icon

Volili ste Smer? Aké sú vaše dôvody?

31. mar 2026

Zdravim, chcem sa len objektivne spýtať. Volili ste smer? Budete voliť smer? A hlavne ak áno , aké dovôdy máte k tomu?

A naopak keď ste volili a budete voliť inú stranu, aké dovody máte? Realne legitimne dôvody. Robím taký menší prieskum ešte pred volbami. pripadne ak nechcete povedať koho ste volili/budete tak aspoň len dôvody prečo ste zvolili niekoho.

anonym_e2d125
1. apr 2026
@anonym_c796b4

@anonym_e2d125 a taky vician keď mal vrátiť prachy alebo odstúpiť, prečo si vybral radšej odstúpenie? A matov8c ked povedal kolikovej, ze Mária, kradla si (keď robila kšefty s budovami), jaj to bolo OK. Nech tam bude KTOKOLVEK, všetci budú hrabat v prvom rade pre seba. Takže tu nerobme bububu za nejakú kukuricu

@anonym_c796b4 Tu mas vily Kalinaka na Jadrane, spolu s Hascakom z Penty, kym ty rozmyslas, co kupis detom v Lidli ... Smeju sa z toho, aka si ty a tebe podobni sprosti, az im brucho na lehatkach nadskakuje.

anonym_e2d125
1. apr 2026
@anonym_c796b4

@anonym_e2d125 a taky vician keď mal vrátiť prachy alebo odstúpiť, prečo si vybral radšej odstúpenie? A matov8c ked povedal kolikovej, ze Mária, kradla si (keď robila kšefty s budovami), jaj to bolo OK. Nech tam bude KTOKOLVEK, všetci budú hrabat v prvom rade pre seba. Takže tu nerobme bububu za nejakú kukuricu

@anonym_c796b4 Ty mas taku vilu na Jadrane? Jaj, tebe sa usli len konsolidacne balicky, nizsi plat, vyssie dane, vyssie ceny a rada od Kamenickeho narobit si dzem v lete, ak nemas na jedlo ... 🙂

anonym_e2d125
1. apr 2026
@anonym_c796b4

@anonym_e2d125 môj zivot je presne taky, aký si ho zariadim. Ekonomika je vždy o cykloch, po dobe hojnosti prichádza doba nehojnosti. Nežila som si nikdy nad svoje pomery a možnosti, takže áno, mám sa stále dobre.
Na znižovanie trestov nevidím nič zlé, boli neprimerane vysoké oproti iným, tak ich znížili. Ale viem, to sa zle počúva. Inak keď sa menil zákon kvôli lipsicovi, to bolo OK.

@anonym_c796b4 no daj ako sa menil zákon kvôli lipsicovi, to bolo OK.
Ak sa nemylim, bola zmena zakona, aby mohol byt politik Lipsic beznym prokuratorom. Nikomu to neuskodilo, ani nepomohlo sa vyhnut trestom za korupciu. Co to ma spolocne s odpustanim korupcie Smeru? Akoze ty miesas uplne sprostosti dokopy a predpokladam, ze o Lipsicovi a tom zakone nic nevies, ale niekde si sa to docitala a papagajujes.
------------
Přehled od AI
Zmena zákona, často označovaná ako „Lex Lipšic“, sa uskutočnila na prelome rokov 2020 a 2021 s cieľom umožniť Danielovi Lipšicovi kandidovať a následne sa stať špeciálnym prokurátorom. Tu sú kľúčové zmeny:
Umožnenie kandidatúry neprokurátorom: Pôvodný zákon vyžadoval, aby bol špeciálny prokurátor prokurátorom. Novela zákona o prokuratúre umožnila, aby sa kandidátom stal aj občan, ktorý nie je prokurátorom, ak spĺňa podmienky pre previerku NBÚ.
Zmena previerky: Daniel Lipšic získal bezpečnostnú previerku za pomerne krátky čas, čo viedlo k diskusiám o expresnom vybavení, hoci výbor NR SR skonštatoval, že zákon porušený nebol.
Politický kontext: Opozícia (najmä Smer-SD) zmeny kritizovala ako účelové šité na mieru konkrétnej osobe, zatiaľ čo koalícia (vtedajšia vládna väčšina) to obhajovala potrebou zmeny na úrade špeciálnej prokuratúry.

anonym_c796b4
1. apr 2026
@anonym_e2d125

@anonym_c796b4 no daj ako sa menil zákon kvôli lipsicovi, to bolo OK.
Ak sa nemylim, bola zmena zakona, aby mohol byt politik Lipsic beznym prokuratorom. Nikomu to neuskodilo, ani nepomohlo sa vyhnut trestom za korupciu. Co to ma spolocne s odpustanim korupcie Smeru? Akoze ty miesas uplne sprostosti dokopy a predpokladam, ze o Lipsicovi a tom zakone nic nevies, ale niekde si sa to docitala a papagajujes.
------------
Přehled od AI
Zmena zákona, často označovaná ako „Lex Lipšic“, sa uskutočnila na prelome rokov 2020 a 2021 s cieľom umožniť Danielovi Lipšicovi kandidovať a následne sa stať špeciálnym prokurátorom. Tu sú kľúčové zmeny:
Umožnenie kandidatúry neprokurátorom: Pôvodný zákon vyžadoval, aby bol špeciálny prokurátor prokurátorom. Novela zákona o prokuratúre umožnila, aby sa kandidátom stal aj občan, ktorý nie je prokurátorom, ak spĺňa podmienky pre previerku NBÚ.
Zmena previerky: Daniel Lipšic získal bezpečnostnú previerku za pomerne krátky čas, čo viedlo k diskusiám o expresnom vybavení, hoci výbor NR SR skonštatoval, že zákon porušený nebol.
Politický kontext: Opozícia (najmä Smer-SD) zmeny kritizovala ako účelové šité na mieru konkrétnej osobe, zatiaľ čo koalícia (vtedajšia vládna väčšina) to obhajovala potrebou zmeny na úrade špeciálnej prokuratúry.

@anonym_e2d125 AI to tam akosi "zabudol" napísať, že bol pravoplatne odsúdený za usmrtenie.
Taktiež problém bola jeho previerka, to boli kšefty s kriziakom. To tam tiež akosi chyba. Ale budis

anonym_c796b4
1. apr 2026
@anonym_e2d125

@anonym_c796b4 Ty mas taku vilu na Jadrane? Jaj, tebe sa usli len konsolidacne balicky, nizsi plat, vyssie dane, vyssie ceny a rada od Kamenickeho narobit si dzem v lete, ak nemas na jedlo ... 🙂

@anonym_e2d125 daj tu prosím vily aj ostatných, či si myslí, že z opozície sú chudáci? Taky majersky ma haciendu za pomaly milon, ale áno, pardon, IBA v tatrách. Takže to sa nepočíta.

anonym_64d74f
1. apr 2026

@anonym_autor lebo mi dal karafiat

anonym_ad391b
1. apr 2026

@anonym_autor moja svokra je typická ficovolička, jej argument je, že aspoň im záleží na dôchodcoch a chce mať aký taký dôchodok 😁 vraj by ho mali ešte viac zvýšiť 🙈 ja len neviem z čoho 🤷

anonym_a2bf32
1. apr 2026
@citronove_koliesko

@biba_18 ja volicov nedelim.nijako, su to volici, maju rovnake pravo ako ja, na tom je postavena demokracia, nic lepsie sa zatial nevymyslelo.
Ak zvitazi PS a zostavi vladu budem to respektovat ako nazor vacsiny volicov

@citronove_koliesko kiežby viacerí tuto mali také zmýšľanie

moonlighting
1. apr 2026

Väčšinou píšete že nebudete voliť SMER. Ale už neuvádzate koho voliť budete?

biba_18
1. apr 2026

@moonlighting otázka tak neznela… 🤷‍♀️

anonym_9a009a
1. apr 2026

@anonym_autor nie, ja som Smer nevolila a ani teraz nebudem. Už toľko krát vládol Smer a diaľnica na východ v nedohľadne, tunel Branisko je obojsmerný v jednom tunely. Cesty sú zničené, no musím jedno pochváliť, že konečne máme ministra Raza, ktorý už niečo robi. Ludia prichádzajú o prácu, keďže veľa podnikov skončilo a končí. Menšie s.r.o.- čky skončili aj končia ďalšie, živnostníci rušia živnosti. Miesto toho, aby štát podporil podnikanie, hádže polená pod nohy. Ide človek niečo riešiť na úrad, 5 zamestnankýň nevie, čo od nich chcela, tak sa ide spýtať ďalšej kolegyne a ťa ďalšej a ďalšej, ľavá ruka nevie, čo robí prava ruka.......

tetapetra
1. apr 2026
@moonlighting

Väčšinou píšete že nebudete voliť SMER. Ale už neuvádzate koho voliť budete?

@moonlighting ty nevieš čítať?

anonym_ec539b
1. apr 2026

Ja si normalne myslim, ze ludia by nemali volit strany, ale mali by dostat kviz a podla toho kvizu by im hodilo, ze ktoru stranu vlastne zvolili. Ludia co volia Smer zvycajne ani nemaju sajny ako velmi im ta strana skodi. ☹️

anonym_1ce856
1. apr 2026

Nevolila som ich ale mozno teraz budem musiet. Len zato aby sa tam nedostalo PS. Neni proste koho volit.

anonym_eb055b
1. apr 2026
@extempore

@extempore podobné memečko zverejnené na zomri v čase kuciakiady u mňa spôsobilo, že som tie "slušné a demokratické sily", ktoré (aj) stránka zomri reprezentuje, definitívne odpísala. A v ďalších voľbách volila Smer. Ani film Sviňa uvedený do kín pred voľbami na mňa nemal ten očakávaný efekt😁

anonym_e2d125
1. apr 2026

Postreh ...

anonym_e2d125
1. apr 2026
@anonym_eb055b

@extempore podobné memečko zverejnené na zomri v čase kuciakiady u mňa spôsobilo, že som tie "slušné a demokratické sily", ktoré (aj) stránka zomri reprezentuje, definitívne odpísala. A v ďalších voľbách volila Smer. Ani film Sviňa uvedený do kín pred voľbami na mňa nemal ten očakávaný efekt😁

@anonym_eb055b Na svine Svina neposobi ... to da rozum.

blackcat8885
1. apr 2026

Ja som Smer nevolila ani Hlas ale poznám ľudí čo ich volili a sú to ľudia čo vería všetkým hoaxom na internete. Toľko k tomu

anonym_40ffcc
1. apr 2026

ctjb, ked citam tieto osprostene pritupene nazory na facebooku plnom dochodcov zo zaspatych dolin, tak aj chapem. ale ze budem tie iste nazory citat od mladych zien, matiek, ktore maju deti, ktore ziju a mozno by aj v buducnosti chceli zit v tejto krajine. hanba

moonlighting
1. apr 2026
@tetapetra

@moonlighting ty nevieš čítať?

@tetapetra Viem. Posledná veta: "pripadne ak nechcete povedať koho ste volili/budete tak aspoň len dôvody prečo ste zvolili niekoho". Len neviem prečo teda nemenujete aj iné strany.

anonym_a3cda6
1. apr 2026
@eva8

Zvyseny narast volicov Republiky povazujem za zmanipulovanie obyvatelstva socialnymi sietami. Pretoze Republiku povazuju za konzervativnu pravicovu stranu, ktora stoji za Slovenskom a jeho ekonomickym rastom, je proti migrantom. Lenze oni nemaju ziadny program. Maju len reci. A ucia sa od silnejsich a bohatsich stran, s ktorymi su v spolocnej sekcii v ramci europskeho parlamentu, co je priroredzene. Ale Slovensko ma ine problemy, nie m8grantov

@eva8 zvýšenie počtu voličov Republiky pokladám za národnú tragédiu, okrem iných. Ak niekto dokáže sympatizovať a voliť s "reprezentami" zvierstiev časov minulých, tak nech sa pozrie ráno do zrkadla a rovno do neho napľuje. 🫵

tetapetra
2. apr 2026
@moonlighting

@tetapetra Viem. Posledná veta: "pripadne ak nechcete povedať koho ste volili/budete tak aspoň len dôvody prečo ste zvolili niekoho". Len neviem prečo teda nemenujete aj iné strany.

@moonlighting ak chcete. Ja nechcem.

anonym_e2d125
2. apr 2026
@anonym_a3cda6

@eva8 zvýšenie počtu voličov Republiky pokladám za národnú tragédiu, okrem iných. Ak niekto dokáže sympatizovať a voliť s "reprezentami" zvierstiev časov minulých, tak nech sa pozrie ráno do zrkadla a rovno do neho napľuje. 🫵

@anonym_a3cda6 No niekto pocas Slovenskeho statu bol v Hlinkovych gardach, kolaboroval s nacistami, arizoval, vypaloval dediny pomahajuce partizanom a pomahal nakladat zidov do transportov. Tieto geny ani vychova v tych rodinach nezmizla, iba pocas komunizmu zaliezli a prevratili kabat. Sympatizuju a kolaboruju s diktaturami. Je im jedno, ci nacistickou, alebo komunistickou. Vedia sa prizivit v oboch. Preto im je sympaticky naraz aj prorusky Fico aj hajlujuci vypatlany Mazurek. Oficialne ale podporuju akoze (vlastnu) denacifikaciu.

nicicka
2. apr 2026

Toto je jeden z tisíc dôvodov prečo Fica voliť nebudem...

https://www.youtube.com/watch?v=20G5Rl5AFs4
anonym_064fa1
2. apr 2026
@moonlighting

@moonlighting ja sa teraz rozhodujem medzi 3 stranami , zaleží aky budu mat program
smer vždy dostal plnu špajzku a opravené financie , teraz nie tak to vidno ...
zabuda smer že raz im uplacana momentálna dôchodcovska čast vymrie a stádo verných nebude stačit, jednoducho dopadnu presne ako mečiar a spol , ten mal podobny vzorec

tiež si dost poškodil že slubil hypoteky prispevok a potom ho stiahlol , mne osobne taketo dočasne riešienia dost vadia
DB tak to sa im pekne podarilo čast ludi vytočit, makaš robiš aby si sa mal lepšie a oni ta potrestaju , lebo tvoj problém
poznaju len dávky tehotenské, materske, rodičovské
samoživitelia maju sice teraz pomoc neviem sa k nej vyjadrit
na nové byty im už nikdo neskoči to tu už bolo a nič
transakčná dan , pekne svinstvo ktore v podstate nemalo ani taky efekt ako chceli , vieš čo sme urobili my drobne maličke szoč, vybrali sme si hotovost a na danovom sme mali stav pokladne 0,10 -0,50 € centov , ani bohovy sme proste nevybrali , radšej sme nakupili naraz alebo vôbec material , všetko sme riešili pracne platba kartou namiesto pohodlneho trvalého ..
mikroodvod - máme popri ttp , ak nezrušia čo daju stopneme, ak daju do tych 2888 budeme mat do toho stropu a potom stopneme , pretože máme od 3500-5400€ v hrubom na prilepšenie ročne , takto platíme zdravotne odvody zo szoč od 5-20€ mesačne , ked to stopneme nebudu mat ani tie, dane detto ano niekedy boli malé niekedy aj trochu bolelo to platit , takto zase nebudu mat žiadne - čiže zase kozmetická konsolidacia ktora bude mat opačny efekt .. budu mat len z ttp dane a odvody .. asi im o to ide ... a toto začina chápat aj môj svokor , ktorý ked k nám prišiel prekračoval krabice so objednávkami a odkladal material zo stola aby si mal kde vypit kávu, že nás dáva smer dole a to on je ako totálne zaryty smerak nie do kosti ale do bunky až .. ked minule priznal rozmyšlala som či nejde umriet či sa niečo stalo 🙈🙈🙈 bežná rodina , bežná rodina čo je šikovna a maka sa nemá dobre ani trocha lepšie ... že asi je v tom smere predsa len niečo zlé ..
celé mi to pripada že smer drobné skupiny nezaujimaju , robia upravy plošne bez rozmyšlania
ja som šialene zvedava ak by smer vyhral čo urobi ? nemôže ešte viac zdvihnut cenu prace, odvody a neviem čo už teraz to mrzne , celé mi to pripadá ,, nejak to bude nejak to dopadne
smer nemá nejaké jasné ciele okrem strašenia a hulvatstva ,ktoré miestami už patri do 4 cenovej ... nemá čo už slubit, všetko tu už bolo .. jedine že by normálne napravili čo
zmrvili
energopomoc viac vytočili ako pomohli .. všetko na poslednu chvilu , človek nevie ako sa ma zariadit ...
jedine drucker tam mám pocit že vie čo robí a jeho novinky beriem
či teda ideme predsa len na prasaka zdrhnut a s nami deti ktoré sa už ale nevratia ...

anonym_ec539b
2. apr 2026
@anonym_eb055b

@anonym_eb055b ked volis podla toho ake memecka vidis na internete, potom sa necudujme ako tato krajina vyzera 🤷‍♀️

Cista tragedia. Aky volic, taka krajina.

anonym_078f1e
2. apr 2026
@anonym_e2d125

Postreh ...

@anonym_e2d125 Tak výstižne zhrnuté, čo je Slovensko a čo sú slováci. 👍
Slováci sú zvyknutí byť pod nadvládou iných a nedokážu si viesť vlastný štát.
V podstate si vlastný štát ani nezaslúžime.

aylinn_
2. apr 2026

Raz som sa bavila o tomto s mladým človekom v mojom veku , ktorý “má za ušami” a jeho odpoveď bola “lebo za Fica sa dá všetko ľahšie vybaviť / vyriešiť / podplatiť “
Neviem síce koľko % z tých 43% sú “kriminálnici” 😃 ,ale podľa mňa je to 20% dôchodci 15% “kriminálnici” a zvyšok taký mix , ľudia znechutení z Matovičovej vlády za korony , ľudia znechutení z lgbti, ľudia znechutení zo Zelenskeho atď 😃 ak tieto veci majú postavené najvyššie v rebríčku vecí , ktoré ich privádzajú do šialenstva, tak vždy bude ich priorita niekto , kto ide proti tým veciam , aj keby mu mali odovzdať 80% z výplaty.
Hlavne že tu nebudú veci , ktoré oni nenávidia.

anonym_4003a0
2. apr 2026

Ja som volila smer lebo milujem Fica

anonym_9a009a
2. apr 2026
@anonym_4003a0

Ja som volila smer lebo milujem Fica

@anonym_4003a0 tak si stupni do radu, kým dôjde aj na tvoju lásku, no ver mi, že zákonitou stále bude Svetlanka, ty budeš len ďalšou, ako bola Troškova 🫣. Toľko švarnych a rozumných chlapov chodí po Slovensku......, ale ty len Fica 😏