icon

Zákaz burky a nikábu v Taliansku

24. okt 2025

Čo si o tom myslíte vy? Ja osobne sa teším, že sa už nechcú podriaďovať ich zákonom...

Zákaz burky a nikábu v Taliansku
anonym_066bbb
29. okt 2025
@anonym_73d18c

@anonym_ac18b0 z hľadiska náboženstva sa nemôžu fotit, tak nám povedala jedna žena z Lýbie, že sa to považuje za hriech. Ja som voči iným náboženstvám tolerantná a rešpektujúca, ale tiež mi to nie je príjemné, keď vidim takto zahalené ženy, že im vidiet len oci. Na druhej strane, neviem, či je vhodne im to prikazovať zakonom…

@anonym_73d18c ak je pre ne fotenie hriech, tak nemajú žiadne doklady s fotkou?

dahliaa
29. okt 2025
@anonym_066bbb

@dahliaa to znamena, ze nemozu viest motorove vozidlo, lebo dialnicna policia su muzi a zeny policajtky by museli prist skontrolovat takuto vodicku z niekolko kilometrov vzdialeneho mesta ak by sa nechcela odhalit pred muzmi.

@anonym_066bbb Jako kde? Tady u nás v EU? Jsou i dálniční policistky. Jak jsi přišla na to, že nejsou? A jak píšu, zahalení obličeje vyloženě není povinnost, takže když to vyžaduje situace, kvůli kontrole totožnosti, většinou není problém poodhalit obličej (a pak znovu zakrýt) aby se dala totožnost zkontrolovat. Pokud by to té dané ženě mělo opravdu vadit, tak se vyhne takovým situacím. Tudíž nebude řídit auto. Hledáš problémy tam, kde nejsou. Ty ženy s takovými situacemi samozřejmě počítají. A v muslimských zemích většinou pro tyto případy bývají přítomné i ženy.

dahliaa
29. okt 2025
@anonym_066bbb

@anonym_73d18c ak je pre ne fotenie hriech, tak nemajú žiadne doklady s fotkou?

@anonym_066bbb Není hřích se fotit. To je zase nesmysl... 🙄 Takových nesmyslů koluje... Třeba jako jak tu bylo zmíněno, že Korán povoluje zabíjení nevěřících a jinověrců...

dahliaa
29. okt 2025
@anonym_b4f016

@dahliaa instagram nemam, ale slovania si nedavali na xicht plachty. Vydate zeny nosili cepce a satky.
Aha, vlastne ceska Popelka ( l. safrankova) mala ruzovy zavoj na bale 😄

@anonym_b4f016 Video jsem přidala pro ty, kdo by se chtěl podívat. Ano, chodily zahalené naprosto běžně.

mizoko
29. okt 2025
@anonym_b4f016

@dahliaa instagram nemam, ale slovania si nedavali na xicht plachty. Vydate zeny nosili cepce a satky.

@anonym_b4f016 slovanské ženy si tvár nezahalovali ☺️ ani dnešné mníšky si ich nezahaľuju a to sú zahalené fakt na kompletku okrem tváre. To je tak keď tu ide robiť výuku z histórie fanaticka čo si prispôsobuje fakty svojmu pokrútenému svetonázoru 😁

mizoko
29. okt 2025
@anonym_b4f016

@anonym_b4f016 a Popelka mala závoj práve preto,aby ju niekto nespoznal ☺️ to sa robilo práve kvôli tomu ak chcela byť žena niekde inkognito 😁

dahliaa
29. okt 2025
@mizoko

@anonym_b4f016 slovanské ženy si tvár nezahalovali ☺️ ani dnešné mníšky si ich nezahaľuju a to sú zahalené fakt na kompletku okrem tváre. To je tak keď tu ide robiť výuku z histórie fanaticka čo si prispôsobuje fakty svojmu pokrútenému svetonázoru 😁

@mizoko Já nikde nepsala, že si Slovanské ženy běžně zahalovaly tvář látkou. I když i takové se našly, třeba v Rusku... Znovu ti píšu, nauč se rozumět psaném textu. 🙄

anonym_066bbb
29. okt 2025
@dahliaa

@anonym_066bbb Jako kde? Tady u nás v EU? Jsou i dálniční policistky. Jak jsi přišla na to, že nejsou? A jak píšu, zahalení obličeje vyloženě není povinnost, takže když to vyžaduje situace, kvůli kontrole totožnosti, většinou není problém poodhalit obličej (a pak znovu zakrýt) aby se dala totožnost zkontrolovat. Pokud by to té dané ženě mělo opravdu vadit, tak se vyhne takovým situacím. Tudíž nebude řídit auto. Hledáš problémy tam, kde nejsou. Ty ženy s takovými situacemi samozřejmě počítají. A v muslimských zemích většinou pro tyto případy bývají přítomné i ženy.

@dahliaa "zahalení obličeje vyloženě není povinnost" - tak toto je nepravda? https://www.startitup.sk/zakazy-vysoke-pokuty-a...

mizoko
29. okt 2025
@anonym_066bbb

@dahliaa "zahalení obličeje vyloženě není povinnost" - tak toto je nepravda? https://www.startitup.sk/zakazy-vysoke-pokuty-a...

@anonym_066bbb 🍿🍿🍿

dahliaa
29. okt 2025
@anonym_066bbb

@anonym_066bbb Kde se tam píše o zahalování tváře?

dahliaa
29. okt 2025
@mizoko

@anonym_066bbb 🍿🍿🍿

@mizoko 😄🤦🏻‍♀️

dahliaa
30. okt 2025
@mizoko

@mizoko To, že ty nemáš dostatek znalostí neznamená, že je nemá někdo jiný. Takto si v minulosti zakrývaly obličeje Slovanské pravoslavné křesťanské ženy. Děkovat mi nemusíš, ráda jsem tě opět něčemu novému přiučila. 😘 Teď ještě doučit chápat psaný text. 😉

anonym_375baf
30. okt 2025
@dahliaa

@mizoko To, že ty nemáš dostatek znalostí neznamená, že je nemá někdo jiný. Takto si v minulosti zakrývaly obličeje Slovanské pravoslavné křesťanské ženy. Děkovat mi nemusíš, ráda jsem tě opět něčemu novému přiučila. 😘 Teď ještě doučit chápat psaný text. 😉

@dahliaa kultúra a spoločnosť sa časom vyvíja a mení, to že niekto zaostal v stredoveku viď práva žien, verejné bičovanie, odopieranie práva na vzdelanie neznamená že je to ok a akceptovateľné v dnešnej dobe

dahliaa
30. okt 2025
@anonym_375baf

@dahliaa kultúra a spoločnosť sa časom vyvíja a mení, to že niekto zaostal v stredoveku viď práva žien, verejné bičovanie, odopieranie práva na vzdelanie neznamená že je to ok a akceptovateľné v dnešnej dobe

@anonym_375baf Fakt, že si Slovanské křesťanské ženy zakrývaly obličeje, nevyvrátíš.))) Reagovala jsem na nedostatečné a chybné znalosti Mizoko.
Ty píšeš o nějakém vývoji, o kterém tu vůbec nebyla řeč... 😁

mizoko
30. okt 2025
@anonym_375baf

@anonym_375baf keďže odmietam odpovedať niekomu kto je zástancom pedofílie ako túto Dahlia tak napíšem tebe. Nie nie je to slovanský zvyk. Tie obrázky čo tu hodila sú vytrhnuté z kontextu. Tie ženy na obrázku sú pravdepodobne nejaké slachticne, je to v Rusi a to zahalenie môže byť pod vplyvom byzancie ale nie nie je to slovanský zvyk. Je to skôr vplyv inej kultúry ktbtiero ženy mohli prijať a špecifický v tejto danej oblasti a nie všeobecné ako sa to tu táto konvertitka snaží naznacit. O danom obraze sa vlastne nič nevie ani kto ho namaľoval. Navyše informácie Dahlie pochádzajú zo stránky s koncovkou ru takže toľko k jej zdrojom. Navyše 16. storočie ktoré je na obrázkoch zobrazené je už novovek. A ešte dodám že narozdiel od túto premudrelej zadtankyne pedofílie ja mám v danom odbore vzdelanie a nedovolím si trepať sprostosti ako ona. Odporúčam ti viac sa s ňou nebavit. Je to žena ktorá napísala že by svoju malú dcéru dala kľudne starému chlapovi za ženu a ešte s veľkou radosťou. Veľmi rada prekrúca a dúfa,že si nikto dane informácie neoverí. Smola. Odmietam otvárať danu stránku a lustrovať ju keďže pre mňa si stránky s koncovkou ru podozrivé a túto najvyšší historik Dahlia to tu hodila úplne bez kontextu tak ako len ona vie. Navyše zahalovanie tváre závojom bolo špecifické pre vyššiu vrstvu aby ich neobkukovali v kostole a teda aby boli ako tak inkognito. Porovnávať to zo zahalovanim žien ako má islam je sprostosť. Ale to je schopná táto osoba tiež takto pospájať veď aha - kresťanské ženy sa museli zahaľovať..nemuseli. ale mohli ak chceli. U Slovanov sa zahaľovali vlasy výdatných žien,ale to snáď vieš. Dával sa im čepiec alebo šatka. A samozrejme ešte mohli mať závoj ženy ktoré zložili nejaký sľub.

mizoko
30. okt 2025

@anonym_autor ženy,neskacte tej konvertitke na lep. Ona vám tu niečo hodí bez kontextu a vy to prijmete a snažíte sa s ňou debatovať. To nemá zmysel. Ona prekrúca a vždy bude. Bude tu hádzať kde čo nájdené na internete bez širších súvislostí a vysvetlenia a potom sa z vás udrbavat. Pochopte ona nie je v poriadku. Už len to že je zástancom sobášov malých detí hovorí za všetko. Odporúčam ju ignorovať. Nekrmte toho fanatické ho trolla

dahliaa
30. okt 2025
@mizoko

@anonym_autor ženy,neskacte tej konvertitke na lep. Ona vám tu niečo hodí bez kontextu a vy to prijmete a snažíte sa s ňou debatovať. To nemá zmysel. Ona prekrúca a vždy bude. Bude tu hádzať kde čo nájdené na internete bez širších súvislostí a vysvetlenia a potom sa z vás udrbavat. Pochopte ona nie je v poriadku. Už len to že je zástancom sobášov malých detí hovorí za všetko. Odporúčam ju ignorovať. Nekrmte toho fanatické ho trolla

@mizoko Ty ráda diktuješ lidem, co mají dělat a s kým mohou komunikovat, co? 😁 Jsem si toho tady všimla u tebe i v jiných diskuzích. A nejen já. 😆
Hele, upřímně ti řeknu, že mi tohle tvé jednání připadá fakt trapné. Místo toho přijmout pravdu, že se prostě mýlíš a máš nedostatečné (nejen historické) znalosti, tak tu akorát dětinsky kopeš kolem sebe. Jo, kdyby jsi si mě neustále nedobírala na základě svých omezených znalostí a domněnek, tak bych ani já na ty tvé vědomostní nedostatky neupozorňovala. Jsi opravdu TRAPNÁ! 😊 Ale mě inteligent tvého druhu opravdu urazit nemůže. Takové rádoby chytráky, kteří si o sobě myslí, že vědí všechno a všude byli, přitom ve skutečnosti vědí tak akorát vélké kulové, mám nejradši... 😁🙄 Ale chápu, že ty to stejně nepochopíš. Nu což... 😘

dahliaa
30. okt 2025
@mizoko

@anonym_375baf keďže odmietam odpovedať niekomu kto je zástancom pedofílie ako túto Dahlia tak napíšem tebe. Nie nie je to slovanský zvyk. Tie obrázky čo tu hodila sú vytrhnuté z kontextu. Tie ženy na obrázku sú pravdepodobne nejaké slachticne, je to v Rusi a to zahalenie môže byť pod vplyvom byzancie ale nie nie je to slovanský zvyk. Je to skôr vplyv inej kultúry ktbtiero ženy mohli prijať a špecifický v tejto danej oblasti a nie všeobecné ako sa to tu táto konvertitka snaží naznacit. O danom obraze sa vlastne nič nevie ani kto ho namaľoval. Navyše informácie Dahlie pochádzajú zo stránky s koncovkou ru takže toľko k jej zdrojom. Navyše 16. storočie ktoré je na obrázkoch zobrazené je už novovek. A ešte dodám že narozdiel od túto premudrelej zadtankyne pedofílie ja mám v danom odbore vzdelanie a nedovolím si trepať sprostosti ako ona. Odporúčam ti viac sa s ňou nebavit. Je to žena ktorá napísala že by svoju malú dcéru dala kľudne starému chlapovi za ženu a ešte s veľkou radosťou. Veľmi rada prekrúca a dúfa,že si nikto dane informácie neoverí. Smola. Odmietam otvárať danu stránku a lustrovať ju keďže pre mňa si stránky s koncovkou ru podozrivé a túto najvyšší historik Dahlia to tu hodila úplne bez kontextu tak ako len ona vie. Navyše zahalovanie tváre závojom bolo špecifické pre vyššiu vrstvu aby ich neobkukovali v kostole a teda aby boli ako tak inkognito. Porovnávať to zo zahalovanim žien ako má islam je sprostosť. Ale to je schopná táto osoba tiež takto pospájať veď aha - kresťanské ženy sa museli zahaľovať..nemuseli. ale mohli ak chceli. U Slovanov sa zahaľovali vlasy výdatných žien,ale to snáď vieš. Dával sa im čepiec alebo šatka. A samozrejme ešte mohli mať závoj ženy ktoré zložili nejaký sľub.

@mizoko 😂 Ano, protože Rusové vlastně ani nejsou a ani nikdy nebyli Slované. Natož křesťané...
A co pak teprve, kdyby jsi zjistila, že tvář si dodnes zahalují i ortodoxní Židovky. 😁😁 - v podstatě k nerozeznání od muslimek.
Já mám z tebe dost, ty ,,znalkyně" historie. 😁😁

dahliaa
30. okt 2025

@mizoko Jinak se ti omlouvám, za ty obrazy s podezřelou koncovkou RU. Autentické fotografie té doby bohužel nemám, jelikož fotoaparát byl vynalezen tuším, až někdy v 19. století. Křesťanství a Slovanské národy jsou podstatně starší... 😉

anonym_b4f016
30. okt 2025

je ťažko priznať, že tí, čo produkujú zákazy a príkazy sú sami posadnutí sexom. Obalia si svoje ženy do plachiet, zakryjú ich pred pohľadom iných mužov, zahalia to do rúška akože nechcú pútať pozornosť mužov, ženy im to zožerú a poslušne poslúchajú a tvária sa, aké sú šťastné takéto zahalené a obalené a vychovávajú takto svoje deti. Stredovek neskončil, stredovek trvá.

mizoko
30. okt 2025
@anonym_b4f016

je ťažko priznať, že tí, čo produkujú zákazy a príkazy sú sami posadnutí sexom. Obalia si svoje ženy do plachiet, zakryjú ich pred pohľadom iných mužov, zahalia to do rúška akože nechcú pútať pozornosť mužov, ženy im to zožerú a poslušne poslúchajú a tvária sa, aké sú šťastné takéto zahalené a obalené a vychovávajú takto svoje deti. Stredovek neskončil, stredovek trvá.

@anonym_b4f016 pozri si aké bolo pôvodne ženské oblečenie v týchto krajinách a uvidíš,že to vôbec nebola tá stupidna plachta. Oblečenie bola krásne farebné a aj krásne ženské. Len chlapom niekedy po polke 20. storočia preplo a začali nenávidieť svoje vlastné ženy a takto ich vyslovene mučiť. Celé zahalenie tela aj tváre má zmysel v púštnych krajinách kde chráni pred pieskom. Ale takto tam chodia oblečené obe pohlavia. Nielen ženy. V iných krajinách je to hlúposť a čisto výmysel aby muži ukázali,že ženy sú ich majetok a môžu si s nimi robiť čo chcú.

oliolijanka
30. okt 2025
@biba_18

ja som za ... len či im to prejde v eu? ja sa ich bojím keď sú také zahalené. pod tým môže byť všelikto ...

@biba_18 Bojis sa ich, ked su zahalene.. ja som zazila, ked sa ich sukmenovec obleceny v maskacoch, s ciernym batohom na chrbte zacal na letisku nahlas modlit k ich bohu😀 Hned bolo v okruhu 20m od neho dost miesta na sedenie😀

biba_18
30. okt 2025

@oliolijanka kamoš mal taký zážitok už priamo v lietadle. furt sa na tom smejeme - ale v podstate, smiešne to nie je, bežní ľudia to nevedia ovplyvniť 😒

kikusenka1
31. okt 2025
@dahliaa

@kikusenka1 Jo? Byla jsi někdy v Egyptě, Turecku, Tunisu, Dubaji...? Asi ne, co?)) To co píšeš je nesmysl...

@dahliaa ale teraz tu neriešime dovolenkové rezorty ... ale krajinu vseobecne ... to je o inom.

kikusenka1
31. okt 2025

@martinmmartin a ty si zase predstav opačnú situáciu ze tak oni vyjdu z lietadla hocikde na svete

martinmmartin
31. okt 2025
@kikusenka1

@martinmmartin a ty si zase predstav opačnú situáciu ze tak oni vyjdu z lietadla hocikde na svete

@kikusenka1 presne taka ista ako keby si ty vysla z lietadla na Tahiti

zltalienka
31. okt 2025
@dahliaa

@anonym_375baf Fakt, že si Slovanské křesťanské ženy zakrývaly obličeje, nevyvrátíš.))) Reagovala jsem na nedostatečné a chybné znalosti Mizoko.
Ty píšeš o nějakém vývoji, o kterém tu vůbec nebyla řeč... 😁

@dahliaa ako mam pochodene mnohe kastiele, muzea v slovanskych krestanskych krajinach (hlavne SR, CR a HU) a nikde neboli vystavene obrazy zien so zahalenou tvarou. Obrazy zien boli v dobovom obleceni a s jasne zretelnou tvarou. Keby bolo zvykom zahalovat si tvar, tak by nedovolili aby ich malovali s odhalenou tvarou.

mizoko
31. okt 2025
@zltalienka

@dahliaa ako mam pochodene mnohe kastiele, muzea v slovanskych krestanskych krajinach (hlavne SR, CR a HU) a nikde neboli vystavene obrazy zien so zahalenou tvarou. Obrazy zien boli v dobovom obleceni a s jasne zretelnou tvarou. Keby bolo zvykom zahalovat si tvar, tak by nedovolili aby ich malovali s odhalenou tvarou.

@zltalienka vysvetľujes jej to zbytočne. Každá oblasť má svoje zvyky platne len pre nich. Ale to tuná jednoduchá Dahlia nie je schopná poňať. Vysoko postavené damy si mohli zahaľovať tvár ak chceli. Ale nemuseli. Nemá pravdu a ani mať nebude nech sa snaží koľko chce. Slovanské ženy si nezahalovali povinné tváre. Aj na SK čo región to iné oblečenie a zvyky. Ale jej to nevysvetlis. Narozdiel od nej ja som historik a netrepem niečo len preto,že sa mi to hodí do kramku.
Môžme sa baviť konkrétne o každej samostatne j oblasti a krajine. Ale takto zovšeobecňovať je strašná blbosť.

zltalienka
31. okt 2025
@mizoko

@zltalienka vysvetľujes jej to zbytočne. Každá oblasť má svoje zvyky platne len pre nich. Ale to tuná jednoduchá Dahlia nie je schopná poňať. Vysoko postavené damy si mohli zahaľovať tvár ak chceli. Ale nemuseli. Nemá pravdu a ani mať nebude nech sa snaží koľko chce. Slovanské ženy si nezahalovali povinné tváre. Aj na SK čo región to iné oblečenie a zvyky. Ale jej to nevysvetlis. Narozdiel od nej ja som historik a netrepem niečo len preto,že sa mi to hodí do kramku.
Môžme sa baviť konkrétne o každej samostatne j oblasti a krajine. Ale takto zovšeobecňovať je strašná blbosť.

@mizoko na to nemusi byt ani historik, staci bezny clovek, ktory chodi s "otvorenymi ocami", uz v skolskych ucebniciach su obrazy kralovien, kde je tvar odhalena, tak tu nie je o com.
Alebo vojst do kostola, kde su obrazy / sochy svatych zien, ktore tiez maju odhalenu tvar.

dahliaa
31. okt 2025
@kikusenka1

@dahliaa ale teraz tu neriešime dovolenkové rezorty ... ale krajinu vseobecne ... to je o inom.

@kikusenka1 Budeme vybírat, který muslimský stát se ti zrovna pro tvůj názor bude hodit?))) Ale prosimtě...