icon

Výsledky krajinských volieb Meclenburg - Vormpommern a v Berlíne

f333
Včera o 09:58

V Bundeslande Mecklenburg-Vorpommern Vyhrala s viac ako 38 % pravicva strana AFD.
Porazka CDU bola katastrofalna. Nedostali sa ani do parlamenru. AFD pokracuje vo vitaznom tazeni vo volbach v Nemecku.

V Berline LINKE. cize byvali KOMUNISTI: A to,co povedali na zjazde stany, ze velmi nebezpecne a typicke pre extremnu lavicu.
c

DNA ideologia sa nezaprie.
Na stranickom zjazde jedna z ucastnicok jasne povedala, ze chcu po ´REVOLUCII´ 1% majetnych POSTRIELAT. Oni chu zanarodnovat majetky. Toho s aobavala aj podnikatelska vrstva.
Na to ,uz ked si uvedomil jedne stranik ,co bolo povedne, tak hned si vzal mikrofon a spresnil, ze nie postrielat,ale poslat na prace.CO to pripomenina. ?
Mozno do uranovych bani,ako to robili komunisti v CSSR. Takze LAVICOVY EXTREMUZMUS takto vypada v praxi v Nemecku.
Berlin je mesto plne nasilia, get, chudoby , s väcinou obyvatelstva s migrantskymi korenmi. Takze prva zena vo vedeni kraja a mesta zrejme bude Turkyna . Mnohi Nemeci uz hovoria,ze Berlin je pre nich strateny,tak ako Londyn pre Anglicanov..
Ale AFd aj v Berine,kde vyzdy vyhravali laviciari, je na 3 mieste. A znasobila svoje percenta aj tam.
Ale debakel CDU je nesmierny. Vcera vystupil kancelar Merz a priznal katastofu CDU. Takze sa uvidi, ako dlho sa udrzi v kresle kancelara. On nemieni teaz este abdikovat,co je nehoraznost . Ale je jasne aj preco. Pretoze ho potrebuju sily,ktore chcu stale podporovat Ukrajinu a on to robi.
Takze nie pravicova AFD ale LINKE su ti nebezpecni pre demokraciu.
Tohoto sa obavala aj skupna podnikatelov v Berline,ked mali hrozu z toho,ze vyhraju dani byvali i komunisti. Teza oni budu v hadaciku ich pomsty .
Takze bezni Nemci jasne ale dali najavo ,ze chcu zmenu. Len CDU si este musi ten sok z porazok premietnut do reality. Pretoze bez AFd sa v danej spol.krajine neda zostavit vlada sanitarny koridor uz je pretrhnuty. Volici im vystavili vysvedcenie tej ich politiky.
CDU ma este jeden debakel. Len 2 % mladych ludi ju volilo . A zo stredneho veku len 4 % .Ostatok su ludia nad 60 +. Tak sa ma co zamyslat ,peco ju madi ludia odmietaju.To prinajmensom.

f333
autor
Včera o 17:12
@anonym_5b9aa4

@f333 No pani povinne hlasa aj free palestina a genocida v Palestine. Lebo sa tam "ublizuje" moslimom. Ale ked palestinci na cele s Hamasom zmasakrovali ludi na festivale, starcov, zeny, deti, ... tak pani asi oslavovala doma a otvarala sampus. Ked vlada v Irane vrazdi irancov, ktori chcu slobodu, nic, nepovedala ani slovo. Srat na iranskych moslimov. Uz ma tychto mrtvych moslimov na haku. Aj ked Taliban vrazdi afgancov, to pani zase netrha zilami. Mne vadi dvojaky meter tychto ludi.
https://x.com/isaacrrr7/status/2101688981066776762
Už ma nebaví počúvať ľudí hovoriť: „Bol to len Hamas.“ Tisíce civilistov z Gazy vtrhli 7. októbra 2023 do Izraela a navyše znásilňovali, lynčovali, vraždili a unášali nevinných ľudí. Desaťtisíce obyvateľov Gazy v ten deň oslavovali.

@anonym_5b9aa4 NO to je velky prblem v Berline. Ten anisemitizmus Linke aj obyvatelov Berlina. Az saho obava kanclar, ze ho spomenul na tlacovke,ze je nepripustne ze aj obyvatelia/mal na mysli moslimov a Palestincanov zvlast/ ho podporuju.

f333
autor
Včera o 17:14
@anonym_5b9aa4

@f333 ved su v nemecku stale demonstracie na podporu Palestiny. Za demokraciu v Irane a proti vrazdeniu irancov siitskymi gardami nepochoduje ziaden nemecky muslim.

@anonym_5b9aa4 No ak to su ti demonnstujuci? Migrnti -moslimovia. Merkel a sytemove strany roky vlacili do de tychto obyvatelov a teraz ti robia kriminalitu a hlasaju anisemitizmus v Nemecku.
A chcu mat z De kalifat.

anonym_fc5a5c
Včera o 17:20
@f333

@anonym_fc5a5c Ty pise uplne od veci. A nepoznas realie a kriminalitu v de. Pozris na statitiku v statisa . Nie tu pise svoje domnienky.
Zaujimabve ,ze aj Nemci su soc.slab poniektori . Ale s nozmi po ulici nepodrezavaju ludi.
Ty si uplne mimo reality. Z nejakych medii mas tie svoje nazory? Mna ty ides poucovat o realite zivota a kriminalite v de?

@f333 uz sa odstahuj z toho fuj fuj nemecka, nerobi ti to dobre

anonym_5b9aa4
Včera o 17:21

https://x.com/MelGibsonstory/status/21017425159...
74,6 % moslimov v Británii nepracuje. Povedzte mi, kto vyčerpáva krajinu...
ak niekto nieco povie, ze sa mu to nepaci, je rasista. Ak rasisti pracuju, ako sa potom volaju ti nepracujuci islamski prizivnici zijuci z nasich dani?

vevesh
Včera o 18:01
@f333

@vevesh Povedz mi,kolko ludi z migrantkymi koremni moslimskej idelogie,co vyznavaju ty vidas v povolaniach,ktore su s pridanou hodnotou?
Merkel otvorila nezakone hrance pre migrantov,ktori boli nevzdelani, mnohi negramotni, kriminalne zivly, dokonca radikalni extemisti moslmski, nietori teroristi., bez znalosti nemeckeho jazyka. A vysledkom je,ze velka cast z nich zije so socodavok, a hoci aj nedostali azyl, tak su trpeni apachaju na uzemi de velku kriminalitu. Zivia s anou. Tie geta to su zdoej antisemitizmu, grodoveho obchdu aprostitucie tiez a islmskeho radikalizmu.
A ozmnozuju sa, ale ich deti a zeny sunevzdelavatelne. V skolach,kde e vysoky pocet deti z mig.korenmi,tieto napriek dobremu az stedremu systemu pomoci su nezvadnutelne, maju kratku tz. zapalnu snuru ako jeden starosta v vjednmom obvode ,kde ta skola je povedal. Pridu do skol neznali NJ; su zaostali a zenedbani vlastnymi rodicmi,zla motorika, zle hyg.navyky ale o to vysia agresivita. len nedavno to pisali vMSN spravach
To uz len bola vyhra pre polulaciu NSR.

@f333 tak treba rozlisit vlnu pred 2015 a po 2015. Pred, normalne robia v spolocnosti, hlavne v nemocniciach a ambulanciach, podnikaju. Tam nepoznam ludi, ktori nerobia, kedze povolenie na pobyt dostanes iba ak pracujes. Bez prace nemas povolenie na pobyt, nemas peniaze a vyhostia ta. Ti po 2015, sa len teraz kvoli nemeckej byroktacii dostavaju na pracovny trh - ti mali socialne davky od zaciatku prichodu a az teraz "su donuteni" k praci, lebo treba papiere....vela z nich malo sudy na povolenie pobytu aj 4-5 rokov +....

vevesh
Včera o 18:10
@anonym_5b9aa4

https://x.com/MelGibsonstory/status/21017425159...
74,6 % moslimov v Británii nepracuje. Povedzte mi, kto vyčerpáva krajinu...
ak niekto nieco povie, ze sa mu to nepaci, je rasista. Ak rasisti pracuju, ako sa potom volaju ti nepracujuci islamski prizivnici zijuci z nasich dani?

@anonym_5b9aa4 dala som si tu namahu a vyhladala si %. V anglicku dostava 76,4% bielych socialku. (To nie su moslimovia...). Ti su pod britskymi azijcami spolu s bangladesom a indiou, kde mas len 10% poberatelov daviek, cize asi tak 5% poberatelov, ked to nadelim na polovicu.
A za dalsie, su to obyvatelia byvalych kolonii- ti maju uplne ine postavenie ako nelegalni migranti, oni ani nie su nazyvani ilegalnymi migrantami....takze tento prispevok je rasisticky a nepravdivy. A kedze taketo veci rada sledujes, tak ti taketo veci vyskakuju...🤐
A este, z mojho okolia, vsetci moslimovia v anglicku pracovali a pracuju- majubiny vztah k anglicku ako byvalemu kolonizatorovi, ale vsetci slovaci, ktorych som ja poznala z a v anglicku, boli na socialke. Staci si tu aj vyhladat starsie diskusie okolo 2012-2014 roku....

f333
autor
Včera o 18:28
@vevesh

@f333 tak treba rozlisit vlnu pred 2015 a po 2015. Pred, normalne robia v spolocnosti, hlavne v nemocniciach a ambulanciach, podnikaju. Tam nepoznam ludi, ktori nerobia, kedze povolenie na pobyt dostanes iba ak pracujes. Bez prace nemas povolenie na pobyt, nemas peniaze a vyhostia ta. Ti po 2015, sa len teraz kvoli nemeckej byroktacii dostavaju na pracovny trh - ti mali socialne davky od zaciatku prichodu a az teraz "su donuteni" k praci, lebo treba papiere....vela z nich malo sudy na povolenie pobytu aj 4-5 rokov +....

@vevesh Suhasim,ze pred rokom 2015 ich bolo menej, z inych destinacii. A niektori prisli na zakade scelovania rodin.
Ale v oboch pripadoch ich vela nepracovalo. Ty si videla nejake zdr. sesty moslimky ,co prisli do de, vedeli idobre jazyk a prisli na viza pracovat? tak ako slovenske zd.s estry? Ci uz do roku 2015 ci po nom?
A tiez suhlasim,ze rokom 2015 sa velmi zvysil napor na socialne davky. Proste preto,ze prisli nejake tie miliony nelegalov naviac + ich rodiny uz aj legalne.
Co sa tyka birokracie, tak bola nastavena legislativa zial, ze ichtu nechavali aj ked nedostali azyl . A ked dostali,tak trpeli urady ich zahalku a nic nerobenie a dostavali davky. To system tak chcel.
Mnohi z tych po 2015 ani nemali narok na Azyl. Takze podla zakona ich mali vyhostit hned . A n e umelo predlzovat ich pobyt a tzv` trpenie.`
To bolo reci od Merkel,ze do 10 rokov zaplnia trh pracovny a budu kvalifikovani.Ve d vidime,ako su kvalifikovani.Nietori ako pises, boli donuteni aj pracovat, ale ich rpac.navyky su hrozne.
Videla som z okn a kancelarie,ako opravovali jedno podzemne vedenie.na kabel. Ach jaj.
Ale pretoze ich systemove strany chceli takto v de mat, tak mali.
Mohi aj dostali podvodom obcianstvo de. To vyslonajavo,ked zistili ,ze testy -ich vysldky su podvodne .
A soc.davky dostavaju uz aj ich rodiny,co prisli na celenie rodin- zeny adeti. Tie zeny nikdy pracovat nebudu a tie deti tiez.
Ja suhlasim s tym,ze too t je predovsetkym vsetko vina de vad a systemu,ze umoznila tymto ludom prist do de, vyciciavat i system a pachat kriminalitu. Za toto im Nemci vystavili toto vysvedcenie vposdbe odmietnutia ich stran.
Ale Berlin je ina kava. Ten uz skoro cely moslimsky a exstremne lavicovy. Prave teraz som citala ,ze ako sa bankovy sektor obava tej vlady Linke.< Pre to znarodnenie bytoveho fondu. Uz vcera som zachtila lamentaciu podnikatelov.
To maju za to,ze ostraktizovali AFd . To su vsetko struktury napojene na CDU najmä.

f333
autor
Včera o 18:41
@anonym_fc5a5c

@f333 uz sa odstahuj z toho fuj fuj nemecka, nerobi ti to dobre

@anonym_fc5a5c Upozornujem ta na tvoje nevhodne chovanie,ktor nebudem viac akcepotovat. Pis k vec i bez osobnych utokov,inak budes vykazana z debaty. Dakujem.

eva8
Včera o 18:41
@f333

@anonym_5b9aa4 No ak to su ti demonnstujuci? Migrnti -moslimovia. Merkel a sytemove strany roky vlacili do de tychto obyvatelov a teraz ti robia kriminalitu a hlasaju anisemitizmus v Nemecku.
A chcu mat z De kalifat.

@f333 ale vsak neustale pises, ze kriminalitu robia aj Turci a potomkovia navlacenych Turcov, ktori budpvali znicene Nemecko.

f333
autor
Včera o 18:50
@eva8

@f333 ale vsak neustale pises, ze kriminalitu robia aj Turci a potomkovia navlacenych Turcov, ktori budpvali znicene Nemecko.

@eva8 Ano, aj Turci pachaju v de kriminalitu aj su poberatelmi soc.dacok.A aj ich potomci . A ti su este horsii v extremizme ,ako bola prva generacia. A knim sa pridali este tie miliony nelegalov z inych krajin. A kde si vzala tu domnienku,ze Turci prisli budovat znicene Nemecko? Na danu temu sme uz debatoval ineraz,ked som ti podrobne vysvetlila ,kto prsiel a preco . A kedy. Vtedy uz Nemecko malo rozvinutu uspesnu ekonomiku bez Turkov , a vysoku zivotnu uroven Nemcov. Bolo to nakonci 50 rokov a zaciatku 60 rokov,kedy bol zlaty vek Nemecka a jej obyvatelov uz skutocnostou.

anonym_fc5a5c
Včera o 18:55
@f333

@anonym_fc5a5c Upozornujem ta na tvoje nevhodne chovanie,ktor nebudem viac akcepotovat. Pis k vec i bez osobnych utokov,inak budes vykazana z debaty. Dakujem.

@f333 😂😂😂😂😂 kludne ma vykaz aj zablokuj, aspon nebudem musiet citat tvoje prispevky

f333
autor
Včera o 19:01

Na dasnom pisatelovi anoyymovi mozete jasne vidiet, ze co urobi neschopnost aru umetovat a prijat iny nazor s osobnostou v debate. Zmoze sa len na osobne utoky a detinske emotikony a agresivitu,pretoze nema kapacitu na kultivovanu debatu.
Kedze chem udrzat debatu v intenciach kultovovanosti a pragmatickych debat , zablokovala som moznost danemu anonymovi v debate.

f333
autor
Včera o 19:09

https://hnonline.sk/finweb/zahranicna-ekonomika...
Tohoto s apriemysle a banky obavaju . Im neprekaza teaz pravicova AFd,ale nebezpecna pre nich je extremna Lavica, . cize byvali komunisti s ich marx. ideologiou.
Este bude zabava v Berline.

vevesh
Včera o 19:35
@f333

@vevesh Suhasim,ze pred rokom 2015 ich bolo menej, z inych destinacii. A niektori prisli na zakade scelovania rodin.
Ale v oboch pripadoch ich vela nepracovalo. Ty si videla nejake zdr. sesty moslimky ,co prisli do de, vedeli idobre jazyk a prisli na viza pracovat? tak ako slovenske zd.s estry? Ci uz do roku 2015 ci po nom?
A tiez suhlasim,ze rokom 2015 sa velmi zvysil napor na socialne davky. Proste preto,ze prisli nejake tie miliony nelegalov naviac + ich rodiny uz aj legalne.
Co sa tyka birokracie, tak bola nastavena legislativa zial, ze ichtu nechavali aj ked nedostali azyl . A ked dostali,tak trpeli urady ich zahalku a nic nerobenie a dostavali davky. To system tak chcel.
Mnohi z tych po 2015 ani nemali narok na Azyl. Takze podla zakona ich mali vyhostit hned . A n e umelo predlzovat ich pobyt a tzv` trpenie.`
To bolo reci od Merkel,ze do 10 rokov zaplnia trh pracovny a budu kvalifikovani.Ve d vidime,ako su kvalifikovani.Nietori ako pises, boli donuteni aj pracovat, ale ich rpac.navyky su hrozne.
Videla som z okn a kancelarie,ako opravovali jedno podzemne vedenie.na kabel. Ach jaj.
Ale pretoze ich systemove strany chceli takto v de mat, tak mali.
Mohi aj dostali podvodom obcianstvo de. To vyslonajavo,ked zistili ,ze testy -ich vysldky su podvodne .
A soc.davky dostavaju uz aj ich rodiny,co prisli na celenie rodin- zeny adeti. Tie zeny nikdy pracovat nebudu a tie deti tiez.
Ja suhlasim s tym,ze too t je predovsetkym vsetko vina de vad a systemu,ze umoznila tymto ludom prist do de, vyciciavat i system a pachat kriminalitu. Za toto im Nemci vystavili toto vysvedcenie vposdbe odmietnutia ich stran.
Ale Berlin je ina kava. Ten uz skoro cely moslimsky a exstremne lavicovy. Prave teraz som citala ,ze ako sa bankovy sektor obava tej vlady Linke.< Pre to znarodnenie bytoveho fondu. Uz vcera som zachtila lamentaciu podnikatelov.
To maju za to,ze ostraktizovali AFd . To su vsetko struktury napojene na CDU najmä.

@f333 ano, videla som aj take sestry, aj lekarov...aj fyzikov, aj obchodnikov, aj rozne ine profesie....

anonym_1c3d2f
Včera o 19:39
@f333

https://hnonline.sk/finweb/zahranicna-ekonomika...
Tohoto s apriemysle a banky obavaju . Im neprekaza teaz pravicova AFd,ale nebezpecna pre nich je extremna Lavica, . cize byvali komunisti s ich marx. ideologiou.
Este bude zabava v Berline.

@f333 dúfam, že s tými znalosťami o politike kandidujes za tvoju obec, mesto v zastupiteľstve.Kazda krajina má svoj problém Austrália má svojich aboregencov, Francúzsko cernochov, De, AT moslimov.Kazda ma prizivnikov a pracujúcich, drogových dílerov, mafiu sú to veci, ktoré sa nezmenia a my to nezmeníme tiez.Preco je v Mexiku toľko kriminality?Sa pozri ako trpia Taliani co sa stalo s ich mestami každá krajina sa buri.

eva8
Včera o 20:22
@f333

@eva8 Ano, aj Turci pachaju v de kriminalitu aj su poberatelmi soc.dacok.A aj ich potomci . A ti su este horsii v extremizme ,ako bola prva generacia. A knim sa pridali este tie miliony nelegalov z inych krajin. A kde si vzala tu domnienku,ze Turci prisli budovat znicene Nemecko? Na danu temu sme uz debatoval ineraz,ked som ti podrobne vysvetlila ,kto prsiel a preco . A kedy. Vtedy uz Nemecko malo rozvinutu uspesnu ekonomiku bez Turkov , a vysoku zivotnu uroven Nemcov. Bolo to nakonci 50 rokov a zaciatku 60 rokov,kedy bol zlaty vek Nemecka a jej obyvatelov uz skutocnostou.

@f333 od teba. Ano, mali sme to uz vysvetlene

eva8
Včera o 20:26
@anonym_1c3d2f

@f333 dúfam, že s tými znalosťami o politike kandidujes za tvoju obec, mesto v zastupiteľstve.Kazda krajina má svoj problém Austrália má svojich aboregencov, Francúzsko cernochov, De, AT moslimov.Kazda ma prizivnikov a pracujúcich, drogových dílerov, mafiu sú to veci, ktoré sa nezmenia a my to nezmeníme tiez.Preco je v Mexiku toľko kriminality?Sa pozri ako trpia Taliani co sa stalo s ich mestami každá krajina sa buri.

@anonym_1c3d2f povodne obyvatelstvo v Australii je problem, pretoze s nimi bolo "narabane" ako s indianmi v Amerike.
Nepostrehla si, aka dlhorocna kampan sa robila a este bude robit na MK? Zaklad - moslimovia. Potom sa preslo na migrantov. Teraz sa podporuje Republika. Predtym SaS.

anonym_1c3d2f
Včera o 20:50
@f333

@f333 budeš vykázania z debaty?😆ty sa ako právnik nezapries tu nie si v súdnej sieni

eva8
Dnes o 06:01

https://www.facebook.com/share/v/1DFR8vHMZB/
Prist, znicit, dosledky... (Afrika)
Zavolat, zneuzit, vyvysovat sa dosledky (pracovna sila)
Zisk, vojna, dosledky (vojny na Blizkom vychode)
Dosledky = migracia

eva8
Dnes o 06:19

@f333 za tu dobu si uz mohla strucne v bodoch napisat program Afd a kroky ako ho naplnit.

sevrin
Dnes o 07:58

Súčasný stav Nemecka a vzostup AfD je dôsledkom Merkelovej politiky "Wir schaffen das".

f333
autor
Dnes o 10:43
@vevesh

@f333 ano, videla som aj take sestry, aj lekarov...aj fyzikov, aj obchodnikov, aj rozne ine profesie....

@vevesh A Dakujem za odpoved. Pretoze ja som este zdravotnu sestu-moslmku v nemocnici nevidela. Videla som vo vojenskej nemocnici lekarrku-Turkynu. .Videla som asistenky na recepcii v ambulancii u lekaraTie z dievcata Turkyne,ktore sa narodili v De a mali de skoly. Ale tie dlho sa tam neudrzali. ked vidim pracovat ludi s mig. korenmi, ; tak na miestach s mensou prdanou hodnotou. Transposrt, dorucovanie zasielok, prace na cestach a moslimku zabalenu v rucniku v jednom obchoe. Ale bola tam len kratko tiez.
Ak dievcata zvycajne Turkyne /narodene v de a nemecke skoly ,/pridu do supermarketu pracovat, tak v ramci vyucenia zvycajne. A potom uz ich tam nevidam ako bezne zamestnankyne.Ale v Lidli, k blizko maleho getya tam prcuju aj ludia s mig.korenmi. Takze zalezi na tom, o aky kraj ci mesto a jeho cast ide.

f333
autor
Dnes o 10:54
@anonym_1c3d2f

@f333 budeš vykázania z debaty?😆ty sa ako právnik nezapries tu nie si v súdnej sieni

@anonym_1c3d2f Upozornujem ta,aby si sa drzala debaty a rergovala na temu. Nebudem trpiet ziadne osobne narazky ci utoky. To si uzmohla zist z nedvneho mojho rozhodnutie v o veci kanania ineho anonyma. Ak nemas zaujem na konstuktivnej kultivovanej debate,nemusis sa danej teme venovat. Ak ale nevies ovladat svoje emocie a napriek upozorneniu budes v danom konani pokracovat, , pride nasledok ako v predchadzajucom pripade .
Chcem verit, ze ,ze si porozumela textu a zariadis sa podla toho.

f333
autor
Dnes o 11:39
@eva8

@f333 za tu dobu si uz mohla strucne v bodoch napisat program Afd a kroky ako ho naplnit.

@eva8 Prepac mi, ale tvoja az naivna poziadavka ma naopzaj udivuje. Aj to,ze si predstavuzjes , ze taky progmam na par stran. To nie je progam,aky mavaju niektore sk strany. AFD ma program v podobe obsahu knihy.
AFD ma progrma zvlalst pre federalnu uroven , a dalsie programy pre rozne spolkove krajiny.Tam sa zohladnuju rozne specifika danych krajin. Kazda spolkova krajina ma svoje kompetencie v podobe tvorby zakonov , Len nietore zakony su federalne.
Ved si mozes naklikat programy AFD sama a ich precitat. Pozi si zasadania parlamentov ,kde jednotlivi poslanci AFD tiez debatuju o tom,co treba zmenit v de.

vevesh
Dnes o 12:16
@sevrin

Súčasný stav Nemecka a vzostup AfD je dôsledkom Merkelovej politiky "Wir schaffen das".

@sevrin nesuhlasim, toto je dosledok pstrosoviteho spravania sa scholza za svojej vlady a velkodusneho rozdavania penazi merzovej vlady s odkazom, ze nemci malo pracuju....ak by merkelka ostala, som dost presvedcena, ze by ani nebola vojna na ukraine a ak by aj bola, nebola by nemeckom takto dotovana ako je a uz by bolo aj po vojne....

eva8
Dnes o 12:16
@f333

@eva8 Prepac mi, ale tvoja az naivna poziadavka ma naopzaj udivuje. Aj to,ze si predstavuzjes , ze taky progmam na par stran. To nie je progam,aky mavaju niektore sk strany. AFD ma program v podobe obsahu knihy.
AFD ma progrma zvlalst pre federalnu uroven , a dalsie programy pre rozne spolkove krajiny.Tam sa zohladnuju rozne specifika danych krajin. Kazda spolkova krajina ma svoje kompetencie v podobe tvorby zakonov , Len nietore zakony su federalne.
Ved si mozes naklikat programy AFD sama a ich precitat. Pozi si zasadania parlamentov ,kde jednotlivi poslanci AFD tiez debatuju o tom,co treba zmenit v de.

@f333 dakujem za vycerpavajucu odpoved.

vevesh
Dnes o 12:19
@eva8

@eva8 toto nenapises,programy nemeckych vlad maju v priemere 100 stran. Afd program pre sachsen-anhalt 156 stran🫣 pre nemecky parlament dokonca 188stran🫣ostatne strany maju iba okolo 70-120 stran😀

eva8
Dnes o 12:20

@vevesh chcela by som sa opytat, ci nevies, ci v programe Afd aj alternativa Dexit - vystupenie z EU a zrusenie eura, zavedenie marky. Ci okrem migracie a obnovenia Nord Streamu nieco markantne, vyrazne presadzuju.

Ja mam osobne skusenosti, ze ked s niecim pracujem a ovladam, viem spravit kratky resers, vybrat podstatne prvky. Dokonca aj pre rozne napr. vekove kategorie (t.j. dat napr. najvyraznejsi prvok, ktozy zaviest v danej spolkovej krajine

vevesh
Dnes o 12:46
@eva8

@vevesh chcela by som sa opytat, ci nevies, ci v programe Afd aj alternativa Dexit - vystupenie z EU a zrusenie eura, zavedenie marky. Ci okrem migracie a obnovenia Nord Streamu nieco markantne, vyrazne presadzuju.

Ja mam osobne skusenosti, ze ked s niecim pracujem a ovladam, viem spravit kratky resers, vybrat podstatne prvky. Dokonca aj pre rozne napr. vekove kategorie (t.j. dat napr. najvyraznejsi prvok, ktozy zaviest v danej spolkovej krajine

@eva8 co som zachytila (nie necitala som toho vela), ukoncenie vojny na ukraine je asi najmarkantnejsie a stopnutie nemeckych dotacii na zahranicne projekty v indii, cine ci brazilii (nie vsetky, ale take ako najdenie vody v hustozaludnenej indickej provincii a podobne iniciativy🫣). Dalej zrusenie alebo upravenie energetickeho zakona, ktore urcuje, kedy musis vymenit kurenie a za co ho mozes vymenit a cim vobec kurit mozes. V skolach odclenit deti, ktore nedosahuju uroven nemciny B2. Do skoly mozu ist, ak budu vediet rec. Odstranenie sexualnej nauky v 4 triede zs a propagacia 72 pohlavi, ich ucenie na skolach (je to povinne ucivo 8 rocnika na pol roka v nasej krajine, asi aj v inych, kedze je to v programe). Vystahovanie nasilnych imigrantov- cize s tresrnym zaznamom ich chcu posadit pred hranice (tu si celkom neviem predstavit, ako toto chcu riesit, ked aj tych bez zaznamu je problem vyhostit..🫣). Socialne davky pre nemcov, nie pre "cezpolnych". Detske pridavky takisto iba detom v nemecku, nie za hranicami.

f333
autor
Dnes o 12:50
@eva8

@f333 dakujem za vycerpavajucu odpoved.

@eva8 Rado sa stalo
Ale aby bola este vycerpavajucejsia, tak nejake body z programu nacertnem.
Na fed.Urovni : Znovu sprevadzkovat jadove zariedenie navyrobu el.energie
obmedzit dotovanie zelenej energie. cize veternych turbin,
zatrktivnik podnikatelske prostresie aj tym,ze znovu nadviatzzat obcodne dohody s Ruskom apsrvadzokvat znovu NOrd Stream.
Znizit danove zatazenie podnikov aj obcanov
Zdeoje na to vziat tak,ze sazostihli statny aparat,/zlucia s aniektore mnistrstva/ odvody adane budu platit aj poltci a uradnici,
Prestanu dotacie na Ukrajinu, , do EU a roznych statov tretieho sveta, tam sa najdu miliardy usetrene.
Zrusia s telekomunikacne poplatky.Toje tiez edenez bodov prvych 100 dni vladnutia v Sachsen Anhalt napriklad. Dalsi je zrusenie telekom.polatkov. Dalsi urava fungovania mimovadneho sektora. Av azylö.poltke ten odsun migr. conemaju prvo pobytu vde. Adeti tych migrntov sa ssustrdia do zvastnych tried na vyucovanie/kedze nemaju sancu zit v de ,neovladaju de jazyk aucitAby nerusili vyucbu ostatnych deti. Tam budu mat zvastnu vyucbu do cacu odsunu.

Dochodkava reforma je dolezita, ale tak,aby postopne tie rocniky,ktore zacinaju pcovat mali uz doch.davky vo vyske 70 % platu.
Dochhdkovy fond preto pojde na burzovy trha zavedie sa tie z sukromne pripoistenie .
V socialnej Oblasti sa .davky sa upravia tak,ze na rok na ne budeza urcitych podmienko /napriklat tak,ako toje na sk,aktivnou spluucatou na praci pretych ,ktori su schopni pracovat.
A Ludia s mig.korenmi ,ktori pridu do de budu mat na soc.davku /nie davku nezamest nanosti , to je ina davka soc.poistenia/ narok az po 10 rokoch aktivnho platenie dani dosystemu De.
V migracnej poltike sa zavedu znovu hancne kontroly dovtedy,pokila sa situacia s migrantmi opatrniami v celej Europe nezmeni pozitivne,
Nelegalni sa odsunu do svojich krjin alebo do zbernych taboro.v mimo EU.i TI nelagalni migranti,ktori nedodtali azyl a alebo ak dostali, ale spachali tr.cinost.Tam sa tam s aaj zefektivni praca uradov tak,ze ich odsun bude pravne cixsy a efektivny. Cize ak neodidu sami,tak sa daju do zaistovacej väzby vydavacej do casu vydania od danho statu.
V politike vzdelavania sa znovu zavedu do cinnosti specialne skoly pre deti ,k tore nemozu navstevovat beznu skolu.
Tym sa otvori moznost normalneho vzdelavania pre zdrae detiaj deti spostihnutiim tak,ze to bude pre tie deti znamenat krok vpred vo vzdelavani.
A zavedia s ana skole vyucba aj inych dejin preovsetkym tych,kde sa tvorilli zaklady nemeckeho statu.
Je toho vela v roznej oblasti s presnymi postupmi od odbornikov na dane zalezitosti.
Takze dufam,ze som aspon s casti uspokojila tvoju poziadavku.