Zákaz burky a nikábu v Taliansku
Čo si o tom myslíte vy? Ja osobne sa teším, že sa už nechcú podriaďovať ich zákonom...

@vevesh Znám spoustu žen, které nikáb nosí dobrovolně a v žádném případě by se ho nevzdaly. Ať už Evropanky nebo i muslimky v zahraničí. Jíst i pít se s ním dá v pohodě, stejně tak normálně vidět. Ty sama jsi ho někdy nosila? Nikáb je dobrovolné oblečení a jak jsem psala, zrovna v Evropě za něj samy muslimky ,,bojují".
@dahliaa ano, mala som ho na sebe a prepac, ale nie, neda sa s tym jest a pit a ano, aj s dychanim som mala problemy, kedze nie som navyknuta mat iba "ciastocny privod vzduchu". A musim ti oponovat, burku a nikab ani jedna z normalnych zien, ktore som stretla, nenosili dobrovolne. A toboz vadi, ze kazdy vidi, na co sa prave pozeras a stale sa ta na to pyta...(a pomlcim, ze ako "spravne vychovana zena " sa na urcite veci pozerat nemas...).
@dahliaa ano, mala som ho na sebe a prepac, ale nie, neda sa s tym jest a pit a ano, aj s dychanim som mala problemy, kedze nie som navyknuta mat iba "ciastocny privod vzduchu". A musim ti oponovat, burku a nikab ani jedna z normalnych zien, ktore som stretla, nenosili dobrovolne. A toboz vadi, ze kazdy vidi, na co sa prave pozeras a stale sa ta na to pyta...(a pomlcim, ze ako "spravne vychovana zena " sa na urcite veci pozerat nemas...).
@vevesh vieš,ona ho nosiť nemusí a preto zaňho tak bojuje 😅 ak by žila v moslimskej krajine nemala by ani výhľad z okna nieto mobil a internet aby mohla zaprasit internetový priestor takouto zumpou
@zltalienka Jo a kříž v ruce drží muslimský a v ruce svírá Korán... No nic, tu je diskuze zbytečná. Obrazy (i ruských Slovanek) jsem ti tu předložila. Je jen na tobě, jestli zapátráš v historii. 👋🏻
@dahliaa kriz ma na tom privesku (alebo co to je) krestansky nie je. Kelti napriklad mali svoj typ kriza davno predtym nez tam dorazilo krestanstvo. Knihu netusim aku ma v ruke.
@vevesh No vidíš to a já nikáb také měla několikrát (dobrovolně) a v pohodě. Ten závoj přes obličej není nijak omotaný okolo nosu a pusy, ani není vyloženě dlouhý (resp. nemusí být, pokud nemáš třeba jen jilbab vyhrnutý pouze přes obličej). Tak nevím, o jakém nepřívodu vzduchu píšeš?? Však dole normálně jde vzduch. Dá se pod ním normálně vložit jídlo do úst a i se napít... Opravdu, nechápu. 🙄 Já znám pouze ženy, které nikáb nosí dobrovolně. Dokonce i tady v Evropě a v Rusku. A takových (zejména mladých) muslimek přibývá čím dál více. Nosí ho pro sebe a z lásky k Bohu. ☺️
Ty jsi muslimka? Proč jsi na sebe nedobrovolně vzala nikáb? Co tě k tomu vedlo?
Jinak na YouTube je spousta videí, kde muslimsky ukazují, že se v nikábu dá normálně jíst... Však v tom chodí normálně i na večeře, do restaurací... 😉
https://youtube.com/shorts/PiYOh0syz8U?si=5ebUP...
@dahliaa kriz ma na tom privesku (alebo co to je) krestansky nie je. Kelti napriklad mali svoj typ kriza davno predtym nez tam dorazilo krestanstvo. Knihu netusim aku ma v ruke.
@zltalienka je to maltezky kriz a žena bude najskôr mniska. Tomu by zodpovedal aj odev. Dnešné mníšky tiež nosia "závoj" ale nezakrýva ju si ním tvár. Ani tá žena nemá tvár zakrytu iba sklonenou hlavu
@vevesh ,,A toboz vadi, ze kazdy vidi, na co sa prave pozeras a stale sa ta na to pyta...(a pomlcim, ze ako "spravne vychovana zena " sa na urcite veci pozerat nemas...)."
Na co se nemám dívat? A na co se pozerám? Nerozumím.
@vevesh No vidíš to a já nikáb také měla několikrát (dobrovolně) a v pohodě. Ten závoj přes obličej není nijak omotaný okolo nosu a pusy, ani není vyloženě dlouhý (resp. nemusí být, pokud nemáš třeba jen jilbab vyhrnutý pouze přes obličej). Tak nevím, o jakém nepřívodu vzduchu píšeš?? Však dole normálně jde vzduch. Dá se pod ním normálně vložit jídlo do úst a i se napít... Opravdu, nechápu. 🙄 Já znám pouze ženy, které nikáb nosí dobrovolně. Dokonce i tady v Evropě a v Rusku. A takových (zejména mladých) muslimek přibývá čím dál více. Nosí ho pro sebe a z lásky k Bohu. ☺️
Jinak na YouTube je spousta videí, kde muslimsky ukazují, že se v nikábu dá normálně jíst... Však v tom chodí normálně i na večeře, do restaurací... 😉
@dahliaa ale nie vsetky zeny toto nosia dobrovolne. Nemozes podla svojho okolia posudzovat vsetky zeny.
https://www.aktuality.sk/clanok/zkVKc9T/v-afgan...
@dahliaa ale nie vsetky zeny toto nosia dobrovolne. Nemozes podla svojho okolia posudzovat vsetky zeny.
https://www.aktuality.sk/clanok/zkVKc9T/v-afgan...
@anonym_b4f016 A spousta (valná většina) žen ho nosí dobrovolně.
Pardon, oprava:
Znova jedna diskusia, kde tentokrat "zastanec pedofilie, ktory je uplne mimo, premudrela fanaticka, zastankyna pedofilie, zastankyna pedofilie, zastankyna pedofilie, konvertitka, fanaticky troll, jednoducha Dahlia, ktora siri bludy a vymysly chorych hlav, vyplody jej bludnej mysle, a pomätenych hodnot, chora osoba bez moralnych hodnot, pomätena osoba, ktora spamuje 'so' somarinami, splieta jedno s druhym, pomätena zena, popletena osoba, zastanca pedofilie, ktory zaprasuje internet zumpou".... slusne odpoveda "uctievacke korektneho spravania sa k inych ludom, kultury a vecných informacii na internete"-@mizoko...
@oliolijanka ale no tak,prečo si to zmazala? 😌 Ja som si to stihla prečítať takže nevadí ☺️🍿🍿🍿 čo tam máš ďalšie?
Ja odpovedám normálne ľuďom,kt sú ochotní diskutovať a nie tým, kt pretlacaju svoje napriek tomu,že nemajú pravdu a vsetko prekrucaju. A že Dahlia je zástancom sobášov deti je známe. Sama to písala a obhajovala. Za tým, že píše hlúposti a prekrúca a vytrháva veci z kontextu si stojím. Takže? Ešte niečo?
Pardon, oprava:
Znova jedna diskusia, kde tentokrat "zastanec pedofilie, ktory je uplne mimo, premudrela fanaticka, zastankyna pedofilie, zastankyna pedofilie, zastankyna pedofilie, konvertitka, fanaticky troll, jednoducha Dahlia, ktora siri bludy a vymysly chorych hlav, vyplody jej bludnej mysle, a pomätenych hodnot, chora osoba bez moralnych hodnot, pomätena osoba, ktora spamuje 'so' somarinami, splieta jedno s druhym, pomätena zena, popletena osoba, zastanca pedofilie, ktory zaprasuje internet zumpou".... slusne odpoveda "uctievacke korektneho spravania sa k inych ludom, kultury a vecných informacii na internete"-@mizoko...
@oliolijanka neoznačilo má,skús ešte raz ☺️
Pardon, oprava:
@oliolijanka pokiaľ si si nevšimla ja Dahlii neodpovedam vôbec ale nevadí. 😁
@dahliaa ano, toto je dost dlhe a ked nie si zvyknuta, nevies v tom dychat. Ono to nie je volne, i ked to vyzera. A kedze potrebujes navod, ako v tom jest a pit, tak take jednoduche to tiez nie je - ono je ine obrazok, ine realita. Pri jedeni ti nesmie byt vidiet tvar a usta+ sa nemas okydat = navod a prax. Bohuzial, vacsina zien v tom jest nevie, preto na verejnosti nejedia. A kde prosim stretavas take dievky v eu (a mlade baby), ktore dobrovolne davaju na seba nikab? Kedze v tom nemozes robit (= ziju zo socialky na 99%), nemozu soferovat auto, cestovat, a za chvilu ani na ulicu, iba ak potme...??
@dahliaa ano, toto je dost dlhe a ked nie si zvyknuta, nevies v tom dychat. Ono to nie je volne, i ked to vyzera. A kedze potrebujes navod, ako v tom jest a pit, tak take jednoduche to tiez nie je - ono je ine obrazok, ine realita. Pri jedeni ti nesmie byt vidiet tvar a usta+ sa nemas okydat = navod a prax. Bohuzial, vacsina zien v tom jest nevie, preto na verejnosti nejedia. A kde prosim stretavas take dievky v eu (a mlade baby), ktore dobrovolne davaju na seba nikab? Kedze v tom nemozes robit (= ziju zo socialky na 99%), nemozu soferovat auto, cestovat, a za chvilu ani na ulicu, iba ak potme...??
@vevesh Ty jsi mi neodpověděla na otázku a já ti mám odpovídat?
Video jsem ti dala, abys viděla sama, že se v tom dá normálně jíst. Jak sama píšu, já ho měla na sobě několikrát a problém jsem ani s jedním neměla. Nemohu posoudit, proč zrovna tobě to nešlo... Se vzduchem také normálka a to bylo +45 °C v létě...
Proč jsi nedobrovolně nosila nikáb? Nutil tě k tomu někdo? Z jakého důvodu?
Jsou v EU muslimky, které ho běžně nosí. V Německu, Anglii i v Rusku... Zahlédnu ho vyjímečně občas i tady v ČR. Jednu Češku i znám ale ta žije v Anglii. Většinou jsou to ale cizinky - Rusky, Uzbečky...
Ze soc. dávej nežijí. Živí je jejich muži. Nebo mají svou živnost.
@vevesh Ty jsi mi neodpověděla na otázku a já ti mám odpovídat?
Video jsem ti dala, abys viděla sama, že se v tom dá normálně jíst. Jak sama píšu, já ho měla na sobě několikrát a problém jsem ani s jedním neměla. Nemohu posoudit, proč zrovna tobě to nešlo... Se vzduchem také normálka a to bylo +45 °C v létě...
Proč jsi nedobrovolně nosila nikáb? Nutil tě k tomu někdo? Z jakého důvodu?
Jsou v EU muslimky, které ho běžně nosí. V Německu, Anglii i v Rusku... Zahlédnu ho vyjímečně občas i tady v ČR. Jednu Češku i znám ale ta žije v Anglii. Většinou jsou to ale cizinky - Rusky, Uzbečky...
Ze soc. dávej nežijí. Živí je jejich muži. Nebo mají svou živnost.
@dahliaa praveze nenosia ho -toboz vobec bezne. Bezny je hijab, ale nie nikab. A ja som ho mala dobrovolne na sebe. V rodine, ak sa nosi, tak bud hijab alebo chador. Nikab je velmi velmi ojedinely (v nasej rodine vobec) a dana zena je je bud rodinou prislusnickou islamistu, radikala alebo sama vyznava velmi radikalny islam (co vela krat vyznavaju velmi nevzdelane zeny). Normalna zena si nikab dobrovolne nevezme.
@dahliaa praveze nenosia ho -toboz vobec bezne. Bezny je hijab, ale nie nikab. A ja som ho mala dobrovolne na sebe. V rodine, ak sa nosi, tak bud hijab alebo chador. Nikab je velmi velmi ojedinely (v nasej rodine vobec) a dana zena je je bud rodinou prislusnickou islamistu, radikala alebo sama vyznava velmi radikalny islam (co vela krat vyznavaju velmi nevzdelane zeny). Normalna zena si nikab dobrovolne nevezme.
@vevesh ❤️
@oliolijanka pokiaľ si si nevšimla ja Dahlii neodpovedam vôbec ale nevadí. 😁
@mizoko No ved ja ani nepisem, ze jej odpovedas... pisem, ze ona odpoveda tebe.
Slusne, kulturne a vecne, aj ked sa cely cas snazis dehonestovat jej tvrdenia osobnymi utokmi.
Je to sikana, co tu predvadzas.
Len ako info, lebo aj ty by si bola rada, keby sa niekto ozval, ak by teba alebo tvoje dieta niekto sikanoval, ak by sa ostatni tvarili, ze nic sa nedeje.
V týchto diskusiách sa človek zas a znova presviedča o jednom, že nie je nič horšie ako konvertita (a to je jedno o akú vieru ide)
Nožík sa mi otvára, ale najlepšie je na také osoby nereagovať. Už len dúfať, že takej osobe sa raz rozjasní, najlepšie vďaka nejakej “fajnej” osobnej skúsenosti
V týchto diskusiách sa človek zas a znova presviedča o jednom, že nie je nič horšie ako konvertita (a to je jedno o akú vieru ide)
Nožík sa mi otvára, ale najlepšie je na také osoby nereagovať. Už len dúfať, že takej osobe sa raz rozjasní, najlepšie vďaka nejakej “fajnej” osobnej skúsenosti
@sisaka 😉 pravda
@sisaka Nie je nic horsie ako konvertita a ked citas diskusiu s konvertitom otvara sa ti nozik??
Zabijala by si, ci iba by si niekoho pätkrat bodla?
@sisaka Nie je nic horsie ako konvertita a ked citas diskusiu s konvertitom otvara sa ti nozik??
@oliolijanka 🍿🍿🍿😌
@anonym_b4f016 Ano, oblékají si to dobrovolně. Znám takových žen dost. I tady v Evropě...
A dokonce za takový oděv i ,,bojují". Ve Francii pod tím dokonce nosily roušky, když byl zákaz nošení niqabu, aby si nemusely případně tvář odhalovat.
Jako nevěřící tohle chápu, že třeba nechápeš.
@dahliaa mozes odkazat moslimkam, ak take poznas a bojuju za to, aby mohli nosit taketo oblecenie, ze nie, toto oblecenie sa absolutne nezhoduje s kulturnym povedomim eurospkych ludi. Vies, ani ja by som neprisla do kmena kanibalov a nezacala ich presviedcat, ze by mali byt vegetarianmi. Jednoducho su veci, v ktorych sa musia aj ony prisposobit, ak tu chcu zit. Ano, posobi to strasidelne, nemame z toho dobry pocit. A ony su tie, ktore sem prichadzaju a chcu tu zit. Alebo tu zili a konvertuju a chcu, aby sa zvysok prisposobil im. Jednoducho to sa tak nerobi. Nech nosia dlhe saty, nech si kludne daju satku a co viac?
@oliolijanka
Na vysvetlenie, pre úmyselne menej chápavé:
“Ide o obrazné vyjadrenie, ktoré naznačuje, že niečo prekročilo hranice tolerancie jednotlivca a vyvoláva v ňom nutkanie rázne, hoci len v myšlienkach, zakročiť alebo prejaviť nesúhlas. “ Koniec citátu.
Keďže sa snažím nepodľahnuť nutkaniu reagovať na tuto osobu použila som tento výraz. Nemá to nič spoločné so skutočnými nožmi a nebodaj bodaniami do druhých ľudí 🙄
@oliolijanka
Na vysvetlenie, pre úmyselne menej chápavé:
“Ide o obrazné vyjadrenie, ktoré naznačuje, že niečo prekročilo hranice tolerancie jednotlivca a vyvoláva v ňom nutkanie rázne, hoci len v myšlienkach, zakročiť alebo prejaviť nesúhlas. “ Koniec citátu.
Keďže sa snažím nepodľahnuť nutkaniu reagovať na tuto osobu použila som tento výraz. Nemá to nič spoločné so skutočnými nožmi a nebodaj bodaniami do druhých ľudí 🙄
@sisaka Daná osoba a aj tuná jej kamka strašne rady prekrucaju ☺️
@vevesh Tak jasně, že nejčastější a nejběžnější je hijab.)) To je jasné. Nikáb, ani burka není z hlediska Islámu povinná součást oděvu. Nosí ho ženy dobrovolně. Hijab je z náboženského ohledu naprosto postačující. Nikáb je Sunna. Rozhodně ale nesouhlasím s tím, že nikáb nosí ženy islamistů nebo nenormální ženy. Ano, nosí ho nábožensky založené ženy, ale ne nenormální! Kdyby jsi se s nimi bavila, tak bys zjistila, že to jsou úplně normální ženský, který mají stejné problémy jako většina žen - třeba jako ty. By jsi se divila, jak vzdělané ženy kolikrát nosí niqab.
Tohle co jsi napsala, mě trochu pobavilo. 😁 ,,Ja som ho mala dobrovolne na sebe - Normalna zena si nikab dobrovolne nevezme".😁
Ne vážně. Proč jsi měla na sobě dobrovolně nikáb (pokud nejsi tedy muslimka)?)) Byla jsi jen zvědavá, jaké to je? Nebo co tě k tomu dobrovolně vedlo?
@dahliaa mozes odkazat moslimkam, ak take poznas a bojuju za to, aby mohli nosit taketo oblecenie, ze nie, toto oblecenie sa absolutne nezhoduje s kulturnym povedomim eurospkych ludi. Vies, ani ja by som neprisla do kmena kanibalov a nezacala ich presviedcat, ze by mali byt vegetarianmi. Jednoducho su veci, v ktorych sa musia aj ony prisposobit, ak tu chcu zit. Ano, posobi to strasidelne, nemame z toho dobry pocit. A ony su tie, ktore sem prichadzaju a chcu tu zit. Alebo tu zili a konvertuju a chcu, aby sa zvysok prisposobil im. Jednoducho to sa tak nerobi. Nech nosia dlhe saty, nech si kludne daju satku a co viac?
@zuzana76 Asi ti nemusím vysvětlovat, co znamená DEMOKRACIE a SVOBODA VYZNÁNÍ, že ne? Těm ženám nemusím odkazovat vůbec nic. ☺️ Nechme na každém, ať si zvolí, v čem vyrazí ven. Žijeme v demokratické zemi a EU.

Vidím,že jedna pomatena osoba tu vkuse spamuje so somarinami bez logickej nadväznosti a vysvetlenia a fakty si prispôsobuje ako sa jej chce. Takže,ženy kresťanky si mohli zakrývať tvár závojom ak to samé uznali za vhodné. Mníšky alebo ženy ktoré zložili sľub rovnako. Aj na znak smútku sa mohla žena zahaliť do závoja. Nebolo to povinné ani vynucovane. A navyše každá krajina a dokonca každá oblasť v danej krajine mala iné zvyky ktoré mohli byť ovplyvnené inou kultúrou a platili výhradne pre danú komunitu. A tie hlúposti čo tu posiela táto popletena žena ktorá permanentné prekrúca,klame a zavádza sú vytrhnuté z kontextu. Píše že máme zapatrat v histórii. Ja ju ovladam a čo píšem nie je vycucane z prsta ako u nej. Viac k tomu nemám čo napísať. A poprosím pomatenu osobu aby ma prestala označovať. Ja sa so zástancom pedofílie baviť nebudem.
@mizoko Už tě označovat nebudu. Jsem ráda, že jsme se nakonec shodly a pravdu o zahalování obličeje Evropanek, Slovanek (co jsem tu od začátku zmiňovala) jsi nakonec sama uznala. 😘 Paráda! Přeji ti hezký víkend. 🌞