icon

Zapojíte sa do generálneho štrajku 17. novembra?

25. sep 2025

Ahojte, robim si prieskum a zaujima ma, kolko ludi by sa zapojit chcelo/nechcelo tu na MK.

Zaroven sa chcem zverit so svojou situaciou na pracovisku.
Osobne by som sa zapojit chcela (neriesme tu prosim teraz politicke dovody a nazory). Povedala som o tom v praci. Moj zamestnavatel s tym nesuhlasi. Sice ma nemoze nijak postihovat (lebo ustavny strajk sa bere ako vykon prava a teda je to OSPRAVEDLNENA prekazka na strane zamestnanca - aspon tak sa k tomu vyjadril pravnik). Napriek tomu viem, ze moj sef by s tym mal obrovsky problem a nepriamo by mi to dal zozrat. Vadilo by mu, jednak to, ze v praci nebudem (pricom si myslim ze 1 den by prezil) a zaroven ma iny politicky nazor ako ja.
Co robit?

Strana
z5
anonym_0504d9
25. sep 2025

Zober si dovolenku a bude aj vlk sýty aj ovca celá.

anonym_bc52d1
25. sep 2025

Ze sa ti nechce ísť do roboty a už nemáš žiadnu dovolenku ani Paragrafy? 😃😃😃

anonym_000d05
25. sep 2025

Nezapojíme, nebudeme vtedy na Sk.

anonym_03c0e4
25. sep 2025

mas pravo na strajk zamestnavatelovi sa to len oznamuje nemusi suhlasit
len si potom zisti ako je to s poistenim ci si musis ten den pripadne viac (jednodnovy strajk nema velmi zmysel) zaplatit

my osobne doma sa do strajku nezapojime

frzeiovn
25. sep 2025

Proti čomu sa štrajkuje?

melanta
25. sep 2025

Ak sme v danej chvíli v Bratislave alebo teda na Slovensku, sme na každom proteste, ktorý tu bol odkedy je späť Ficovláda a aj budeme. A keď bude štrajk týždeň, budeme tam týždeň. Ale mal by byť nonstop, každý deň od rána do večera, hoci aj celé týždne. Až kým sa táto vládna mafia nestiahne.

alkoholik
25. sep 2025

Ak budem na SR urcite podporim. Fico a jeho banda si z nas ludi spravili trhaci kalendar. Pani p. si kupi letenky za 16 000€ a vam zoberu statne sviatky, zdvihnu dane,odvody.
Kazdy volic tejto sebranky: DAKUJEME!!!

anonym_46801f
25. sep 2025

@anonym_autor Nie, idem do práce.

vladuska20
25. sep 2025

Toto nebude generalny strajk,takyto strajk nerobia politici.A teda vidis,ze tvoj zamestnavatel tento strajk neberie ako generalny strajk.Slovac sa musi vela,vela ucit ako ma vyzerat generalny strajk.

anonym_cc3127
25. sep 2025

@anonym_autor generálny štrajk je štrajk, keď sa zapoja všetci, napriec celým hospodárstvom, okrem tých, co štrajkovať zo zákona nemôžu.
Inak študenti VS dostali voľno, ostatni do prace (nie je to paradox?) tak predpokladám, že ti pôjdu sa prejavovať

david175
Odpoveď bola odstránená
oriesocek
25. sep 2025

U nás v práci ideme, kolegovia včera práve hovorili, že aj hoci by si mali dovolenku zobrať

vladuska20
25. sep 2025
@oriesocek

U nás v práci ideme, kolegovia včera práve hovorili, že aj hoci by si mali dovolenku zobrať

@oriesocek a kto bude robit???Isto nedaju vsetkym dovolenku.Ak sa sam zamestnavatel nezapoji do g.strajku tak sa ozaj mozte len modlit,nech tu dovolenku dostanete.

anonym_aef858
25. sep 2025

@anonym_autor môžeš ísť, ale máš neplatené voľno, takže odvody si urobíš a zaplatíš sama za ten 1 deň. Paragraf 141 ods. 8

oriesocek
25. sep 2025
@vladuska20

@oriesocek a kto bude robit???Isto nedaju vsetkym dovolenku.Ak sa sam zamestnavatel nezapoji do g.strajku tak sa ozaj mozte len modlit,nech tu dovolenku dostanete.

@vladuska20 ja viem, že sme nepretržitá, pôjde kto bude môcť… aj keby je generálny, tak časť kolegov musí odstat v práci vždy…

melanta
25. sep 2025

Slovač sa musí veľa učiť nielen o tom, čo je štrajk. Žasnem z niektorých komentárov. Ľudia riešia, že nebudú mať v deň štrajku zaplatené odvody, že nazarobia, keď pôjdu na štrajk, že kto bude robiť. Keby mali rozum, pôjdu do ulíc a budú tam každý deň až dovtedy, kým sa niečo nezmení. Všetci, predavačky, zdravotníci, ľudia z výroby, všetci. Nech nič nefunguje a nech to nefunguje toľko dní, koľko bude vládnej mafii trvať, kým pochopia, že ich tu nechceme a majú odísť. Ale väčšina Slovákov dokáže iba pindať, činy nedokážu, lebo si nájdu výhovorky.

anonym_aef858
25. sep 2025
@melanta

Slovač sa musí veľa učiť nielen o tom, čo je štrajk. Žasnem z niektorých komentárov. Ľudia riešia, že nebudú mať v deň štrajku zaplatené odvody, že nazarobia, keď pôjdu na štrajk, že kto bude robiť. Keby mali rozum, pôjdu do ulíc a budú tam každý deň až dovtedy, kým sa niečo nezmení. Všetci, predavačky, zdravotníci, ľudia z výroby, všetci. Nech nič nefunguje a nech to nefunguje toľko dní, koľko bude vládnej mafii trvať, kým pochopia, že ich tu nechceme a majú odísť. Ale väčšina Slovákov dokáže iba pindať, činy nedokážu, lebo si nájdu výhovorky.

@melanta nemusí sa nič učiť slovač. Väčšina vieme čo je generálny štrajk a taký tu tak skoro nebude. Generálny štrajk totiž nevyhlasuje poslanec ale odbory

anonym_46801f
25. sep 2025
@melanta

@melanta Lenže tá "Slovač" má vo veľkej miere také mzdy, keď pre nich úhrada odvodov za týždeň, a nižšia výplata znamená to, že tie peniaze im budú chýbať inde.

melanta
25. sep 2025
@anonym_aef858

@melanta nemusí sa nič učiť slovač. Väčšina vieme čo je generálny štrajk a taký tu tak skoro nebude. Generálny štrajk totiž nevyhlasuje poslanec ale odbory

@anonym_aef858 ja nepíšem o generálnom štrajku. Ja píšem o štrajku všeobecne. O tom vyjsť do ulíc a niečo robiť. A to nevieme. Aj keby to vyhlásili odbory a každý jeden zamestnávateľ by to podporil, aj tak tu budú také reakcie, akú tu sú. Lebo väčšina vie len nadávať, ale skutky robiť nevie.

melanta
25. sep 2025
@anonym_46801f

@melanta Lenže tá "Slovač" má vo veľkej miere také mzdy, keď pre nich úhrada odvodov za týždeň, a nižšia výplata znamená to, že tie peniaze im budú chýbať inde.

@anonym_46801f ale ak tá Slovač nebude nič robiť, iba sa prizerať, tak bude mať stále menej a menej. Tak ako sa to už deje.

vladuska20
25. sep 2025
@melanta

@melanta a o tom je generalny strajk,ale nie toto.Ludia len hubou melu a to je tak vsetko.Stale im je dobre,nic netreba menit.Len si ponadavaju ako v krcme a to je vsetko.Boja sa o pracu,o peniaze ako take preto toto u nas este nebude,este sa ludia maju ozaj dobre.Ale o par rokov to uz tak nebude,nie teraz,nie buduci rok,nie r.27,ale 28 a dalej to uz budu roky krachu slovenska.

82peter82
25. sep 2025

Ja sa opýtam, a čo si sľubujete že sa satane ak by sa podarilo zorganizovať generálny štrajk ?

anonym_92b1e4
25. sep 2025

Pracujeme, celý ofis, dohoda.

princkrason
25. sep 2025

NEZAUJÍMAJÚ MA ŽIADNE SVIATKY, JA MÁM KONE, ZÁHRADU A TENISOVÝ KURT!

alenka58
25. sep 2025

tí čo pracujú v štátnej správe tak sa štrajku ťažko zúčastnia

oriesocek
25. sep 2025
@82peter82

Ja sa opýtam, a čo si sľubujete že sa satane ak by sa podarilo zorganizovať generálny štrajk ?

@82peter82 a ty chceš byt ticho a platiť 10 konsolidáciu, aby si potom nakúpili autá za 150.000 EUR jedno, postavili vily za štátne, nakúpili zlate tehličky z hmotných rezerv, byty pre synov za 2600 EUR, funkcie pre neschopných rodinných príslušníkov. Domy za milióny pri deklarovanom prijme 5-6000 EUR… takže plat

andaluzia12
25. sep 2025
@oriesocek

@82peter82 a ty chceš byt ticho a platiť 10 konsolidáciu, aby si potom nakúpili autá za 150.000 EUR jedno, postavili vily za štátne, nakúpili zlate tehličky z hmotných rezerv, byty pre synov za 2600 EUR, funkcie pre neschopných rodinných príslušníkov. Domy za milióny pri deklarovanom prijme 5-6000 EUR… takže plat

@oriesocek všetko čo si vymenovala je hrôza… a ked vidim toho trtka čo je vo vedení SIS, neviem či plakať či sa smiať.. a ako ho ocko obhajuje.. toto sa môže diať len u nás.. nerozumiem že im toto dovolíme

anonym_29cba5
25. sep 2025

A nechápem dôvod štrajku

anonym_ba87d8
25. sep 2025
@anonym_29cba5

A nechápem dôvod štrajku

@anonym_29cba5 nechápeš? Co zijes v jaskyni?

alkoholik
25. sep 2025
@82peter82

@82peter82 Presne takyto pohlad ma vela ludi a v tom je problem. Vsetci chapeme ze treba setrit a konsolidovat ale lahko sa to robi takto ako oni... Mali uz dost casu vymysliet nieco zmysluplne. Vsetko maju zaplatit pracujuci ludia.

Strana
z5