icon

Zákaz burky a nikábu v Taliansku

24. okt 2025

Čo si o tom myslíte vy? Ja osobne sa teším, že sa už nechcú podriaďovať ich zákonom...

Zákaz burky a nikábu v Taliansku
dahliaa
26. okt 2025
@alica110

@dahliaa Hovorí moslimka.

@alica110 Zvláštní, co?))

alica110
26. okt 2025
@tinqua

@alica110 Nemôžeš súdiť celé náboženstvo podľa extrémistov, rovnako ako by nebolo fér súdiť kresťanov podľa inkvizície alebo pedofilov v sutane. Každá kultúra má svoje extrémy, ale väčšina ľudí chce len žiť v pokoji a mať pokoj....problém nie je v náboženstve, ale v tom, keď sa fanatizmus vydáva za identitu. A presne to sa tu deje ...tvári sa to ako obrana hodnôt, ale v praxi je to len nenávisť...to isté ako naša zmena ústavy. Sloboda nemôže znamenať, že ju dáš len tým, ktorí rozmýšľajú ako ty.

@tinqua Môžem pokojne islam odsúdiť, stačí si prečítať korán, ktorý sám vyzýva k vraždeniu neveriacich a inovercov. Môžeme vidieť na západe, akú kriminalitu páchajú títo vyznávači islamu.

alica110
26. okt 2025
@dahliaa

@alica110 Zvláštní, co?))

@dahliaa Naopak, je to viac ako logické 🙂

tinqua
26. okt 2025
@alica110

@tinqua Môžem pokojne islam odsúdiť, stačí si prečítať korán, ktorý sám vyzýva k vraždeniu neveriacich a inovercov. Môžeme vidieť na západe, akú kriminalitu páchajú títo vyznávači islamu.

@alica110 Ako keby na Západe vraždili len moslimovia 🙄 trpíš selektívnou halucinaciou? ....realita je, že zlo nemá náboženstvo ani pas. Väčšina násilia pochádza z domáceho prostredia, nie z burky. Ale veď načo fakty....keby si čítala Bibliu s rovnakou logikou, musela by si odsúdiť aj kresťanstvo... genocídy, vraždy, otroctvo, všetko tam je. Problém nie je v Koráne, ale v ľuďoch, ktorí sväté knihy používajú ako manuál na nenávisť namiesto zrkadla pre vlastné svedomie

alica110
26. okt 2025
@tinqua

@alica110 Ako keby na Západe vraždili len moslimovia 🙄 trpíš selektívnou halucinaciou? ....realita je, že zlo nemá náboženstvo ani pas. Väčšina násilia pochádza z domáceho prostredia, nie z burky. Ale veď načo fakty....keby si čítala Bibliu s rovnakou logikou, musela by si odsúdiť aj kresťanstvo... genocídy, vraždy, otroctvo, všetko tam je. Problém nie je v Koráne, ale v ľuďoch, ktorí sväté knihy používajú ako manuál na nenávisť namiesto zrkadla pre vlastné svedomie

@tinqua Násilie páchajú aj nemoslimovia, ale moslimovia to majú priamo vo svojom náboženstve, v Korane, sú vyzývaní k vraždeniu, preto sú nebezpečnejší. Nikto sa kvôli ním už necíti v bezpečí, každý deň útoky od moslimov. Je ich toľko, že sa už o tom radšej ani nepíše. Tak mi tu nepodsúvaj svoje nezmysly a pozri sa pravde do očí. Snáď ich “lásku a toleranciu” nikdy nepoznáš na vlastnej koži.

dahliaa
26. okt 2025
@alica110

@alica110 Jo? A že bys nám nějaký ten verš, o kterém tu píšeš, ukázala? Když zmiňuješ Korán. 🙂 Znovu ti píšu, že píšeš nesmysly.

dahliaa
26. okt 2025
@alica110

@tinqua Násilie páchajú aj nemoslimovia, ale moslimovia to majú priamo vo svojom náboženstve, v Korane, sú vyzývaní k vraždeniu, preto sú nebezpečnejší. Nikto sa kvôli ním už necíti v bezpečí, každý deň útoky od moslimov. Je ich toľko, že sa už o tom radšej ani nepíše. Tak mi tu nepodsúvaj svoje nezmysly a pozri sa pravde do očí. Snáď ich “lásku a toleranciu” nikdy nepoznáš na vlastnej koži.

@alica110 Nemají. Lžeš nebo máš špatné informace. Uveď nám tu, kde je to v Koránu povolené.

tinqua
26. okt 2025
@alica110

@alica110 Pravdu do očí? V pohode, pozerám... a vidím hysteriu. Ruku na srdce, čítala si vôbec ten Korán, alebo len papagájuješ, čo sa ti hodí do bubliny? Ja nie som propagátor islamu ani žiadneho náboženstva, som ateista....len narozdiel od teba tej pravde fakt pozerám do očí... a volá sa manipulácia strachom

alica110
26. okt 2025
@dahliaa

@alica110 Jo? A že bys nám nějaký ten verš, o kterém tu píšeš, ukázala? Když zmiňuješ Korán. 🙂 Znovu ti píšu, že píšeš nesmysly.

@dahliaa Prosím ta, choď sa radšej pripravovať na svätú vojnu, to je vaše.

dahliaa
26. okt 2025
@alica110

@alica110 Víš, že jsem takovou nějakou podobnou odpověď čekala? To je pro vás lháře takové typické a argumenty založené na pravdě žádné.)) Nedodáš nic, protože to v Koránu prostě NENÍ! 😘

tinqua
26. okt 2025
@alica110

@alica110 pozrela som si tvoj profil a rozumiem, čo ťa vyformovalo do tvojho názoru, každý normálny človek bol z toho znechutený. Ale práve preto by si mala vedieť rozlíšiť medzi teroristom a človekom, ktorý sa len inak modlí. Lebo ak všetkých hodíme do jedného vreca, spravíme presne to, čo chceli.... aby sa svet rozdelil na "my a oni"....nebuď súčasťou tohto scenára

elzu
26. okt 2025
@dahliaa

@elzu A zakažme na sekulárních školách a školkách i Vánoce a Velikonoce. Stromečky, koledy, besídky... 👍🏻

@dahliaa ano, nemam s tim problém 👍🏻 o techto svatcich se muze ucit, ze jsou a jak se slavi- stejne jako se muze ucit o tech muslimskych, zidovskych i buddhistickych. Tematicky tyden Velikonoce, Ramadan atd. Nejde o omezovani, jde naopak o otevrenost. Muslimske dite pozna jina náboženství, nemusi je praktikovat, ani v ne verit, ale nauci se, ze jsou- a ze vsechny maji jedno spolecne- lasku k bliznimu, o snahu byt lepsim clovekem 😉 ale to uz odbocuju k jinemu tematu 🤷🏻‍♀️

zuzana76
26. okt 2025
dahliaa
26. okt 2025
@elzu

@dahliaa ano, nemam s tim problém 👍🏻 o techto svatcich se muze ucit, ze jsou a jak se slavi- stejne jako se muze ucit o tech muslimskych, zidovskych i buddhistickych. Tematicky tyden Velikonoce, Ramadan atd. Nejde o omezovani, jde naopak o otevrenost. Muslimske dite pozna jina náboženství, nemusi je praktikovat, ani v ne verit, ale nauci se, ze jsou- a ze vsechny maji jedno spolecne- lasku k bliznimu, o snahu byt lepsim clovekem 😉 ale to uz odbocuju k jinemu tematu 🤷🏻‍♀️

@elzu Ano. Tak by to mělo v sekulárních školských institucích fungovat. 👍🏻 Neprosazovat a nenutit učit jedno náboženství (pořádat Vánoční besídky v rámci povinného vzdělávání nebo např. Už od listopadu učit děti koledy typu ,,Narodil se Kristus Pán a Dej Bůh štěstí" nebo učit z paměti muslimské nebo židovské texty a písně". To do sekulární školy nepatří. Zmínit ano, ale ne vyloženě nutit se toho účastnit a učit. V demokratickém státě by ale zároveň neměla být omezována práva člověka na praktikování svého náboženství (zakazovat zahalení, křížky na krku, jarmulky, Davidovy hvězdy). To je zase něco jiného než nutit druhé zapojovat se do jiného náboženství.

vevesh
26. okt 2025
@zuzana76

@dahliaa tak nemame tu mesity a nemusim ich pocuvat a moslimku v habite som nevidela uz davno v mojom meste. Pokial praktizuju vieru v srdci a doma, tak mi moslimovia nijako nevadia. Vadi mi, keby ich tu bolo tolko, ze ich stretavam na kazdom kroku, co sa zatial nedeje.

@zuzana76 vies o tom, ze ich oblecenie nie je zakazane, ano? Iba kompletne prekrytie tvare je zakazane. A tiez nie je pravda, ze islam je iba na slovensku neuznany. Pokial viem, je neuznany vo vacsine europskych krajin, ale zakon o slobode vyznavania nabozenstva a s tym spojenych chramov stoji nad tymto "neuzakonenim". A za dalsie, na slovensku su mesity, funguju ako sukromne objekty, tak, ako vsade v eu. Zapadna eu sa az teraz zbadala, aku chybu tymto spravila, ale uz je trochu neskoro toto napravat (lebo sukromnym financovanim otvorila dvere teroristickym radikalom, ktory doma v moslimskych krajinach si velakrat ani neskrtnu...). Slovensko sa zatial nezbadalo. Je ovela lepsie uzakonit a mat "pod rukou" islam, ako nechat si ludi robit, co chcu....

zuzana76
26. okt 2025
@vevesh

@zuzana76 vies o tom, ze ich oblecenie nie je zakazane, ano? Iba kompletne prekrytie tvare je zakazane. A tiez nie je pravda, ze islam je iba na slovensku neuznany. Pokial viem, je neuznany vo vacsine europskych krajin, ale zakon o slobode vyznavania nabozenstva a s tym spojenych chramov stoji nad tymto "neuzakonenim". A za dalsie, na slovensku su mesity, funguju ako sukromne objekty, tak, ako vsade v eu. Zapadna eu sa az teraz zbadala, aku chybu tymto spravila, ale uz je trochu neskoro toto napravat (lebo sukromnym financovanim otvorila dvere teroristickym radikalom, ktory doma v moslimskych krajinach si velakrat ani neskrtnu...). Slovensko sa zatial nezbadalo. Je ovela lepsie uzakonit a mat "pod rukou" islam, ako nechat si ludi robit, co chcu....

@vevesh mne oblecenie ako satky nevadi, vadi mi cele prekrytie tela do cierneho, ako strasidlo.

zuzana76
26. okt 2025
@vevesh

@vevesh viem, ze modlitebne su, ale nemame minarety (dalsia vec co mi je neprijemna, necitila som sa dobre v Turecku v mesite ani ked zacalo zvolavanie cez minaret. Uplna uzkost. Je to pre mna strasidelne.

zuzana76
26. okt 2025
@vevesh

@vevesh hocorim, mne nevadi, led niekto vyznava svoju vieru v sukromi. Ja tiez posobim ako ateista. Vadia mi vonkajsie prejavy nabozenstva. Takziez sa necitim dobre na krestanskych putach a ked je niekto radikalny krestan.

zuzana76
26. okt 2025

Cesta bude, ked ludia budu mat vieru a dobro v srdci a zrieknu sa akychkolvek vonkajsich prejavov.

vevesh
26. okt 2025
@zuzana76

@vevesh mne oblecenie ako satky nevadi, vadi mi cele prekrytie tela do cierneho, ako strasidlo.

@zuzana76 ale toto nie je zakazane. Cize arabske cierne hijaby su normalne povolene. Je zakazane vyslovenie prekrytie tvare a oci= afganci+ velmi bohate arabky+ velmi chudobni africania...

dahliaa
26. okt 2025
@zuzana76

@vevesh viem, ze modlitebne su, ale nemame minarety (dalsia vec co mi je neprijemna, necitila som sa dobre v Turecku v mesite ani ked zacalo zvolavanie cez minaret. Uplna uzkost. Je to pre mna strasidelne.

@zuzana76 A proč jsi chodila do mešity, když se ti to nelíbí? Že by bylo svolávání k modlitbě z minaretů strašidelné, slyším tedy poprvé. 😁 Jako kdyby se někdo bál zvonů z kostela. 😁 To už je fakt bizár, ale člověk se už nediví ničemu. 😂

zuzana76
26. okt 2025
@vevesh

@zuzana76 ale toto nie je zakazane. Cize arabske cierne hijaby su normalne povolene. Je zakazane vyslovenie prekrytie tvare a oci= afganci+ velmi bohate arabky+ velmi chudobni africania...

@vevesh ale cierne hidjaby mi tiez vadia. Viem, ze to nie je zakazane, ale ja pisem, ze mne to vadi. Preti sa aj vyhybam miestam, kde by sa mohli moslimovia tohto razenia vyslytovat. Moslim, o ktorom ani neviem ze je moslim, je europsky moderne obleceny mi vobec nevadi.

zuzana76
26. okt 2025
@dahliaa

@zuzana76 A proč jsi chodila do mešity, když se ti to nelíbí? Že by bylo svolávání k modlitbě z minaretů strašidelné, slyším tedy poprvé. 😁 Jako kdyby se někdo bál zvonů z kostela. 😁 To už je fakt bizár, ale člověk se už nediví ničemu. 😂

@dahliaa bola som tam v ramci programu erazmus a boli tam turci, takze ked prisli k nam, tak museli absolvovat kostoly. 😂

vevesh
26. okt 2025
@zuzana76

@zuzana76 je to vec zvyku. Prvykrat nezvyk, teraz to uz nevnimam. Ale je pravda, pri mesite by som byvat nechcela😀😀😀🫣

zuzana76
26. okt 2025
@dahliaa

@dahliaa ano, citim uzkost, z kostolov nie, lebo kulturne som na ne zvyknuta, z mesit ano

vevesh
26. okt 2025
@zuzana76

@vevesh ale cierne hidjaby mi tiez vadia. Viem, ze to nie je zakazane, ale ja pisem, ze mne to vadi. Preti sa aj vyhybam miestam, kde by sa mohli moslimovia tohto razenia vyslytovat. Moslim, o ktorom ani neviem ze je moslim, je europsky moderne obleceny mi vobec nevadi.

@zuzana76 a preco sa bojis cierneho hijabu? Lebo cierna znamena u arabov cistotu, biela smutok. To je kulturny rozdiel vnimania farieb.

dahliaa
26. okt 2025
@zuzana76

@zuzana76 Myslím, že spíš máš problém ve své hlavě. Tohle není úplně normální a běžné smýšlení. Takový strach a úzkosti z jiných, okolních lidí, jen proto, že mají černý šátek a ne zelený... Nebo že je někomu z minaretu připomínaný čas modlitby k Bohu. A to teď opravdu nemyslím nijak zle.

dahliaa
26. okt 2025
@zuzana76

@dahliaa bola som tam v ramci programu erazmus a boli tam turci, takze ked prisli k nam, tak museli absolvovat kostoly. 😂

@zuzana76 Jako ano, že to ruší, otravuje, někoho třeba ráno vzbudí (jako i zvony z kostela) to chápu, ale vyloženě úzkost a strach? To není úplně normální (nemyslím to zle).

zuzana76
26. okt 2025
@vevesh

@zuzana76 a preco sa bojis cierneho hijabu? Lebo cierna znamena u arabov cistotu, biela smutok. To je kulturny rozdiel vnimania farieb.

@vevesh cele to oblecenie posobi na mna zle. Neviem, mozno som rasistka. Napr nedokazem ani pozerat film ked je tam prilis vela cernochov. Je to ina kultura, nič mi nehovori. Osobne nemam nic proti ziadnemu moslimovi, arabovi, cermochovi, ale jednoducho vadi mi ta cudzia kultura. Ale mam priatelov aj turkov, akurat ze su europsky zmyslajuci, takisto latinska amerika. Nie som vyslovene rasisticky zamerana, ale jednoducho niektore prejavy niektorych kultur su pre mna neprijemne.

anonym_a73986
26. okt 2025
@dahliaa

@zuzana76 Jako ano, že to ruší, otravuje, někoho třeba ráno vzbudí (jako i zvony z kostela) to chápu, ale vyloženě úzkost a strach? To není úplně normální (nemyslím to zle).

@dahliaa ale ja som toto presne citila, ked som videla minaret. Uzkost. Minaret v Lednidich mi nevadi - to je lulturna pamiatka 😉. Jednoducho by som chcela Europu tak, ako bola niekolko desiatok rokov dozadu. Elegantne Talianky a Francuzky v style Solhie Llrenkvej a Brigite Bardot.