icon

Volili ste Smer? Aké sú vaše dôvody?

31. mar 2026

Zdravim, chcem sa len objektivne spýtať. Volili ste smer? Budete voliť smer? A hlavne ak áno , aké dovôdy máte k tomu?

A naopak keď ste volili a budete voliť inú stranu, aké dovody máte? Realne legitimne dôvody. Robím taký menší prieskum ešte pred volbami. pripadne ak nechcete povedať koho ste volili/budete tak aspoň len dôvody prečo ste zvolili niekoho.

citronove_koliesko
1. apr 2026
@anonym_5adbfb

@citronove_koliesko boze ja nechapem co ti ta simeckova rodina tak leží v žalúdku. To si fakt taka zadubena? Keďže si mi ani raz neodpovedala na kukuricu tak mi je jasne, ze si pojdes stale iba svoje. Mysli si co chces, raz to mozno pochopis.
A ano keďže z väčšiny rokov vládne Fico tak vládu co nekradla sme asi nemali. No to co robi Fico uz nie je iba kradnutie ale znižovanie kvality našich životov a výsmech.

@anonym_5adbfb no a preto ked budes volit tak sa rozhodnes podla seba. A nechas aj ostatnych aby sa rozhodli podla seba. A kto bude zvoleny ten nam bude vladnut az do dalsich volieb. Tak kde je problem?

anonym_d3a19a
1. apr 2026
@ria_sprout

@anonym_d3a19a naučila som sa, že keď niekto začne urážať nemá cenu sa s ním doťahovať, nebudem predsa klesať na jeho nízku úroveň 😉 žiadne argumenty mi nedošli, len nemám čas ich míňať na niekoho kto nie je ochotny priznať že si myslí hlúposti.

@ria_sprout kde som ta prosim urazila? A ano, dosli ti argumetny. Komentar na 3 riadky, ale nevies sa obhajit ani vyvratit moje tvrdenia. Ale to je ok.

anonym_e2d125
1. apr 2026
@citronove_koliesko

@biba_18 ach ano 3x si to dala preplatit len aby na tie projekty mala... ale vies co je mi to jedno. Cicaju vzdy ti ktori su pri moci. Takze toto ja neberiem ako kriterium pri rozhodovani koho budem volit. Kazda vlada ma za sebou kauzy a "nasich ludi".
A este jedna vec. Ja respektujem kazdeho nazor a motivaciu preco voli toho koho voli. Nech je vlada zvolena vo volbach. Nikdy by mi nenapadlo oznacovat volicov inych stran za hlupakov.

@citronove_koliesko Ak vraj kazda vlada ma za sebou kauzy, tak aspon nech tu ej odborna vlada a nie taka, kde "konsoliduju" stylom, ze vsetkym zdvihnu plosne dane a sebe zdvihnu platy a este viac rozhadzuju. Pomohla tu nejak ta vasa smeracka sku.ena konsolidacia, okrem toho, ze mame menej v cistom, je tu vyssia inflacia a firmy odchadzajum, dviha sa nezamestnanost?!!!! Tak nech idu do prdele, ak MAJU kauzy a stat sa za ich vlady ROZPADAVA, lebo je to neschopna skorumpovana mafianska banda. Dialnicne znamky sli o 100% hore na 90 eur, ale myto ovlada a vacsinu z vybrateho myta si berie sky toll napojena na vladu. Uz mam plne zuby tisicok vasich kauz, ktore zlahcujes stylom, ved vraj aj ini by kradli, tak si nechajme tychto ... Ak chces podporovat Smer, aby si macali gule v zlatych vaniach, nech sa paci, posli im svoju vyplatu, ja im svoj plat nedam.
Ty tocis o kauzach ale skutocny problem je, ze nebyt eu, tak je tento stat uz skrachovany, lebo nei je na dochodky, nie je na udrzbu trati, kolko zrazok vlakov bolo za posledne roky. Fico uz spieva svoje zbohom. Lebo to tu drzi nad vodou len eu a eurofondy. Ale dementi este vykjrikuju, ze eu enpotrebuju. Ale v momente, ked nas vykopnu z eu, ti dementi, co najviac vrieskali (vid europoslanci Blaha,...), ze eu nie, sa pojdu prestahovat na zapad.
Preco ruske deticky ziju v bohastve a pohodli na zapade, kym putinovci na zapad akoze pluju? Divadlo pre dementov ako ty ...

anonym_5adbfb
1. apr 2026
@citronove_koliesko

@anonym_5adbfb no a preto ked budes volit tak sa rozhodnes podla seba. A nechas aj ostatnych aby sa rozhodli podla seba. A kto bude zvoleny ten nam bude vladnut az do dalsich volieb. Tak kde je problem?

@citronove_koliesko takze ta kukurica nic ze😂 ťažko ti je priznat, ze aj tvoje peniaze idu do luftu?

citronove_koliesko
1. apr 2026
@anonym_5adbfb

@sss777 koliesko ma o pár koliesok viac alebo menej. Tak ako ostatní konšpirátori nevie viesť rozumnú debatu. Na otazku odpovedá otázkou, nema argumenty. Iba rýpe a ked je v koncoch šplechne nejaku hlúposť o simeckovej rodine 😂 az mi je smutno, ze takito ľudia maju volebné pravo. Ale aspon sa mi dokazuje, ze mame iba taku vládu, aka je mentalita na sk. Takze sa nemozem čudovať.
Oni maju ženy za nic, su to pre nich iba handry. Tradičná rodina ale xy mileniek. Je nechutne ako vedia ponižovať a urážať ženy.

@anonym_5adbfb takze uz som zadubena, uz mam o par koliesok menej alebo viac, uz som konspirator? A to len preto ze mam iny nazor? Wau. 😃

romino
1. apr 2026
@anonym_5adbfb

@romino zabudol si na to, ze za vojnu môže Amerika. To si zase ide moja babka😂

@anonym_5adbfb tak zase, chcel som byt strucny 🙂 Ale ked uz spominas Ameriku....

Ale dalsi priklad dezolatciny: Na facebooku som teraz zbadal clanok, ako v juni 1944 Usa bombardovalo rafineriu v Bratislave.
Cize 2. svetova vojna, ked slovensky stat - spojenec nacistickeho Nemecka, bol vo vojne so spojencami ZSSR, USA atd.
Ked rafinerka dodavala palivo do vsetkych vozidiel,tankov, lietadiel - proti ich oblubenemu ZSSR.

Polka komentov vies asi ako vyzerala:
USA len vsetko nicia, vzdy nas chceli zotrocit !!! ... 😅

Nic .. to je ako ten Pavlov reflex ... psiky v tom pokuse tusim zacali slintat, ked sa rozsvietilo svetlo.
V takychto pripadoch zase staci ludom v nadpise : Usa ...
.. a na slovenske pomery staci, ....vidim na starsich rod. prislusnikoch na navstevach ... , co sa u nich spusta, ked zbadaju na obrazovke TV Simecku 😀

anonym_5adbfb
1. apr 2026
@citronove_koliesko

@anonym_5adbfb takze uz som zadubena, uz mam o par koliesok menej alebo viac, uz som konspirator? A to len preto ze mam iny nazor? Wau. 😃

@citronove_koliesko bohuzial takto sa prezentuješ. Za dve strany nie si schopná odpovedať na jednu jedinú otazku ohľadom kukurici. Len omielas dookola simeckovcov 🙂

anonym_5adbfb
1. apr 2026
@romino

@anonym_5adbfb tak zase, chcel som byt strucny 🙂 Ale ked uz spominas Ameriku....

Ale dalsi priklad dezolatciny: Na facebooku som teraz zbadal clanok, ako v juni 1944 Usa bombardovalo rafineriu v Bratislave.
Cize 2. svetova vojna, ked slovensky stat - spojenec nacistickeho Nemecka, bol vo vojne so spojencami ZSSR, USA atd.
Ked rafinerka dodavala palivo do vsetkych vozidiel,tankov, lietadiel - proti ich oblubenemu ZSSR.

Polka komentov vies asi ako vyzerala:
USA len vsetko nicia, vzdy nas chceli zotrocit !!! ... 😅

Nic .. to je ako ten Pavlov reflex ... psiky v tom pokuse tusim zacali slintat, ked sa rozsvietilo svetlo.
V takychto pripadoch zase staci ludom v nadpise : Usa ...
.. a na slovenske pomery staci, ....vidim na starsich rod. prislusnikoch na navstevach ... , co sa u nich spusta, ked zbadaju na obrazovke TV Simecku 😀

@romino pravda. ano je to skoda reči 😃

citronove_koliesko
1. apr 2026
@anonym_e2d125

@citronove_koliesko Ak vraj kazda vlada ma za sebou kauzy, tak aspon nech tu ej odborna vlada a nie taka, kde "konsoliduju" stylom, ze vsetkym zdvihnu plosne dane a sebe zdvihnu platy a este viac rozhadzuju. Pomohla tu nejak ta vasa smeracka sku.ena konsolidacia, okrem toho, ze mame menej v cistom, je tu vyssia inflacia a firmy odchadzajum, dviha sa nezamestnanost?!!!! Tak nech idu do prdele, ak MAJU kauzy a stat sa za ich vlady ROZPADAVA, lebo je to neschopna skorumpovana mafianska banda. Dialnicne znamky sli o 100% hore na 90 eur, ale myto ovlada a vacsinu z vybrateho myta si berie sky toll napojena na vladu. Uz mam plne zuby tisicok vasich kauz, ktore zlahcujes stylom, ved vraj aj ini by kradli, tak si nechajme tychto ... Ak chces podporovat Smer, aby si macali gule v zlatych vaniach, nech sa paci, posli im svoju vyplatu, ja im svoj plat nedam.
Ty tocis o kauzach ale skutocny problem je, ze nebyt eu, tak je tento stat uz skrachovany, lebo nei je na dochodky, nie je na udrzbu trati, kolko zrazok vlakov bolo za posledne roky. Fico uz spieva svoje zbohom. Lebo to tu drzi nad vodou len eu a eurofondy. Ale dementi este vykjrikuju, ze eu enpotrebuju. Ale v momente, ked nas vykopnu z eu, ti dementi, co najviac vrieskali (vid europoslanci Blaha,...), ze eu nie, sa pojdu prestahovat na zapad.
Preco ruske deticky ziju v bohastve a pohodli na zapade, kym putinovci na zapad akoze pluju? Divadlo pre dementov ako ty ...

@anonym_e2d125 a koho budes volit ty? Ja som Smer este nevolila, zvazujem lebo zatial nevidim inu moznost. Simecka je pre mna nevolitelny, ved ten netusi kde je sever (uz odhliadnuc od toho co sa tu popisalo k jeho rodine).
Kde maju nejake riesenia? Kde maju nejakeho ekonoma ktory by denne na tlacovkach predstavoval ich riesenia, s cislami dopadmi?
Keby zajtra zacali vladnut co presne urobia,ake opatrenia. Vzdy hovoria len velmi vseobecne nieco strelia typu "znizit spotrebnu dan/DPH" a pri otazke "vycislite dopad a ako ho vyjkryjete" uz nic.
Doplnim, som byvaly volic SaS ale bez Sulika a teraz uz aj bez Ciganikovej pre mna nevolitelni

matusontekkk
1. apr 2026

Ja budem voliť Hnutie Slovensko👍 a aj celá naša široká rodina. Treba im dať opäť šancu. V minulosti to pokazil covid a ďalšie krízy, ktoré vyfasovali za ten krátky čas.

anonym_e2d125
1. apr 2026
@citronove_koliesko

@anonym_e2d125 a koho budes volit ty? Ja som Smer este nevolila, zvazujem lebo zatial nevidim inu moznost. Simecka je pre mna nevolitelny, ved ten netusi kde je sever (uz odhliadnuc od toho co sa tu popisalo k jeho rodine).
Kde maju nejake riesenia? Kde maju nejakeho ekonoma ktory by denne na tlacovkach predstavoval ich riesenia, s cislami dopadmi?
Keby zajtra zacali vladnut co presne urobia,ake opatrenia. Vzdy hovoria len velmi vseobecne nieco strelia typu "znizit spotrebnu dan/DPH" a pri otazke "vycislite dopad a ako ho vyjkryjete" uz nic.
Doplnim, som byvaly volic SaS ale bez Sulika a teraz uz aj bez Ciganikovej pre mna nevolitelni

@citronove_koliesko Nuz Sulik je to iste, co Matovic, neriadene strely s hypergom, ktore nezodpoveda ich schopnostiam. Vzdy povalili opozicnu vladu. Jeden vydaval lokalny inzertny casopis, druhy zalozil a predal v burlivych 90 rokoch firmu (faxcopy) a nic viac. To nie su odborne predpoklady na ministra.
Nebudem ukazovat na nejaku konkretnu stranu. Za mna, ak by sa do nejakej strany vratil Ivan Miklos ako adept na ministra financii, ci nejaku vykonnu funkciu na ministerstve, to je pre mna jednoznacna volba. Inak po uvahe niektoru z opozicnych stran, kde su skuseni ekonomovia (Odor, ...) ale nikdy nie Smer, Hlas, SNS, ani neonacistov.

citronove_koliesko
1. apr 2026
@anonym_5adbfb

@citronove_koliesko bohuzial takto sa prezentuješ. Za dve strany nie si schopná odpovedať na jednu jedinú otazku ohľadom kukurici. Len omielas dookola simeckovcov 🙂

@anonym_5adbfb a co presne bolo s tou kukuricou? Lebo uz je o tom nejako ticho, Simecku som akurat zachytila ako behal s pisoarom po Hornbachu a tusim Vallo ako sa tam okolo tej obrazovky naparuje.

citronove_koliesko
1. apr 2026
@anonym_e2d125

@citronove_koliesko Nuz Sulik je to iste, co Matovic, neriadene strely s hypergom, ktore nezodpoveda ich schopnostiam. Vzdy povalili opozicnu vladu. Jeden vydaval lokalny inzertny casopis, druhy zalozil a predal v burlivych 90 rokoch firmu (faxcopy) a nic viac. To nie su odborne predpoklady na ministra.
Nebudem ukazovat na nejaku konkretnu stranu. Za mna, ak by sa do nejakej strany vratil Ivan Miklos ako adept na ministra financii, ci nejaku vykonnu funkciu na ministerstve, to je pre mna jednoznacna volba. Inak po uvahe niektoru z opozicnych stran, kde su skuseni ekonomovia (Odor, ...) ale nikdy nie Smer, Hlas, SNS, ani neonacistov.

@anonym_e2d125 ano Miklosa a jeho rovnu dan by som brala 👍 ten robi myslim poradcu v ukrajinskej vlade.

Ale koho z tych opozicnych? Kym PS ktore ma aktualne vacsinu nepochopi ze musi zacat makat, kde je tienova vlada odbornikov? (zastavit tie vykriky ako nas Fico taha do ruska, a z EU) resp nech to jedno ich kridlo krici a pripomina ale musia sa vyjadrovat odborne k temam a nie skocit na kazdy Ficov stek..., a hlavne vymenit Simecku (len preboha nie za Korcoka). Lebo su uplne strateni aj keby hned zajtra vyhrali volby.

Ja som chvilu zvazovala KDH ale nie. To uz radsej ten Smer.

anonym_97686a
1. apr 2026

Ja poznám jednu mladú babu, čo sa tým verejne chválila na svojom insta, že volila smer. Vraj preto aby nevyhralo PS 🤦 ja som Smerohlas nevolila a nikdy ani nebudem.

anonym_5adbfb
1. apr 2026
@citronove_koliesko

@anonym_5adbfb a co presne bolo s tou kukuricou? Lebo uz je o tom nejako ticho, Simecku som akurat zachytila ako behal s pisoarom po Hornbachu a tusim Vallo ako sa tam okolo tej obrazovky naparuje.

@citronove_koliesko 😂😂 co presne bolo s kukuricou?
Hlavne ze o simeckovej rodine mas skvely prehľad ale co sa ostatné deje podstatnejšie v krajine nevies. Kašli na to, ja sa opakovať nemienim a vlastne ma tvoj názor uz ani nezaujíma. Pekny den

petronelag
1. apr 2026
@citronove_koliesko

@anonym_e2d125 ano Miklosa a jeho rovnu dan by som brala 👍 ten robi myslim poradcu v ukrajinskej vlade.

Ale koho z tych opozicnych? Kym PS ktore ma aktualne vacsinu nepochopi ze musi zacat makat, kde je tienova vlada odbornikov? (zastavit tie vykriky ako nas Fico taha do ruska, a z EU) resp nech to jedno ich kridlo krici a pripomina ale musia sa vyjadrovat odborne k temam a nie skocit na kazdy Ficov stek..., a hlavne vymenit Simecku (len preboha nie za Korcoka). Lebo su uplne strateni aj keby hned zajtra vyhrali volby.

Ja som chvilu zvazovala KDH ale nie. To uz radsej ten Smer.

@citronove_koliesko Robil tam poradcu, ale veľmi krátko, veď ho z tadiaľ poslali preč.

anonym_51d737
1. apr 2026

Globalizácia...

ria_sprout
1. apr 2026
@petronelag

@citronove_koliesko Robil tam poradcu, ale veľmi krátko, veď ho z tadiaľ poslali preč.

@petronelag 5rokov je veľmi krátko?

lilienlilu
1. apr 2026

Úplne najlepšie sú názory voličov koalície " lebo normálny človek si to najprv aspoň zistí čo to dané slovo znamená "aký je ten progresuvizmus fuj fuj a každý od boha deň ho využívajú iba stotina z toho napríklad smart technika, iphony, internet a v neposlednom rade písanie chujovin na FB ... Nedá mi nespomenúť babky na FB aka je to banda umelci a herci a všetky seriály telenovely vedia odpredu dozadu ... hnus ... stagnujúci zmagoreny národ

anonym_e2d125
1. apr 2026

https://www.facebook.com/reel/25929047000130508 europoslanec Zdechovsky o volbach v Madarsku. Drzme palce, nech Orban v aprili prehra a Fico (a jeho volici) zostane ako jediny prorusky a podrazacky debil v eu.

bobbula
1. apr 2026

@anonym_autor volila som PS, nie z presvedčenia, ale strategicky, lebo som nechcela, aby vyhral Smer a zostavoval vládu, nevydalo

ivka225
1. apr 2026
@bobbula

@anonym_autor volila som PS, nie z presvedčenia, ale strategicky, lebo som nechcela, aby vyhral Smer a zostavoval vládu, nevydalo

@bobbula Ale veď tak to má byť. Emócie majú miesto pri voľbe životného partnera. Pri parlamentných voľbách by mala nastúpiť racionalita.

anonym_6183e9
1. apr 2026

Smer v mojom okolí volili podnikatelia tunelari

anonym_5f8d68
1. apr 2026
@sss777

@anonym_5f8d68
Zhrnula som voličské spektrum vo svojom okolí. Ako píšem vyššie, nepoznám nikoho, kto by volil smer. Neviem, či vytvárame dostatočné hodnoty, v okolí máme hlavne lekárov a rôznych podnikateľov v technickom smere, tiež dosť právnikov.
Znovu opakujem, že montovanie záchodov je dôležitá práca, ja by som to napríklad nevedela. A preto o tom nevešiam na Facebook 30 príspevkov denne. A takí ľudia mi prídu smiešni. To je celé.

@sss777 No veď preto píšem,že žiješ v bubline. Ale nie si jediná samozrejme. Ja poznám voličov koalície aj opozície. Vieme sa normálne porozprávať. A teda z mojej vzorky ľudí,ktorých poznám je to tak 50:50 čo sa týka vzdelania. S tou republikou je to otázne ,lebo aj ja mám v rodine podobných. Ale to neznamená ,že sú to zlí ľudia. Tiež vytvárajú nejaké hodnoty. A dôležité je poznamenať,že VŠ nerovná sa automaticky inteligencia.

bobbula
1. apr 2026
@ivka225

@bobbula Ale veď tak to má byť. Emócie majú miesto pri voľbe životného partnera. Pri parlamentných voľbách by mala nastúpiť racionalita.

@ivka225 Myslíš, že presvedčenie je len o emóciách, alebo aj o hodnotách a skúsenostiach?

anonym_c796b4
1. apr 2026
@citronove_koliesko

@weleda123 cize ked jej kazdy rok pridelili dotaciu tak je to OK? Dnes som.pozerala diskusiu Jaurova Jarjabek, z nej vyplynulo ze k tymto dotaciam z FPU nie su ziadne hodnotiacej spravy projektov. Prisli projekty a dotacie roky dostavali stale ti isti. Asi lebo boli najlepsi vsak? Takto sa cicaju statne peniaze. Uz davno sa nekradne tak ze niekto pride a vykradne truhlicu so statnymi peniazmi. Nie vydelia sa peniaze na podporu niecoho, vypise sa vyzva, podaju sa projekty a peniaze sa pridelia na projekty tym spravnym ludom, a z nich sa zaplatia vydavky zase tym spravnym firmam a ludom. Kazdy rok. Preto je z toho teraz taky poprask, lebo cast tychto prizivnikov zrazu pride o peniaze na ktore boli roky zvyknuti.

@citronove_koliesko darmo sa snažíš, niektoré to tu nepochopia ani keď im to nakreslis

anonym_c796b4
1. apr 2026
@anonym_e2d125

@anonym_e2d125 a taky vician keď mal vrátiť prachy alebo odstúpiť, prečo si vybral radšej odstúpenie? A matov8c ked povedal kolikovej, ze Mária, kradla si (keď robila kšefty s budovami), jaj to bolo OK. Nech tam bude KTOKOLVEK, všetci budú hrabat v prvom rade pre seba. Takže tu nerobme bububu za nejakú kukuricu

anonym_e2d125
1. apr 2026
@anonym_c796b4

@anonym_e2d125 a taky vician keď mal vrátiť prachy alebo odstúpiť, prečo si vybral radšej odstúpenie? A matov8c ked povedal kolikovej, ze Mária, kradla si (keď robila kšefty s budovami), jaj to bolo OK. Nech tam bude KTOKOLVEK, všetci budú hrabat v prvom rade pre seba. Takže tu nerobme bububu za nejakú kukuricu

@anonym_c796b4 Este raz, 1.v tejto krajine sa kradne za Smeru brutalne 2. vlada Smeru je neschopna a vedie stat do krachu. Inak by soc poistovna nebola kazdy rok v strate 2-3 miliardy eur a neboli treba 4 tzv. konsolidacne balicky, ktore maju za ulohu iba vytiahnut viac penazi plosne od vsetkych. Prepac, ale miliardove kradeze HZDS a Smeru su dobre zdokumentovane a keby sa kradlo za opozicie len z desatiny, co Smer (nemam iluzie), tak uz by s tym Smer vyskakoval na vsetkych tlacovkach.
Okrem toho, ak niekto z opozicie kradne, nemam s tym problem, nech ho vysetruju a zavru. Na rozdiel od teba, ktora hovori: no a co ze nasi kradnu, ved aj vasi ... Ja hovorim, kazdy zlodej okrada aj mna a kazdy zlodej nech ide pred sud.

anonym_e2d125
1. apr 2026
@anonym_c796b4

@anonym_c796b4 Spytaj sa sama seba. Preco Smeraci ako prve menili Trestny zakon sebe na mieru? Aby nesli sediet, keby nahodou vypadli z vlady ... Potom si dost na ho.no volila, ak jedine, co robi tvoja vlada je, ze mysli iba na vlastnu beztrestnost. Ved ak by nepachali trestne ciny, tak nepotrebuju predsa rychlo menit trestny zakon, hned ako boli pri moci. Sme v eu, plati eu legislativa, sudy si nedovolia sudit a odsudit bez dokazov nevinnych v korupcnych kauzach. Ale nech sa paci, skus mi to vyvratit a napis mi, co dobre urobil Smer pre teba. V com je tvoj zivot lepsi ...

anonym_c796b4
1. apr 2026
@anonym_e2d125

@anonym_c796b4 Spytaj sa sama seba. Preco Smeraci ako prve menili Trestny zakon sebe na mieru? Aby nesli sediet, keby nahodou vypadli z vlady ... Potom si dost na ho.no volila, ak jedine, co robi tvoja vlada je, ze mysli iba na vlastnu beztrestnost. Ved ak by nepachali trestne ciny, tak nepotrebuju predsa rychlo menit trestny zakon, hned ako boli pri moci. Sme v eu, plati eu legislativa, sudy si nedovolia sudit a odsudit bez dokazov nevinnych v korupcnych kauzach. Ale nech sa paci, skus mi to vyvratit a napis mi, co dobre urobil Smer pre teba. V com je tvoj zivot lepsi ...

@anonym_e2d125 môj zivot je presne taky, aký si ho zariadim. Ekonomika je vždy o cykloch, po dobe hojnosti prichádza doba nehojnosti. Nežila som si nikdy nad svoje pomery a možnosti, takže áno, mám sa stále dobre.
Na znižovanie trestov nevidím nič zlé, boli neprimerane vysoké oproti iným, tak ich znížili. Ale viem, to sa zle počúva. Inak keď sa menil zákon kvôli lipsicovi, to bolo OK.