icon

Vystúpenie pána premiéra v Poprade

eva8
15. nov 2025

Posiela studentov prec, pretoze vyjadrili svoj nazor oblecenim a potom vravi, ze utekaju, pretoze netoleruju iny nazor 🙃
Posiela deti bojovat na Ukrajinu a vraj utekaju, lebo nemaju argumenty?
Akoze fakt az tak prehana?!

Strana
z10
eva8
autor
19. nov 2025

Nuz, dolezite je:
"Po prehľadaní dostupných mediálnych správ neskôr (k 19.11.2025) nenájdem overené vyjadrenia člena súčasnej vládnej koalície (Smer, Hlas, SNS), ktorý by jasne odsúdil Ficovo vyhlásenie „choďte bojovať na Ukrajinu“ počas prednášky v Poprade. "

eva8
autor
19. nov 2025

Pre upnost:

Tvoje slová:
Kto zo sucasnej opzicie na Slovensku odsudil posielanie studentov na vojnu panom premierom Ficom na prednaske v poprade?
ChatGPT povedal:
Zo súčasnej opozície odsúdil Ficovo vyzývanie študentov na vojnu napríklad:

Michal Šimečka (Progresívne Slovensko) vyhlásil, že „posiela mladých ľudí v Poprade bojovať na Ukrajinu“ a že “uráža študentov, ktorí s ním nesúhlasia“.
hnonline.sk
+2
noviny.sk
+2

Tina Gažovičová (PS, členka parlamentného výboru pre vzdelávanie) povedala, že „posielať mladých ľudí … bojovať na Ukrajinu nie je partnerská diskusia“ a že Fico „zastrašuje“ mladých ľudí.

Ak chceš, môžem pozrieť všetky opozičné reakcie (PS, SaS, KDH, atď.) — chceš to spraviť?

Tvoje slová:
Ano
ChatGPT povedal:
Rozumiem – chceš kompletný a podrobný zoznam všetkých známych opozičných politikov, ktorí verejne odsúdili Ficove slová o posielaní študentov na vojnu v Poprade. Tu je prehľad podľa dostupných overených zdrojov:

🔍 Kto zo súčasnej opozície odsúdil Ficove slová v Poprade
✅ 1. Michal Šimečka (Progresívne Slovensko)
– Patrí medzi najvýraznejších kritikov.
– Povedal, že Fico „posiela mladých ľudí bojovať na Ukrajinu“ a správa sa ako „zostarnutý diktátor odtrhnutý od reality“.

✅ 2. Tina Gažovičová (PS, poslankyňa NR SR)
– Kritizovala Fica za to, že „posielať študentov do zákopov je neakceptovateľné“ a že premiér útočí na mladých ľudí namiesto toho, aby viedol dialóg.

🔎 Ostatní opoziční aktéri
V čase dostupných správ (podľa médií citovaných vyššie) žiadne ďalšie jasné a overené odsúdenia tohto konkrétneho výroku (o posielaní študentov na vojnu) neboli publikované z iných opozičných strán.
Opoziční politici síce kritizovali Ficovo správanie vo všeobecnosti, ale nie každý sa vyjadril priamo k tejto vete z Popradu.

eva8
autor
19. nov 2025

Tak, podla AI, len PS a Za ludi verejne odsudilo poslanie deti bojovat

f333
19. nov 2025
@eva8

@f333
Odvolavala si sa na moj link z inej temy, ze studenti pocuvali Grohlinga.
Kto hlada, najde. Bolo to len prepocutie Kalinaka ml.:
V skutočnosti študentka nepovie meno Gröhling, ale Grilling. (Ich fyzikar)
Ale aka je ta moerumilovna armada otvorena dialogu v prehladavani sukromnych videi, v orientovani sa na socialnych sietach 👍
A s akou radostou nieco sirime bez overenia. Mne to nedalo (po vystupe uz len dvoch kralov - vid moj posledny link) a overila som si to.
Ani ta studentka nema otca politika.
https://dennikn.sk/4973652/kanaly-smeru-si-spli...

@eva8 Ty skutocne zial necitas text s porozumenim. Kde som pisala vetu, vetu, ze studenti pocuvali predsedu SAS? Preopiruj tu vetu. Taky konstukt naozaj nepotrebuje komentar.

senta_sofia
19. nov 2025
@eva8

Tak, podla AI, len PS a Za ludi verejne odsudilo poslanie deti bojovat

@eva8 podla mna toto nie je tema, z ktorej treba robit halo. To sa da odbavit jednou vetou, ze nas pravny poriadok to neumoznuje. Ak to budu pitvat, dopadnu ako v prezidentskej kampani, ked Korcoka nazyvali kandidatom vojny. Odsudit to treba ako pomatenie mysle, pretoze skutocny statnik by sa na takuto prizemnost neznizil a vazil by slova. Co ma trapi viac je to, ze nasa opozicia nedokazala za ten cas dat dokopy jednotne stanovisko k temam, ktore premier stihol povytahovat na tej prednaske a na zaklade faktov uviest veci na pravu mieru. Oni to zas nechali vysumiet, spoliehali sa na protesty, lenze protesty v podstate nic neriesia.

eva8
autor
19. nov 2025
@f333

@eva8 Ty skutocne zial necitas text s porozumenim. Kde som pisala vetu, vetu, ze studenti pocuvali predsedu SAS? Preopiruj tu vetu. Taky konstukt naozaj nepotrebuje komentar.

@f333 ano, mas pravdu. Ospravedlnujem sa. Len si spominala inde, ze ak je ta studentka dcerou politika..... A tak mi napadlo, ze ti poslem ten link a v navale nedostatku casu a v navale emocii som si ta zmylila s inymi prispevkami.

A teraz mi, vazne, ukaz v besede, z coho ti vyplynulo, ze: "ALe ti studenti tak obhajuju posielnie pomci zbrni na Ukrninu" Vsak, ked sa student prihlasil, odbil ho "vydrzte, dam vam slovo" A potom: - parafrazujen nedal mu slovo, tak studenti zacali strngat. A potom ich vyhodil.
Fakt ti z celeho rozhovoru pripada, ze Fico bol v prave?
Stale si odpovedala Murom. Nediskutovala som o nom, lebo hned v prvom prispevku si napisala, ze sa zhodujeme v tom, ze bol vulgarny.

eva8
autor
19. nov 2025

@f333 hypoteticky ti vyplynulo skrz tu vlajku a ciernym oblecenim, ze podporuju rozhodnutia EU. Bud, alebo. Ziadne spektrum. Jednoznacne prisli v ciernom s ukrajinskou vlajkou s jedinym cielom. Darovat zbrane Ukrajine. A preto musia narukovat.

Slovicko, ktore uci: "Pockajte" , on pouzil: "Vydrzte" A neopytal sa, ze preco odchadzaju. Podporoval uch, aby sli. Vraj "budeme radi". Kto bude rad? No smeraci, lebo budu mat pokoj. Cim viac mladych zlomi, tym bude mat vacsiu volicsku zakladnu. Ale v tom okamihu - vydych, pretoze bude koniec neprijemnym otazkam.

To Kalinak ml. sa odvolaval na videjko, nie ty, prepac

eva8
autor
20. nov 2025
@f333

@f333 uz viem, preco som to zmiesala 🙂 Napisala si:
"Bolo to vidiet o tej studentky Vraj je dcerou opozicneho politika/ co som citala aj v tvojom inom komete na inej pod debate."
Ta ina tema ma nazov "Video o Ficovych komparzistovh". Tam som dala ten link o dievcine, to bol citat z linku, nie moje tvrdenie. A nasla som vysvetlujuci "protilink", ktory som tiez zverejnila. Keby si sa vtedy neodvolala na mna, neoslovila by som ta s tym linkom. A toboz nie nedotknutelnou Saskou, aj ked nesuhlasis s tym, ze sa posuva do stredu a nie ku krajnej pavici.

eva8
autor
20. nov 2025

Vyjadrenie studentov, ktori odisli - v Poprade boli na oslavách novembra

Vyjadrili zároveň nespokojnosť so smerovaním krajiny. Kras uviedol, že na stretnutie s predsedom vlády sa poctivo pripravovali a chceli diskutovať na viaceré témy.

Pripomenul, že z prednášky odišli po tom, ako ich vyzval ísť bojovať na Ukrajinu. „Mnohí nás odsúdili, že sme vraj zbabelo utiekli, keď sme mali možnosť diskutovať. Naše slová a názory, o ne záujem nebol. Nechali sme hovoriť naše činy,“ doplnila Eugénia, ktorá v súvislosti s prednáškou hovorila o strachu a nátlaku.

„My sme nevideli dôvod, prečo máme počúvať jeho vyhýbavé odpovede na priame otázky. Ak si štát niekto prisvojí, je po štáte. Či už kriedou alebo kľúčom, dnes alebo v ´89, vladár by sa mal báť svojho ľudu, nie ľud vladára,“ dodala.
https://poprad.dnes24.sk/nechali-hovorit-ciny-v...
Podla mna by sa nemal nik nikoho bat, ale to, co Fico predviedol muselo tym studentom spravit husiu kozu. A aj tu piseme anonymne. Preco? Lahsie sa nam tak pise, necitime na seba natlak, mozme byt volnejsi.
Clovek sa uvolni v bezpecnom prostredi. A take p. predseda smeru vytvorit nevedel.

eva8
autor
20. nov 2025

A takto pan premier odpoveda na otazky novinarov (pozrite si, stoji to za to - do 2 minut

eva8
autor
20. nov 2025

"Budte ticho! Mna nezaujima vas nazor!"

No aky klady prerod nastal u Fica fica v pislednej dobe, tobi kampan za nazor

mizoko
20. nov 2025
@anonym_4466d8

@eva8 komu sa pôjdem stazovat, keď od rána vidím na stránke ich riaditeľa školy a jeho nenavistne videjka. Neviem, kto napísal tém napíš. Pýtala som sa dcery, neodpovedá mi. Mam pocit, že sa bojí...

@anonym_4466d8 no ako to dopadlo?

f333
21. nov 2025
@eva8

@f333 uz viem, preco som to zmiesala 🙂 Napisala si:
"Bolo to vidiet o tej studentky Vraj je dcerou opozicneho politika/ co som citala aj v tvojom inom komete na inej pod debate."
Ta ina tema ma nazov "Video o Ficovych komparzistovh". Tam som dala ten link o dievcine, to bol citat z linku, nie moje tvrdenie. A nasla som vysvetlujuci "protilink", ktory som tiez zverejnila. Keby si sa vtedy neodvolala na mna, neoslovila by som ta s tym linkom. A toboz nie nedotknutelnou Saskou, aj ked nesuhlasis s tym, ze sa posuva do stredu a nie ku krajnej pavici.

@eva8 ja som s auz kveci vyjadrila, Tak aso somnepoivedla tu vetu,co simi podsunula o prdsedovi SAS, tak ani som nikde netrdila ,ze SAS je nedotknutelna.Casto a jasne pisem,ze mam vela vyhrad voci terajsiemu vedeniu SAS Pretoze taha SAS k bezbrehemu liberalizmu a od pravice do stredu.Len Viskupic a par ,co sa zaoberaju ekonomikou este to drzi na akej takej pravicovej urovni. Ja pisem a myslim pragmaticky . Bez ideologickeho balansu.

eva8
autor
21. nov 2025
@f333

@eva8 ja som s auz kveci vyjadrila, Tak aso somnepoivedla tu vetu,co simi podsunula o prdsedovi SAS, tak ani som nikde netrdila ,ze SAS je nedotknutelna.Casto a jasne pisem,ze mam vela vyhrad voci terajsiemu vedeniu SAS Pretoze taha SAS k bezbrehemu liberalizmu a od pravice do stredu.Len Viskupic a par ,co sa zaoberaju ekonomikou este to drzi na akej takej pravicovej urovni. Ja pisem a myslim pragmaticky . Bez ideologickeho balansu.

@f333 V poriadku

mizoko
27. nov 2025
@anonym_4466d8

@eva8 komu sa pôjdem stazovat, keď od rána vidím na stránke ich riaditeľa školy a jeho nenavistne videjka. Neviem, kto napísal tém napíš. Pýtala som sa dcery, neodpovedá mi. Mam pocit, že sa bojí...

@anonym_4466d8 no ako si vyriešila ten problém v škole? Či žiaden nebol len si si to vymyslela? Vyzerá to tak. Takže to bolo od teba iba sprosté ohováranie a vyvolávanie negatívnych emócií voči ľuďom oslavujú im 17. novembra. A samozrejme ako anonym. Fakt úbohé. Nabudúce si skús vymyslieť niečo lepsie

Strana
z10