "argumentovat"?
@darmasiswa ešteže ti Rusi odídu sami, však.
@darmasiswa dosli dalsie instrukcie z "ustredia" ako treba "argumentovat"?
@viestta vobec som ta nepochopila, ocakavala som diskusiu, nie utoky a vysmech, vies, svet nie je ciernobiely
@darmasiswa ešteže ti Rusi odídu sami, však.
@tetapetra ani tvoj prispevok nechapem, prepac
@darmasiswa čomu nerozumieš? Rusi napadli Ukrajinu, tam nie o čom. Ukrajinci sa musia brániť. Kebyže sa nebránia kto bude ďalší?
@darmasiswa my tu diskutjeme od vcera, tvoje za vlasy pritiahnute "nazorne priklady" tu uz odozneli. Aj odpovede na nich, staci docitat.
@viestta vobec som ta nepochopila, ocakavala som diskusiu, nie utoky a vysmech, vies, svet nie je ciernobiely
@darmasiswa tvoja analógia s bankou je absurdná. Keď ti niekto vtrhne do krajiny a vraždí, nekradne peniaze, ale ničí životy....Ukrajinci nebojujú za kasu, ale za prežitie. Čo sa týka filmu Ukraine on Fire, to nie je objektívny dokument, to je kremľovská propaganda v réžii Igora Lopatonoka, ktorú Oliver Stone bez hanby odprezentoval svetu ako pravdu...Stone už roky slúži ako užitočný idiot pre autoritárov...obdivoval Putina, obhajoval Madura vo Venezuele a opakovane spochybňoval fakty o vojenských agresiách Ruska....to, že má hollywoodsku kariéru a zvučné meno, z neho nerobí odborníka na geopolitiku.
@darmasiswa čomu nerozumieš? Rusi napadli Ukrajinu, tam nie o čom. Ukrajinci sa musia brániť. Kebyže sa nebránia kto bude ďalší?
@tetapetra je narocne diskutovat s niekym o zlozenom uroku a buducej hodnote peniazi, ak protistrana nevie pocitat urok, a nepozna suvislosti, a toto sa deje v kazdej oblasti, horsie je, ze ten co nevie, netusi, ze nevie a mnohokrat je hrdy na svoju nevedomost a prezentuje to s velkym buchanim sa do hrude
@tetapetra je narocne diskutovat s niekym o zlozenom uroku a buducej hodnote peniazi, ak protistrana nevie pocitat urok, a nepozna suvislosti, a toto sa deje v kazdej oblasti, horsie je, ze ten co nevie, netusi, ze nevie a mnohokrat je hrdy na svoju nevedomost a prezentuje to s velkym buchanim sa do hrude
@darmasiswa a ty to vnímaš takto ako "renomovaný" režisér? 😁 Ja si pamätám Medvedeva ako prezidenta a jeho rétorika bola v tom čase úplne iná ako teraz.
@darmasiswa fíha,teraz som neporozumela zasa ja 😁. Skús to slengom ruského trolla.
@darmasiswa tvoja analógia s bankou je absurdná. Keď ti niekto vtrhne do krajiny a vraždí, nekradne peniaze, ale ničí životy....Ukrajinci nebojujú za kasu, ale za prežitie. Čo sa týka filmu Ukraine on Fire, to nie je objektívny dokument, to je kremľovská propaganda v réžii Igora Lopatonoka, ktorú Oliver Stone bez hanby odprezentoval svetu ako pravdu...Stone už roky slúži ako užitočný idiot pre autoritárov...obdivoval Putina, obhajoval Madura vo Venezuele a opakovane spochybňoval fakty o vojenských agresiách Ruska....to, že má hollywoodsku kariéru a zvučné meno, z neho nerobí odborníka na geopolitiku.
@tinqua nebriem ti tvoj nazor, no ja si radsej vypocujem rozne zdroje, zatial si ma nepresvedcila, mimochodom, kazdy mesiac sa stretavam minimalne s 10 muzmi z ua a ich zenami a matkami, ktore za nimi pricestuju z ua , ktori sa stretavaju so svojou rodinou tu na sk, a chrania si svoje zivoty tym, ze ziju v eu, je zvlastne, ze oni si chrania vlastne zivoty a rodiny, ale nie tym, ze sa nechaju zabit, to by uz sa o svojich blizkych nepostarali
@darmasiswa fíha,teraz som neporozumela zasa ja 😁. Skús to slengom ruského trolla.
@zuzanita1609 je zvlastne, ze v odpovediach citim sarkazmus a dehonestaciu, a pritom len poukazujem aj na ine pohlady, a kazdy nech si vyberie co chce, alebo nech diskutuje s argumentami, zatial citim iba odsudenie za iny pohlad
@tinqua nebriem ti tvoj nazor, no ja si radsej vypocujem rozne zdroje, zatial si ma nepresvedcila, mimochodom, kazdy mesiac sa stretavam minimalne s 10 muzmi z ua a ich zenami a matkami, ktore za nimi pricestuju z ua , ktori sa stretavaju so svojou rodinou tu na sk, a chrania si svoje zivoty tym, ze ziju v eu, je zvlastne, ze oni si chrania vlastne zivoty a rodiny, ale nie tym, ze sa nechaju zabit, to by uz sa o svojich blizkych nepostarali
@darmasiswa tak toto je už iná reč, také typické ....svet nie je čiernobiely, stretávam Ukrajincov každý deň,lebo Medveď,lebo USA,lebo jaštere ktoré ovládajú svet....a kopa ďalších (asi si to začnem zapisovať a tak identifikujem,odkiaľ vietor fúka) 😁. A áno,som velmi sarkastická!
@darmasiswa Cela táto diskusia, respektíve moje komentáre boli mierená na to pokrytectvo, že niekto volí Republiku, ktorá obhajuje suverénny štát ale ak by bol nejaký vojnový konflikt tak sa vlastne napadnutý štát má vzdať lebo niečo. A preto som v tom hľadala logiku a nenašla som.
To či Ukrajinci majú alebo nemajú bojovať je úplne iná diskusia. Ale ak by prestali, a Rusku by prešlo to čo chcú, našim priamym susedom by v podstate boli Rusi. Keďže v podstate celá Ukrajina sa má stať nárazníkovom zónou. Ja súhlasím s tým že sa má konfliktom predchádzať, a aj že sa konflikty majú riešiť aj rokovaniami a nie len hrubou silou. Lenže ak niekto zaútočí, tak sa treba aj brániť a nie len sa rozprávať zatiaľ čo na dobíjané územie padajú rakety.
@darmasiswa Ale tu nejde len o individuálne prežitie. Ak by všetci Ukrajinci odišli chrániť si život do zahraničia, žiadna Ukrajina by už neexistovala...je to také náročné pochopiť? To, že niekto bráni svoju krajinu zbraňou, neznamená, že sa chce nechať zabiť....znamená to, že chápe, že bez odporu nie je sloboda. A nie každý, kto prežije, vyhrá. Nejde len o to prežiť....ide o to, aby to prežitie malo dôstojnosť....aj otrok prežije, ale nie je slobodný. To, že si vypočuješ rôzne zdroje, znie na prvý pohľad rozumne. Ale nie všetky zdroje sú rovnocenné len preto, že existujú....ak niekto v ruke drží fakty, dôkazy, správy z OSN, Amnesty International, zábery z okupovaných miest a v druhej propaganda, ktorú spoluprodukuje obdivovateľ Putina ...tak to nie sú rozdielne názory....to je rozdiel medzi realitou a manipuláciou. Tváriť sa, že hľadám pravdu niekde uprostred medzi agresorom a obeťou, je morálne vyhýbanie sa zodpovednosti.
@darmasiswa tak toto je už iná reč, také typické ....svet nie je čiernobiely, stretávam Ukrajincov každý deň,lebo Medveď,lebo USA,lebo jaštere ktoré ovládajú svet....a kopa ďalších (asi si to začnem zapisovať a tak identifikujem,odkiaľ vietor fúka) 😁. A áno,som velmi sarkastická!
@zuzanita1609 predstav si, ze mnohi z nas cinia skutky v realite, nazivo, nie len za pocitacom, a predstav si, ze aj dnes som bola s muzom ua, ktory cestuje naspat do prahy, kde sa mu podarilo najst pracu, a tu na sk na vychode sa stretava s jeho mamou, ktora cestuje vlakom do ua, v minulom tyzdni sa mi zveril dalsi ua muz, ktory spolu so synom sa pretlkaju brigadnicky po stavbach v okoli ba, na vychode slovenska si davaju stretnutie s jeho manzelkou a matkou, a zveril sa mi, ze ked skonci vojna, budu to mat tazke sa vratit do rodnej obce, pretoze v ich obci je v kazdej rodine strata na zivotoch, a jemu a jeho rodine to susedia zazlievaju a jeho manzelke, ktora pracuje v miestnej skole to davaju susedia riadne vyzrat, ze jej syn a muz zije a oni prisli o svojich blizkych
@zuzanita1609 predstav si, ze mnohi z nas cinia skutky v realite, nazivo, nie len za pocitacom, a predstav si, ze aj dnes som bola s muzom ua, ktory cestuje naspat do prahy, kde sa mu podarilo najst pracu, a tu na sk na vychode sa stretava s jeho mamou, ktora cestuje vlakom do ua, v minulom tyzdni sa mi zveril dalsi ua muz, ktory spolu so synom sa pretlkaju brigadnicky po stavbach v okoli ba, na vychode slovenska si davaju stretnutie s jeho manzelkou a matkou, a zveril sa mi, ze ked skonci vojna, budu to mat tazke sa vratit do rodnej obce, pretoze v ich obci je v kazdej rodine strata na zivotoch, a jemu a jeho rodine to susedia zazlievaju a jeho manzelke, ktora pracuje v miestnej skole to davaju susedia riadne vyzrat, ze jej syn a muz zije a oni prisli o svojich blizkych
@darmasiswa tvoj príspevok je o objavení teplej vody 🤦🏻♀️. Skoro všetci vieme,že ua chlapi takto fungujú. Ženy,deti majú na ua a oni sú tu.
@darmasiswa nic z toho co pises by sa nestalo, ak by Rusko nenapadlo Ukrajinu. Problem sedi v Kremli. Treba to jasne pomenovat a odsudit. Nie odsudzovat tych, ktori dodavaju zbrane braniacej sa krajine, nie odsudzovat tych, ktori sa z nej rozhodli odist. Vinnik je kazdemu jasny. Aspon som dufala, ze je jasny, ale po tejto diskusii mam pochybnosti. Pretoze podla niektorych stacilo sa podvolit a bol by mier.
@darmasiswa donedávna ste tvrdili,že tam žiadna vojna nieje... niektorí tie kabáty tak prezliekajú,že je to už smiešne....sa nakoniec v tom sami stratíte. Pre mňa je jediné a podstatné. Rusko napadlo Ukrajinu a Ukrajina sa má právo brániť a právo majú aj tí,ju podporovať. Vojna skončí,keď vypadne z Ukrajiny Rusko. Bodka.
@darmasiswa nic z toho co pises by sa nestalo, ak by Rusko nenapadlo Ukrajinu. Problem sedi v Kremli. Treba to jasne pomenovat a odsudit. Nie odsudzovat tych, ktori dodavaju zbrane braniacej sa krajine, nie odsudzovat tych, ktori sa z nej rozhodli odist. Vinnik je kazdemu jasny. Aspon som dufala, ze je jasny, ale po tejto diskusii mam pochybnosti. Pretoze podla niektorych stacilo sa podvolit a bol by mier.
@viestta k tým zbraniam. Dnes sa Robo vyjadril, že žiadna pomoc UA, samozrejme biznis,to je iná káva. To môže byť. Ja len ci naši antivojnovi bojovníci vedia, ktorý fešák zo smeru na zbraniach ryzuje 🙄
@qrstxyz pôsobíš už trochu ako kazateľ QAnonu, keď všade vidíš manipuláciu, nikomu neveríš, a ak sa informácia nehodí do tvojho rámca, hneď je zaplatená....takto nevyzerá kritické myslenie, ale totálna informačná slepota. Preto je dôležité vedieť rozlíšiť informačný zdroj od názorového streamu, a najmä si vedieť overiť fakty cez viacero zdrojov, nie len tie, čo potvrdzujú tvoje pocity...nezávislé a seriózne médium oddeľuje spravodajstvo od komentára a používa overené zdroje a ak článok neuvádza dáta, štúdie alebo priame citácie, tak to nie je žurnalistika, ale názorovka... ešte som nevidela v článkoch Reuters nálepkovanie v štýle globalisti, bábky USA alebo slniečkári.
@tinqua heej? Zaujímavé 🤣 jediný kritický mysliteľ si tu očividne iba ty a tvoje pritakávačky, však? Neviem, v čom sa zhodujem s QAnonom, ich hlavná doktrína je, že Trump je spasiteľ sveta, o čom mám silné pochybnosti a nič také som tu ani neuviedla, takže fakt netuším, z čoho vychádzaš. A mainstream má všetko odzdrojované a nikdy nešíri polopravdy alebo dezinformácie, hej? Tak poďme sa zamyslieť. Z mainstreamu počúvame stále o inžinieroch a chirurgoch z Afriky, rada by som teda vedela, koľko percent nájazdníkov má naozaj vzdelanie, ale drvivá väčšina na mňa pôsobí, že majú maximálne IQ 80. Vakcína na COVID je bezpečná a účinná, pritom sama poznám dosť ľudí, ktorým sa po očkovaní zhoršil zdravotný stav, v rodine sme dokonca mali jedno úmrtie. Príčinná súvislosť sa síce ťažko dokazuje, ale keď mnohí nadobudnú zdravotné problémy po očkovaní, je to pri najmenšom podozrivé a mala by sa táto problematika hlbšie preskúmať. Ďalší hoax, Epstein spáchal samovraždu. Zrovna vtedy vypadli kamery, tiež pozoruhodné. Ale jasné, my čo si dovoľujeme klásť otázky, sme vždy onálepkovaní ako konšpirační teoretici, hlavne ľuďmi ako ty, čo sa tu oháňate kritickým myslením, pri tom len papagájujete, čo čítate v Sme a v podobnom odpade.
A ďalšia blbosť, vraj mainstream nenálepkuje? 😆 Veď každý, kto je aspoň trochu pravicovo orientovaní dostáva nálepky, ako ruský agent a dokonca aj vtedy, keď sympatie k Rusku neprechováva. A počas plandémie sme boli všetci dezoláti a antivaxeri. Možno nepoužívajú prezývky ako bábka USA alebo slniečkári, ale keby si pozornejšie čítala moje príspevky, tak by si všimla, že ani ja nič také nepoužívam.
@darmasiswa donedávna ste tvrdili,že tam žiadna vojna nieje... niektorí tie kabáty tak prezliekajú,že je to už smiešne....sa nakoniec v tom sami stratíte. Pre mňa je jediné a podstatné. Rusko napadlo Ukrajinu a Ukrajina sa má právo brániť a právo majú aj tí,ju podporovať. Vojna skončí,keď vypadne z Ukrajiny Rusko. Bodka.
@zuzanita1609 tazko sa diskutuje s niekym, kto nepozna suvislosti a zakladne pojmy, vies aky je rozdiel a v com , ak je oficialne vyhlasena vojna, alebo ak nie je? dodnes neviem o tom (nesledujem to, tak ak sa mylim, oprav ma), ze by ua alebo druha strana vyhlasili vojnu, zatial je to svo, a otazka znie, preco ani ua ani ru nevyhlasili vojnu?
@zuzanita1609 tazko sa diskutuje s niekym, kto nepozna suvislosti a zakladne pojmy, vies aky je rozdiel a v com , ak je oficialne vyhlasena vojna, alebo ak nie je? dodnes neviem o tom (nesledujem to, tak ak sa mylim, oprav ma), ze by ua alebo druha strana vyhlasili vojnu, zatial je to svo, a otazka znie, preco ani ua ani ru nevyhlasili vojnu?
@darmasiswa Ukrajina vyhlásila vojnový stav. Oni nevyhlásili vojnu,veď oni neútočia
@viestta k tým zbraniam. Dnes sa Robo vyjadril, že žiadna pomoc UA, samozrejme biznis,to je iná káva. To môže byť. Ja len ci naši antivojnovi bojovníci vedia, ktorý fešák zo smeru na zbraniach ryzuje 🙄
@tetapetra Hneď z fleku ma napádajú mená...Kaliňák a jeho Liwa Arms. Glváč kamarát Kočnera, podozrivé tendre, zmluvy so zbrojármi. Smerácki kamoši v dozorných radách firiem ako ZVS holding, KONŠTRUKTA Defence a ďalších štátnych zbrojárskych podnikov...všetko napojené na politické štruktúry ešte z čias, keď Smer ovládal obranu aj hospodárstvo. Akože keď niekto z Ficovej kliky povie žiadne zbrane Ukrajine nemyslí tým, že zbrane nemajú ísť nikam, myslí tým, že nemajú ísť tam, kde z nich nie je biznis. Pokrytectvo level olymp.
@darmasiswa áno ťažko sa diskutuje s niekým,kto nevie rozoznať čo je čierna a čo biela. Putin nemal ani tie 🥚🥚, jasne to pomenovať. Najskôr cvičenie v Bielorusku,potom špeci operácia.
@darmasiswa Ukrajina vyhlásila vojnový stav. Oni nevyhlásili vojnu,veď oni neútočia
@tetapetra Ako to funguje:
Právo na sebaobranu – podľa článku 51 Charty OSN má každá krajina právo na individuálnu alebo kolektívnu sebaobranu, ak je napadnutá ozbrojeným útokom. Toto právo sa môže vykonávať aj bez formálneho vyhlásenia vojny.
Vyhlásenie vojny – historicky krajiny často oficiálne vyhlasovali vojnu (napr. počas 1. a 2. svetovej vojny). Dnes je to skôr politické alebo symbolické gesto, keďže väčšina konfliktov sa vedie bez formálneho vyhlásenia vojny.
Praktické dôsledky:
Vyhlásenie vojny môže zmeniť právny režim v krajine (napr. stanné právo, mobilizácia).
Môže aktivovať medzinárodné zmluvy (napr. pomoc zo strany spojencov).
Môže mať propagandistický alebo psychologický efekt.

v AJ:
https://www.youtube.com/watch?v=pKcmNGvaDUs