icon

Zákaz burky a nikábu v Taliansku

24. okt 2025

Čo si o tom myslíte vy? Ja osobne sa teším, že sa už nechcú podriaďovať ich zákonom...

Zákaz burky a nikábu v Taliansku
zuzana76
24. okt 2025
@anonym_0ddfa4

Fajn len neviem co sa tým vyrieši? že ľudia sa ich nebudú báť? že nebudú môcť vyznávať svoje nabozenstvo ako potrebuju?
Alebo len dokázať, že sa ,,riadne,,prispôsobili?

@anonym_0ddfa4 vela, vytriedi to tych ortodoxnych, ti sa mozno vratia odkial prisli, ked potrebuju vyznavat islam takymto sposobom, kto bude chciet, tak zostane zit eurospkym sposobom zivota. Navyse, ano, ten habit je nebezpecny, moze sa tam skryvat ktokolvek a v europe moze pribudat teroristtickych utokov.

cacianka
24. okt 2025
@zuzana76

@anonym_0ddfa4 vela, vytriedi to tych ortodoxnych, ti sa mozno vratia odkial prisli, ked potrebuju vyznavat islam takymto sposobom, kto bude chciet, tak zostane zit eurospkym sposobom zivota. Navyse, ano, ten habit je nebezpecny, moze sa tam skryvat ktokolvek a v europe moze pribudat teroristtickych utokov.

@zuzana76 aj čokoľvek skryje

elzu
24. okt 2025

Jsem pro zrušení šatků u dívek ve školách- na sekulární půdě mají mít dle mého názoru všechny děti a dospívající stejné možnosti, stejná práva a stejné povinnosti- bez ohledu na náboženství a přesvědčení.
Mimo školní systém, ať si nosí, co si přejí, je-li to součást jejich viry a způsobu života, mně tim nijak neubližují. A to žiju v Německu, kde se s muslimy jak v osobním tak profesním životě setkávám denně.

My zvenku nemáme co zasahovat do jejich způsobu života. Pokud se zahalené ženy chtějí emancipovat a šatky odložit, musí to přijít z jejich strany, od nich samotných.

A argument- ze my se u nich musíme řídit tím, jaké maji zákony oni u mě taky neobstojí- ano, v mnoha muslimských zemích- hlavně těch ortodoxních - ano, musíme, protože jsou to oblasti, kde si lidskými právy akorát tak můžeme vytřít prdel- a do teto pozice se jako demokratický stát stavět nechceme a proto to nebudeme dělat stejně blbě jako se to deje v těchto krajinách.

yoginka231
24. okt 2025

Možno to je nepopulárny názor. Ale mne tie šatky nevadia. Moja starka bežne mala na hlave šatku a dakedy sme to mali aj na Slovensku, že ženy nosili šatky na hlave a že to je slušné. Za mňa je hrôza keď máš skupiny mladých mužov, čo sú väčšinou imigranti a prepadnú ta ani nevieš ako. A potom je problém akých mužov tieto ženy vychovávajú. Že chodia do Bratislavských klubov turci z viedne, ktorý sa chvastajú že slovenky sú kurvy lebo im lahko dajú 🙂

zltalienka
24. okt 2025
@yoginka231

Možno to je nepopulárny názor. Ale mne tie šatky nevadia. Moja starka bežne mala na hlave šatku a dakedy sme to mali aj na Slovensku, že ženy nosili šatky na hlave a že to je slušné. Za mňa je hrôza keď máš skupiny mladých mužov, čo sú väčšinou imigranti a prepadnú ta ani nevieš ako. A potom je problém akých mužov tieto ženy vychovávajú. Že chodia do Bratislavských klubov turci z viedne, ktorý sa chvastajú že slovenky sú kurvy lebo im lahko dajú 🙂

@yoginka231 toto nie je o "šatkách na hlave" ale o burke a nikabe. Pohladaj si na nete o aky druh odevu ide.

anonym_e87cab
24. okt 2025
@yoginka231

@yoginka231 A čo arabi nechodia do bordelov? 😳Však do Emirátov až dovážať " sociálne pracovníčky" z východnej Európy musia, aby uspokojili dopyt, tak o čom točia tí Turci?? Aj kresťanky sú také čo až po svadbe dajú.

vevesh
24. okt 2025
@anonym_e87cab

@yoginka231 A čo arabi nechodia do bordelov? 😳Však do Emirátov až dovážať " sociálne pracovníčky" z východnej Európy musia, aby uspokojili dopyt, tak o čom točia tí Turci?? Aj kresťanky sú také čo až po svadbe dajú.

@anonym_e87cab toto je kulturna problematika- rakusanky nedaju (alebo daju tazsie), su povacsinou horenosy k pristahovalcom, toboz tym turecko-arabskym. U moslimiek (aj europskych) si ani neskrtnu z lietadla. A ano, vychodna europa "dava" najjednoduchsie, preto maju zeny z tejto oblasti aj urcite pomenovanie....(a nie, nie je to prostitutka ci lahka deva, ale v tomto zmysle obrazne povedane...). 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

anonym_0ddfa4
24. okt 2025
@zuzana76

@zuzana76 chápem ,ja len ci to nieje všetko len o strachu z terorizmu

anonym_0ddfa4
24. okt 2025

Ja niesom za žiadne náboženstvo ani vyslovene proti nejakému
Len na jednej strane strašne hlasame slobodu a na druhej strane niekomu chceme niečo zakazovať co narušuje čo?bezpecnostne hladisko?ale potom prečo takí ľudia sú vôbec v eú

anonym_0ddfa4
24. okt 2025

Alebo v eú bude sa o chvíľu povinne konvertovať na ake náboženstvo?
Ja len v princípe,niekomu otvoríme náruč hrame sa na slobodu demokraciu a podobné pesničky
A zrazu ideme vydierať zo strachu, že buď nas presvedcis,ze si dostatočne poeuropšteny inak bude zle
No ale prečo potom púšťaju sa cez hranice rizikoví ľudia zo solidarity a potom z tej istej chceme aby sa vzdali svojho celozivotneho nabozenstva a ,, prikázaní,,
Také mi to príde, že zbytočne sa hráme na dobrých a potom si robime nepriateľov, keď ich konfrontujeme s tým kto sú a odkiaľ sú ..ako keby sme to doteraz nevedeli aj bez ich burok

sisaka
24. okt 2025
@anonym_0ddfa4

Ja niesom za žiadne náboženstvo ani vyslovene proti nejakému
Len na jednej strane strašne hlasame slobodu a na druhej strane niekomu chceme niečo zakazovať co narušuje čo?bezpecnostne hladisko?ale potom prečo takí ľudia sú vôbec v eú

@anonym_0ddfa4 presne sloboda a rovnaké práva pre všetkých. Nie, že muži si vykračujú ako králi po ulici a chudina žena za ním pár krokov, ako mátoha, často krat ani poriadne nevidiaca kam kráča. Aj ona by mala mať právo ísť po ulici ako normálny človek. Väčšina tých chudiniek sa za svoje práva neodváži sama postaviť.
Mám kamarátku z Iránu a tá mi neraz hovorila, ako sa to u nich zvrtlo. Jej mama na fotke pred univerzitou s kamarátkami v mini sukniach (videla som na vlastné oči) a zrazu bum, dlhé rukávy, dlhé sukne, vlasy schovať. Myslíš si, že tie ženy do toho išli s nadšením? Tá prvá generácia to brala najťažšie… Tí čo mohli utiekli. Verim tomu, že keby tie ženy neboli brainwashed tak by určite odhodili aspoň tie burky. Žiadna žena nechce chodiť po ulici ako čierna mátoha.

zuzana76
24. okt 2025
@anonym_0ddfa4

@zuzana76 chápem ,ja len ci to nieje všetko len o strachu z terorizmu

@anonym_0ddfa4 nie, je to aj preto, ze taketo potlacanie do europy nepatri, ani do civilizovaneho sveta, nech mi nikto nehovori, ze chodit zahalena od hlavy po paty, este aj s mriezkou na oci je prejav nabozenstva a prejavom slobodnej volby tej zeny

anonym_0ddfa4
24. okt 2025
@sisaka

@anonym_0ddfa4 presne sloboda a rovnaké práva pre všetkých. Nie, že muži si vykračujú ako králi po ulici a chudina žena za ním pár krokov, ako mátoha, často krat ani poriadne nevidiaca kam kráča. Aj ona by mala mať právo ísť po ulici ako normálny človek. Väčšina tých chudiniek sa za svoje práva neodváži sama postaviť.
Mám kamarátku z Iránu a tá mi neraz hovorila, ako sa to u nich zvrtlo. Jej mama na fotke pred univerzitou s kamarátkami v mini sukniach (videla som na vlastné oči) a zrazu bum, dlhé rukávy, dlhé sukne, vlasy schovať. Myslíš si, že tie ženy do toho išli s nadšením? Tá prvá generácia to brala najťažšie… Tí čo mohli utiekli. Verim tomu, že keby tie ženy neboli brainwashed tak by určite odhodili aspoň tie burky. Žiadna žena nechce chodiť po ulici ako čierna mátoha.

@sisaka hej len ten princíp ,ze ideme zakázať nosenie odevu miesto osvety, že môže si nosiť čo chce
Náboženstvo prikazuje, štát zakazuje
podľa mňa to nieje cesta k integracii a slobodnemu prejavu

zuzana76
24. okt 2025
@anonym_0ddfa4

@sisaka hej len ten princíp ,ze ideme zakázať nosenie odevu miesto osvety, že môže si nosiť čo chce

@anonym_0ddfa4 v prvom rade ani ich sem nemali pustat, pri prvom priestupku by mala nasledovat deportacia, oni sa integrovat nechcu, oni chcu zavadzat svoje pravidla, rozmnozit sa a postupne prevziat moc nad "krestansko - ateistickym uzemim"

zuzana76
24. okt 2025
@anonym_0ddfa4

@anonym_0ddfa4 Konstantinopol bol kedysi krestansky, na uzemi slovenska boli turci 150 rokov, andaluzia bola arabska. Tak teraz sa snazia dobit Europu takymto sposobom.

anonym_0ddfa4
24. okt 2025
@zuzana76

@anonym_0ddfa4 v prvom rade ani ich sem nemali pustat, pri prvom priestupku by mala nasledovat deportacia, oni sa integrovat nechcu, oni chcu zavadzat svoje pravidla, rozmnozit sa a postupne prevziat moc nad "krestansko - ateistickym uzemim"

@zuzana76 a veď prečo ich pustili do štátu? prečo sa púšťajú do eu?

zuzana76
24. okt 2025
@anonym_0ddfa4

@zuzana76 a veď prečo ich pustili do štátu? prečo sa púšťajú do eu?

@anonym_0ddfa4 mna sa nepytaj, ak aj nejakych ludi, co hladali azyl chceli pustit, malo to byt kontrolovane

vevesh
24. okt 2025
@sisaka

@sisaka v irane sa nosi chador a zeny to nosia naozaj velmi radi. Hlavne starsia generacia. Vadi to akurat mladym, ktore su na honbe za muzom a potrebuju ukazat "naturalie".

A k teme, ja som za zrusenie nikabu a burky. Lebo clovek rozpoznava tie zeny fakt po papuciach ci topankach. A musim povedat, ze za cely moj zivot som stretla v eu az JEDNU zenu v burke- a aj to boli africania🙃. Takychto zien je fakt minimum v eu, maximalne qatarske/arabske princezne a zeny sejkov takto chodia na nakupy, aby nikto nevidel co a kde a za co nakupuju...🫣🤐🤐🤐v moslimskych krajinach musia mat na dokladoch normalne vyfotenu tvar, takisto su povinne sa vyzliekat na damskej policii a strasne to strpcuje ich zivot. Ako napriek tomu to niektore robia dobrovolne...🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

sisaka
24. okt 2025
@vevesh

@sisaka v irane sa nosi chador a zeny to nosia naozaj velmi radi. Hlavne starsia generacia. Vadi to akurat mladym, ktore su na honbe za muzom a potrebuju ukazat "naturalie".

A k teme, ja som za zrusenie nikabu a burky. Lebo clovek rozpoznava tie zeny fakt po papuciach ci topankach. A musim povedat, ze za cely moj zivot som stretla v eu az JEDNU zenu v burke- a aj to boli africania🙃. Takychto zien je fakt minimum v eu, maximalne qatarske/arabske princezne a zeny sejkov takto chodia na nakupy, aby nikto nevidel co a kde a za co nakupuju...🫣🤐🤐🤐v moslimskych krajinach musia mat na dokladoch normalne vyfotenu tvar, takisto su povinne sa vyzliekat na damskej policii a strasne to strpcuje ich zivot. Ako napriek tomu to niektore robia dobrovolne...🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

@vevesh čo je to staršia generácia? 100 ročné babky? Staršia generácia, povedzme dnešné 70níčky sú tie žienky s rozpustenymi vlasmi, v minisukniach a bez šatiek. Práve pre ne to bola tá najväčšia zmena. (V čom chodili na nejakých dedinách v tom obdobi neviem, ja píšem o bežnej populacii vtedy mladých ľudí v mestách, toto obdobie je zachytené aj v mnohých knihách a úplne sedí s tým, čo mi kamarátka hovorila). Jej matka odkedy odišla do Kanady sa už nikdy nevrátila, kamarátka bola pár krat a vyslovene ju s prepáčením sere že musí si dať šatku. Tu v Kanade nenosí ani ona ani jej matka.
Viem, že to nemožno brať ako vzorku, ale neviem si predstaviť, že žena, ktorá zažila slobodu teraz s radosťou chodi zahalená a diskriminovaná.

sisaka
24. okt 2025

@vevesh

Nepresvedčíš ma, že tieto ženy teraz nosia s radosťou chador. To je najväčší bullshit, čo som tu dnes čítala. Jedine, že by ich za tých takmer 50 rokov tak kvalitne brainwash

sisaka
24. okt 2025
@anonym_0ddfa4

@anonym_0ddfa4 myslím si, že manžel takejto žene tú osvetu veľmi rýchlo “vysvetlí”. Na niektoré skupiny ľudí nemôžeš uplatňovať demokratické princípy, očividne najlepšie reagujú na zákazy a príkazy. Máš pocit, že moslimovia sa niečo pozitívne naučili z tej liberálnej demokratickej európskej kultúry? Ak ich beriem ako celok, tak si to nemyslím. Tí sa neprišli učiť demokracii a slobode, tí sa nesnažia asimilovať, oni si chcú žiť poda svojich pravidiel a zákonov , ale v inej krajine a s inou kultúrou pôvodného obyvateľstva.
Európa je tam, kde je, lebo doteraz robili presne to, čo ty navrhuješ. Akurát to absolútne nefunguje na tuto skupinu ľudí. To už musí vidieť aj totálny ignorant

vevesh
24. okt 2025
@sisaka

@vevesh

Nepresvedčíš ma, že tieto ženy teraz nosia s radosťou chador. To je najväčší bullshit, čo som tu dnes čítala. Jedine, že by ich za tých takmer 50 rokov tak kvalitne brainwash

@sisaka ale ano, nosia..vies preco? Lebo tie starsie zeny uz maju niekde, co si na seba daju a nedaju a neriesia okolie. Ano, vtedy to bolo chvilu pre urcite zeny zle, ale zvykli si a teraz na stare kolena sa urcite nebudu zeny pretrcat v minisukniach. A sediny/plesiny sa tiez skryju lepsie pod satku. Ja poznam kopec tychto zien (vdaka svokre) a hlavne starsia generacia nosi cador, mlade velmi ojedinele. Mlade baby tri stvrtka vlasov von spod satky, ktora ledabolo plava na hlave, minisukne na leginach ci vzorovanych silonkach, mlada generacia teda nenosi cador, pokial sa im nechce (ma to aj svoje vyhody, ked mas mastne vlasy a pyzamo, hodis na seba "plachtu" a si za 2 sekundy hotova na vylet do mesta...)🙃🙃

anonym_0ddfa4
25. okt 2025
@sisaka

@anonym_0ddfa4 myslím si, že manžel takejto žene tú osvetu veľmi rýchlo “vysvetlí”. Na niektoré skupiny ľudí nemôžeš uplatňovať demokratické princípy, očividne najlepšie reagujú na zákazy a príkazy. Máš pocit, že moslimovia sa niečo pozitívne naučili z tej liberálnej demokratickej európskej kultúry? Ak ich beriem ako celok, tak si to nemyslím. Tí sa neprišli učiť demokracii a slobode, tí sa nesnažia asimilovať, oni si chcú žiť poda svojich pravidiel a zákonov , ale v inej krajine a s inou kultúrou pôvodného obyvateľstva.
Európa je tam, kde je, lebo doteraz robili presne to, čo ty navrhuješ. Akurát to absolútne nefunguje na tuto skupinu ľudí. To už musí vidieť aj totálny ignorant

@sisaka ale veď nech si žijú ako chcú pokial dodržujú zákony danej krajiny
Ok zahalená tvár nemá byť
Ale to ako je oblečená a zakazovať prikazovať 😅 stále ten istý princíp, náboženstvo zakazuje prikazuje a pre nás taká blbosť ako oblečenie
A zrazu bam aj štát bude zakazovať prikazovať a taká blbosť ako je oblečenie
Podľa mňa je to cez a čisto mierene proti ich kultúre a keď máme problém s ich kultúrou a nabozenstvom tak im neotvarat náruč

anonym_0ddfa4
25. okt 2025

A keď je myšlienka, že je to leeeeen o útlaku žien tak budeme aj my na ne tlačiť a ešte aj zakonne
Proste bude chodiť vyzlečená v sukni a je jedno co si o tom myslí ona alebo jej presvadcenie lebo my sme presvadcení, že to naozaj tak nechcú
Proste nedáva to logiku ak ide o slobodu, že chceme ženám dať
Alebo aspoň to neargumentujme,ze chceme pre nich dobro
Ale my rozhodneme za nich co je to dobro
😅
Jednoducho bojíme sa ich ,sú iná kultúra, náboženstvo za každym vidíme terorizmus ,utlacanie práv,nevieme ich prijať,oni sa nechcú dobrovoľne toho vzdať
Tak teraz zmenme všetky zákony len nech nieje ta sloboda pre každého 😅
Ok ja som za ale netvarme sa na boj o slobodu demokraciu liberalnost a podobne

vevesh
25. okt 2025
@anonym_0ddfa4

A keď je myšlienka, že je to leeeeen o útlaku žien tak budeme aj my na ne tlačiť a ešte aj zakonne
Proste bude chodiť vyzlečená v sukni a je jedno co si o tom myslí ona alebo jej presvadcenie lebo my sme presvadcení, že to naozaj tak nechcú
Proste nedáva to logiku ak ide o slobodu, že chceme ženám dať
Alebo aspoň to neargumentujme,ze chceme pre nich dobro
Ale my rozhodneme za nich co je to dobro
😅
Jednoducho bojíme sa ich ,sú iná kultúra, náboženstvo za každym vidíme terorizmus ,utlacanie práv,nevieme ich prijať,oni sa nechcú dobrovoľne toho vzdať
Tak teraz zmenme všetky zákony len nech nieje ta sloboda pre každého 😅
Ok ja som za ale netvarme sa na boj o slobodu demokraciu liberalnost a podobne

@anonym_0ddfa4 moment, nezakazuje sa ani satka, ani hijab, ani chador. Cize zeny mozu normalne chodit ako ratafak plachta. Zakazuje sa nikab a burka, cize take oblecenie, kde nevidis ani len oci (burka), alebo len oci (nikab). To je dost rozdiel a toto fakt zavana potlacovanim prav zien, utlakom (psychickym, fyzickym) a nie je to normalne a dobrovolne (!) oblecenie zien v ziadnej moslimskej krajine (ak sa nechcu skryt).

anonym_0ddfa4
25. okt 2025
@vevesh

@anonym_0ddfa4 moment, nezakazuje sa ani satka, ani hijab, ani chador. Cize zeny mozu normalne chodit ako ratafak plachta. Zakazuje sa nikab a burka, cize take oblecenie, kde nevidis ani len oci (burka), alebo len oci (nikab). To je dost rozdiel a toto fakt zavana potlacovanim prav zien, utlakom (psychickym, fyzickym) a nie je to normalne a dobrovolne (!) oblecenie zien v ziadnej moslimskej krajine (ak sa nechcu skryt).

@vevesh ja to chápem len pokial viem tak v taliansku je zákaz zahalovania tváre na verejnosti
A dokonca neviem ci aj konkrétne ich odevov nieje dávno zákaz
Len píšem o princípe

vevesh
25. okt 2025
@anonym_0ddfa4

@vevesh ja to chápem len pokial viem tak v taliansku je zákaz zahalovania tváre na verejnosti
A dokonca neviem ci aj konkrétne ich odevov nieje dávno zákaz
Len píšem o princípe

@anonym_0ddfa4 zahalovanie tvare je podla mna dost cez, a to zijem v moslimskej spolocnosti. A ma to aj opodstatnenie, v iraku uz dobrych 20rokov je zakaz zahalovania tvare (aj v inych moslimskych krajinach +/- dlhe roky), prave preto, lebo sa naozaj skryvali pod tymi burkami teroristi s vybusninami. Alebo sa pasovali 2 osoby pod oblecenim jednej. Cize naozaj nevidim problem v zakazani zahalenia tvare. Davam to na rovinu so zakazom nosenia nacistickych symbolov. Zakaz hijabu je podla mna uz cez, ale o tomto to (zatial) nie je ...

simca06022011
25. okt 2025

Napr pri navstevnikoch, turistoch by mi to vobec neprekazalo, pri obyvateloch = ludia co tu bezne chodia, v skole, v praci... ano... vsetko sa da prisposobit, ale cakat, ze nam napr vzrastie turizmus, a zakazovat prejst zenam vonku v burke, nie je riesenie. Primerane vsetko. zahalenie v europe vedia aj inak poriesit...

dahliaa
25. okt 2025
@anonym_375baf

@zuzana76 ono to časom skončí celkom inak, nariadi sa celkový zákaz náboženstva

@anonym_375baf To určitě. 😂

dahliaa
25. okt 2025
@kikusenka1

Súhlasím my sa tiež v ich krajinách musíme riadiť ich zákonmi tak nech je to aj opacne

@kikusenka1 Jo? Byla jsi někdy v Egyptě, Turecku, Tunisu, Dubaji...? Asi ne, co?)) To co píšeš je nesmysl...